Hozzászólás
Szerző: The Cleansing Fire » 2014. 09. 16. 06:09
Figyelj, elárulok egy titkot. Szánalmasan keveset játszottam az Elder Scrolls többi játékával. Sőt, amíg a Morrowind -al nem játszottam azt a pár órát, nem is hallottam róla. Sőt, még tovább megyek, amikor megláttam a Skyrimot, egy pillanatig rá sem jöttem, hogy ugyanaz a sorozat. Szóval engem nem azzal nyűgözött le a játék, hogy Elder Scrolls, hanem azzal, hogy tényleg lenyűgöző. Igen, sok barlangos küldetés van, ez tény. De a játék hatvan-hetven százalékában a nyílt világban kell barangolnod, öldökölnöd, óriásokat megölnöd, stb.
Ha belegondolsz, akkor a barlangok ráadásul a legmegfelelőbb helyek, hiszen Skyrim időjárása kellemetlen, és fedezékbe kell húzódni. Általában pedig a gyilkosok, óriások és banditák nem egy város közepén telepednek le. Én megint csak azt tudom elmondani: egyetlen küldetést untam meg, az pedig a legelső, a Bleak Falls Barrow.
Aztán meg, ennek a dolognak hangulata van. Különbséget kell tenni barlang és barlang között. Az előre beprogramozott helyek után (mármint a szereplők küldetései után) elég ritkán mész barlangba úgy, hogy egyenesen odairányítanak. A főtörténet szerint átmész három Nord temetőn (katakomba-rendszeren) egy Dwemer bányán, és Riftenben a kanálison. És azt hiszem, hogy ennyi is.