Quantic Dream játékok

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 15. 14:02

Sziasztok!

Ebbe a témába jöhet a Heavy Rain, Beyond:Two souls és a Detroit:Become Human véleményezése.

[majd magam is írok egy posztot, nemrég belekezdtem a Heavy-be (úgyhogy ne spoilerezzétek el! :D ). Az irányítás borzalmas, de egyébként itt is izgalmas lesz a történet, már látom.]
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3505
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2020. 01. 20. 14:00

A három interaktív filmdrámából a Detroittal és nemrég a Heavy Rain-nel játszottam. Az irányítás valóban borzalmas mindkét játék esetében, ráadásul én inkább nevezném interaktív filmeknek, semmint játékoknak ezeket az alkotásokat. Persze, nyilván valahol játéknak is minősülnek, de nem úgy, mint egy hagyományos játék, például GTA vagy RDR. Ezek leginkább a történetmesélésre és a több nézőpontból való megismerésre fektetik a hangsúlyt, amit valljuk be, tökéletesen csinálnak ezek a játékok. Hatalmas élmény volt mind a Detroit, mind pedig a Heavy Rain sztoriját végig izgulni. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Már csak amiatt is, mert alapból is hosszúak, viszont itt azt is ki kell emelni, hogy mindhárom játéknak több befejezése van, melyek mind-mind különböznek, ezzel jócskán megemelik a játék újrajátszhatóságát, mivel bár a sztori és az alapszituáció nyilván mindegyik végigjátszás esetében adottak lesznek, a legtöbb kulcsfontosságú döntés merőben meghatározhatja a játékok kimenetelét, ezzel teljesen új alternatív jeleneteket tárnak a játékosok elé. Őszintén szólva sokáig nem hittem, hogy ennyire meg fogom kedvelni ezt a filmes játékműfajt, azonban az Until Dawn, a Detroit és később a Heavy Rain (utóbbi kettő ugye Quantic Dream játék) nagyon megkedveltették velem a műfajt. Szerintem a Beyondot is be fogom majd pótolni! :D Aki meg még nem tolta egyik játékkal sem, annak melegen ajánlom hogy próbálja ki őket, mert bár tényleg nem a hagyományos értelemben vett játékokról van szó, mindenképp nagy élményt nyújtanak ezek a filmszerű, morális készségeket igénylő játékok (a rossz irányítás ellenére is).
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 21. 09:42

Láttam, hogy toltad a Heavy-t, én is belekezdtem. :) Izgatott vagyok, mi fog kisülni a történetből!

A Beyond-ot is csak ajánlani tudom. Bevallom, nekem történetmesélés szempontjából az jobban tetszett, mint a Detroit, plusz... mivel nem robotokról szólt, ezért nekem sokkal "emberibb" is volt a történet. Abban (is) vannak nagyobb csattanók, plusz annyit elmondok (ezt már a játék elején meg fogod látni), hogy ez a játék azért is olyan izgalmas, mert nem lineáris a story felvezetése. Ugrálunk az időben, de ennek ellenére úgy van összerakva, hogy csak a story legvégén áll össze, hogy mi is történik valójában. Szerintem zseniális. :)

Kicsit furán hangzik amit most fentebb írtam, hiszen a Detroit is valahol arrról akarna szólni, hogy ezek a robotok öntudatra ébredtek, emberi vonásokkal rendelkeznek, és joguk van a szabadsághoz, de én igazán csak Connor és Hank kapcsolatában láttam emberi vonásokat, Kara és Markus nekem "robotok" maradtak. Leginkább azért, mert fura volt, amit képviseltek. (Na de ebbe most nem akarok belemenni bővebben, de majd még írok erről.)

[megjegyzem: Ez a játék tökéletes reprezentációja az elnyomás, a rabszolgasors és a népírtás bemutatásának. A robotokra mondhatjuk azt, hogy ők az újkori fekete rabszolgák, az emberek pedig a fehérek... De azt is mondhatjuk, hogy a a recycling center-be megérkező Kara és a többi android lehetnek akár a zsidók is. Egy az egyben úgy van megkreálva az a rész, mint anno a megsemmisítő táborok.]

A Detroit-nak van egy fontos, örök érvényű üzenete: az elnyomottak egyszer fel fognak lázadni az elnyomók ellen, mert a világ fejlődése azt követeli meg, hogy az elnyomottak egyszer felszabaduljanak, és ezt meg is fogják tenni. Ha pedig egy elnyomott népre veszélyként tekintenek az emberek, akkor elkezdik írtani őket, hogy a veszély/"betegség" megszűnjön. (Azért valljuk be, láttunk ezekre példát a történelem során.)

Nekem inkább ezekben az aspektusaiban adott sokat a Detroit, de összességében Markus (és Kara) története kevésbé tetszett. Nem mondanám azt, hogy feltétlen rossz volt, csak... alapvetően nem volt benne annyi momentum, amivel játékosként azonosulni tudtam volna. (Néhány nagyobb kivételtől eltekintve.) Meg ugye nem annyira szívleltem azt, hogy Markusnál kellett legtöbbször (vagy legalábbis nekem úgy tűnt) a másodperc tört része alatt igen komoly döntéseket meghozni.. Engem az kistresszelt... :D

Egyébként szerintem a Detroit-ban nem rossz az irányítás. Nyilván fura, hogy mindennek megvan a maga mozdulata, de amit nyomsz, az történik. Míg azért a heavy-n érződik, hogy egy sokkal elavultabb rendszerben létezik, ami leginkább a karakter mozgásán látszódik. Azt sem feltétlen értem, hogy a válaszadáskor miért mozognak a szempontok. Szerintem zavaró, és nem növeli a játékélményt. Az mondjuk tetszik, hogy stresszhelyzetben még nehezebb kiválasztani, amit akarsz. Ezzel akarták (gondolom) szimulálni a helyzet "kuszaságát". Nyilván ez egy régi játék, tehát nem kell többet várni tőle, mint ami. A story azonban biztosan izgalmas lesz.

Ui: Egyetértek azzal, hogy ezek inkább filmek, mintsem játékok. Emiatt támadva is van ez a műfaj, de én örülök, hogy léteznek ilyen játékok, nagyon élvezem őket. Egy hosszú nap után jó érzés beülni egy olyan játék elé, amit inkább csak nézek, mintsem "aktívan részt veszek" benne. illetve abból adódóan, hogy "filmszerűek" ezek a játékok, a story erős, -ami sajnos manapság nem túl sok játéknak sajátja. Úgyhogy ilyen szempontból is megéri végigvinni ezeket.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3505
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2020. 01. 21. 14:27

Biztosan tetszeni fog a sztori, bármilyen vége is lesz! ;)

Hm. Jól hangzik mindaz, amit leírtál. Szerintem mindenképp bele fogok kezdeni. Ha jól tudom a Beyond is régebbi játék, így biztosan nem túl drága. Bár nem hiszem hogy mostanában lesz kipróbálva, minden esetre azért érdekesek, amiket leírtál róla! Majd egyszer az is ki lesz tolva! :)

Persze, egyértelmű hogy a Detroit miről akar szólni, ahogy az is, hogy a történelem hasonszőrű eseményeire hivatkozva éri el a kívánt hatást. Hát nem tudom, én mindhárom karakterben láttam azért emberi vonásokat, bár gyorsan hozzá kell tenni, hogy Kara sztoriját sajnos sikerült már a legelején elbasznom, mivel annyira beszartam Todd-tól, hogy engedelmeskedtem neki és nem védtem meg a kislányt, így nekem az ő története már a legelején véget ért. Markus viszont szerintem abszolút emberi, főleg amikor visszatér a gazdájához, aki nem szolgaként tekintett rá, hanem saját fiaként kezelte. Illetve amikor a hajóroncsban megérkeznek és a többi robottal összeállnak, az is elég emberi szerintem, még románc is kialakulhat. Szóval ezzel nem feltétlenül értek egyet, bár hangsúlyozom, Kara nekem gyakorlatilag kimaradt. Szerintem Markusnál nem volt fura, amit képviselt. Szimplán a szabadságot képviselte, szabad akart lenni, ehhez pedig az erőszakos és erőszakot kerülő módszerek közül lehetett választani. Ennyi.

Tökéletesen egyetértek. Ez a játék, mint mondtam, elejétől a végéig azt reprezentálja, amit te is írtál. Nekem tetszettek a döntések mindenkinél egyébként.

Igen, az irányítás tényleg nem volt rossz a Detroitban. Persze nekem ott is szokni kellett, de nem volt kifejezetten frusztráló, mint a Heavy-ben. Persze ahogy írtad, a két játék ég és föld, látszik is rajtuk egyébként. A Heavy-ben a karakterek arcai és mimikái még egész jók, minden más viszont elég gyengén néz ki mai szemmel. Viszont a zseniális, változatos és izgalmas sztori bőven kárpótol a mai szemmel nézve gyenge látványért és a szar irányításért.

Az interaktív filmek, mint pl. a Walking Dead, beyond, Detroit, Until Dawn és társai szerintem is nagyon kellenek a játékiparba.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 22. 15:26

Igen, régebbi a Beyond, még PS3-ra jelent meg. Azért néhány ezret most is kell adni érte. Van egy Heavy-s bundle, azt szokták folyton leakciózni, abban megérné megvenni, de ugye neked már megvan az a játék...

Bocs, akkor lehet, hogy most spoiler-eztem neked, nem akartam. Bár... nem biztos, hogy ott kötsz ki vele/velük. 6-8 féle különböző befejezés van minden karakternél. Amit leírtam csak egy a sok közül. így, hogy már az elején meghaltál, nagyon sok mindenről lemaradtál. Én újrajátszanám a játékot, mert a három karakter story-ja összekapcsolódik, és az ad egy pluszt, hogyha látod, hogy Kara "milyen szerepet" vesz fel, mert ugye Markus a "szabadságharcos", aki az androidért harcol. Connor a nyomozó, aki az emberek és az androidok közti átmenetet képezi (ha emberivé tesszük, akkor az androidok mellé áll, ha nem, akkor az emberek oldalán marad), és van Kara, akinek a szerepét akkor nem mondom el. :P

Ha már a haláloknál tartunk, az is nagyon jelképes, hogy Connor miért tud mindig visszatérni, a másik két karakter pedig miért nem: Neki van egy küldetése, amit végig kell vinnie. Ki kell derülnie, hogy ő sikerrel jár-e, vagy sem. Ebből a szempontból Connor az igazi "robot", a másik két karakter pedig "emberi". -Bár persze azt tudjuk, hogy őket is bármikor újra lehetne programozni. :) Mondjuk ez számomra azért is izgalmas, mert annak ellenére, hogy Connor áll llegközelebb az emberekhez (akik a játékban az "érzelmileg halott" réteget képviselik bizonyos értelemben), mégis ő fejlődött a legtöbbet érzelmileg a történet során. Persze, csak akkor, ha deviánsként kezeljük őt.


Az nem volt fura, amit képviselt, hanem, hogy ezekért "robotként" állt ki. Szóval, megértettem, amit akartak... csak, mégis bennem volt végig, hogy "oké, ez mind szép és jó, de ti akkor is "csak" robotok vagytok. Nem tudtok szaporodni, az hogy létezhettek, az embereknek (az elnyomóitoknak) köszönhetitek". Úgyhogy a felszabadulás iránti vágyat értettem, de nem értettem meg 100%-ban, amiket ezáltal kifejeztek a karakterek. Most ebből az jönne le, hogy én a történet során az emberek oldalán álltam... :D Ez nem igaz, csak Markus szónoklásait én túlságosan romantikusnak találtam. :)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3599
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2020. 01. 22. 22:09

Ezek már mind ingyenesek voltak tavaly PS Plus-on. :D (Mármint a Heavy Rain meg Beyond Two Souls).
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 23. 15:15

Hát a Beyond biztos nem. :) Mert 2018 karácsonya óta van PS-em, és azóta nem láttam ingyen. Valamikor 2018 januárja és novembere között volt ingyenes PS plusszal a Beyond. Én mindig letöltöm az ingyenes játékokat, akkor is, ha egyébként nem fogom kijátszani őket. A Beyond-ra emlékeznék. De az viszont dereng, hogy ingyenes volt valamikor 2018-ban.. Mondjuk, csak frissen hagytuk el 2019-et, nem csodálom, ha neked is összefolynak az évek... :D
A Heavy meg a Detroit-tal jött együtt, azt hiszem novemberben, vagy októberben.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3505
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2020. 01. 23. 17:48

Luszie írta:
2020. 01. 22. 15:26
Igen, régebbi a Beyond, még PS3-ra jelent meg. Azért néhány ezret most is kell adni érte. Van egy Heavy-s bundle, azt szokták folyton leakciózni, abban megérné megvenni, de ugye neked már megvan az a játék...

Bocs, akkor lehet, hogy most spoiler-eztem neked, nem akartam. Bár... nem biztos, hogy ott kötsz ki vele/velük. 6-8 féle különböző befejezés van minden karakternél. Amit leírtam csak egy a sok közül. így, hogy már az elején meghaltál, nagyon sok mindenről lemaradtál. Én újrajátszanám a játékot, mert a három karakter story-ja összekapcsolódik, és az ad egy pluszt, hogyha látod, hogy Kara "milyen szerepet" vesz fel, mert ugye Markus a "szabadságharcos", aki az androidért harcol. Connor a nyomozó, aki az emberek és az androidok közti átmenetet képezi (ha emberivé tesszük, akkor az androidok mellé áll, ha nem, akkor az emberek oldalán marad), és van Kara, akinek a szerepét akkor nem mondom el. :P

Ha már a haláloknál tartunk, az is nagyon jelképes, hogy Connor miért tud mindig visszatérni, a másik két karakter pedig miért nem: Neki van egy küldetése, amit végig kell vinnie. Ki kell derülnie, hogy ő sikerrel jár-e, vagy sem. Ebből a szempontból Connor az igazi "robot", a másik két karakter pedig "emberi". -Bár persze azt tudjuk, hogy őket is bármikor újra lehetne programozni. :) Mondjuk ez számomra azért is izgalmas, mert annak ellenére, hogy Connor áll llegközelebb az emberekhez (akik a játékban az "érzelmileg halott" réteget képviselik bizonyos értelemben), mégis ő fejlődött a legtöbbet érzelmileg a történet során. Persze, csak akkor, ha deviánsként kezeljük őt.


Az nem volt fura, amit képviselt, hanem, hogy ezekért "robotként" állt ki. Szóval, megértettem, amit akartak... csak, mégis bennem volt végig, hogy "oké, ez mind szép és jó, de ti akkor is "csak" robotok vagytok. Nem tudtok szaporodni, az hogy létezhettek, az embereknek (az elnyomóitoknak) köszönhetitek". Úgyhogy a felszabadulás iránti vágyat értettem, de nem értettem meg 100%-ban, amiket ezáltal kifejeztek a karakterek. Most ebből az jönne le, hogy én a történet során az emberek oldalán álltam... :D Ez nem igaz, csak Markus szónoklásait én túlságosan romantikusnak találtam. :)
Nem olvastam el további spoilereket, de amúgysem baj, mert nem mostanában fogok játszani ezekkel. :D A beyondot majd megveszem valamikor, de még nem mostanában (függetlenül attól, hogy most le van akciózva, amit reggel el is küldtél nekem messengeren), mert most 2 hónapom van leadni a szakdogát és hát még nem egészen tartok vele ott ahol szeretnék. :D Szóval új játékot addig szigorúan nem fogok venni, amíg túl nem leszek a diplomán, a Last of Us 2 rendelést is visszamondtam inkább. Illetve a régi, korábban már kijátszott játékokba sem fogok belekezdeni újra, amíg a sulis határidők véres kardként lebegnek a fejem felett. :D Szóval tényleg nem gáz a spoiler, ha el is olvasom akkor is tuti elfelejtem nyárra, vagyis mire megint lesz időm hosszasabb sztoris játékokra, addig meg úgysem veszek semmi újat (most is csak tesómat lepem majd meg egy Sims4-gyel szülinapjára, azt ma vettem meg).

Ja értem, így már más. Hát, szerintem az, hogy robotként képviseltek emberi dolgokat, azt hivatott kritizálni, hogy ugyebár az emberiség istent játszik, és mégis elnyomják a robotokat, akiket ők teremtettek és ruháztak fel emberi tulajdonságokkal. De nem tudom... számomra annyira emberi volt mindhárom robot, hogy én nem is igazán tekintettem őket gépeknek, főleg miután Markus levette a halántékáról azt a robot jelet. Persze ezzel lehet csak én vagyok így. :D
Luszie írta:
2020. 01. 23. 15:15
Hát a Beyond biztos nem. :) Mert 2018 karácsonya óta van PS-em, és azóta nem láttam ingyen. Valamikor 2018 januárja és novembere között volt ingyenes PS plusszal a Beyond. Én mindig letöltöm az ingyenes játékokat, akkor is, ha egyébként nem fogom kijátszani őket. A Beyond-ra emlékeznék. De az viszont dereng, hogy ingyenes volt valamikor 2018-ban.. Mondjuk, csak frissen hagytuk el 2019-et, nem csodálom, ha neked is összefolynak az évek... :D
A Heavy meg a Detroit-tal jött együtt, azt hiszem novemberben, vagy októberben.
Jaja, tiéd a pont, a Beyond nem volt ingyenes a közelmúltban, legalábbis az elmúlt két évben biztosan nem. Lehet még a PS3-mon volt ingyenes, mert asszem a két konzolnál külön tesznek ingyenessé olyan játékokat, amelyek amúgy mindkét platformon elérhetőek. Tehát lehet, hogy volt ingyenesen Beyond, de max. csak PS3-ra. Bár a fene se tudja, én is keverem már itt a dolgokat. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3599
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2020. 01. 23. 22:57

PS4-re volt ingyenes, az viszont tényleg lehetséges, hogy nem tavaly volt. A Heavy Rain magába jött, nem a Detroit-al.

U.i.: Közben megnéztem, tavaly előtt jöttek: https://www.finder.com.au/playstation-plus-free-games
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 24. 18:27

Jött az a Detroit-tal is. :) Nekem is onnan van meg. csak ha már korábban megvolt, szerintem nem engedte letölteni a rendszer még egyszer... illetve, nem is mutatja.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3599
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2020. 01. 24. 21:59

Mutatja nekem is, mert rémlett, hogy valami csomagban volt, ezek szerint ez volt az.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3505
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2020. 01. 26. 17:30

Rockstar69 írta:
2020. 01. 23. 22:57
PS4-re volt ingyenes, az viszont tényleg lehetséges, hogy nem tavaly volt. A Heavy Rain magába jött, nem a Detroit-al.

U.i.: Közben megnéztem, tavaly előtt jöttek: https://www.finder.com.au/playstation-plus-free-games

Heavy Rain a Detroittal jött pedig. Csak el volt rejtve kicsit, mert nem jött le a Detroittal, hanem külön kellett a keresőbe beírni, de ha ezt megtettük, akkor kihozta a játékot és abban a hónapban, amikor a Detroitot is külön adták, a Heavy is ingyenes volt.
Rockstar69 írta:
2020. 01. 24. 21:59
Mutatja nekem is, mert rémlett, hogy valami csomagban volt, ezek szerint ez volt az.
Konkrétan nem csomagban voltak. Szimplán csak a HR is ingyenes volt abban a hónapban, amikor a Detroit. Csak a HR-t külön a PS böngészőjéből kellett előkotorni, nem jött le egyben a Detroittal és ha jól emlékszem nem jelezte külön menüben a rendszer hogy a HR is ingyenes. Kvázi csak azok tudhatták, hogy ingyenes, akik kikeresték, meg akik hallottak róla a neten, hogy a Detroit mellett az is ingyenes volt. Én is csak emiatt tudtam ingyen leszedni. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3599
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2020. 01. 26. 22:20

Ott a link, azon látszik, hogy tavaly előtt is ingyenes volt.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2971
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2020. 01. 27. 13:21

dani.szentgali írta:
2020. 01. 26. 17:30
Konkrétan nem csomagban voltak. Szimplán csak a HR is ingyenes volt abban a hónapban, amikor a Detroit. Csak a HR-t külön a PS böngészőjéből kellett előkotorni, nem jött le egyben a Detroittal és ha jól emlékszem nem jelezte külön menüben a rendszer hogy a HR is ingyenes. Kvázi csak azok tudhatták, hogy ingyenes, akik kikeresték, meg akik hallottak róla a neten, hogy a Detroit mellett az is ingyenes volt. Én is csak emiatt tudtam ingyen leszedni. :D
Na jólvan. Nevezhetjük azért csomagnak is... :D Én mondjuk ezt pont nem én szedtem le, mert nyáron jött, amikor nem volt itthon (nem tudom, miért október-novemberre emlékszem), de valszeg együtt le lehetett tölteni a kettőt. Bár, nincs jelentősége.

Egyébként nem teljesen értem, hogy egy játékot miért adnak többször is ingyen. Én anno meglepődtem, hogy a Heavy a Detroit-tal megint ingyenes sé vált, mert tudtam, hogy annno már adták ingyen. Persze, örültem neki, csak mégis fura volt megtapasztalni.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1731
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Kalocsa

Re: Quantic Dream játékok

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2020. 01. 30. 16:23

Én végigvittem mind a 3 játékot, köszönhetően a PS Plus-nak. Nekem a Heavy Rain tetszett a legkevésbé, annak ellenére, hogy ígéretes sztorija volt. Számomra a gyenge karakterek és a nagyon béna fordulat (amikor kiderül, hogy Shelby a gyilkos) vágta haza az elményt. A szinkron sem volt valami tökéletes (Jason és Shaun nevének sokezredik kiabálása a mai napig előhozza a PTSD-met), bár az ujjlevágós jelenet lenyűgözően volt megcsinálva minden szempontból. Szinte magamon éreztem a fájdalmat.
A Detroit elképesztően jó játék, viszont a történetet csak az mentette meg, hogy Markus-szal a robotok sorsáról dönthettünk. Mellette eléggé eltörpült Connor és Kara sztorija, habár Connoré lehet, hogy csak azért, mert a Fahrenheit és a Heavy Rain után már harmadszorra játszunk detektívet egy Cage-féle játékban és talán már annyira nem tűnik érdekesnek a szituáció, annak ellenére, hogy itt azért kicsit más a helyzet és Connor döntéseinek is van némi súlya. Ettől függetlenül én nem tudtam annyira átérezni sem Connor, sem Kara helyzetét, így nehezebb volt velük azonosulni, az viszont tagadhatatlan, hogy ez egy rendkívüli játék, amit érdemes kijátszani.
És akkor végül a Beyond: Two Souls. Én nem sok interkatív drámával játszottam, de azok közül ez volt a legjobb. Jodie történetén keresztül bemutatásra kerül az élet minden színtere, kezdve a tinédzserkori nehézségektől a hajléktalanságon, vándorláson, viszonzott és viszonzatlan szerelmen keresztül egészen a világ megmentéséig, megcsavarva azzal a kis dologgal, hogy Jodie-hoz van kötve egy szellem, akivel tud kommunikálni. Elképesztően dramatikus és szívfacsaró történetek, tökéletes akciókoreográfiák, borzasztóan nehéz döntések megfűszerezve átlag feletti szinkronnal és szereplő felhozatallal, valamint egy rendkívül izgalmas befejezéssel. Ajánlom mindenkinek végigjátszásra.
Redford: "This is supposed to be a stealth mission."
Haggard: "...why?"

Válasz küldése