Bence (Visali) írta: ↑2022. 01. 16. 13:24
Pontosabban izometrikus nézetű, azaz nem teljesen felülnézetes, dőlt szögből látjuk az esetményeket. Nekem a Chinatorn Wars az egyik kedvenc GTA-m, és szerintem az egyik legjobb mobilokra elérhető játék. A minijátékok irányítása a touchpaddal szerintem zseniális, valami hasonlót a PS touchopadjával, esetleg kiegészítő telefonos applikációval,a mozgásirányoki imitálását analóg karral egy nagy külső nézetes GTA játékban is szívesen megnéznék.
Akkor mégis én mondtam jól, hogy izometrikus nézetű, tehát kb. olyan, mint egy RTS, és nem teljesen felülnézetes, mint a klasszikus GTA-k vagy az Advance.
A touchpades és telefonos irányítási mechanikákat pedig én is szívesen látnám egy jövőbeli Rockstar játékban, legyen az GTA vagy bármi más. Ha már van a kontroller, akkor jó lenne, ha nem csak a dísz fényeket meg bizonyos hangok lejátszását oldanák meg rajta, mint extra funkció, hanem akár a touchpadet, akár a giroszkópot, illetve a PS5 esetében már a haptikus rezgőmotort és az újfajta ravaszokat is kihasználnák a jövőben a játékok. Nagy potenciál van a kontrollerekben, csak az a gond, hogy a PS4 kontrollert sem igazán használta ki a legtöbb játék (a Sony exkluzív játékok között volt 1-2, ami valamilyen szinten kihasználta, olyat, ami teljesen kihasználta, talán csak egyet láttam a Concrete Genie személyében), a PS5 kontrollerében meg még több a kiaknázatlan lehetőség ilyen téren. Reméljük, ezt majd jobban kihasználják, mint a PS4 kontroller funkcióit.