Days Gone

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2989
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged/Pécs

Days Gone

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 04. 26. 11:34

A megjelenésére való tekintettel azt hiszem egy ilyen téma is el fog kelleni a közeljövőben. :)

A spoiler funkciót ne felejtsétek el használni!

Ui: Az este folyamán Szegedről fogjuk streamelni a játékot, fogok ide bedobni egy linket, hogy nézzetek minket, ha akartok. Hátha valakinek megjön a kedve egy vételre. (Jelzem, még nekem sincs meg a játék, de ez jó lehetőség lesz arra, hogy meglássam, megéri-e majd megvenni a későbbiekben.)
itt leszünk elérhetőek: https://www.twitch.tv/adambochun?fbclid ... t1fAXNLv10

Addig is itt van egy eseményre felhívó plakát:
Kép
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 04. 26. 16:48

Köszi Judit, hogy megcsináltad ezt a topicot! Sajnos én csak holnap tudok elmenni a játékért, de már nagyon várom! Ami azért is furcsa, mert alapjáraton nem vagyok a zombi téma fanatikusa, korábban kifejezetten hidegen hagytak az ilyen jellegű tartalmak, az utóbbi időben azonban kissé változott ezzel kapcsolatban az ízlésem, szóval én is megkedveltem ezt a zsánert. És hát, azért az is elég jó, hogy a Sony fejleszti ezt a játékot, ők pedig eddig még nem adtak ki rossz, de még csak középszerű játékot sem a kezük közül, mindig valami kiemelkedőt tesznek le az asztalra a japán srácok, és a videók illetve az olvasott és hallott kritikák alapján a Days Gone is egy kihagyhatatlan Sony exkluzív cím lesz. :cool: Köszi, hogy streameltek, de egyrészt nekem már elő van rendelve a játék (holnap délelőtt megyek érte és utána egész nap csapatom majd), emiatt pedig nem akarok semmiféle spoilert látni belőle, magam akarom első kézből átélni a zombi apokalipszist, másrészt pedig én már év elején előrendeltem és ezzel kvázi eldöntöttem, hogy megveszem, mert eléggé érdekel, és mert a Sonyban eddig nem csalódtam, amióta 3 éve PS-es vagyok. Szóval köszi a topicot, remélem sok fórumozó kedvet kap majd a játékhoz, és sokat fogunk majd beszélgetni róla ebben a topicban (ha egyáltalán le tudjuk tenni a kontrollert a kezünkből!). ;)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2989
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged/Pécs

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 04. 27. 10:06

jó, hogy írtál. Így leírhatom ide, hogy milyen rossz is ez a játék.... :lol:

Bővebb véleményt majd később írok. Mindenesetre a többi Sony exkluzívhoz messze nem ér fel, és az árát sem éri meg. Túl lett hájpolva szegényem nagyon. Jó, persze ez szerintem megint csak összefügg azzal, hogy kevés jó játék jelenik meg manapság, így ha jön egy Sony exkluzív, annál mindenki tűkön ülve várja, hogy mi fog kisülni belőle. Hát nekem ez a game eléggé "izzadtságszagú". De majd mindenki döntse el maga, aki játszott vele. Aztán majd beszélgetünk róla. :)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3623
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 04. 27. 15:00

Az eddigi visszajelzések alapján azért nem olyan rossz a játék, lehet inkább az a baj, hogy nem a te műfajod.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2989
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged/Pécs

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 04. 27. 15:19

Hogyne lenne a műfajom. A Tlou is tetszett. Viszont ez egy gyenge Tlou utánzat, néhány egyedi elemmel (ezek az egyedi elemek kevésbé tetszenek egyébként). Szerintem bátyám beszerzi, és akkor egyszer kijátsszuk, de nekem sajna felejtős.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 04. 29. 07:13

Én megvettem. Technikai szempontból egy hulladék, sajnos. Többnyire jól néz ki, mindezt azonban jórészt csak töltőképernyőkkel tudja megoldani a játék, nem fluid a cucc, ami azért egy RDR2, GoW, Tlou, Uncharted játékokhoz képest nem valami jó. Eszméletlenül bugos a játék minden szempontból, bár tegnap már jött is a patch, majd ma este megnézem hogy milyen eredményt hozott. Az atmoszféra zseniális, viszont sok apró részlet, ami az elmúlt évek Sony játékaiban benne voltak, sajnos itt nincsenek meg. Gondolok itt pl arra, hogy a zseblámpa nem látszik Deacon testén, és a kezében sincs, ha megfordulsz konkrétan a hátad világít. Ezzel egyébként nem lenne bajom, ha nem a Sonytól kapnám ezt, akiktől eddig mindig sokkal minőségibb kivitelezésben kaptunk játékokat. Tudom, hogy amit példának hoztam fel, az apróság, de akkor is, eddig pont az ilyen apró dolgok tették a Sonyt a legmagasabb szintre, olyan magasra, hogy a Rockstar-on kívűl az összes többi konkurencia sehol sincs. Most viszont úgy érzem, nem kaptam meg ezt a szintet. Bár nagyon keveset toltam még, szóval nem akarom elkiabálni. Írok majd bővebb véleményt a játékról, ha majd 2-3 óránál több lesz benne.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2989
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged/Pécs

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 04. 29. 10:33

Egy játék attól, hogy többet játszol nem lesz jobb, csak egy "többet pörgetett sz*r" marad.
Én kb. 3 órát láttam működni, annyi elég is volt belőle, köszönöm szépen. Leírom az észrevételeket. Spoilerezni nem tudok, mert a tutorial -sajnos- itt is elég hosszú, és ugyanolyan vontatott, mint az RDR2-ben. Sok minden nem derül ki a story-ból.

Pozítívumok:
-A grafika szép, kidolgozott. Bár hozzá kell tenni, a vér például hihetetlen ocsmányul néz ki (nagyon fénylik, meg gyorsan eltűnik, mint egy 2000'-es évekbeli játéknál).
-Valóban hangulatos. Persze, azt is hozzá kell tenni, hogy manapság nagyon divatos és kelendő a posztapokaliptikus "horror", ezzel nehéz mellélőni.
-Látszik a játékon, hogy rengeteg energiát fektettek bele. A menürendszere például hihetetlenül kifinomult és részletes. Meg a wheapon wheel-el is igyekeztek "újítani", bár bennem az inkább nemtetsző hatást ért el. nyilván azt is meg kell jegyezni: tetszik a részletessége, hogy mindenféle "harcstílusra" van egy külön rubrika, csak... nem praktikus.
-A játék elég nehéz. Persze, ez is "ráérzés" kérdése, de viszonylag könnyen meg lehet halni, és ... a fegyverek is elég könnyen tönkremennek. (Egy csákány pl 10-15 ütés bír, aztán ennyi volt.)


Negatívumok: ebből sajna több van, mert szerintem pocsék ez a játék, egyszer játszós.
-A szinkron. Néha nem lehet hallani, mert olyan, mintha mormognának a mikrofonba a szinkronszínészek. Ezért egyes jeleneteket felirat nélkül nem is lehet érteni.
-Na igen, a felirat... jó, hogy van magyar, de nekem néhol olyan silány minőségűnek tűnik ez a fordítás. Most ha hozzánézem a GOW magyar feliratával, vagy egy Detroit magyar felirattal, hát sehol nincs. Vannak benne félrefordítások, de ami a legrosszabb: tele van gagyi magyartalan szavakkal. Meg valamiért be lehet állítani külön a felirat és a menü nyelvét is. Nem értem, miért van ennek értelme.
-Dani is írta, de igen.. a játék egy bughalmaz így az első napon: vannak benne nagyon durva textúra bugok - pl átütnek rajtad az NPC-k, olykor átmész bizonyos mértékig a tárgyakon, eltűnik a tested és ilyen "szellem módba" kerülsz, amiből nem tudod kiszedni magad, csak betöltöd az előző checkpointot.... Brr... Egy Sony játéktól nem ezt várná az ember. Tudom, hogy nekik is 500 stúdiójuk van, mint a Rockstarnak, de akkor is, könyörgöm. Amennyire túl volt hypeolva ez a játék... Azt hittem, ennél jobb lesz.
-Ez a "slow motion" -nek tűnő funkció a játékban valami borzalmas. A futás és a motorral közlekedés olyan, mintha be lenne lassítva, pedig valójában nincs erről szó, csak valamiért lassúnak tűnik. Nem mellesleg ez a motor egy nagy gyengepontja ennek a játéknak, mert borzalmas az irányítása.
-Irányítás- valamiért ez a játék sportot űz abból, hogy az eddig már megszokott kiosztást teljesen felrúgva újakat találjon ki. Idő után meg lehet szokni, meg ez nem is annyira negatívum, de azért vannak érdekes elosztások.
-A wheapon wheel kivitelezése nem lett túl előnyös. Egy harcban, ahol gyorsan kellene a jó fegyverre váltani, simán kijelölheted a rossz "cikkelyt", és emiatt meghalhatsz.
-Monoton a játék. Igen, tudom hogy az csak az első 3 órát láttam, de... ezek alapján én nem venném meg ezt a játékot, mert (nem mondom el hogy mit), de ugyanazt kell benne csinálni végig, ami... nem izgalmas.


Bizonyára több dolgot is kifelejtettem. Hirtelen ennyi ugrott be. Ha valakinek van lehetősége havertől/baráttól/barátnőtől kölcsönkérni, mindenképpen egyszer érdemes kijátszani -miután rendbe tették ezt a sok bugot a játékban. Egyébként én nem adnék érte 20 ezret, de még 10-et sem.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 05. 06. 13:54

Nagyjából egyetértek Judittal, annyi különbséggel, hogy azért a történet mindenképpen jól lett megírva. Már jópár órát toltam bele azóta, és a történet az, amire nem lehet panasz, ez az egyelten dolog (sajnos) ami azért hozza a Sony minőséget. Ezzel együtt az elég fájó, hogy már kb. 10 patchnél tartunk, és még mindig szörnyen bugos a játék. Ez egy Sony játéktól elfogadhatatlan. Hogy miért? Szimplán azért, mert a Sony ennél sokkal magasabbra rakta a mércét saját magának. Ráadásul az egész szarul van optimalizálva. Oké, értem én, hogy öreg PS4, most lesz 6 éves és ez az informatikában már nagyon öregnek minősül, blablabla, de ezen a játékon látszik, hogy szimplán bénán lett optimalizálva. Jól halljátok, ez NEM a PS4 hardverének öregségére írható dolog, mert ugyanezen a hardveren zökkenőmentesen és komolyabb bugok nélkül ment el tavaly a zseniális God Of War, és a szintén nagyszerű Spider Man is. Ezt onnan is meg lehet állapítani amúgy, hogy a trailerekben reklámozott nagy zombihordáknál, amikor a rendszernek jobban illene becrashelnije, ott érdekes módon semmi gáz nincs, viszont az üres országúton simán megáll több másodpercre is a kép. Szóval... ez nem a hardver gyengesége, hanem szimplán trehányság. Bugok is vannak szép számmal, amik sokszor idegesítőek. A vicc az egészben az, hogy mindezek ellenére a játék így is le tudja kötni az embert, mert a történet, a karakterek és a világ csodásan lett megalkotva, az Sony minőség. Mondjuk azért a feladatok egy idő után monotonná válnak, bár ez a legtöbb játéknál így van sajnos, úgyhogy ezt nem rónám fel hibának... HA nem a Sonyról lenne szó, akik eddig mindig gondoskodtak (vagy legalább igyekeztek) arról, hogy ne érezd monotonnak az egész játékot. Itt ez nem sikerült, sajnos. Ezzel együtt azonban tényleg az a röhej, hogy a Days Gone - bár a fentebb leírtakból tisztán kiderül, hogy nem lett egy minőségi, tökéletes játék, mint amit a Sonytól eddig megszokhattunk - még így sem feltétlenül egy rossz játék. Én legalábbis összességében jól szórakozom vele akkor, amikor nem éppen a technikai hibák sokasága miatt küzdök magammal, hogy ne dobjam ki a játékot géppel együtt a csukott ablakon. Mert ami van a játékban, és nem bug/szar optimalizálás, az egyébként elég jó. A feladatok többnyire elég monotonok sajnos, azonban sokszor feldobja őket az, hogy sok múlik azon, miként közelíted meg őket. Például ha nagyon szarul áll a szénád, rengetegszer a futás/menekülés a legokosabb lépés, ami szerintem elég jó. Illetve sokszor alakulhat úgy, hogy a sokadik ellenséges tábor felszámolását megkönnyíti egy fertőzöttekből álló horda vagy egy hatalmas grizzli medve felbukkanása, akik ha elég ügyes és óvatos vagy, akár teljesen el is végezhetik helyetted a piszkos munkát. Úgyhogy, bár abban tökéletesen egyetértek Judittal, hogy a teljes árat nem feltétlen érte meg kifizetnem érte, azért az túlzás, hogy ez egy rossz játék. Tény, hogy rengeteg hibával bír, ami Sony játék lévén nem fért volna bele, de ha ezeken az ember nagy nehezen túlteszi magát (mert tényleg nehéz, annyi szar hiba és akadás és töltőképernyő van sajnos), akkor azért a Days Gone közel sem annyira trágya. Év játéka nálam biztosan nem lesz, max. akkor, ha iszonyat gyenge lesz ez az év, de azért annyira nem rossz. Viszont az sajnos tény, hogy ezúttal egy fokkal gyengébb játékot kaptunk a Sonytól annál, mint amit az évek alatt megszoktunk.

Szerk: A dupla hsz elkerülése érdekében egybevontam a két hozzászólásod. Szivesen. :D (Luszie)
Rockstar69 írta:
2019. 04. 27. 15:00
Az eddigi visszajelzések alapján azért nem olyan rossz a játék, lehet inkább az a baj, hogy nem a te műfajod.
A visszajelzések vegyesek, mert az egész játék összképe is vegyes. Nem kimondottan rossz, de sajnos nem is kimondottan jó. Egy erős közepes, amivel nem lenne baj, ha nem a Sony csinálta volna, akiktől eddig a közepesnél bőven jobb eredményeket szokhattunk meg. Ha érdekel egyébként, vedd meg te is, és meglátod, miről beszélek. Tény, hogy Judit nagyon szigorú vele, annyira egyáltalán nem rossz mint amilyennek ő beállította, de az eddigi Sony minőséghez képest sajnos valóban gyenge, bugos, szarul fut a gépen, nem olyan részletes minden esetben (lásd: zseblámpa, ami nincs kidolgozva a főhős testén/kezében, hanem konkrétan a testünk világít), és emiatt sajnos az összkép sem olyan jó. Az az érzésem játék közben, hogy a fejlesztők kifutottak az időből, és technikaliag egy béta verziót adtak ki a játékból.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3623
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 05. 06. 21:18

Én biztos nem veszem meg, engem nem érdekel ez a téma. A Last Of US-t viszont lehet beszerzem.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 05. 08. 16:13

Rockstar69 írta:
2019. 05. 06. 21:18
Én biztos nem veszem meg, engem nem érdekel ez a téma. A Last Of US-t viszont lehet beszerzem.
Alapból én sem vagyok oda ezért a témáért, azonban adtam egy esélyt a Sonynak, mondván, ők eddig még egy témában sem alkottak rossz játékot. Nos, ez valamilyen szinten most is így van, mert alapjáraton a Days Gone sem rossz játék, csak hihetetlenül clichés és technikailag nem hozza a szintet. A Last Of US 2-őt én is megveszem szerintem, bár a Days Gone, illetve az első rész után nem igazán várok annyira sok újdonságot a játéktól, egyedül a lehengerlő történetben bízom, amit végülis a Days Gone-ban is megkaptunk, illetve abban, hogy a Days Gone-nal ellentétben ne legyen egy bugos rakás technikai szar.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3623
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 05. 08. 21:04

Én az első részre gondoltam, nem a másodikkal kezdeném.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 05. 12. 14:08

Ja, hogy úgy. Azt hittem, neked nem maradt ki az első rész. De ha mégis, akkor valóban erősen ajánlott, hogy azzal kezdj a második előtt. Mondjuk senki se tudja, hogy mikor jelenik meg a folytatás. XDSzerk.: 2019.06.16.: Nos, kb. úgy egy hete végigtoltam a játékot. Részletes véleményt majd valószínűleg fogok írni róla, bár még nem tudom mikor. :D Végeredményben minden igaz rá, amit korábban már párszor leecseteltem róla: összességében nem lett egy rossz játék, de azért a hibátlantól/kifejezetten kiemelkedőtől is igencsak messze van. Ha összeszedtem róla a gondolataimat, akkor azért kifejtem ezt bővebben is nektek, jelenleg azonban majd' megfulladok a több napos kánikula után érkezett eső és a felfelé szálló, út közben megrekedt levegő halálos kombója miatt. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 08. 22. 15:53

A részletes kritikámmal/véleményemmel még mindig nem készültem el, azt azonban mindenképp le szerettem volna írni, hogy az legalább becsülendő a fejlesztőkben, hogy a Rockstarhoz hasonlóan folyamatosan küldik ki a frissítéseket, plusz tartalmakat a játékba. Bekerültek például kihívások, amelyeket egy külön menüből hívhatunk elő. Többféle feladat van, és ahogy látom, a temérdek bug, optimalizálatlansági hiba és egyéb negatívum kijavítására szánt patch mellett a frissítések a kihívások további bővítésére fókuszálnak majd, amelyről a legutóbbi új kihívás mód is árulkodik, ami amúgy tök vicces és hangulatos lett szerintem, de erről majd később. Szóval vannak kihívások, ahol a sztori karaktereit, fegyvereket, festéseket oldhatunk fel azzal hogy játszunk, illetve természetesen mint minden rendes kihívásnál, itt is minden kihívást értékel nekünk a rendszer attól függően, hogyan sikerült teljesíteni benne, ezt pedig a többi játékos eredményével összehasonlítva scoreboard-ot hoz létre. Van itt minden, végtelen horda módtól kezdve lopakodós kihívás is, ami szerintem elég fasza, de kaptunk már motoros checkpoint rendszerű versenyt is, illetve a legújabb kihívás mód, amiben végre egy taxit is vezethetünk (ami már nem csak a motor!!!) és időre kell leszállítani embereket (túlélőket) a megadott helyekre, miközben természetesen zombik támadnak a járgányra. Szóval összességében azért az elég király, hogy folyamatosan érkezik a tartalom a játékhoz, ráadásul ezekkel el is lehet lenni rendesen, szórakoztatóak lettek szerintem. A jövőben elvileg sok ilyen kihívás mód érkezik még, nagyon remélem, hogy olyan is lesz, amiben azzal a nagy iskolabusszal kell majd zombihordákat darálni, ami a sztoriban is volt és amit Piás is vezetett a történet vége felé. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3553
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2021. 04. 12. 15:32

Ha valakit esetleg érdekel, most ingyenes PS plusszal a játék. Csodát nem kell várni tőle, mert a Death Stranding (bár ez már azóta kijött PC-re is, szóval nem igazán számít már PS exkluzívnak, na mindegy XD) után határozottan ez a leggyengébb Sony/PS4 exkluzív játék, amivel valaha játszottam, de azért az egész jól sikerült történet és a hangulat miatt így, hogy előfizetés mellé ingyenes, szerintem megér egy próbát. Bár ha tudjátok, inkább PS5-ön de legalább PS4 pro-n próbáljátok ki a játékot, az alap PS4 gépekre nincs túl jól optimalizálva továbbra sem, bár azért a helyzet összehasonlíthatatlanul jobb minden szempontból, mint amilyen a megjelenés napján, vagy akár az első évben volt.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2989
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged/Pécs

Re: Days Gone

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2021. 04. 13. 20:39

Olvastam, hogy lett volna második része, de elkaszálták, és helyette ND multi lesz fejlesztve.

Nem tudom, ennek örüljek-e, vagy sem.
"Whatever." (Ryder)

Válasz küldése