Ha már fent vagyok GTAPlace-en, akkor írok egy új részt! Itt már lehet sejteni, hogy mi lesz a nagy fordulat...
2. szekvencia
1. rész
Escape from the Jail (Szökés a börtönből)
Tony a börtön egyik cellájában ébredt. Mellette feküdt egy rab, akin látszott, hogy be volt lőve. Aludt. Tony gondolkodott.
- Mégis mi a fenéért bíztam meg Sonny-ban? Inkább lőtt volna le, mintsem juttatott volna börtönbe! Meg kell őt keresnem! De először ki kell jutnom innen!
Efelé tartott a gondolkodásban, amikor egy őr jött a cellához.
- Csomag Tony Ross-nak! - szólt az.
- Én vagyok!
Tony átvette a csomagot. Egy könyv volt. Kinyitotta, és legnagyobb meglepődésére egy lap hullott ki belőle. Azon egy telefonszám: 36703245167
Továbblapozni nem tudott, mert egy doboz volt beépítve a könyvbe. Tony kinyitotta és egy telefont talált benne. Egyből megértette a dolgot. Felhívta a számot. Nem lepődött meg, mikor Luigi hangja szólalt meg.
- Helló, barátom! Látom sittre kerültél! Hol vagy?
Tony nem válaszolt, mert az őr hallotta volna őt.
- Értem... - mondta Luigi. - Hívj fel, ha csendesebb helyen leszel!
A börtöntöltelékeket hamarosan kizavarták az udvarra. Tony-nak sikerült elvonulnia egy olyan helyre, ahol nem láthatják. Felhívta Luigit.
- Na, üdv! - szólalt meg Luigi. - Jól vagy?
- Mit akarsz? - felelt mogorván Tony.
- Ó, ha nem akarsz kimenni a börtönből, akkor már le is tettem!
- Ki tudsz juttatni? Csupa fül vagyok!
- Elmondom... de jól figyelj! - Luigi nem volt biztos benne, hogy Tony meg tud jegyezni mindent. - Mikor a cellában vagy, szólj az őrnek, hogy rosszul vagy! Amikor odajön hozzád, nyúlj ki a rácson keresztül, és vágd oda a pofáját a cella falához! Ha kidőlt, keltsd fel a társad, Hernandez-t, és...
- Hernandez? Honnan ismered őt? - szakította félbe a tervet Tony.
- Betörtem a börtön rendszerébe, és végignéztem a rabok nevét. A te celládban ő volt. 84-es születésű, mexikói, rajtakapták a rendőrök egy drog üzleten. Azt beszélik róla, hogy ott volt az épületben, amit berobbantottál Sonny kérésére. De térjünk vissza a tervhez. A celládban fut a szellőző. Vedd ki az ajtaját és mássz be rajta! Vonszold végig magad a szellőzőn, majd körülbelül két perc után lesz egy elágazás. Mássz jobbra, majd rúgd ki a szellőzőt! A öltözőben találod magad. Innentől már nem lesz nehéz... vidd el valamelyik őr ruháját és menj ki a börtönből! Onnantól már szabad a világ! Értve?
- Értve!
Ezzel Tony neki is látott tervének.
Minden úgy történt, ahogy kellett. Az őr többé nem figyelte Tony-t, Hernandez-zel bemásztak a szellőzőbe. Megtalálták az elágazást és bejutottak az öltözőbe. Szerencsére nem volt bent senki. Volt kettő szekrény, ami nyitva volt, beöltöztek őröknek. Innentől már csak kisétáltak a börtönből. Hernandez meg sem köszönte a dolgot, elkötött egy ott parkoló motort és elhúzott. Tony csak a fejét csóválta.
Elindult az első ruhaboltba, hogy átöltözzön. Miután vett néhány ruhát, nekiállt róni Sacramento belvárosát. Nem nagyon mozdult ki Easton-ból, mióta hazajött. Érdekesnek találta a várost. Sokat változott az elmúlt három évben. Megjelent például egy építkezés. Meglátta a projektvezetőt, aki nagyon ismerős volt neki. Középmagas, jó alkatú, hosszabb, barna hajú. Hirtelen beugrott neki és odakiáltott:
- Roowillear!
Remélem tetszett! Köszönöm, hogy olvassátok a sztorimat (már ha olvassátok
 )!
 )! GTA Online
GTA Online Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V Chinatown Wars
Chinatown Wars Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV Vice City Stories
Vice City Stories Liberty City Stories
Liberty City Stories Advance
Advance San Andreas
San Andreas Vice City