Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTVGrand Theft Auto - Irányítás » GameBoy Color

Módosítva: 2012. 06. 21. 15:15  |  Szerző: Ben Dover

Grand Theft Auto IV - Történet

Elengedhetetlen, hogy jól ismerjük egy játék irányítását. Bár ezt előbb-utóbb magunk is jól elsajátíthatjuk, ha már előre tudjuk, hogy mi mire való, könnyebb lesz maga a játék is. Ezen kívül a Grand Theft Auto első részének menüjében nem is találhatjuk meg az alapértelmezett konfigurációt, az csak a játékhoz mellékelt kezelési útmutatóban lelhető fel.

Ezen cikkünk leír minden egyes funkciót, amelyet az "irányítás" kategóriába sorolhatunk. A kontrollerek gombjainak jelmagyarázatát és funkcióit is ebbe a cikkünkbe foglaltuk bele. A funkciók táblázatos elrendezést kaptak, így kategóriánként áttekinthetőbb a hozzájuk tartozó leírás. Egy gomb akár több funkcióval is rendelkezhet, ezek mindegyike említve van.

Mivel a cikk túl hosszú lenne, ha mindhárom platform leírása együtt szerepelne, ezért alkategóriákra bontottuk őket. A konzolos verzióknál először a kontrollert és a gombjainak ismertetését láthatjátok, majd utána a játék irányításához szükséges funkciókat.

PC | PlayStation | GameBoy Color

A gombok ismertetése
Gombok, joystickek jelmagyarázata
Ikon Angol név
Magyar név Megjegyzés
A Button
A gomb ---
B button
B gomb
---
Control Pad
Iránygombok
Négy iránya van:
Select Button
Select gomb
---
Start Button
Start gomb
---

Gyalog

A Nintendo kézikonzolján sokkal nehezebb manőverezni a karakterünket, hiszen a GameBoy Color gyenge teljesítményű hardvere miatt csak így lehetett megoldani az irányítást. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy maga a játék is rossz, sőt a kézikonzol egyik legjobb darabjának számít. Lássuk, hogy mit tehetünk emberünkkel az utcán sétálgatva:

Funkció Gomb
Mozgás előre
Lövés
Fordulás
Mozgás hátra
Fegyver váltása
A játék szünetelése
Beszállás az autóba
+
Doboz kinyitása
+

Járművekben

A GameBoy Color limitei miatt lényegesen kevesebb jármű kapott helyet a játékban, valamint azok irányítása is nagyban különbözik a konzolos, illetve PC-s verzióktól. A járművek sokkal nagyobb gyorsulással és fordulékonysággal rendelkeznek, így a manőverezés sem könnyű. Járművekben ülve a következő lehetőségeid vannak:

Funkció Gomb
Gáz
Kanyarodás
Fék / Tolatás
Kiszállás az autóból
A játék szünetelése
Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Grand Theft Auto
Ki van itt?
Jelenleg 27 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak