Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA 2 - Fegyverek

A sorozat első részében nem alakítottak ki különösebben nagy fegyver repertoárt a készítők. A második részben ez rendesen megváltozott. Mivel maga a játék a jövőbe kalauzol el minket, így megtalálhatóak olyan fegyverek is, amik a jelen világunknak nemigen fordulnak elő. A harci eszközök között több olyan is van, melyet kizárólag járműben használhatunk, így a cikkünk is két részre bomlik. Először a kézi-, majd a járműves fegyverekről olvashattok.

Kézi fegyverek

Ököl
Az előző részhez hasonlóan öklünkkel ismételten csak leütni tudjuk ellenfelünket, megölni nem. Ha nincsen fegyverünk, és éppen egy rendőr elöl menekülünk, akkor hasznos lehet, hiszen ha leütjük, akkor egy kis előnyhöz juthatunk. Ha nagy tömegbe megyünk, akkor egy jól célzott ütéssel tömb embert is leteríthetünk a lábáról.
GTA 2 - Pisztoly Pisztoly
A legegyszerűbb és a leggyengébb közelharci fegyver a játékban. Ugyan ellenfelünket egy lövéssel is megölhetjük, viszont az újratöltése kissé lassú. Mint minden fegyver, ezt is lehetőségünk van kicsit felturbózni felvehető tárgyakkal, amelynek hatására nő a hatásfoka.
GTA 2 -Dupla pisztoly Dupla pisztoly
Ha az előzőt megkétszerezzük, akkor pontosan ezt kapjuk. Claude kezeiben két pisztoly lesz egyszerre, így a hatásfoka kétszeresére nő. A két golyó sajnos szinte az ellentétes irányba megy, így inkább több ember ellen hasznos fegyver.
GTA 2 -Gépfegyver Gépfegyver
A pisztolytól eltérően az újratöltése rendkívül gyors, egy emberrel két lövéssel végez. Nagyobb tömegben, illetve járművek felrobbantásakor hasznos lehet. A multiplayer módban is igen kedvelt fegyver, a gyors újratöltéssel pedig szinte legyőzhetetlenné válik.
GTA 2 -Hangtompítós gépfegyver Hangtompítós gépfegyver
Ugyanaz, mint az előző, csak ahogy a neve is jelzi hangtompító van rajta. Ez tökéletesen alkalmas olyan esetekre, mikor nem szeretnénk, hogy a rendőrök észrevegyenek minket.
GTA 2 -Shotgun Shotgun
Az egyik leglassabban újratöltődő fegyver. Lőtávolsága kicsi, viszont ha már többen is rajtunk vannak, akkor egy lövéssel több emberrel is végezhetünk. Tehát csak igazi vészhelyzetekben hasznos fegyver.
GTA 2 -Rakétavető Rakétavető
Nem is vitatkozhatunk azon, hogy ezzel a fegyverrel lehet a legnagyobb pusztítást végbevinni. Egy jól célzott lövéssel akár több járművet is felrobbanthatunk. Ha egy embert eltalálunk vele, akkor egy pár másodperces repülés lesz a következménye. Multiplayerben a legnépszerűbb fegyver. Ha tapasztalt játékos vagy és meg van a rakétavető, akkor akár legyőzhetetlen is lehetsz.
GTA 2 -Lángszóró Lángszóró
Ha lángszórót akarunk használni, akkor mindenképpen közelebb kell kerülnünk ellenfelünkhöz, hiszen csak bizonyos távolságig terjed a lángja. A legjobb benne, hogyha egyszer már megégettük ellenfelünket, akkor utána már biztosan meg fog halni (kivételt képez el alól, ha ellenfelünk felvett egy halhatatlanság ikont). Ha beszállunk egy kocsiba mikor égünk, akkor azonnal felrobbanunk. Ez hasznos lehet multiplayerben mikor 0 pontunk van, hiszen ekkor a játék öngyilkosságnak veszi ezt.
GTA 2 -Gránát Gránát
Ha jól tudjuk használni, akkor akár hatalmas pusztításokat is végezhetünk vele. Nagy hátránya, hogy a robbanás csupán három másodperccel az eldobás után történik meg. Előnye, hogy folyamatosan nyomva a tűz gombot többet is eldobhatunk belőle rövid időn belül, így a robbanás még nagyobb lesz.
GTA 2 -Molotov koktél Molotov koktél
Az előzőnél jóval jobb fegyver. Szintén többet is eldobhatunk belőle egyidejűleg. A legnagyobb előnye, hogy ahogy földet ér, egyből robban. Multiplayerben igen kedvelt fegyver, kiszállva a kocsiból egyből el tudjuk dobni és mire az ellenségünk megérkezik pont ráesik a kocsijára.
GTA 2 -Elektromos fegyver Elektromos fegyver
Személy szerint én ezt tartom a leghasznosabb fegyvernek. Viszonylag nagy a hatótávolsága, több embert/járművet is sebezhetünk vele egyszerre. Ráadásul ez az egyetlen fegyver, mely ellen a halhatatlanság sem nyújt védelmet. Ha 2-3 másodpercing tudunk vele sokkolni egy embert, akkor márt nyert ügyünk van (kocsiknak kicsivel több kell).
GTA 2 -Elektromos rúd Elektromos rúd
Ez a fegyver az alap játékban, illetve a multiplayer pályákon sem található meg alap esetben, tehát csak különböző módosításokkal hozhatjuk elő. A fegyver valójában nem is sebez, csak az ellenfelünk lelassítására használhatjuk. Ha valaki eltalál vele, akkor nem leszek képes többé futni.

Járműves fegyverek

GTA 2 -Vízágyú Vízágyú
Minden tűzoltóautón megtalálható. Ha csak szimplán locsoljuk vele célpontunkat, nem okozunk neki különösebb problémát., ugyanis csak a földre teríti. Ha viszont mozgás közben használjuk, akkor miután leterítettük könnyedén elgázolhatjuk. A kigyulladt járműveket is el tudjuk oltani a segítésével.
GTA 2 -Lángszóró Lángszóró
Kizárólag egyjátékos módban és csak tűzoltókocsikban megtalálható fegyver. Ahogyan a neve is sejteti, a víz helyett tüzet szór a célpontra. Hatása teljesen hasonló a szimpla lángszóróéhoz.
GTA 2 -Gépfegyver Gépfegyver
Ez kizárólag a Land Roamer névre keresztelt katonai járműben található meg. Az előző két fegyverrel együtt ennek is tudjuk változtatni a célirányát.
GTA 2 -Gépfegyver II. Gépfegyver
Az előzőtől eltérően ez a fegyver bármelyik kocsiba beépítető. Lehetőségünk van felszedni a pályán, vagy bármelyik Pay'n Spray-ben megvehetjük. Ha egy dupla sebzést, vagy gyors újratöltést felveszünk hozzá, akkor nagyon hatásos fegyvernek bizonyulhat. Hasznos, ha több ellenféllel kell elbánnunk egyszerre, de ne feledkezzünk meg róla, hogy kocsinkat (néhány kivételével), egy rakétavetővel pillanatok alatt felrobbanthatják.
GTA 2 -Bomba Bomba
Szintén mindegyik járműbe beépíthető, valamint megvehető a Pay'n Spray-ekben. Hasznos lehet, ha valaki követ minket. Multiplayerben előszeretettel használják fedett helyek alatt, ami manapság eléggé megütközik az általános játékszabályokkal.
GTA 2 -Olaj Olaj
A bombához és a gépfegyverhez hasonlóan ezt is beszerezhetjük mindenhol. Ha valaki belemegy, akkor egy bizonyos ideig irányíthatatlan lesz a járműve. Ideális vízhez közeli területeknél, hiszen könnyedén belevezethetjük ellenfelünket a vízbe.
GTA 2 -Rakétavető Rakétavető
Kizárólag a tankokban található meg. Tulajdonságaiban teljesen hasonló a szimpla rakétavetőhöz.
GTA 2 -Autóbomba Autóbomba
Ezt is beszerezhetjük mindenhol. Aktiválása után öt másodpercünk van a menekülésre. Ha aktiváljuk, akkor egy hangot ad ki a jármű, így multiplayerben könnyedén lebukhatunk vele. Mivel járművünk megsemmisül, így egyértelműen csak egyet tudunk belőle felvenni/venni. Egyjátékos módban elérhető egy olyan verziója is, amely aktiválása után egyből robban. Tehát annak nem nagyon van értelme...
Módosítva: 2019. 05. 31. 12:26 ▪ Szerző: wantoo
GTA 2
GTA 2
Csalások