Doom

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Válasz küldése
Avatar
Kriss X
Díler
Hozzászólások: 857
Csatlakozott: 2013. 01. 19. 17:43
Kapcsolat:

Doom

Hozzászólás Szerző: Kriss X » 2015. 01. 01. 17:04

Itt beszélgethetünk az egyik első FPS nézetes játékról és annak folytatásáról.
Kinek melyik epizód van meg, kedvenc...-em, stb.

Nekem megvan:
Doom
Doom 2
Doom 2 The Plutonia Experiment
Doom 2 TNT: Evolution
Doom 3
Doom 3 Resurrection Of Evil

Egyszóval eléggé ismerem a játékot.
A kedvenc:
Rész: Doom, Doom 3
Doom/Doom 2 fegyver: shotgun, minigun
Doom 3 fegyver: pisztoly, shotgun

Írjatok ti is.

Aki nem ismeri a játékot, itt van egy videó, amit én készítettem az első részről:
https://www.youtube.com/watch?v=4TugFaF4HCU
GTA: Liberty City Stories √ , Vice City Stories √ , San Andreas √ , III √ , Advance √ , Chinatown Wars √ , I √ , London 1969 √ , London 1961 √ , Vice City √ , V √ , IV √ , II √

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3505
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Doom

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2020. 05. 14. 12:12

Az igen, csak most látom, hogy ilyen topic is van a fórumon, ráadásul már elég régóta. :D Na akkor lássuk csak. ;)

Mivel nem vagyok annyira idős gamer, ezért nem igazán vannak tapasztalataim az olyan régi játékokkal, mint a klasszikus Doom-ok, így ezekről a régebbi, klasszikus részekről személy szerint nem igazán tudok nyilatkozni. Viszont a 2016-os Doom-ról igen, és leginkább úgy lehetne jellemezni, mint egy FPS/shooter God of War 3-mat. :D Nagyon brutális játék, ahogy ugye az elődei is azok voltak a maguk idejében (gondolom xD), nincs is túl nagy története, inkább csak egy ürügy arra, hogy DoomGuy-jal leereszkedjünk a pokolba, vagy épp felmenjünk egy bolygóra, és halomra mészároljunk mindent és mindenkit, ami és aki csak szembe jön. Eszeveszettül pörgős játék, egy pillanatra sem lassít, nem lehet megállni egy percre sem, különben halott vagy. Emiatt, na meg nagyon sok, megtartott oldschool megoldásának köszönhetően az egyik legnehezebb játék számomra, amit valaha toltam. Bevallom, nem is vittem végig, mert a CyberDemon mindig kinyírt, és a plazmavető bug-ját sem tudom valamiért aktiválni a lassításban sem, ami meg tudná ölni a szörnyet, szóval inkább hagytam, mielőtt nagyon felbaszott volna. :D Bár lehet, majd most a nyári szünetben mégiscsak ki kéne tolni legalább a legkönnyebb szinten, mert alapból jó játék. Ja és a zenei felhozatala is óriási, DoomGuy módjára tépi fel a bőrt és csonkolja meg az embert a sok bődületesen kemény rockszám, amire nagy élmény véres gombóccá lőni a démonokat. A multiplayert is kipróbáltam, egész jópofa az is, bár engem inkább egy véresebb, brutálisabb, járművek nélküli Halo-ra emlékeztetett ez a szegmense a programnak. A legújabb rész, az Ethernal eddig kimaradt, és mindaddig valószínűleg ki is fog, amíg ki nem tolom az előző részt, csak mivel az elég nehéz, így ez nem tudom, hogy mikor fog megtörténni, ha egyáltalán megtörténik. Ráadásul az sem túl jó előjel, hogy az Ethernal elvileg sokkal nehezebb még elődjénél is, ráadásul elvileg már rögtön a játék legelején szívat, szóval esélyes, hogy végleg kimarad az életemből, mert semmi kedvem agyvérzést kapni tőle, mint azt sokszor az állítólag könnyű elődjétől kaptam.

Mindenesetre jó játéksorozat és a modern (egyébként rendkívül szép) grafikai és vizuális megjelenítés mellett hű maradt önmagához és a klasszikus elődökhöz, hiszen egy régimódi játékelemekkel megpakolt, nehéz shooter élményt nyújt.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Válasz küldése