Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Liberty City Stories - PCSX 2

Mint köztudott, a Vice City Stories és a Liberty City Stories a Sony két platformján jelent meg, nevezetesen a PlayStation Portable rendszeren, illetve PlayStation 2-n, melyek közül tartalmilag talán a második konzolra portolt verzió tűnik ki jobban.

Következő cikksorozatunkban kivesézzük, milyen emulációs szoftverekkel érhető el, hogy a játék ne csak ezen a két eszközön legyen játszható, hanem mondjuk PC-n, vagy akár Androidos készülékeken is.

Fontos tudni, hogy a legtöbb esetben az emulációs folyamat hatalmas erőforrásigénnyel bír, tehát számítógépünk specifikációi jóval meg kell haladják mondjuk a PlayStation 2, vagy a PSP által nyújtott hardver képességeit.

Az itt felmutatott két emulátor a PCSX2, mely értelemszerűen a PS2-es játék elindítására szolgál, valamint a PPSSPP (PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably), ami a PSP-s alkalmazásokhoz szükséges, és fő profilja a hordozhatóság, így Android alapú rendszereken is „tökéletesen” működik. Ha utóbbira vagy kíváncsi, kérlek látogass el ide.

Alapinformációk

A PCSX2 nagy hátránya a PPSSPP-vel szemben talán az, hogy előbbihez szükség van a Sony által hivatalosan kibocsátott BIOS-ra, amit viszont LEGÁLIS úton csak úgy szerezhetünk meg, ha saját magunk dumpoljuk azt a konzolból.
Ez egy időigényes és bonyolult procedúra, melyhez készült angol nyelvű leírás, de sokszor lehet, hogy az egyszerűbb, gyorsabb módszert érdemes választani (argghh!). Az ilyen módszerekről lehetőleg ne nyilvánosan, hanem oldalunk privát üzenetküldési funkcióját használva beszélgessetek. ;)

Plusz ahogy azt már írtuk is előzőleg, egy alapvetően erős vasra van szüksége mindenkinek, aki nem késő délutáni diavetítést akar csinálni a számítógépén.
A hivatalos Wiki ajánlott követelményei a következők:

  • Windows Vista / Windows 7 (32bit vagy 64bit) a legújabb DirectX-el
  • CPU: Intel Core 2 Duo @ 3.2 GHz vagy jobb VAGY i3/i5/i7 @ 2,8 GHz vagy jobb VAGY AMD Phenom II @ 3,2 GHz vagy jobb
  • GPU: 8800gt vagy jobb (a Direct3D10 támogatáshoz)
  • RAM: Linux/Windows XP 1GB, Vista / Windows 7 / Windows 8/8.1 esetén 2GB, vagy több

A szükséges hardver azonban eltérő lehet minden játéknál, így érdemes lehet egy picivel az itt meghatározott összeállításon felül gondolkodni, ha megfelelő játékélményt akarunk.

Apróbb tudnivalók

Természetesen hibák adódhatnak egyes képernyőelemekkel, ami legtöbbször a játék átlátszósággal megáldott textúráin vehető észre. Ezek azonban nem olyan mértékű problémák, amik elrontanák a játékélményt.

Kompatibilitását tekintve is jó cucc a PCSX2, mert Windows op. rendszerek mellett támogatást kaptak a Mac-es, és Linuxos gépek is.

Telepítés, használat és konfiguráció

Tekintve, hogy nyílt forráskódú szoftverről van szó, és a hivatalos támogatás is igencsak nagy méreteket ölt, elérhető egy magyarra fordított telepítési és használati útmutató ezen a linken.

Segítség

Ha további kérdésed, kérésed adódna a témával kapcsolatban, akkor kérjük, látogass el fórumunk megfelelő témájába. Kérdésed feltételekor legyél szíves jelezni, ha az emulációval kapcsolatban érdeklődsz.

Mivel oldalunk fennmaradása érdekében létfontosságú, hogy a kalózmásolatok, illegális tartalmak ne jelenhessenek meg egyetlen szekciónkban sem, kérünk mindenkit, hogy az ilyesféle linkek osztogatását maximum privátban tegyék. A publikus megosztásokért kitiltás jár!

 

Módosítva: 2013. 12. 23. 11:19 ▪ Szerző: Shotgun
Liberty City Stories
Liberty City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Csalások
Linkek
Emuláció