Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Red Dead Redemption - Minijátékok

Ha meguntuk a küldetések teljesítését, vagy a vadászatot, lehetőségünk van különféle minijátékokkal is kikapcsolódni. Összesen hatféle korhű játék közül választhatunk, amik elég részletesen ki lettek dolgozva és egy részük akár az online multiplayerben is játszható.

Ha a 100%-os játékállásra hajtasz, mindegyikben győznöd kell legalább egyszer, de ha az összes öltözéket megakarod szerezni, akkor sem hagyhatsz ki egy minijátékot sem. Mivel mindegyik játéknál pénz a tét, ha ügyes vagy, akkor egy kis zsebpénzre is szert tehetsz. A többen játszható játékoknál (póker, blackjack, liar's dice), az ellenfelek száma dinamikusan változik, tehát lehet, hogy mikor odamész helyed sem lesz az asztalnál később viszont már csak egy ellenfél lesz ott. Ezzel akkor érdemes trükközni, ha valamelyik minijátékban nem vagy jó, de szertnél benne nyerni, ilyenkor ugyanis nyílván könnyebb dolgod lesz.

A továbbiakban felsoroltuk a játékokat és játékszabályok mellett tippeket is találsz.

 Póker

Alapok:

A játékot 1 vagy akár 5 ellenfél ellen lehet játszani farnciakártyával, de a multiplayer módban is elérhető. A különböző helyszíneken eltérnek a befizetések, ami az ellenfelek erősségére is reflektálnak. Tehát például Armadillo-ban könnyebb győzni, ahol csak 25 dollár a tét, mint Blackwater-ben, ahol már 100 dollár egy játszma.

A Blackwater Hotelben játszhatsz úgynevezett High Stakes Pókert is, ha az Gentleman's Attire öltözéket viseled. Ez megegyezzik az alap pókerrel, viszont itt mindig 5 játékos ellen kell játszani, akik jóval erősebbek, mint máshol. Ennek megfelelően a tétek is nagyobbak. A játszam akkor tekinthető megnyertnek, ha te maradsz az utolsó játékos az asztalnál és elnyered a többi játékostól az összes zsetont.

GTAGTAGTA

A jobb felső sarokban a "Chips" a birtokolt zsetonok számát, a "Pot" az asztalnál ülő összes játékos által feltett tétet, a "Last Bet" pedig az utoljára feltett tétet jelöli.

Szabályok:

A játékba a póker egyik legnépszerűbb változata, a limit nélküli Texas Hold'Em került be. A játék szabályairól részletesen ide kattintva olvashatsz, mi csak az alapokat írjuk le.

A játék kezdetekor minden játékos két lapot kap. amit csak ő láthat. Ezután eldobhatod a kezedben lévő lapokat (Fold) ezzel feladva a játékot, tarthatod a tétet (Call), emelheted a tétet (Raise) vagy felteheted az összes zsentont (All In). Utóbbit csak akkor tehetd meg, ha pontos annyi vagy kevesebb zsetonod van, mint a játék elején. Ezután jön még egy licitkör, ami után három kártyalap kerül az asztal közepére, amit mindenki láthat és felhasználhat. (A saját lapjaidat a jobb ravasszal, az asztalon lévő lapokat pedig a bal ravasszal tudod megnézni.) A leosztás után megint téteket kell rakni. Ilyenkor passzolhatsz (Check). Ezt csak addig teheted meg, amíg valaki nem tesz be tétet. Ezután csak az elsőkörben felvázolt négy opció marad, tehát: Fold, Call, Raise, All In. Ezután jön a "Turn", vagyis az osztó letesz egy negyedik lapot az asztalra. Az újabb licitkör után jön a "River", amikor az ötödik lap is az asztalra kerül, ami után újra lehet licitálni. Ezután mindenki megmutatja a lapjait.

GTAGTAGTA

A játék lényege, hogy a saját lapjaidból és / vagy az asztalon lévő lapokat felhasználva a legerősebb kombinációt hozd ki. A színek nem számítanak a pókerben, tehát például egy fekete Treff 2-es és egy piros Kőr 2-es is lehet egy pár. A lapok növekvő sorrendben erősödnek, tehát a 2-es a leggyengébb és az Ász a legerősebb. A "pókerkezek" a következő képen alakulnak erősségi sorrendben:

 • High Card (magas lap): Ez a legalacsonyabb. Nem tartalmaz két azonos értékű lapot. Ha több magas lap versenyez, az nyer, akinél a legmagasabb lap van. Ha több ilyen is van, akkor a következőt is figyelembe kell venni, és így tovább. (Például az 7♦, 8♠, 10♥, J, A♦, üti az 2, 4♣, 5♦, 10♠, A-t.)
 • Egy pár: Két azonos értékű lapból áll. (Például: 2♥, 2♠)
 • Két pár: Két-két azonos értékű lapból áll. (Például: 2♥, 2♣ és K♠, K♣)
 • Drill: Három azonos értékű lapból áll. (Például: 5♥, 5♣, 5♦)
 • Sor: 5 egymást követő különböző színű lapból áll. Az Ász lehet 2-es vagy Király mellett is. (Például: 8♣, 9♣, 10♥, J♠, Q♦)
 • Flös: 5 azonos szinű lap, nem sorrendben. (Például: 3, 6, 8♥, J, K)
 • Full: Egy drillből és egy párból áll. Ha két játékosnál is van ilyen, először drill számít. (Például: 3♣, 3♠ és 5♥5♦, 5♠ )
 • Póker: 4 azonos értékű nem megegyező kártyából áll. (Például: 7♥, 7♦, 7♣, 7♠, Q♦)
 • Színsor: 5 azonos színű és egymás után sorban következő kártyát tartalmaz. Az Ász lehet a 2-es vagy a Király mellett is. (Például: 6, 7, 8♦, 9, 10)
 • Rojálflös: Az 5 legmagasabb azonos színű kártyából áll. (Például: 10♣, J♣, Q♣, K♣, A♣)

Tippek:

Ha nem vagy elég ügyes pókerben, szerencsére megkönnyítheted a dolgodat. Először is ha sokan ülnek az asztalnál, lovagolj el és menj vissza. Ezt ismételgesd addig, amíg nem lesz kevesebb ellenfél.

Ha elkezdedők a játszma, próbáld meg mindig megrakni a legmagasabb tétet. Ilyenkor a többi ellenfél gyakran bedobja a lapjait. Ha egy ilyennel minél nagyobbat akarsz kaszálni, előtte feltornázhatod egy kicsit a tétet úgy, hogy mindig emelsz rajta egy kicsit, és csak ezután teszed fel az összes pénzed.

GTAGTAGTA

Az Elegant Suit viselésével lehetőséged van csalni is pókerben. Ehhez a játék elején a  /  megnyomásával kell elkezdeni a csalást. Ezután megjelenik a képernyő alján egy félkör és ezen nyíl, amit a félkör közepén kell tartani a bal kar mozgatásával. Ha ez nem sikerül rajtakapnak és kihívnak egy párbajra. Ha viszont sikeresen abszolválod, a képernyő baloldalán megjelenik egy véletlenszerű lap, amit minden tét rakásnál kicserélhetsz a kezedben lévőre. Ehhez megint meg kell nyomni a -et / -t, majd a bal kar balra húzásával a baloldali, a jobbra húzásával pedig a jobboldali kártyát cserélheted ki, amihez ismét középen kell tartani a nyílat a félkörön.

Hol lehet játszani:

 • MacFarlane's Ranch 10$ (100 zseton)
 • Armadillo 25$ (250 zseton)
 • Thieves' Landing 25$ (250 zseton)
 • Chuparosa 50$ (500 zseton)
 • Casa Madrugada 50$ (500 zseton)
 • Beecher's Hope 100$ (1000 zseton) Csak multiplayer-ben!
 • Blackwater Saloon 100$ (1000 zseton)
 • Blackwater Hotel 250$ (2500 zseton) High Stakes Poker, csak a Gentleman's Attire Outfit viselésével lehet játszani!

 Blackjack

Alapok: 

A "Blackjack" vagy "Huszonegy" néven ismert játékot franciakártyával 1 vagy 2 ellenfél ellen játszhatod, attól függően éppen hányan ülnek az asztalnál, kizárólag egyjátékosmódban. Itt is lehet trükközni az ellenfelek számával azzal, hogy ellovagolsz majd visszamész, de mivel itt az osztó az igazi ellenfél, ennek nincs jelentőssége.

Szabályok:

A játék alapvető lényege, hogy minél közelebb kerülj a 21-hez, de anélkül, hogy azt túllépnéd. A játék során az osztó ellen játszol, így ha ő közelebb lesz a 21-hez, ő nyer. A lapok értéke megegyezik a lapon szereplő számmal, a J, Q és K pedig tizet ér. Az Ász értéke lehet 1, vagy 11 attól függően, hogy melyik előnyősebb az adott helyzetben.

A kör elején meg kell tenni a téteket, ami 10 és 20 dollár között lehet. Ezután minden játékosnak és magának is oszt egy lapot azt osztó színnel felfelé, majd oszt még egyet, de a sajátját már színnel lefelé, így azt a többi játékos nem láthatja.

GTAGTAGTA

Ezután kérhetsz lapot (Hit) egészen addig, míg el nem éred vagy meg nem haladod a 21-et, megállhatsz (Stand), ha úgyérzed, hogy elég jók a lapjaid a játszma megnyeréséhez, a "Double" bemondásával megduplázod a tétet és a továbbiakban csak 1 lapot kapsz. Ezt akkor érdemes használni, ha úgy érzed, hogy a lapjaid elég erősek ahoz, hogy további egy lappal te nyerj. A lapjaidat ketté is oszthatod (Split), ilyenkor ketté választhatod a kártyáidat és mindengyikre külön leosztást kérhetsz. Ha az osztó színével felfelé néző lapja Ász, akkor lehetőségünk van biztosításra (Insurance). Ennek összege az eredeti tét másfélszerese lehet. Ha az osztó lapjának értéke 10 (10-es, J, Q vagy K), akkor te nyersz, ha viszont 10-estől eltérő, akkor az osztó.

Ha mindenki befejezte a játékot, az osztó elkezd saját magának lapot osztani. 16-nál kötelezően lapot kell kérnie, 17-nél meg kell állnia. Ha ezután te vagy közelebb a 21-hez, te nyersz, ilyenkor a téted dupláját kapod meg. ha az osztó, akkor ő nyer, ilyenkor elveszted a téted. Ha döntelen az állás, tehát mindekettőtök lapjainak megegyezik az összege, visszakapod a téted. Ha meghaladod a 21-et veszítesz (Bust) és elveszted a téted, attól függetlenül, hogy később az osztó milyen lapokat kap. Ha nem haladod meg a 21-et az osztó viszont igen, akkor te nyersz és a tét dupláját kapod meg. Abban az esetben, ha pontosan 21-ed van (Blackjack) az osztó viszont nem éri el ezt, a tét másfélszeresét kapod.

GTAGTAGTA

Összeségében az a lényeg, hogy tartsd számon a lapjaid értékét, ezt a játék ki is írja, ha a jobb ravasz meghúzásával megnézed a lapjaidat. 10-ig még nyugodtan kérhetsz lapot, 16 környékén viszont már érdemes megállni.

A játék, akkor tekinti megnyertnek a Blackjack-et, ha több zsetonnal hagyod el az asztalt, mint amennyivel kezdtél. Ha esetleg háromszor több zsetont szerzel, mint amennyivel kezdtél, akkor a játék automatikusan felállít az asztaltól.

Hol lehet játszani:

 • Thieves' Landing 40$ (400 zseton)
 • Rathskeller Fork 20$ (200 zseton)
 • Chuparosa 30$ (300 zseton)
 • Blackwater 50$ (500 zseton)

 Liar's Dice

Alapok:

A játék 1 vagy akár 5 ellenfél ellen játszhatod 5 darab 1-től 6-ig számozott kockával többjátékosmódban is. Itt is lehet trükközni az ellenfelek számával azzal, hogy ellovagolsz majd visszamész, amit érdemes megcsinálni, ha nem vagy jó a játékban, mivel egy ellenfelet lényegesen egyszerűbb legyőzni, mint például hármat.

Szabályok:

A játék elején minden játékos 5 kockával kezd. Miután mindenki kiveti a kockáit úgy, hogy azt a többiek nem látják, megkezdődik a licit. Ilyenkor meg kell tippelni, hogy egy adott kockából hány darab van az asztalon, de úgy hogy vagy a darabszámot növeled meg, vagy azonos vagy nagyobb darabszám mellett a kocka értékét növeled meg. Tehát, ha például az előtted tippelő azt mondja, hogy 3 darab 2-es van az asztalon, akkor vagy azt mondhatod, hogy 4 darab bármyilen értékű kocka van az asztalon vagy azt, hogy 3 darab 3-as vagy nagyobb értékű kocka van az asztalon.

GTAGTAGTA

Ha nem akarod emelni a tétet, két dolgot tehetsz. A "Calling a Bluff"-el azt mondod, hogy nincs annyi az adott kockából, mint amennyit az előtted ülő állított. Ilyenkor mindenki felfedi a kockáit és a játék megszámolja hány darab van valójában belőle az asztalon. Ha több van vagy pontosan annyi, te veszítesz egy kockát, ha viszont kevesebb, akkor az előtted ülőnek kell eldobnia egy kockát.

A "Declaring a Bid Spot-On" megnyomásával azt állítod, hogy pontosan annyi kocka van az asztalon, mint ammenyit az előtted ülő mondott. Ha ez nem igaz, tehát több vagy kevesebb van, akkor neked kell eldobni egy kockát, ha viszont igazad van, az összes többi játékosnak be kell dobnia egy kockát.

GTAGTAGTA

A játékot az nyeri, aki utoljára játékban marad, tehát az összes többi ellenfelet meg kell szabadítani a kockájától a győzelemhez. Ha ez sikerül, a nevezési díj dupláját kapod. A jobb ravasszal megtudod nézni a kockáidat és ennek függvényében érdemes megrakni a téteket.

Hol lehet játszani:

 • Thieves' Landing 20$
 • Escalera 20$
 • Casa Madrugada 20$

 Arm Wrestling

Nem túl bonyolult játék. A "We Shall Be Together Paradise" küldetés teljesítése után lesz elérhető a szkander, kizárólag singleplayer-ben. A körök elején 1 és 5 dollár között fogadhatsz. Az  /  gomb minél gyorsabban történő nyomogatásával kell erőt kifejteni. A képernyő baloldalán megjelenik egy csík, ami az erőtartalékodat mutatja, Ha ez elfogyik az  /  gomb nyomvatartásával tudsz megpihenni egy kicsit, ilyenkor elkezd visszatöltödni az indikátor. Érdemes figyelni az ellenfél arcát. Ha látszik rajta, hogy nagyon erőlködik, a  /  gomb nyomvatartásával védekezzünk. Ha az ellenfél keze nagyon közeledik az asztalhoz és elkezdünk védekezni és teljesen feltöltődik az erőnk, lehetőségünk egy végső csapás mérésre az  /  gomb megnyomásával.

GTAGTAGTA

Egy ellenfelet kétszer kell legyőzni a győzelemhez. A 100% eléréséhez a sorban következő összes ellenfelet le kell győzni. Ha esetleg a második ellenfélnél esel ki, újraleülhetsz játszani, de nem kell legyőzni az első ellenfelet.

Hol lehet játszani:

 • Plainview
 • Agave Viejo
 • El Matadero
 • Pacific Union Railroad Camp

 Five Finger Fillet

A singleplayerben elérhető Five Finger Fillet játszása során a ritmusérzékedre kell hagyatkoznod. A asztalra helyezett kezed ujjai közé kell betalálni egy késsel, különböző gombkombinációk segítségével. Minden ellenfelet kétszer kell legyőzni, akinek mindig az idejét kell megdönteni, így a sebességre is oda kell figyelni. Az első körben egyszer, a másodikban már kétszer kell végignyomkodni a kombókat. Ha nem vagy elég gyors, vagy rossz gombot nyomsz és megszúrod az ujjad elveszíted egy "életedet", amit a képernyő tetején 5 kéz jelez. Ha mindegyiket elhasználod, kiesel a játékból. Szerencsére ez minden kör elején lenullázódik.

GTAGTAGTA

A 100% eléréshez négy ellenfelet kell legyőzni. A gombkombinációk attól függenek, hogy mennyi pénzt teszel fel, viszont ahogy jönnek az új ellenfelek, emelkedik a minimum tét, így kénytelen leszel a bonyolultabbakat is megtanulni. Szerencsére, ha kiesünk a játékból, újra leülhetünk játszani és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

Gombkombinációk PS3:

 • #1 (1$-4$): Az  gombot kell csak nyomkodni, de csak akkor, ha megjelenik az ujjad között.
 • #2 (5$-9$):          
 • #3 (10$-24$):          
 • #4 (25$-100$):          

Gombkombinációk Xbox360:

 • #1 (1$-4$): Az  gombot kell csak nyomkodni, de csak akkor, ha megjelenik az ujjad között.
 • #2 (5$-9$):          
 • #3 (10$-24$):          
 • #4 (25$-100$):          

Hol lehet játszani:

 • Armadillo
 • Thieves' Landing
 • Torquemada
 • Escalera
 • Manzanita Post

 Horseshoes

Alapok:

A játékot ketten lehet játszani, kizárólag az egyjátékosmódban. A tét 1 és 10 dollár között mozog, minél nagyobb összeget teszünk fel, annál nehezebb lesz a dolgunk az ellenfélel szemben.

Szabályok:

A játék kezdetekor mindkét játékos kap két lópatkót. Ezzel kell eltalálni a nagyjából 13 méterre elhelyezett cölöpöt. 1 pont jár akkor, ha az egyik patkót közelebb dobjuk, mint az ellenfél másik két patkója, 2 ha mind a kettőtt közelebb dobjuk, mint az ellenfél másik két patkója és 3, ha sikerül eltalálnunk a cölöpöt. Az nyer, aki hamarabb eléri a 11 pontot, de úgy, hogy legalább kettővel több pontja van, mint az ellenfélnek. 

GTAGTAGTA

Irányítás:

Elöszőr is a célzással kell kezdeni, amit a bal ravasszal tudunk előhívni. Érdemes úgy beállítani, hogy a cölöp pontosan a patkó két vége között legyen. Ezután a jobb karral tudunk lendíteni. A baloldali indikátor zöld színe jelzi a megfelelő sebsséget, a két csík között lévő harmadik csík pedig az optimális elengedési pontot. A legjobb dobáshoz húzzuk hátra a bal kart, majd gyorsan toljuk előre (ezt akár többször is megismételhetjük) és pontosan a középső csíknál engedjük el a jobb ravasz lenyomosával. Ha túl hamar vagy túl későn engedjük el, túl rövid vagy túl hosszú lesz a dobás. Sajnos a cölöp eltalálásához nincs biztos módszer, ehhez egy kis szerencse is kell.

Hol lehet játszani:

 • MacFarlane's Ranch
 • Rathskeller Fork
 • Las Hermanas
Módosítva: 2018. 07. 18. 00:56 ▪ Szerző: Rockstar69
Red Dead Redemption
Red Dead Redemption