Assassin's Creed-széria

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 10. 22. 12:23

Sziasztok!
Mivel látom,hogy mostanában megnyitottatok néhány másik videojátékról is néhány fórumot,ezért én is nyitok egyet,mégpedig a sokak által ismert és szeretett open world időutazós bérgyilkosos játéksorozatról,az Assassin's Creedről.Itt beszélgethettek az eddigi részekről,és beszélhettek a 9 nap múlva megjelenő befejezőrészről,az Assassin's Creed 3ról is :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 10. 23. 13:45

Na végre van egy ilyen téma is :D. Nos, hogy is kezdjem. A kedvenc Assassin's Creed részeim: Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Revelations

Kedvenc Assassin's Creed-es karaktereim: Ezio Auditore da Firenze, Altaïr Ibn-La'Ahad, Connor Kenway, Darim Ibn-La'Ahad, I. Szulejmán, La Volpe, Nábluszi Garnier, Warren Vidic, Ahmet, Desmond Miles, William Miles, Shaun Hastings, Lucy Stillman, Mario Auditore, Vlad Tepes, Niccolò Machiavelli, Cesare Borgia, Rodrigo Borgia, Ercole Massimo, Leonardo da Vinci, Giovanni Auditore, Yusuf Tazim, Francesco de' Pazzi, Lorenzo de' Medici, Sofia Sartor, Leandros, Bartolomeo d'Alviano, George Washington, Robert Faulkner, Armand Bouchart, Nikolai Orelov (talán van még több is :D.)
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 10. 23. 16:22

Az igen!Jó sok kedvenced van! :D Nekem a Brotherhood a kedvenc részem,meg majd nemsoká a 3 lesz :D Már nagyon várom :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 10. 23. 16:50

Sajnálom, ha valakit itt majd megbántok, a száraz véleményem jön, de előtte megkérnék mindenkit, hogy a III-ról minden infót spoilerezzetek, már fél éve megrendeltem a játékot, aztán elszigeteltem magam. Nem szeretnék semmit megtudni, hisz a Ubisoftosok már biztos, hogy az egész történetet lelőtték.

Nos, az első rész egyértelműen jó volt. Voltak benne kihívások, meg lehetett halni, és még életszerűek voltak benne a mászások, harcok, fegyverek + a történelemhez is ragaszkodott. Főszereplője stílusos volt, szintén életszerű, kiképzett harcos. Az Eagle vision nagyon jól meg volt csinálva. Hangulatos volt az egész világa, hatalmas területeket lehetett bejárni. Két hibája: sok bug, léptethetetlen bejátszások.

A második részre még lehetett mondani úgy-ahogy, hogy méltó folytatás. A történet hihetetlenebb lett, a mászással együtt. Animációkat picit sem szerkesztették, a harc könnyebb lett, és csak egy-két mozdulatot raktak bele. Grafika semmit se változott, viszont továbbra is hatalmas területeket lehetett bejárni. Ezio Auditore Da Firenze, a játék főszereplője minden lett, amitől tökéletessé lehet tenni egy embert, ami miatt hihetősége eltűnt. A háborús hangulat eltűnt, helyette megkaptuk Észak-Itáliát, ami talán a sorozat szempontjából nem a legjobb ötlet, de nekem az olaszok miatt bejött (odavagyok az olaszokért, Olaszországért, az olasz nyelvért, azt is tanulom). A zenei aláfestést is lecserélték, az izgalmas, buzdító zenéből lágyabb, már-már langyi zene vált. Leonardo Da Vinci történetbe tétele nekem elég erőltetett lett, de ki hogy látja. A legjobb újítás Montereggioni fejlesztése volt. A legrosszabb a lehetőségek kivetele volt, ugyanis már nem ölhetted meg áldozatodat 100 féleképpen, előre megtervezve a támadást észrevéve, vagy észrevétlenül, itt egyszerűen ha észrevettek, újratöltöttek.

A Brotherhoodra egy véleményem van: dobják ki! Lehet, hogy befojással volt a Brotherhoodal való kapcsolatomra, hogy abban a hónapban szereztem be a GTA IV-et, s azután nem igazán volt kedvem egy ILYEN fojtatással játszani. A harc a kocka gomb(Ps3) folyamatos nyomkodásából állt, minél többször nyomtad le, úgy nőtt a szorzó, hogy hány százezer embert tudsz legyőzni egy másodperc alatt. Végre a harci animációkat kisrészt kicserélték, inkább vívószerűre, de nagyrészét felismertem az első részből, ami enyhén mondva is szánalmas. A főszereplő SEMMIT sem változott, ugyanolyan, mint 17 évesen. Az asassinjaidat első nap felvetted, másnap gratuláltál neki, hogy mester asassin lett. Az egész játék alatt semmi kihívás nem volt, végiguntam az egészet, így többször fordult elő velem, hogy 1-1 hétre félreraktam. Az utolsó küldetésben tetszett a háború, de tulságosan hasonlított az 1 utolsó előtti küldetésére. Az alma használata alatt szétuntam magam, a legizgalmasabb harcoknál nem ránthattunk kardot, csak megnyomod a gombot, körülötted mindenki meghal, összeesel, vársz 10 percet, majd gombnyomás. A pisztoly eddig tetszett, hogy egy kézzel felhúzta, meg elsütötte, de a végén már gondoltattal irányította, míg másik kezével kardozott. Behozták a nyílpuskát... amit az első részre ígértek, benne is van az elkészült játék intrójában, de csak a "3"-adik részre bírták elkészíteni. A multija unalmas. Jó volt viszont, hogy beletették a város felújítását, hiszen Rómának ekkor nagy szüksége volt rá, mondjuk nem értem, Constantinápolyba a Revelationsban mi szükség van rá. A történelem néha megint felpislogott, de félek már kevesebb, mint elég. A játéktér nagy, ettől fogva ismétlődő textúrákból áll, meguntad mire lépsz kettőt. Kivették a más játéktérbe való utazás esélyét, ami rossz húzás volt. A ló bevitele a városba megoldható lett volna úgy hiszem kevesebb buggal, és kevesebb "csúszva közlekedem jobbra és balra a házfalnak futva lovammal" elemmel.

A Revelation azt hiszem kissé visszahozta reményemet a sorozatba. A hookblade és a csúszkálás bár teljesen irreális, de jó szórakozás volt. A bombák teljesen felesleges elemek voltak, de szintén szórakoztatóak. Az asassinok végre tudtak harcolni, és végre meg kellett őket dolgoztatni, mire mesterek lehettek. Visszahozták(bár kis mértékben) a vándorlás a városok közt lehetőségét. Örültem volna neki, ha a barlangvárosban is többet tudnék csinálni, mint a körbe-körbe futkorászás. A design csapat is kitett magáért, végre nem sírva vettem meg a jobbnál jobb páncélokat rondaságuk miatt, hanem mindegyik jól nézett ki Ezion, még az új számszeríj is, ami a Brotherhoodban ronda volt. Ezio végre megöregedett, bölcsebb lett, életszerűbb karakter. A ruhaváltás valami bug miatt nálam(Ps3) nem működik, valamint a videók alapján semmit sem változott multiplayer nem működik, mert a k*cs*g 576-osok rossz kódot adtak, és se ők, se a Ubisoftosok nem cserélik ki.Örülnék, ha valaki működő Ps3 keygeneratorhoz linket tudna adni, olyat amit ő is el tudott indítani Bár történelem nem igazán volt a játékban, azért így is jó. Animációkat ismét nem cseréltek. A bejátszások még mindíg nem léptethetők, így mikor a 100% küldetésekre mentem, elég sok idő eltelt ezzel. Még nem tetszik, hogy Altairt teljesen lecserélték, más hanggal, személyiséggel, világító ruhával, amin átmegy a lába, más arc, s még a "Son of noone"-t is lecserélték "Son of Umar"-ra, hogy lehessen szó az apjáról. Itt csalódtam picit, mert eddig Altair volt a kedvencem, de még most is az AC I-beli Altair-t bírom. A várvédés jó ötlet volt, órákat lehet vele szórakozni, valamint a janicsárok bevezetése kicsi kihívást is hozott a játékba. Összegezve ez egész bejövős kis játék lett. (Ajánlom annál a küldetésnél, amikor Szulejmánhoz kell bemenni észrevéve/észrevétlenül, majd ki kell hallgatni a rokonát, akkor leleplezni magad, annyi janicsár jön, hogy ott ki lehet magad rendesen élni)

Az AC III-ról SZERENCSÉRE még nem tudok sok mindent, de eddig úgy érzem, méltó folytatása lesz a sorozatnak, valahogy úgy, ahogy a 2 után folytatni kellett volna. Nem hiszem, hogy ezzel véget érne a sorozat, a Ubisoft mindíg a pénzt szerette jobban a történetnél.

Köszönöm a figyelmet!

Ráadásként a kedveltség szerinti listám:

1. AC III
2. AC I
3. AC Revelations
4. AC II
5. AC Brotherhood
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kiscserko 2012. 11. 17. 21:52-kor.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 10. 23. 17:41

Azért van ennyi kedvenc karakterem, mert a Magyar Assassin's Creed Wikipédia egyik szerkesztője vagyok :D. És ott megírtam ezeket a karaktereket :).
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
GTAfan
Besúgó
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2011. 07. 16. 07:13
Tartózkodási hely: Malibu Club

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: GTAfan » 2012. 10. 25. 17:30

Az Assassin's Creed sorozat a kedvenc játékaim közé tartozik, zseniális.
Kedvenc részem a II,de remélhetőleg nemsokára(Sajnos egy hónap mert PC-s vagyok)a III lesz a trónörökös.

Avatar
Skyfall
Puding
Hozzászólások: 103
Csatlakozott: 2012. 10. 25. 18:34
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Skyfall » 2012. 10. 27. 09:18

Én már nagyon várom az Assassin Creed 3-at. Az előzetesek alapján egy kiváló játékot fogunk kapni.A tartalom és a játékélmény lenyűgöző,és min ez magyar felirattal! :) Várom a jövőhét szerdát :D

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 10. 27. 21:35

@Skyfall: Én is várom a szerdát, akkor te is konzolos vagy?
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 10. 28. 10:54

TheGTAKING:Biztos,hogy konzolos,a PC-s verzió november 25-én jön az amcsiknak,és másnap(26-án)a magyar PC-seknek.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Skyfall
Puding
Hozzászólások: 103
Csatlakozott: 2012. 10. 25. 18:34
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Skyfall » 2012. 10. 28. 11:02

TheGTAKING írta:@Skyfall: Én is várom a szerdát, akkor te is konzolos vagy?
Igen konzolos vagyok :)

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 10. 28. 11:06

@Skyfall: Akkor jó, mert akkor ketten tolhatnánk a multit, majd írd le privátban a PSN nevedet ;).
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3527
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 10. 28. 11:19

TheGTAKING:Attól még,hogy konzolos,az nem jelenti azt,hogy PS3ma van. :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Skyfall
Puding
Hozzászólások: 103
Csatlakozott: 2012. 10. 25. 18:34
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Skyfall » 2012. 10. 28. 12:30

xbox 360-om van :D :P

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 10. 28. 13:24

Kár :(, pedig akartam veled multizni, mindegy.
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 10. 28. 16:17

TheGTAKING írta:Kár :(, pedig akartam veled multizni, mindegy.
Na majd velem bepótolod ;) Tudod én vagyok AranySas, már elő is rendeltem, ha majd neked is meglesz, + multizni támad kedved, csak írj PSN-en :)
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Válasz küldése