Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


Max Payne 3 - Bandák

A Max Payne 3 története során New York-tól São Paulo-ig több féle bandával és csoporttal is találkozik a játékos, némelyik veszélyesebb, mint gondolnánk. A brazil kistelepülések drogkartellei és jól szervezett bandái és az ellenük küzdő speciális osztagok harcai folyamatos forrongásban tartják az övezetet.

Max egy ilyen légkörben érkezik São Paulo városába, ahol nem csak a helyi gengszerek, de a hatalom rohamosztagosai is megkeserítik a dolgát, így gyakorlatilag halomra lő mindenkit, aki az útjába kerül. A korábbi nyilvánosságra hozott gyűjtőmunkából kiderül, hogy a Rockstar Games mélyrehatóan vizsgálta meg a környék csoportosulásait annak érdekében, hogy a játékban minél élethűbben adják vissza az ott uralkodó hangulatot.

Megjegyzés: A lista nem teljes, csak az eddig kiadott információk alapján állítottuk össze. A jövőben frissülhetnek az alábbiak és a hivatalos oldalon is újabb bandákat, bandavezéreket fognak részletesen bemutatni.

TARTALOM:

Különleges osztagok

A valódi Sao Pauloban több különleges osztag is működik a bandák és a drogkartellek megfékezésére. A Max Payne 3-ban egy kitalált osztag működik, amelyet a valódiakról mintáztak. Az eddigi képeket látva Max valószínűleg velük sincs kebelbarátságban.

Unidade de Forças Especiais (UFE)

A játék fő speciális osztaga, a kartellek, bűnözés és emberrablás ellen keményen fellépő UFE. Ahogy a képeken láttuk, Max-nek is meggyűlik a baja velük.


Balra: A São Paulo-i GATE csapat akció közben. — Jobbra: ennek a játékbeli mása, az UFE.

A különleges osztagot több valódi csoportról mintázták, mint például:

A fejlesztők alapos kutatás után építették bele a játékba ezeket az egységeket, beleértve a ruházatukat, fegyvereiket és felszerelésüket is.

Bandák

A telepeket jól szervezett, a bűnözés minden formáját megvalósító bandák uralják, akik nem riadnak vissza az őket támadó speciális erőktől sem. Akár egymás ellen is felveszik a harcot, ha érdekük úgy kívánja, ezért a bandák közötti csatározások sem ritkák. Fegyvercsempészetből és drogkereskedelemből élnek, az alig ellenőrzött déli határon keresztül pedig tíz másik dél-amerikai országgal is kereskednek.

COMANDO SOMBRA

A brazil börtönökben szerveződött Comando Sombra az egyik leghalálosabb és legtiszteltebb bűnszervezetté nőtte ki magát São Pauloban. Fennhatóságuk az egész favela-telepen érvényes, ahol könnyedén toborozhatnak új tagokat és rejthetik el a törvényen kívüli illegális tevékenységeiket.

A hivatalos oldalon egy úgynevezett S-1 titkosszolgálati anyagból felfednek néhány információt a bandáról. Ehhez még pofás kis aktákat is készítettek, de egyébként az S-1 is egy kitalált szervezet.

GTAGTA

RÉSZLETEK ÁTTEKINTÉS
BECSÜLT MÉRET
3000 fő 
A kilencvenes évek közepén alakult egy börtönbanda leszakadt szárnyaként. Jelenleg is erősen jelen vannak a börtönökben.
ISMERT BŰNTÉNYEK
Drogcsempészet 
Egész São Paulo államban jelentős mennyiségű kokainnal és marihuánával üzérkednek.
Emberrablás Az elmúlt három évben több, mint 20 magas rangú ember elrablásáért felelősek.
Zsarolás Szerződéses gyilkosságban is érdekeltek az elmúlt hónapokban, amik bírók és politikusok halálával végződnek.
Kínzás Erősen fel vannak fegyverkezve - AK47, M500 Shotgun, M10, duplacsövű Shotgun.
Rablás Ismertek a kegyetlen erejükről, erőszakos megtorlásaikról és a rendőrséggel szembeni irányított támadásaikról.
Gyilkosság Vélhetően több, mint 450 rendőrtiszt haláláért felelősek 2005 óta.
Jármű eltulajdonítása A bandatagok radikális hangvételükkel szereznek támogatást és terjesztik lázadó nézeteiket a szegény közösségekben.
  Rendkívül szervezettek. Hálózataik vannak számos nagy favelában São Paulo-n belül, például Morro do Abutre, Vila do Beija-flor, Nova Esperança és Purgatópolis területeken.
  Érdekeltek több bandaháborúban is a helyi favelák bandáival, mint például a Nova Esperança-i Tropa Z.

GTAGTAGTAGTA

A Sombra vezére a hírhedt Serrano:

RÉSZLETEK ÁTTEKINTÉS
VEZETÉKNÉV
Ismeretlen
2006 óta vezeti a São Paulo-i Comando Sombra bandát.
KERESZTNÉV
Ismeretlen 
"Serrano" néven ismerik. Ez vélhetően a Serra da Mantiqueirára utal, ahol a gyerekkorát töltötte.
NEMZETISÉG
Brazil
Afrikai bevándorlók gyermeke, szülei 8 vagy 9 éves korára meghaltak.
ÉLETKOR
kb. 28
11 évesen már São Paulo utcáin élt zsebesként és drogdílerek segítőjeként.
MAGASSÁG
kb. 180 cm
Első gyilkosságát 12 évesen tulajdonítják neki.
SÚLY
kb. 85 kg
A kilencvenes évek végén került először kapcsolatba a Comando Sombrával.
CSALÁD
Elhunyt
Az ő számlájára írják, hogy a törékeny, kispályás Sombrát magasan szervezett, egész városra kiterjedő bűnszervezetté formálta.
KAPCSOLATAI
Comando Sombra
Vezetősége alatt a Sombra célpontba vette a rendészet tagjait. Zavargássorozatot szervezett egész São Paulo-ban 2009 júniusában, amely során egy rendőrséget és állami épületeket is megtámadtak.
  Zárkózott, fegyelmezett és jól őrzött személy. 2009 óta négy UFE hadművelet célpontja volt, de mindig megúszta a letartóztatást. Legutolsó ismert tartózkodási helye a Nova Esperança favela.

TROPA-Z

Szintén São Pauloban tevékenykedő kartell, valószínűleg nem ápolnak jó viszonyt a Comando Sombrával (értsd: bandaháborúznak). Székhelyük Nova Esperançában van, vezérük egyelőre nem ismert.

Módosítva: 2013. 07. 13. 04:13 ▪ Szerző: Ben Dover
Max Payne 3
Max Payne 3
Multiplayer