Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Liberty City Stories - PPSSPP

Mint köztudott, a Vice City Stories és a Liberty City Stories a Sony két platformján jelent meg, nevezetesen a PlayStation Portable rendszeren, illetve PlayStation 2-n, melyek közül tartalmilag talán a második konzolra portolt verzió tűnik ki jobban.

Következő cikksorozatunkban kivesézzük, milyen emulációs szoftverekkel érhető el, hogy a játék ne csak ezen a két eszközön legyen játszható, hanem mondjuk PC-n, vagy akár Androidos készülékeken is.

Fontos tudni, hogy a legtöbb esetben az emulációs folyamat hatalmas erőforrásigénnyel bír, tehát számítógépünk specifikációi jóval meg kell haladják mondjuk a PlayStation 2, vagy a PSP által nyújtott hardver képességeit.

Az itt felmutatott két emulátor a PCSX2, mely értelemszerűen a PS2-es játék elindítására szolgál, valamint a PPSSPP (PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably), ami a PSP-s alkalmazásokhoz szükséges, és fő profilja a hordozhatóság, így Android alapú rendszereken is „tökéletesen” működik. Ha a PCSX 2-re vagy kíváncsi, kérlek látogass el ide.

Alapinformációk

A PPSSPP (hosszabban PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably) egy olyan nyílt forráskódú alkalmazás, mely lehetővé teszi a PlayStation Portable játékaink futtatását, számos másik – Windows, Android, iOs, BlackBerry, Meego/Harmattan, Symbian, Pandora, MacOS X, Linux – operációs rendszeren, illetve mobil eszközön.

Segítségével könnyedén indíthatjuk el .ISO, illetve .CSO kiterjesztési játékainkat, alkalmazásainkat és egyéb, alapból csak a Sony kézi konzoljára kiadott dolgokat.

Rendszerigény (PC&Android)

Mint minden emulátornál, itt is fontos szempont, hogy érdemes egy kicsit bikább vasat használni a futtatáshoz, mert a konzolok teljesen eltérő hardverei – pontosan a processzor – miatt kissé nagyobb teljesítményre van szüksége a szoftvernek.

A hivatalos FAQ-ban azt írják, hogy egy modernebb CPU elég hozzá, valamint egy olyan grafikus megjelenítő, ami gond nélkül viszi az OpenGL 2.0-ás játékokat. Operációs rendszerből ajánlott Windows XP-t vagy az utániakat használni.

Az androidos mobileszközök esetében érdemes már egy egymagos, 1GHz-es GLES2.0-ás prociban gondolkodni.

A teljesítmény természetesen függ az éppen használt beállításoktól is.

Letöltés és telepítés

A letöltés igen egyszerű, megejtheted a következő linken, ahol kiválasztható, hogy neked melyik változatra van szükséged. A Gold verzió egyfajta fizetős cucc, ami ugyan nem tartalmaz semmilyen extrát az alaphoz képest, de a fejlesztők ajánlják azoknak, akik támogatni kívánják őket némi pénzzel.

Értelemszerűen, ha a windows-os verzióra van szükségünk, akkor legörgetünk a „PPSSPP for Windows” felirathoz, és a jobbra látható, kék, Windows logóval megspékelt gombra kattintva lehúzzuk a csomagolt fájlt (ppsspp_win.zip), aminek kitömörítése után már indítható is a program.

32bites operációs rendszer esetében a „PPSSPPWindows.exe” indítandó, míg 64bit esetén a „PPSSPPWindows64.exe”.

Beállítások

Ismételten csak annyit mondhatok, hogy a beállítások nagyban függnek a használt eszköz által nyújtott hardverektől. Íme két videó, amin nagyjából bemutatásra kerül az Android, illetve PC változat legoptimálisabb beállítása.

 

Segítség

Ha elakadtál, vagy akármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban, akkor látogass el ezen fórumtopikunkba, és jelezd problémád jellegét. A CSO és ISO fájlok megosztásával kapcsolatos hozzászólásokért tiltás jár!


Módosítva: 2013. 12. 23. 11:18 ▪ Szerző: Shotgun
Liberty City Stories
Liberty City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Csalások
Linkek
Emuláció