Általános társalgó

Hivatalos, hogy készül a GTA sorozat új része, ami minden bizonnyal a GTA6 nevet viseli majd... vagy nem? Lehet találgatni, ötletelni, kívánni, mi legyen és mi ne legyen a következő játékban.
Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2023. 09. 28. 21:07

Franklin írta:
2023. 09. 28. 09:42
Nem tudom mennyire lehet valós:

https://vm.tiktok.com/ZGJvaJYXy/
Egy ilyen szenzációhajhász videós véleményére kár adni.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 10. 05. 11:41

Szerintem is kamu a dolog, főleg hogy napra pontosan az RDR2 kiadásának napját nevezi meg, de sokan annyira benyelték, hogy már napok óta várják a hivatalos bejelentést. :D Plusz a rockstar állítólag pár napja kirakott egy GTA5ös GTA Online heti frissítéses képet, amin két random GTA Online karakter a Vinewood felirat előtt pont úgy áll, hogy a háttérben lévő feliratból csak a VI betűk vehetőek ki, mint ugye római hatos, az internet népe pedig kijelentette, hogy ez egy utalás a GTA6 bejelentésére, amit minden "újságíró" oldallal együtt tegnapra jósoltak. :D :lol: Hát, meglepő módon nem jött össze xD
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 10. 12. 00:04

Üdv.

Eltelt egy év mióta kikerültek a leakek. Volt 1-2 kisebb vita itt akkoriban köztünk és örömmel láttam, hogy az elmúlt 1 év hozzászólásaiban is felmerült ez a téma azért egy kicsit.

Vicces azt látni, hogy emberek még mindig felülnek holmi twitter, vagy tiktok leakre, mikor már a GTA4 óta tudni lehet, hogy a R* sokkal jobban ügyel arra, hogy hogyan jelentse be a játékait. Az is poén, mikor ilyen évfordulókra számítunk, hogy majd akkor bejelentik. Minek tennék? Soha nem figyeltek oda ilyesmire. Csak az adott játékot ünneplik, de ez nem olyan alkalom amikor bejelentenének valamit. A GTA5-t is október végén jelentették be és november elején jött (2011) az első trailer. Semmi nem kapcsolódik ahhoz a dátumhoz. Aztán kerek 1 évet kellett várni a második trailerre. Emlékszem majdnem mindennap nézegettem akkoriban én is, hogy nincs-e valami új infó stb. Akár egy screenshot vagy valami. Minden kis szar pici hírre felültek az újságírók is, ahogy így van ez most a GTA6-nál is.
Személy szerint ha már GTA: VC évforduló, jobban örültem volna 1 olyan bejelentésnek, hogy szépen egymás után remakelik a trilógiát. Nem egybe, hanem odafókuszálva egyszerre csak egy címre, kibővítve stb, közbe törölve a DE kiadásokat, akiknek meg meg van a DE ők ingyen megkapják.
Még azt is elfogadnám, ha 60 eurót elkérnének egyenként egy ilyen szintű remake esetén. Itt még a következőben általam szidott rage motort is használhatták volna.Térjünk vissza kicsit a játékmotor kérdésre mert látom ezt nem sikerült tisztázni, hogy miért baj az, hogy ha egy 15! éves technológiát használnak.
Először is, ahogy dani.szentgali leírta, PS4 és PS5-ös játékok között azért nincs sok különbség, mert az összes gyártónak meg van kötve a keze. Nem fejleszthetnek túlságosan sokkal szebb játékokat, mert akkor nem fogják tudni azokat PS4-re portolni. Ebben ennyi a lényeg. Annak idején a GTA5-t kiadták még PS3-ra és XBOX360-ra is, meg is lehet nézni, hogy mennyire nem szép a játék ezeken a konzolokon aztán amikor megjelent PS4-re, PC-re mintha két különböző játékról beszélnénk.
A mai válságosnak tekinthető időszakban nem fognak egyszerre két hardvertech-re optimalizálni a gyártók. Ezért inkább PS4 az alap, aztán PS5-ön meg csak jobban fut.


Eleve azt se felejtsük el, hogy a Sony és Microsoft is nagy bajban van. A mai elérhető hardverek már jóval erősebbek a két konzolnál. Sőt amikor ezek a konzolok megjelentek már akkor "elavult"-nak számított az a hardverteljesítmény ami azokban van. Régen egy konzol és PC között nem volt ekkora tudás béli különbség mint ami ma van. Már esedékes lenne a következő generáció emiatt, miközben a jelenlegi is fiatal. Ez is önmagában visszaveti a játékgyártókat.

Ma már van lehetőség olyan grafikára is, ami megkülönböztethetetlen, hogy az a valóság, vagy csak játék. (Matrix UE5). Kinek van rá szüksége? Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy kinek nincs? Ez egy valóságszimulátor játék. Adja magát, hogy akkor a grafika is hűen tükrözze a kor technológiai adottságait. Akinek ez nem szüksges az játszhat felőlem Minecraftot is. Ide lehet hozni, hogy annak meg mennyire nincs grafikája csak épp teljesen másra épül rá a játék. A GTA-ban mindig is fontosak voltak a küldetések és a sztori, de ami miatt annyi embert bevonzott mindig is az a grafika volt, az open world világ amit bejárhatsz szabadon.


Egyébként lehet azt mondani, hogy az UE5 még a mai PC-ken is receg. Ebben van igazság. Csak épp az UE5 fejlesztői is tisztában vannak azzal, hogy jó ideig még mindig UE4-et fognak használni pontosan azért, mert még tisztán PS5-re sem tudnak fejleszteni, mert figyelembe kell venni a PS4-et is. Mire UE5-öt használhatnak majd a gyártók addigra a PS7 is megfog jelenni.

Ez önmagában megmagyarázza azt is, hogy miért nincs még GTA6. Valószínűleg a R* sem számított arra, hogy a piac ennyire el fog szállni. Ha őszinték akarunk lenni, annyiért amennyiért ma meglehet venni egy PS5-t, kb. a duplájáért kéne adni a PS6-ot. Ennyit meg nem fognak kiadni az emberek. Túlságosan drágák lettek a hardverek köszönhetően sok tényezőnek, ne menjünk ezekbe bele. Az XBox-ot azért nem említettem meg mert ugyanaz a helyzet azzal is, plusz az még gyengébb is.

Örökké viszont a R* sem tud várni, még soha nem volt az, hogy több, mint 10 év teljen el két cím között így hát aztán ők is beálltak abba a sorba, mint a többiek, hogy olyan motorral vágnak bele az új résznek, ami jóeséllyel futni fog még PS4-en is, röcögés nélkül. Amit kitudok nézni belőlük, hogy ő nekik lesz annyi a bukszájukban, hogy a PS5-ös verzió azért akkora ugrás lesz, mint annó a PS3-PS4 között volt GTA5 esetében. Nem is grafikában, de technológiai megoldások és optimalizáltság terén.
A probléma csak azzal van, hogy maga a PS5 erejét nem használják így ki. A RAGE egy 15 éves motor. Láttuk a kezdetleges erejét, hogy mire képes a GTA4-nél, tudtuk hogy ebben még rengeteg potenciál van. Ezt mind kiaknázták a GTA5 esetében. Akkoriban ők is úgy nyilatkoztak, hogy ebben a motorban ennyi volt. Aztán az RDR2-t mégis ebben adták még ki. Ha valaki PC-n ultra beállítások mellett futtatja az RDR2-t és a GTA5-t, grafikában alig fog észre venni különbséget. Mindkét játék szép, nem erről van szó. Itt még a problémát nem is látnám akkorának, hiszen az RDR egy tök más univerzum és nagyon jól beleillett abba a motorba.
De itt most egy újabb GTA esetén akarják felhasználni megint. A baj annyi, hogy nagyon sok téren történt technikailag előrelépés 10 év alatt.
Ha a leakek egyetlen dologra jók voltak, akkor az az volt, hogy lehetett látni, sajnos a GTA6 ugyanabban a jóöreg RAGE motorban készül.
Legfeljebb kapunk szebb színeket, árnyalatokat, jobb tükröződést, árnyékokat. A textúrák kicsit részletgazdagabbak lesznek de ennyi. Az animációk mind ugyanazok lesznek, a fizika is, persze lesznek új lehetőségek amikkel kénytelenek leszünk beérni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz jó játék a GTA6, mert de. Valószínűleg szintén sok díjat és rekordot fog dönteni, csak a tudat, hogy ez lehetne sokkal jobb is, szomorú. Ugyanis egy olyan cég húz le újabb bőrt egy 15 éves technológiáról ami 8 milliárd dollárt pengetett össze csak a GTA5-tel. Közben meg a játék fejlesztési költségei pár száz millióba kerültek.

Sajnos mivel nagyon sok embernek nincsennek is igényei a sokkal jobbra, ezért sok embernek a torkán le is fogják tudni ezt nyomni.

Leakekről még annyit, ami itt is felmerült korábban, hogy "Teljesen természetes, hogy szarul néz még ki a játék, stb." Én is láttam a sok cikket amik megpróbálták bevédeni a R*-t. Az a baj, hogy ha laikusok próbálnak megszakérteni valamit annak izzadtságszaga lesz. Volt egy 'híres' kép, ami a GTA4 early development fázisból származik és hogy ahhoz képest mennyivel lett szebb a GTA4. (Ugyanezt a képet azóta láttam a GTA5 early development fázis során is felhasználva érvként, örülök a következetességnek.)

Két dolgot felejtünk el. A GTA4-ben használt RAGE motor újoncnak számított, az aki utánanézett az tudta, hogy sokkal több mindenre képes még. Eleve nagyon rosszul futott az összes platformon is mert vissza kellett venni belőle. A GTA5 esetében az early dev. képek egy az egyben megegyeznek kb. egy GTA4-el, a végeredmény mégis totálisan más. A válasz ott rejlik, hogy a GTA5-ben kitudták aknázni végre a motor adta lehetőségeket. Mennyi cikk volt akkoriban, hogy a R* mennyire örült, hogy végre megtudják mutatni, hogy mire is képes a saját motorjuk. Aztán azóta már ezen nem fognak tudni sokkal jobb eredményt elérni. Elérték a technológiai határokat. Pont ezért mondtam, hogy nézzük meg mi az RDR2 és GTA5 között alig van különbség. Ami van az az, hogy a randomfoliage-n nagyon sokat javítottak. Ez képes arra, hogy sokkal de sokkal szebbnek tűnjön valami, de ez csalóka. Emellett a textúrák lettek élesebbek, részletgazdagabbak egy picikét. Ennyi.
Ez már a GTA6-nál nem lesz elég. Amire a sok tudatlan kiakadt a leakek esetén, hogy befejezetlen, kezdetleges textúrákat láttak és az alapján írták le a játékot - ó rájuk nem kell figyelni. Azokra kellett volna akik rögtön az egész mögött észre vették, hogy persze ez egy early dev. fázis de a motor az konkrétan látható, hogy ugyanaz.

Nem akarom ezt a témát sokáig húzogatni, csak azért hoztam ezt fel, mert valószínűleg a háttérben kaptak ilyen szakmai kritikákat is amiket én is leírtam. Ezek nem a nyilvánosság előtt fognak lezajlani. Feltűnően nagy a csend a leakek óta, pedig akkor még azt igérték, hogy hamarosan lesznek infót. Hát nem lettek. Nem lennék meglepődve, hogy a háttérben elkezdtek fejleszteni egy új motort és arra állnak épp át, mert az azért még is milyen már, hogy egy 15 éves technológiát használjanak. Ami még felmerülhet, hogy jóval több új lehetőséget is kénytelenek lesznek kitalálni, hogy a közönséget lekenyerezzék.


Még egy utolsó dolog: Erre 1 éve nem reagáltam, de most megteszem. Valaki azt írta, hogy miért is baj az, hogy a saját fejlesztett motorjukat használják, miért kéne kidobni stb. A fejlesztésnek megvannak a határai. Nem tudod a végletekig fejleszteni mert az alap amire épül a motor annak megvannak a technikai korlátjai. A PHP is egy viszonylag jó script nyelv és az arra épülő keretrendszerek is, de akármennyire fejlesztik, van tőle sokkal jobb, sokkal könnyebben használhatóbb, jobb biztonsággal és teljesítménnyel rendelkező technológia.
A másik pedig, hogy minden programozói projectnek van egy masszív boilerplate kódbázisa ami minden hasonló projectben szükséges. Példaként egy weboldalnál általában mindig lesz regisztráció és belépés, nem kell ezeket mindig a 0-ról megírni. Egy szóval sem írtam azt, hogy ezeket a boilerplate kódokat is dobják ki.
Harmadrészt pedig, igen, sokszor merül fel az, hogy nyugdíjazunk egy technológiát mert elavult. Nem játékok fejlesztésével foglalkozom, hanem egyszerű web és asztali alkalmazásokkal, mobilalkalmazásokkal. Ha mindig ugyanazt a technológiát használnánk 10-20 éven keresztül akkor a hackerek dolgát is megkönnyítenénk, valamint nem lenne semmilyen innováció, semmilyen fejlődés. Minden évben lehetőségek egy-egy új tárháza nyílik meg, és kb. 5-6 évente nagyon nagy fejlesztések vannak amik behoznak új megoldásokat. Nálunk is már a sokadik saját CMS fejlesztése zajlik mindig teljesen 0-ról.. Vagy épp CRM.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 10. 12. 12:40

Szinte mindenben egyetértek veled, így ezekre a dolgokra nem is pazarolnék időt, mivel csak ugyanazt tudnám ismételni amit te, illetve mindenre csak azt tudnám írni, hogy abszolút egyetértek az általad leírtakkal, kivéve egy dolgot. Ez pedig az, amit a konzolok és PC-k közötti különbségről írtál. Nem vagyok szakértő így bevallom, lehet én vagyok csak a vak, én csak egy mezei gamer srác vagyok aki 20 éve rendszeresen gamel konzolokon és pcken is, de én pont azt látom, hogy most van a legkisebb különbség a konzolok és pck között. Miért? Mert eddig egyetlen korábbi konzol generáció sem közelítette meg technológiai fejlettségben annyira a PC-t, mint a mostani. Régen konzolokon nem volt stabil 60fps, mindig csak 30fps volt szinte mindig mindenhol minden játékban, kivéve az éppen aktuális generáció legelején, ahol fél évig az első néhány játék hellyel-közel tartotta a 60fpst és részben felment odáig néha, de nem tartotta olyan stabilan mint jelen generációban, ahol még mindig mehet sok játék 60, valami meg akár 120fpssel is (persze PC-hez képest érezhetően rondább grafika mellett, de ez igaz volt mindig is, csak igáig a fix 30fps-re). A mostani konzolgeneráció gyakorlatilag az első, ahol ha egy pc-hez képest még mindig csak minimálisan is, de van lehetőségünk a beállításokban babrálni nagyon kevés kivétellel szinte minden játékban, sokkal részletesebben mint korábban bármikor, és nem csak a fényerőt lehet szabályozni, mint az összes eddigi generációban. Sosem lehetett még ennyire bele nyúlni egyik generációban sem a grafikába, mint most, illetve egyikben sem dönthettünk arról mi játékosok a pcvel és a mostani gennel ellentétben, hogy megelégszünk e a kevés de legalább fix fpssel egy pchez nagyon közeli látvánnyal/grafikával és akár felbontással (hogy a korábban konzolokon sosem látott RTX technológiáról ne is beszéljek), vagy a grafikát némileg feláldozzuk az fps oltárán és végre megkapjuk a minimum stabil 60, illetve nem ritkán akár afölötti képkockasebességet, sőt ha visszább veszünk komolyabban a grafikából, akkor a 120fps is stabilan elérhető egyes játékokban, amit egy 180 ezres pc-ből szinte lehetetlen kihozni (legfeljebb csak a konzolnál is gyengébb grafikával). Szóval légyszi homályosíts fel, mert én a fenti tények és érvek alapján pont azt látom, hogy most jóval kisebb különbség van, mint korábban bármikor. Persze nem azt vitatom, hogy egy igazán friss és combos, több milliós pc ne tudna csúnyán ráverni a PS5-re, de még így sem tartott soha olyan közel a konzol ahhoz, hogy pc szerű élményt nyújtson, mint most. Legalább is én így látom, és nyilván nem a legfrissebb proci+vga+egyéb bika pc alkatrészekkel összehasonlítva. Plusz rengetegen mondták és mondják mindmáig, hogy a PS5 és az aktuális Xbox volt a legkevésbé elavult a megjelenésükkor az eddigi konzolokhoz képest az akkori (2020 év végi) pc-s hardverekkel szemben, tehát nem volt akkora a lemaradás mint 2013ban, 2007-ben és így tovább. Én is így látom ezt.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 10. 12. 21:26

A különbség relatív sok szempontból. Magad is említetted, én is, hogy a PS4/XOne miatt a fejlesztők nem is tudják kihasználni még a PS5/XSeries adta lehetőségeket. Emiatt, ha te már pl. rendelkezel egy PS5-tel természetesen jóval több fpsed lesz stb. Nagyjából 2-3 év még mire már olyan játékok fognak megjelenni ami már elkezdi kihasználni a PS5-t is, és azt követően további 2-3 év mire eléri annak a korlátait, de mire ez megtörténik már régen lesz következő generáció.

A PC mindig is sokkal de sokkal drágább volt egy konzolnál, ezért felesleges 180 ezer ft-tal összehasonlítani. A PC mindig is az extreme szegmense miatt vált igazán tényezővé amit kb. a bányászvilág eluralkodása előtt nagyjából 500-600 ezerért ki lehetett építeni. Akkoriban még egy 250-300 ezres gép is még erősebbnek számított. Az extreme szegmensben a mai cpu és gpu hozatal messze messze lekörözi a konzolokat még mindig. De ha még jobban őszinte akarok lenni, akkor a sima felső kategória is lekörözi (nem extreme). Semmi nem változott csupán annyi, hogy annyi sok dolog tett be az extreme piacnak, hogy mostmár nem fogsz 500 ezerért ilyen pc-t építeni. Nem is akarnék konkrét árat említeni mert elborzasztó a dolog. Most amit megtudsz venni 500 ezerért, az kb. 5 évvel ezelőtt 250 ezerbe került. Így az összehasonlítása a pc <-> konzolnak úgy történik, hogy lejjebb lépünk tudás szint béli lépcsőkön. Emiatt jön az a hamis kép, hogy ma már túl sok különbség nincs. (Hozzáteszem, amit a hsz elején írtam: alapból az előző generációra fejlesztenek még igazán, nem a mostanira és emiatt a jelenlegi generációs konzolokon meg se kottyan ezen játékok futtatása.)

Még annyit, hogy ugye a konzolok azok mindig is a felső kategória alacsony szintjét célozták meg, vagy ha úgy tetszik felső-közép kategóriát. Ez 5 évvel ezelőtt egy kb. 250 ezres PC-ben kimerült, igaz akkor a konzolok olcsóbbak voltak. Mivel említettem, hogy a PC-k mindig is drágábbak ezért az összehasonlítási alap, a közvetlen alap régen ez volt. De mindannyian tudjuk, hogy nem ez volt a teteje a PC platformnak, mert volt még sima felső kategória is (300-400e körül) és a prémium/extreme kategória ami 500-600e volt. S hidd el eléggé sok ember tehette meg azt, hogy a felső kategóriából vásárol, ha nem is prémiumból. Ezek pedig messze menőkig leelőzték az akkori konzolokat.

Nem is csupán itthon keresendő a baj, hiszen külföldön is extrém magas a vga árak még mindig, a memória árak is felmentek az egekbe, a CPU-k az inflációval együtemben növekedtek ugyan, de közbe a hardver erősödése jobb hűtési technológiákat ígényel, jobb tápot amelyeknek az ára szintén feljebb ment.
Ma azon réteg aki képes kiépíteni magának az extreme PC-t, több millió forintért az a réteg nagyon kicsi lett. Olyannyira, hogy jelenleg nem is tényező.

Ha az árat nem nézzük, ma a konzolt egy 500-600 ezres felső kategóriás gép megfekteti, minden téren. A több milliós extreme gépek pedig pláne, de mint írtam kiestek a tényezők közül. A közép kategória az most egy olyan 300-400 ezer s már most azt kell mondanom, hogy lehetséges, hogy egy ps5 erősebb lenne ettől, bár ha várunk 1-1 évet és akkor veszünk annyiért akkor ez megfordul.
Az alacsony kategória ami 300e alatt elég széles választékban bír pedig felesleges idehozni hiszen régen sem volt tényező. A probléma ott van, hogy ma sok ember azt gondolja, hogy a ma összevásárolt 300 ezres gépe az középkategóriás, sőt van aki felső kategóriásnak tartja.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 10. 19. 12:02

Ja így már értem. Köszi szépen a részletes felvilágosítást! :)
Akkor most, hogy ezt sikerült végre tisztázni, térjünk rá a fórumrészleg eredeti témájára, vagyis a GTA6-ra. Mivel már október közepe, sőt inkább már a vége felé haladunk, így az októberi bejelentésre szerintem már nem igazán számíthatunk, legjobb esetben is novemberben bejelentik hivatalosan a játékot, elindul a hivatalos oldal és talán november végén kapunk egy trailert. Bár erre kevés esély van, hiszen a GTA5 első, bejelentő trailere is november elején, egészen pontosan november 2-án érkezett, előtte pedig már jó néhány nappal be volt jelentve, nagyjából október közepe környékén ha jól emlékszem, illetve a Red Dead Redemption 2 első hivatalos bejelentő előzetese pedig október 20-án jött ki (úristen, holnap lesz 7 éve már ennek is...), szóval ha van bármilyen rendszerszintű logika is abban, amit a Rockstar és a T2 csinál, akkor valószínűleg ha idén november elejéig nem lesz trailer, illetve még októberben, tehát ugye 12 napon belül nem lesz egy római hatos ami egy hivatalos weboldalra vezetne, akkor szinte biztosan erre az évre is cseszhetjük a GTA6 bejelentését, és ezzel együtt a jövő évi megjelenést is, de szerintem 2025-ben sem fog megjelenni így, hiába mondogatják a Take2 fejesek, hogy 2025 tavaszáig tartó üzleti évükben óriási bevételre számítanak, hiszen a GTA5 és az RDR2 esetében is két bő két évet kellett várni az első hivatalos trailerek/infók és bejelentés, illetve a játék megjelenéséig, nem hinném, hogy a GTA6nál redukálódna ez a 2 év, így viszont ha idén nem érkezik róla semmi info (amire az idő múlásával egyre nagyobb az esély), akkor ki van zárva, hogy 2026-nál előbb kijön a játék, függetlenül attól, amit a T2 korábban nyilatkozott. Akkor pedig már ugye 13(!!!) éve kint lesz a GTA5. Hát mit ne mondjak, eléggé kételkedem abban, hogy ekkora várakozást bármivel is maradéktalanul tudnának kárpótolni számomra.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 10. 19. 16:47

Pont azt próbáltam meg valamikor kifejteni, hogy őket nem igazán érdeklik ezek a szimbolikus dátumok. Ha úgy tetszik karácsony napján egy random posztban is bejelenthetik, hogy érkezik a játék. Javíts ki, ha rosszul tudom, de a GTA5 és RDR2 esetében is full random napokat választottak a bejelentésre.
Az előző két posztommal arra próbáltam felhívni minden egyéb dolog mellett a figyelmet, hogy a leakek miatt az is elképzelhető, hogy az egészet újrakezdték. Kaphattak olyan visszajelzést, hogy azért egy majd 10 milliárd dollárt termelő játéknál ne legyen már pofájuk ugyanazt a régi 15 éves motort használni. (nem feltétlen a laikus újságíróktól, hanem szakmabeliektől, vetélytársaktól, kritikusok, stb.)

Ha nem is ez, az is lehet, hogy már a puszta tény, hogy azért eléggé sok minden ki leakelődött zavarja őket. Csorbult a becsületük. Lehet kidobták az egész sztorit a kukába és elölről kezdik. Hát már a két főhős nevét is tudjuk stb. Nem lennék meglepve ha a sztori részét egy az egyben elölről kezdték. Gondolj bele, a leakek idején ők maguk arról beszéltek, hogy egyébként hamarosan jön a hivatalos bejelentés. Mennyi idő is eltelt azóta? rengeteg. Azt már nyilván nem tehetik meg, hogy ne Vice City legyen, de gyakorlatilag a várossal kapcsolatban egyébként is kevés dolog derült ki, szóval ezt még újra is használhatják. Logikus lenne számomra, elvégre meg van az erőforrásuk rá. Aztán végül az is lehet, hogy nem változtatnak semmin, de belassultak, stb. Nem hiszem, hogy nagyon sürgeti őket az idő, nem épp néznek ki úgy, mint akiknek nincs pénzük. A negyedéves terveket bármikor át lehet tervezni, stb :D

Avatar
totyak
Díler
Hozzászólások: 900
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 17:46
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: totyak » 2023. 10. 20. 21:00

Miért kezdenék elölről a játék fejlesztését? Semmi extra dolog nem került nyilvánosságra a szivárgásból. Pletyka szinten már rég hallottuk, hogy VC lesz a helyszín és lesz női főszereplő. Egy ekkora játékot újrakezdeni rettentő sok munka és idő, amit még a Rockstar sem vállal be. Ráadásul lényegtelen, hogy ki derült már ki, így is, úgy is megvesszük, nem? Én biztosan!
[color=#BF0000]A teljes Grand Theft Auto IV széria kijátszva 100%-ra és minden achievement megszerezve.[/color]

[url=http://www.kephost.com/view3.php?filena ... m8hjgn.bmp]Minden 100%[/url]
[url=http://www.kephost.com/view3.php?filena ... sl187w.bmp]Összes Achievement[/url]

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 10. 26. 11:49

totyak írta:
2023. 10. 20. 21:00
Miért kezdenék elölről a játék fejlesztését? Semmi extra dolog nem került nyilvánosságra a szivárgásból. Pletyka szinten már rég hallottuk, hogy VC lesz a helyszín és lesz női főszereplő. Egy ekkora játékot újrakezdeni rettentő sok munka és idő, amit még a Rockstar sem vállal be. Ráadásul lényegtelen, hogy ki derült már ki, így is, úgy is megvesszük, nem? Én biztosan!
Az szerintem is biztos, hogy nem kezdik elölről, legfeljebb a sztorit írják át részben minimálisan itt-ott. Túl régóta megy rajta a meló és örökké nem élhetnek meg a GTA Online-ból meg az újrakiadásokból, ráadásul a részvényeseknek minden eddiginél durvább profitot ígértek a 2025-ös üzleti év végére, ahhoz pedig magát a játékot fixen nem kezdik elölről. A kérdésedre válaszolva, én nem vagyok teljesen biztos abban, hogy rögtön megveszem, de majd kiderül. Attól teszem függővé, hogy mennyire közelíti meg majd a játék az elvárásaimat, amik 10+ év semmi és folyamatos csalódás, szemétkedés meg geciskedés után olyan magasak lesznek, hogy abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a régi Rockstar képes lenne maradéktalanul megfelelni neki, nemhogy ez az új zsugori szemét csicska kiherélt csapat amivé váltak. Meg persze majd a PS5-ös ooptimalizálástól. Egyébként nekem a sztori meg a női főszereplő, meg az újabb többszereplős karakterváltogatós megoldás baromira nem tetszik továbbra sem, Vice Cityt is jobban el tudtam volna viselni újra a 80as években, de az a kisebbik gondom. Majd meglátjuk milyen lesz, de továbbra sem számítok túl sok jóra, pláne a szivárgásból kiderültek alapján.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 11. 08. 09:07

totyak írta:
2023. 10. 20. 21:00
Miért kezdenék elölről a játék fejlesztését? Semmi extra dolog nem került nyilvánosságra a szivárgásból. Pletyka szinten már rég hallottuk, hogy VC lesz a helyszín és lesz női főszereplő. Egy ekkora játékot újrakezdeni rettentő sok munka és idő, amit még a Rockstar sem vállal be. Ráadásul lényegtelen, hogy ki derült már ki, így is, úgy is megvesszük, nem? Én biztosan!
Kicsit túloztam ugyan, amikor azt írtam, hogy az egészet újrakezdik, nyilván nem a teljes egész játékra értettem, én hibám. Azt akartam inkább írni, hogy pl. azt a városrészt ami lelepleződött akár újra tervezték az egészet, illetve a map egy akár nagyobb részét is (hiszen térkép részlet is kikerült). Viszont sokkal inkább gondoltam arra, hogy a mögöttes motort húzzák újra, (legalábbis remélem) az azért nem egy akkora meló, mint újra alkotni városrészeket, kimenni fényképezgetni, modellezni stb. (Nem elvitatva azt sem, hogy egy új motor sem 2 nap, de viszonyítva a kettőt egymáshoz, könnyebb) Annak viszont nagyobb esélyét látnám, hogy az egész történetet kukázták a 2 főszereplővel és akár létrehoztak egy új sztorit, átemelve azt ami használható.

Lényegtelen ezen elmélkedni egyébként, elvileg hamarosan kiderül, de én már nem ülök fel a mai pletykákra sem. Már sokadik GTA bejelentést élem meg, egyik sem volt egy nagy csinnadratta, akármit is írnak páran, R* híres arról, hogy full random időpontokban jelent be új címeket. Nagy évfordulókra inkább megemlékezést szoktak csinálni, vagy az adott címmel kapcsolatosan valami új dolgot, tartalmat.

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 11. 08. 14:05

Na úgy néz ki a mai értesülés igaz volt, decemberben jön a trailer.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 11. 09. 14:13

DereX írta:
2023. 11. 08. 14:05
Na úgy néz ki a mai értesülés igaz volt, decemberben jön a trailer.
Igen, ez most már végre ténylegesen igaznak is bizonyult. Mondjuk hozzád és szerintem sokan másokhoz hasonlóan én is szkeptikus voltam, de végül most végre ténylegesen megtörtént a "csoda". Amúgy több híroldal is lehozta, hogy egy kételkedő rajongó fogadott a haverjaival abban, hogy szerinte ez a pletyka is kamu és nem lesz semmiféle bejelentés, de ha mégis akkor megissza a saját vízeletét... elvileg mivel vesztett, meg is itta. :lol: :lol: :lol: Szóval örülök, hogy én egy ilyen fogadásba nem mentem bele, az azért durva lett volna! :D :D :D Na majd decemberben sokminden kiderül, már ami eddig több mint egy éve nem derült ki világosan. Viszont kicsit fura és vészjósló, hogy a játék hivatalos oldala, mi több hivatalos neve/címe sem derült még ki, nehogy az legyen ennek a nagy titkolózásnak a vége, hogy a "következő GTA epizódról" kiderül, hogy nem a GTA6 nevet viselő teljes értékű, singleplayerrel is rendelkező főepizód lesz, hanem csak egy GTA Online 2.0 szinte kizárólag multiplayer móddal, amin belül a GTA5-ös GTA Online-ban újabban játszható "sztori" küldetések vannak csak. Jobban belegondolva sajnos abszolút kinézhető lenne belőlük az elmúlt évek alapján. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2024. 01. 02. 21:39

Dani, remélem az lett a 2024-es fogadalmad, hogy picit pozitívabb leszel ezen az oldalon, és nem szidod minden második kommentedben a Rockstart, mert értem, hogy az elmúlt 10 év adott rá némi okot, de közben haladunk az idővel. Így én megköszönném, ha másról is "mantráznál" itt 2024-től, nem pedig szinte csak arról, hogy a "GTA Online így... a milkingelő Rockstar úgy".... :) Köszi.

Jövőre jön a GTA VI! :) Ez szerintem elég jó hír.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2024. 02. 28. 16:26

Luszie írta:
2024. 01. 02. 21:39
Dani, remélem az lett a 2024-es fogadalmad, hogy picit pozitívabb leszel ezen az oldalon, és nem szidod minden második kommentedben a Rockstart, mert értem, hogy az elmúlt 10 év adott rá némi okot, de közben haladunk az idővel. Így én megköszönném, ha másról is "mantráznál" itt 2024-től, nem pedig szinte csak arról, hogy a "GTA Online így... a milkingelő Rockstar úgy".... :) Köszi.

Jövőre jön a GTA VI! :) Ez szerintem elég jó hír.
Rendben, igyekszem pozitívabb lenni. Vagy ha nem tudok, mégsem sikerül, akkor inkább nem írok semmit. :D Most, idén is ez az első alkalom, hogy felnéztem az oldalra, pedig ugye már február vége van. :D Szóval, ha úgy érzem nem tudok mást "mantrázni", akkor inkább nem szólok semmit és ritkábban lépek fel, kevésbé leszek aktív. A GTA6 első trailere meg a kiszivárgott infók összességében amúgy sem mozgattak meg engem annyira, mint az eddig játékaik első előzetesei, ez NEM jelenti azt, hogy nem várom a játékot, vagy hogy bárkit is szidni, és természetesen mindezek ellenére érdekel a végeredmény, mivel a felemás érzés ellenére is nyilván van bennem is kíváncsiság, hogy vajon min ülnek több mint 10 éve GTA fronton. :D

Nem akarok vészmadár lenni, plusz mivel a traileren látszott, hogy az eddigi első trailerekhez képest sokkal "készebbnek" tűnt a játék, mint a korábbi játékok esetében, de mivel mégiscsak a Rockstarról beszélünk (NEM negatív konnotációval írom ezt!), így szerintem bőven benne van a halasztás. Az összes eddigi játékuk csúszott és teljesen más évben jelent meg, mint amit először ígértek, főleg az utóbbi két teljes értékű játékuk. Plusz azt is meg kell jegyezni, hogy már évek óta egyre több és több, főleg tripla A kategóriás játékot fejlesztő cégre jellemző, hogy nem tudják tartani a megjelenési dátumokat. Szóval már legalább 2020 óta standard az, amit a Rockstar évtizedek óta bevezetett. Nem valószínű, hogy akár ezzel kapcsolatban, akár ettől függetlenül pont ők lennének azok, akik időben elkészülnek a játékkal. Én mindenki helyében inkább fenntartásokkal kezelném ezt a 2025-öt. Simán lesz az jó esetben 2026 tavasza, rosszabb esetben 2026 ősze.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Válasz küldése