Az alkatrészek között, ahogy mondtam, a processzor foglalatát kell mindenképp megnézni, és ahhoz választani egy megfelelő alaplapot. A Videokártyabemenet általában ma már mindenhol PCI-Express V2.0, a RAM-nál megnézzük majd, mit támogat az alaplap, de gondolom DDR3-at, és ahhoz választunk majd akkor megfelelő RAM modult. A winchester bemenetből pedig a SATA2* használatos, az lesz az alaplapon is, ettől nem kell fénli.Kiscserko írta:Nem tudom, milyen gépem van, meg igazából mint mondtam családban közös gép, de majd megnézem ezt a programot, és kiírom
Majd természetesen ahol veszem, még ott is kérdezgetek, de minél biztosabb vagyok a dologban, annál jobb.
A kompatibilitást az alkatrészek között hogy lehet megnézni, és mennyire kompatibilisek általában a dolgok? (szóval, hogy nem igazán kell figyelni, mert minden jó mindennel, vagy nagyon figyelni kell, mit választok?)
A "doboz"-ból lényeg, hogy milyet vegyek, vagy arra is kell figyelni?
Akkor mindjárt utánanézek a processzoroknak, aztán választok valamit, ami talán jó lesz.
Bocs a sok kérdésért, tényleg nem értek hozzá, és nagyon köszönök minden segítséget!
A régi gépet lecserélem, semmit se használok belőle fel, mivel mint mondtam, a családban közös gép volt eddig, szerintem sokkot kapnának, ha szétszerelném, és felhasználnám a sajáthozVisali írta:Az alkatrészek között, ahogy mondtam, a processzor foglalatát kell mindenképp megnézni, és ahhoz választani egy megfelelő alaplapot. A Videokártyabemenet általában ma már mindenhol PCI-Express V2.0, a RAM-nál megnézzük majd, mit támogat az alaplap, de gondolom DDR3-at, és ahhoz választunk majd akkor megfelelő RAM modult. A winchester bemenetből pedig a SATA2 használatos, az lesz az alaplapon is, ettől nem kell fénli.
Fontos kérdés, hogy a régi gépet meghagyod-e, vagy lecseréled, mert ha az utóbbi, akkor a dobozát és a DVD mechanikát belőle nagy valószínűséggel fogod tudni használni. Egyébként a dobozt majd azután válaszd ki, hogy megtudod, milyen az alaplap. Azt hiszem, két méret van.
De a lényeg, először, hogy milyen processzort szeretnél. Hogy milyen órajele legyen, mennyi legyen amagok száma stb. később még lehet variálni, egyelőre a típusa a lényeg (például i-5, i-7, A6, A8 stb.).
Nekem nem baj, ha nem fut minden maxon. Eddig PS3-on is meg voltam elégedve, pedig egy több, mint 15 éves TV-n játszottam és az nem viszi a HD-t. De azért most egy 720p-t szeretnék.realostew írta:Ezen futna minden. Maximum a legkényesebb játékoknál lejjebb kell adnod a grafból kicsit. De ennyiért én már inkább a PS4-t rendelném elő..
Még azért kikérem személyesen is a ismerősöm véleményét(ezt csak üzenetbe linkelte), de ezek szerint jó.Dave írta:Kiváló, csak a videókártyába tudnék bele kötni, de inkább nem teszem.