Trailer 1

Hivatalos, hogy készül a GTA sorozat új része, ami minden bizonnyal a GTA6 nevet viseli majd... vagy nem? Lehet találgatni, ötletelni, kívánni, mi legyen és mi ne legyen a következő játékban.
Avatar
Bence (Visali)
Vinewoodi producer
Hozzászólások: 1805
Csatlakozott: 2010. 02. 17. 16:47

Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Bence (Visali) » 2023. 12. 01. 22:23

December 5-én 15:00-kor debütál majd a játék első trailere, vesézzük ki itt alaposan. ;)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 12. 02. 00:24

Várjuk sok szeretettel! Bár erős a gyanú, hogy szokás szerint csak valami rövid, semmitmondó, egyetlen percnél nem sokkal hosszabb teaser trailert kapunk platformok és megjelenési dátum nélkül, mint ahogy az a gta5 és Rdr2 első trailerének esetében is volt. Ráadásul a hekkertámadás miatti szivárgás miatt a korábbi játékokkal ellentétben itt a helyszín és a két főhős (hacsak utóbbin nem változtattak az alfa verzióhoz képest, amiből jó eséllyel a szivárgott anyagok származtak) kiléte már egyáltalán nem lesz a legtöbbünk számára meglepetés, márpedig a legtöbb rockstar féle első trailerbol leginkább ezek az apró részletek szoktak kiderulni, ettől függetlenül persze így is sok részletre lehet számítani a trailerben.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Franklin
Sprunk-függő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2013. 03. 30. 14:39

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Franklin » 2023. 12. 03. 20:27

Szerintetek mi az oka annak, hogy a Rockstar nem “számszerűsíti” az új GTA-t? Miért csak “új Grand Theft Auto” -ként hivatkoznak rá?

A GTA 5 esetében js ez volt? Már nem emlékszem rá.
“Grove Street, home. At least it was before I fucked everything up!”

Avatar
MateL
McReary testvér
Hozzászólások: 504
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 14:36

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: MateL » 2023. 12. 04. 09:58

A IV és V első trailere előtt pár nappal nem csak a név, hanem a logó is már kint volt, még a RDR2 esetében is. Valószínűleg VI lesz a neve és csak az agyunkat húzzák, de lehet hogy lesz benne valami vi-ce szójáték, bár szerintem az nem valószínű.
.mirrorS arE morE fuN thaN televisioN

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 12. 04. 22:11

Franklin írta:
2023. 12. 03. 20:27
Szerintetek mi az oka annak, hogy a Rockstar nem “számszerűsíti” az új GTA-t? Miért csak “új Grand Theft Auto” -ként hivatkoznak rá?

A GTA 5 esetében js ez volt? Már nem emlékszem rá.
Ez egy nagyon jo kérdés. De nézzük a jó oldalát, már csak holnap délután 3ig kell várni hogy kideruljon xd. :D
Egyébként nem tudom, tényleg elég jo kérdés. Két oka lehet: 1. Vagy ahogy a többiek is mondják húzni akarják az agyunkat és úgy tenni a fejüket a földbe dugva, mintha nem történt volna szivárgás és nem lenne ismert rengeteg részlet ennek okán a játékról már bő egy éve, és ezáltal "meglepetést" okozva azok között, akik hozzájuk hasonlóan földbe dugott fejjel éltek az elmúlt bő egy évben. Mivel rockstarrol van szó, így elkepzelheto hogy így lesz, de azért azt meg kell jegyezni, hogy a korábbi játékaik első trailere előtt már közölték a projekt nevét.
2. Vagy mert egész egyszerűen csak azért nem hívják így, mert nem ez lesz a neve, két okból: 1. Vagy egyfajta reboot lesz és simán csak grand theft auto nevet fogja kapni, ami egy 10+ éves szünet után egyáltalán nem elképzelhetetlen, 2. Vagy a rosszabbik eset, ha egy gta online játék lesz sztori nélkül vagy minimális sztorival. Tudom tudom, hogy erre kevés esély van mert nagy felháborodás lenne belőle, illetve azt is tudom hogy évek óta szajkózzák hogy mennyire fontos számukra a sztori és single player tartalmak, plusz ugye a legutóbbi játékuk az Rdr2 amiben a sztori volt a hangsúlyos a multi helyett, de egyszerűen képtelen vagyok elfelejteni azt a 10 éves tényt, hogy a gta online a legnépszerűbb, leginkább nyereséget generáló játékuk ami valaha volt és máig az is, pedig már több mint 10 éve megy. Képtelen vagyok kiverni a fejemből a gondolatot, hogy a számok alapján abszolút megtehetik hogy egy online központú játékot adjanak ki, bármennyire is fájna nekem és sok régi vágású rajongónak, ráadásul a korábban már számtalanszor emlegetett időszakos térkép bővítés is sokkal inkább egy multiplayer játék profiljába illik bele, mint egy single player játékéba. De holnap minden kiderul szerencsére és őszintén remélem, hogy a titkolózás mögött inkább az első lehetőség áll, semmint a második.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
DereX
Szakértő
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2012. 07. 09. 22:35

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: DereX » 2023. 12. 05. 00:46

Nem gondoltam, hogy csináltok külön topicot, de végül is jobb így, mint GTA5-nél, hogy volt egy nagy topic a megjelenésig amibe ment minden.

Nos így, hogy ki tudták szedni a trailert is így kirakták inkább. Nem lennék most ott a Google-nél mert vélhetően a már youtube-ra feltöltött videót szerezhették meg, ami be volt állítva egy streamelésre. Alapból azt se lehetne normális esetben látni, hogy hány mp a videó, szóval ott lesz egy-két fejes hullás majd.

Muszáj röviden egy-két negatívumot leírnom, aztán innentől kezdve többet nem fogok mert számomra is unalmas. A trailert megnézve eléggé szembetűnő, hogy ez egy szépen továbbfejlesztett GTA5, tehát azt amit kb. 1 éve írtam igaznak bizonyult. A játékipar eddig legsikeresebb cége, ami több, mint 7 milliárd dollárt keresett a GTA5-tel felült ugyanarra a vonatra, mint a COD is, akik évente megjelenítik ugyanazt a játékot más sztorival, de alapvetően minden ugyanaz. Teljes áron, nem DLC-ként. Nyilván itt azért vannak szembetűnő változások, de csak az nem veszi észre a GTA5 Vibe-ot aki elvakult. Egy ekkora bevétel mellett simán lehetett volna az alapoktól egy új motort fejleszteni, de most már mindegy. Egyébként lesz ettől még szebb, az arcokon valószínűleg még sokat fognak dolgozni, mert 1-2 jelenetnél azért érezhető volt, hogy túl sok előrelépés nincs a GTA5 karakterkinézeteihez képest.

Ami pozitívum, hogy végre Vice City is bekerül a "HD" univerzumba. Sajnálom, hogy SF és LV még nem került be. Valamint szerintem lenne igény más helyszínekre is. A város meglehetősen jól néz ki, a városon kívüli területek is, amit mutattak belőle. Feltételezem, hogy a Bahama szigetek és Cuba is benne lesz a játékban, 1-2 jelent utalásából erre gondolok. Az is látszik, hogy felültek arra a Florida man mémre ami az utóbbi időben lett virális. Ezzel nincs bajom. A két szereplő nekem annyira nem jön be. Az pozitívum, hogy csaj karakter is lesz, ráadásul legalább nem egy plázacica, de valahogy nem tudok még, vagy már vele azonosulni. A sztorija viszont kecsegtető, azzal egész jól tudok azonosulni, hogy börtönből szabadul a csajszi és az öregasszony szomszédja meg ennek nem örül. Ebből még kilehet hozni egész sok mindent. HC meg majd megint perelhet, hogyha most megpróbálják a hot coffee mod-ot megcsinálni :D

Muszáj még egy negatívumot írnom ez meg a közösségi média felpörgetése. Látszólag nagyon felakarnak erre a lóra ülni. Ez a vonal annyira nem jön be.
A logo sem tetszik annyira. Túl letisztult. Nincs játék a vonalakkal, csak egy római 6-os.

Még ki kell elemezni a trailert, sokkal több minden tetszett, mint ami nem. Nyilván amivel kezdtem a technikai része már tudatosult bennem a korábbi leakek után így azzal már "megbarátkoztam".

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 12. 05. 01:02

Nekem hihetetlenül debilnek érződött ez a trailer, még egy gtahoz képest is. Kb mintha valami saints row trailert néztem volna. A grafika tény hogy ütős attól függetlenül, hogy ahogy írod a motor ugyanaz ami gáz, de ezt már régóta tudjuk, ez van sajnos. Ez a jason és Lucia sem igazán jött be már a leakek után sem, most sem változott ez. Nem örülök az újabb több karakteres megoldásnak, ráadásul itt csak kettő lesz akik ráadásul férj és feleség. Hát nem tudom. Nekem ez a felállás nem hozta meg a kedvem, épp ellenkezőleg. Szerintem is kicsit gáz ez a közösségi médiás orientált része, eléggé túl van tolva a debilség a trailerben ahogy írtam, többek között emiatt js. Viszont mindenképp pozitívum, hogy eléggé hangulatos. Még ha az összes npc is olyan komolytalan és erőltetett, mintha trevor methlaborjából ugrott volna elő az összes. Hát, vannak jó dolgok, plusz egy trailer után nem szabad ítélkezni, de nekem valahogy eddig nem egészen tűnik annak a játéknak amire 10+ éve vártam. Egy biztos, itt is lehet majd autót és egyéb járműveket lopni, lövöldözni meg szórakozni egy hatalmas és változatos térképen, szóval olyan rossz már nem lehet. Mindenesetre ezt most nem fogom akkora lelkesedéssel és türelmetlenül várni hogy végre megjelenjen, mint anno az rdr2t, gta5t, gta4et meg a többit. Ez van sajnos.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
wolf
Rosenberg-szindrómás
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 16:34

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: wolf » 2023. 12. 05. 17:16

Klassz lett a trailer. Bejelöltem a naptárba a 2025-öt.
Lesz majd elemzés a trailerről? :cool:

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2023. 12. 05. 22:54

Lesz, már készül.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 12. 07. 13:56

Rockstar69 írta:
2023. 12. 05. 22:54
Lesz, már készül.
Köszönjük szépen előre is! :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Franklin
Sprunk-függő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2013. 03. 30. 14:39

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Franklin » 2023. 12. 12. 21:26

Van egy olyan érzésem, hogy a ma érkezett autók nagy része bekerül az új részbe.

Illetve mikor várható az elemzés? :D
“Grove Street, home. At least it was before I fucked everything up!”

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2023. 12. 14. 12:16

Franklin írta:
2023. 12. 12. 21:26
Van egy olyan érzésem, hogy a ma érkezett autók nagy része bekerül az új részbe.

Illetve mikor várható az elemzés? :D
Ez abszolút esélyes, igen. De szerintem amúgy is hosszú lesz a GTA5-ből visszaköszönő tartalmak listája, főleg a járművek, fegyverek tekintetében. És ahogy mondod, több mint valószínű, hogy a GTA Online-ból is lesznek a GTA6 sztori módjába (is) bekerülő tartalmak, amiket ugye a GTA5 sztori módja már nem kapott meg.

Az elemzésre térve, szerintem legyünk egy picit türelmesebbek. :) Feri már mondta, hogy dolgoznak rajta, csak hát egyrészt eléggé sok apróság, utalás és részlet került bele ebbe a másfél percbe, amit nem két perc összegyűjteni, pláne ha minőségben szeretnék átadni nekünk, ahogyan azt már két évtizede megszokhattuk a GTAPlace.hu csapatától. :) Másrészt nem tudom, mennyire vetted észre, de az oldal már közel sem annyira forgalmas, mint régen, legalábbis ami a felhasználókat és az oldal üzemeltetőket (adminok, moderátorok) illeti, hiszen ezek az emberek már felnőttek, sok-sok dolguk van egyéb teendőkkel, így már nincs annyi idejük és energiájuk arra, hogy olyan gyorsan összerakjanak egy részletes trailer elemzést, mint mondjuk 5-10-15 évvel ezelőtt volt. Illetve már annyi fórumozó/hírolvasó felhasználó sincsen, mint a fent említett időkben, szóval az is érthető, hogy annak a néhány embernek aki még relatíve aktívan feljár az oldalra, nem igazán fognak kapkodni hogy minél előbb nézegethessük alig néhányan azt az elemzést. :) Plusz az adminok közül is már csak 2-3 ember igazán aktív, legalábbis látszólag, szóval már nem is tudják elosztani egymás között a munkát annyira, mint régen. :) Szóval nyugi, lesz trailer elemzés, csak a fent említett okok miatt még várni kell rá egy kicsit. :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2024. 01. 02. 21:25

dani.szentgali írta:
2023. 12. 14. 12:16
1. Másrészt nem tudom, mennyire vetted észre, de az oldal már közel sem annyira forgalmas, mint régen, legalábbis ami a felhasználókat és az oldal üzemeltetőket (adminok, moderátorok) illeti, hiszen ezek az emberek már felnőttek, sok-sok dolguk van egyéb teendőkkel, így már nincs annyi idejük és energiájuk arra, hogy olyan gyorsan összerakjanak egy részletes trailer elemzést, mint mondjuk 5-10-15 évvel ezelőtt volt. Illetve már annyi fórumozó/hírolvasó felhasználó sincsen, mint a fent említett időkben, szóval az is érthető, hogy annak a néhány embernek aki még relatíve aktívan feljár az oldalra, nem igazán fognak kapkodni hogy minél előbb nézegethessük alig néhányan azt az elemzést. :)

2. Plusz az adminok közül is már csak 2-3 ember igazán aktív, legalábbis látszólag, szóval már nem is tudják elosztani egymás között a munkát annyira, mint régen. :) Szóval nyugi, lesz trailer elemzés, csak a fent említett okok miatt még várni kell rá egy kicsit. :)
Jó, ez azért így nem igaz.

1. Minél többet tudunk majd a GTA VI-ról, annál nagyobb lesz a forgalom. Bár a fő "médiuma" a GTA VI-ról való beszélgetésnek talán már nehezen elérhető, hogy újra ez a fórum legyen, de a bejelentésnél egyértelműen beigazolódott, hogy sok ember van, aki csendben itt van, és olvas minket. Akkor is, ha szélcsend van.

2. Erről semmi információd nincs, hiszen nem látsz bele a mindennapi munkánkba. Mivel mi ketten tartjuk a kapcsolatot, rólam el tudod mondani, hogy én például valóban elfoglalt vagyok, de a többiekről nem tudsz túl sok mindent, és azt sem, hogy kinek mennyi szabadideje van, vagy hogy miképpen osztjuk el a munkát. De biztosíthatlak róla, hogy függetlenül attól, hogy mindannyian felnőttünk, a GTA szerelmesei maradtunk, így továbbra is foglalkozunk az oldallal, nem is keveset. Szerintem nem is túl szép dolog ilyet írni (még, ha igaz is lenne), főleg úgy, hogy láttad, a trailer bejelentés óta mennyi tartalmat tettünk közzé.


A trailer 1 -ről igen sok gondolatom van, de az elemzésekben ebből sokat közzétettük. Olvassátok el azokat. :)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Franklin
Sprunk-függő
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: 2013. 03. 30. 14:39

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Franklin » 2024. 01. 17. 12:24

dani.szentgali írta:
2023. 12. 14. 12:16
Franklin írta:
2023. 12. 12. 21:26
Van egy olyan érzésem, hogy a ma érkezett autók nagy része bekerül az új részbe.

Illetve mikor várható az elemzés? :D
Ez abszolút esélyes, igen. De szerintem amúgy is hosszú lesz a GTA5-ből visszaköszönő tartalmak listája, főleg a járművek, fegyverek tekintetében. És ahogy mondod, több mint valószínű, hogy a GTA Online-ból is lesznek a GTA6 sztori módjába (is) bekerülő tartalmak, amiket ugye a GTA5 sztori módja már nem kapott meg.

Az elemzésre térve, szerintem legyünk egy picit türelmesebbek. :) Feri már mondta, hogy dolgoznak rajta, csak hát egyrészt eléggé sok apróság, utalás és részlet került bele ebbe a másfél percbe, amit nem két perc összegyűjteni, pláne ha minőségben szeretnék átadni nekünk, ahogyan azt már két évtizede megszokhattuk a GTAPlace.hu csapatától. :) Másrészt nem tudom, mennyire vetted észre, de az oldal már közel sem annyira forgalmas, mint régen, legalábbis ami a felhasználókat és az oldal üzemeltetőket (adminok, moderátorok) illeti, hiszen ezek az emberek már felnőttek, sok-sok dolguk van egyéb teendőkkel, így már nincs annyi idejük és energiájuk arra, hogy olyan gyorsan összerakjanak egy részletes trailer elemzést, mint mondjuk 5-10-15 évvel ezelőtt volt. Illetve már annyi fórumozó/hírolvasó felhasználó sincsen, mint a fent említett időkben, szóval az is érthető, hogy annak a néhány embernek aki még relatíve aktívan feljár az oldalra, nem igazán fognak kapkodni hogy minél előbb nézegethessük alig néhányan azt az elemzést . :) Plusz az adminok közül is már csak 2-3 ember igazán aktív, legalábbis látszólag, szóval már nem is tudják elosztani egymás között a munkát annyira, mint régen. :) Szóval nyugi, lesz trailer elemzés, csak a fent említett okok miatt még várni kell rá egy kicsit. :)


Köszönöm a kioktató stilusú kommentedet :|
“Grove Street, home. At least it was before I fucked everything up!”

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Trailer 1

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2024. 01. 18. 10:14

Franklin írta:
2023. 12. 12. 21:26
Van egy olyan érzésem, hogy a ma érkezett autók nagy része bekerül az új részbe.
Ebben én is biztos vagyok, és a trailer alapján is ez igazolható.

A GTAO már feltételezhetően évek óta olyan tartalmakkal bővül, melyeket a VI-ban viszont fogunk látni.
"Whatever." (Ryder)

Válasz küldése