Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Grand Theft Auto - Irányítás » GameBoy Color

Elengedhetetlen, hogy jól ismerjük egy játék irányítását. Bár ezt előbb-utóbb magunk is jól elsajátíthatjuk, ha már előre tudjuk, hogy mi mire való, könnyebb lesz maga a játék is. Ezen kívül a Grand Theft Auto első részének menüjében nem is találhatjuk meg az alapértelmezett konfigurációt, az csak a játékhoz mellékelt kezelési útmutatóban lelhető fel.

Ezen cikkünk leír minden egyes funkciót, amelyet az "irányítás" kategóriába sorolhatunk. A kontrollerek gombjainak jelmagyarázatát és funkcióit is ebbe a cikkünkbe foglaltuk bele. A funkciók táblázatos elrendezést kaptak, így kategóriánként áttekinthetőbb a hozzájuk tartozó leírás. Egy gomb akár több funkcióval is rendelkezhet, ezek mindegyike említve van.

Mivel a cikk túl hosszú lenne, ha mindhárom platform leírása együtt szerepelne, ezért alkategóriákra bontottuk őket. A konzolos verzióknál először a kontrollert és a gombjainak ismertetését láthatjátok, majd utána a játék irányításához szükséges funkciókat.

PC | PlayStation | GameBoy Color

A gombok ismertetése
Gombok, joystickek jelmagyarázata
Ikon Angol név Magyar név Megjegyzés
A Button A gomb ---
B button B gomb ---
Control Pad Iránygombok Négy iránya van:
Select Button Select gomb ---
Start Button Start gomb ---

Gyalog

A Nintendo kézikonzolján sokkal nehezebb manőverezni a karakterünket, hiszen a GameBoy Color gyenge teljesítményű hardvere miatt csak így lehetett megoldani az irányítást. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy maga a játék is rossz, sőt a kézikonzol egyik legjobb darabjának számít. Lássuk, hogy mit tehetünk emberünkkel az utcán sétálgatva:

Funkció Gomb
Mozgás előre
Lövés
Fordulás
Mozgás hátra
Fegyver váltása
A játék szünetelése
Beszállás az autóba +
Doboz kinyitása +

Járművekben

A GameBoy Color limitei miatt lényegesen kevesebb jármű kapott helyet a játékban, valamint azok irányítása is nagyban különbözik a konzolos, illetve PC-s verzióktól. A járművek sokkal nagyobb gyorsulással és fordulékonysággal rendelkeznek, így a manőverezés sem könnyű. Járművekben ülve a következő lehetőségeid vannak:

Funkció Gomb
Gáz
Kanyarodás
Fék / Tolatás
Kiszállás az autóból
A játék szünetelése
Módosítva: 2019. 05. 31. 12:34 ▪ Szerző: Ben Dover
Grand Theft Auto
Grand Theft Auto
Helyszínek
Csalások
Multimédia
Irányítás