Az Online-ja a második résznek is kihalt, nemhogy az 1-nek.
Az mindig is kihalt volt, vagy legalábbis elég kevesen voltak fent. Én olyan 10-15-ös szintig juthattam el benne, max. 20-ig, aztán abbahagytam. Nem annyira jött be, bár a második rész multija sem volt a legjobb, az így is sokkal jobb, tartalmasabb és szórakoztatóbb minden szempontból. Szóval szerintem ne szenvedj a platinával, azt a 2-ben is nehézkes az Online trófeák miatt, pláne az 1-ben. A játék, vagy legalábbis a fő sztori sajnos tényleg eléggé rövid, főleg a második részhez képest, szóval ha azzal kezdted előbb, akkor különösen rövidnek fog tűnni az amúgy is rövid első rész. Arthur-t meg azért nem említik meg benne, illetve azért kapcsolódik csak minimálisan a 2-höz, mert egyrészt a 2 az 1-nek az előzménye, tehát kronológiai, időrendi sorrendben a 2 történt meg előbb, és csak aztán az 1, másrészről meg azért, mert anno amikor a Rockstar az 1-et csinálta, konkrétan azt hitték, hogy bukás lesz az a játék és hogy kb. senkit nem fog érdekelni a GTA-khoz, Max Payne-hez meg a többi sikeres játéksorozatukhoz képest, így nagyon meglepte őket az amikor mind a rajongói, mind pedig a sajtó kritikusai piedesztára emelték az RDR1-et, így a folytatás, pontosabban az előzmény egyáltalán nem is volt betervezve, egyébként ez nagyon látszik az 1 rész lezárásán is, stb. Szóval Arthur az első rész fejlesztésekor még ötlet szinten sem létezett, ahogy az RDR2 sem, emiatt fura kicsit a két játék kapcsolata. De mivel a 2 az előzmény, így nincs is akkora gond azzal, hogy 90%-ban a 2 kapcsolódik az 1-hez, és nem fordítva. Abban pedig egyetértünk, hogy simán megállja a helyét ma is az első rész, egyáltalán nem úgy ül le elé az ember, mint egy régi GTA-hoz pl., mert annál és sok mai játéknál is sok szempontból jóval modernebb. Szerintem az egyik legjobb játék mind a mai napig, attól függetlenül, hogy egy kicsit jobban tetszett nekem a 2. Egyébként azt rebesgetik a pletykák, hogy készül a Remastered, és ha ez igaz, akkor talán nem szarnak bele annyira, mint a GTA trilógiába, és bele tesznek az újrakiadásba egy olyan jelenetet, ahol John beszél Arthurról. Azt nagyon adnám.