Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Chinatown Wars - NDS Irányítás

A GTA Chinatown Wars irányítása sokkal összetettebb az eddigi részekénél, tekintve, hogy a Nintendo DS érintőképernyővel is rendelkezik. Ez rengeteg új ajtót nyitott meg a játékosok számára, s így a sorozat legújabb epizódja még élvezetesebb játékmenetet kínál. A navigációs gombok funkciói hasonlóak a GTA Advance-nél tapasztaltakhoz, vagyis azoknak, akik a Game Boy Adance-ra készült GTA részt már kipróbálták, könnyebb dolguk lesz. Irányítás cikkünkben egy táblázatba foglalva írtuk össze a nyomógombok feladatait, valamint egy általános leírást is készítettünk számotokra az érintőképernyő használatáról.

Navigációs gombok

Funkciók gyalogosként Gomb Funkciók sofőrként
Beszállás a járműbe Kiszállás a járműből
Ugrás Fék
Harc/Tűz Tűz
Futás Gáz
Kamera igazítása -
Célzás konkrét célpontra Kézifék
Tevékenység indítása Mellékküldetés indítása
Kilépés a menübe Kilépés a menübe
Mozgás előre -
Hátraarc Duda
Mozgás balra Kanyarodás balra
Mozgás jobbra Kanyarodás jobbra
Rúgás  +  +  -
Karate mozdulatok  +  -

Érintőképernyő

Az érintőképernyőnek jelentős feladata van a játékban. Elsősorban itt követhetjük figyelemmel életerőnk, ill. golyóállómellényünk állapotát, a radart, a fegyvereinket és az időt. Továbbá használnunk kell, ha épp egy olyan küldetést, vagy mellékküldetést  végzünk, ahol valamiféle technikai malőrt is alkalmaznunk kell. Utóbbiakat egy másik cikkünkben, később olvashatod majd.

A felső sorban a PDA feliratra kattintva a szünet menüt érhetjük el. Ha megnyitunk valamilyen menüt a felirat EXIT lesz, amellyel visszatérhetünk a játékhoz. A következő tollat igénylő elem az üzenet ikonja, ami csak akkor jelenik meg, ha van olvasatlan üzeneted. Erre klikkelve az e-mailjeinket olvasgathatjuk.

A kijelző nagyobb részének baloldalát a radar foglalja el. Erre kattintva a GPS rendszert érhetjük el, ahol megjelölhetünk egy pontot a városban. Ezután ha beszállunk egy járműbe, a GPS a kijelölt helyre vezet minket. Jobb oldalt egy, vagy két fegyver ikon kapott helyett. Hogy mindkettőt kijelzi-e a játék az attól függ, hogy van-e eldobható fegyvered. A felső fegyver ikonjára kattintva választhatod ki az épp használni kívánt közelharci, ill. lőfegyveredet, az alsó fegyver ikon pedig az aktuális eldobható fegyveredet jelöli. Erre kattintva egy céltáblára emlékeztető kék kör jelenik meg. Csúsztasd ezen a tollad, hogy bemérd az eldobás irányát és távolságát.

Az alsó sorban további három ikont láthatsz. Az elsőre kattintva az aktuális küldetéshez kapcsolódó eligazításokat olvashatod újra. A középső egy üzenet ikon, melynek megnyitásakor szintén az e-mailjeink érhetőek el. Ez azonban a felsővel ellentétben mindig látható. A harmadik egy százalék embléma, amelyre kattintva a statisztikádat követheted figyelemmel.

Módosítva: 2019. 05. 31. 10:45 ▪ Szerző: VISALI
Chinatown Wars
Chinatown Wars
Irányítás
Csalások
Multimédia
Linkek