A mai napon én is megírtam a magyar érettségit, és szerintem nem volt vészes. Én nem is izgultam előtte, és miközben írtam a dolgozatot, aközben sem izgultam. Higgadtan és nyugodtan álltam neki, és szerintem jól is fog sikerülni.
Ugyanakkor egy nagy hibát követtem el a magyar érettségi írásakor. Tudjátok, ahogyan Feri is mondta az előbb, kevés idő volt a szövegértésre, és én tökre elcsesztem az időt. Ugyebár a szövegértést teljesen megcsináltam, és a szövegértés után volt egy rövid fogalmazás (érvelés vagy motivációs levél írása). Tudjátok, én azt hittem, hogy miután befejeztük teljesen a szövegértést, visszatérhetünk majd a következő órában a rövid fogalmazásra, de nem! Nagyon nagyot tévedtem.
Pont az utolsó percben fejeztem be teljesen a szövegértést, és pont akkor jöttem rá, hogy a kisfogalmazást most kellett volna megcsinálni. Körbenéztem, és láttam, hogy a többiek az érvelést írják, én meg még nem írtam oda semmit. Aztán ránéztem a táblára, és az időből rájöttem, hogy az érvelést bizony most kellett volna megcsinálni. De ekkor már késő volt, mert be kellett adni a feladatlapot. Remélem, nem számított olyan sok pontot az a rövid fogalmazás. Oda 0 pontot fogok így kapni.
Mondjuk, nem vészes annyira a helyzet, mert a hosszú fogalmazást nagyon jól megírtam. Az egy mű értelmezését választottam, tehát novellát elemeztem. Szerencsére nagyon sok jó dolgot írtam a fogalmazásba. Sőt, majdnem betelt az egész feladatlap. A negyedik oldal majdnem betelt teljesen.
Szóval én nem aggódtam a magyar miatt. Valószínűleg lesz egy 3-as vagy egy 4-es.
Holnap nekem nincsen matek, így pihenhetek egy kicsit.