Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVLiberty City Stories - PPSSPP

Módosítva: 2013. 12. 23. 11:18  |  Szerző: Shotgun

Mint köztudott, a Vice City Stories és a Liberty City Stories a Sony két platformján jelent meg, nevezetesen a PlayStation Portable rendszeren, illetve PlayStation 2-n, melyek közül tartalmilag talán a második konzolra portolt verzió tűnik ki jobban.

Következő cikksorozatunkban kivesézzük, milyen emulációs szoftverekkel érhető el, hogy a játék ne csak ezen a két eszközön legyen játszható, hanem mondjuk PC-n, vagy akár Androidos készülékeken is.

Fontos tudni, hogy a legtöbb esetben az emulációs folyamat hatalmas erőforrásigénnyel bír, tehát számítógépünk specifikációi jóval meg kell haladják mondjuk a PlayStation 2, vagy a PSP által nyújtott hardver képességeit.

Az itt felmutatott két emulátor a PCSX2, mely értelemszerűen a PS2-es játék elindítására szolgál, valamint a PPSSPP (PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably), ami a PSP-s alkalmazásokhoz szükséges, és fő profilja a hordozhatóság, így Android alapú rendszereken is „tökéletesen” működik. Ha a PCSX 2-re vagy kíváncsi, kérlek látogass el ide.

Alapinformációk

A PPSSPP (hosszabban PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably) egy olyan nyílt forráskódú alkalmazás, mely lehetővé teszi a PlayStation Portable játékaink futtatását, számos másik – Windows, Android, iOs, BlackBerry, Meego/Harmattan, Symbian, Pandora, MacOS X, Linux – operációs rendszeren, illetve mobil eszközön.

Segítségével könnyedén indíthatjuk el .ISO, illetve .CSO kiterjesztési játékainkat, alkalmazásainkat és egyéb, alapból csak a Sony kézi konzoljára kiadott dolgokat.

Rendszerigény (PC&Android)

Mint minden emulátornál, itt is fontos szempont, hogy érdemes egy kicsit bikább vasat használni a futtatáshoz, mert a konzolok teljesen eltérő hardverei – pontosan a processzor – miatt kissé nagyobb teljesítményre van szüksége a szoftvernek.

A hivatalos FAQ-ban azt írják, hogy egy modernebb CPU elég hozzá, valamint egy olyan grafikus megjelenítő, ami gond nélkül viszi az OpenGL 2.0-ás játékokat. Operációs rendszerből ajánlott Windows XP-t vagy az utániakat használni.

Az androidos mobileszközök esetében érdemes már egy egymagos, 1GHz-es GLES2.0-ás prociban gondolkodni.

A teljesítmény természetesen függ az éppen használt beállításoktól is.

Letöltés és telepítés

A letöltés igen egyszerű, megejtheted a következő linken, ahol kiválasztható, hogy neked melyik változatra van szükséged. A Gold verzió egyfajta fizetős cucc, ami ugyan nem tartalmaz semmilyen extrát az alaphoz képest, de a fejlesztők ajánlják azoknak, akik támogatni kívánják őket némi pénzzel.

Értelemszerűen, ha a windows-os verzióra van szükségünk, akkor legörgetünk a „PPSSPP for Windows” felirathoz, és a jobbra látható, kék, Windows logóval megspékelt gombra kattintva lehúzzuk a csomagolt fájlt (ppsspp_win.zip), aminek kitömörítése után már indítható is a program.

32bites operációs rendszer esetében a „PPSSPPWindows.exe” indítandó, míg 64bit esetén a „PPSSPPWindows64.exe”.

Beállítások

Ismételten csak annyit mondhatok, hogy a beállítások nagyban függnek a használt eszköz által nyújtott hardverektől. Íme két videó, amin nagyjából bemutatásra kerül az Android, illetve PC változat legoptimálisabb beállítása.

 

Segítség

Ha elakadtál, vagy akármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, akkor látogass el ezen fórumtopikunkba, és jelezd problémád jellegét. A CSO és ISO fájlok megosztásával kapcsolatos hozzászólásokért tiltás jár!


Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Liberty City Stories
Ki van itt?
Jelenleg 24 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak