Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: Mikre lehet számítani?

"Semmitmondó hírek" című sorozatunkat folytatva most arra próbálunk meg válaszokat adni, hogy a Grand Theft Auto sorozat legújabb tagjával kapcsolatban milyen elvárásaink lehetnek, és mik azok a dolgok, amelyekre szinte biztosan számíthatunk. Semmi újra ne számítsatok, csak egy összegzésféle az egész.

Nem pletykákról van szó, hanem félig tényekről, félig pedig a Rockstar Games elmúlt játékai alapján levont következtetésekről, így akár biztosra is vehetitek őket. Kezdjük is...

Amiket a Rockstar megerősített

Tények, melyeket maguk a fejlesztők igazoltak...

  • A játék Los Santos városában és a környező vidéken, a Dél-Kaliforniai hegyek és tengerpartok szakaszain játszódik, napjainkban.
  • Főhősünk nemrég költözött ide, hogy bűnös életétől megszabaduljon, és boldog családapa lehessen. A jó útra lépés nyilván nem sikerült neki. A sztori fő vonala a "mindenható dollár" hajszolása lesz.
  • Lesz Multiplayer mód is, amelyben a Max Payne 3-ban debütált, Social Club féle Crews csapatrendszer kap főszerepet.
  • A grafikai motor továbbra is a RAGE, de annak egy továbbfejlesztett változata.
  • Az első trailer alapján kiderült játékmeneti elemek. (Lásd a GTA V cikkeinket)

A hivatalos tényeket sorrendben itt találjátok.

Mi várható még?

A GTA IV megjelenése óta sok víz lefolyt a Dunán, és néhány dolgon a Rockstar is változtatott azóta. Szinte biztos, hogy az itt felsoroltak be fognak igazolódni a GTA V-re.

Új sorszám, új éra

Nem véletlen hívják az ötödik résznek az amúgy már 13. GTA játékot. Minden egyes számozás új korszakot, új "világot" jelent a sorozatban, ami azt jelenti, hogy a többi korszakhoz nem köthető semmilyen módon. Az eddig ismert karakterek tehát nem fognak visszaköszönni az új játékban, ahogy a történet is teljesen független lesz a többitől. Az univerzumok között egyedül a földrajzi helyek nevei, a márkák és Lazlow mozog. Ettől függetlenül utalásokban, fejlesztők által elrejtett poénokban megjelenhetnek korábbi karakterek.

Nem lesz Games for Windows LIVE

Szerencsére a Rockstar rájött, hogy a GTA IV-ben mekkora baklövés volt integrálni a LIVE rendszert, mert csak a nyűg volt vele. Sem az L.A. Noire, sem a Max Payne 3 PC verzióiban nem található meg a LIVE. Helyette a Rockstar kidolgozta magának a hasonló elven működő Social Club-ot, amin keresztül ugyanúgy szerezhetünk meg achievementeket (ami persze nem azonos a LIVE achievementjeivel), küldhetünk üzeneteket, és így tovább. Ha a GTA V kijön PC-re, márpedig ki fog, abban is a Social Club tölti be az online rendszer szerepét. (Megjegyzés: HOME gombbal ugyanúgy fentről jön le a menüje, mint a LIVE-nak.)

Lesz PC verzió

Ezt is biztosra vehetjük. A GTA IV-nél először még kétségeink voltak a számítógépes változattal, hiszen új volt a technológia, és az új konzolok is fiatalok voltak még. A GTA V viszont a Rockstar "eddigi legambíciózusabb játéka", és nem fogják kihagyni a PC-s rajongótábort sem. A Max Payne 3 óta tudjuk, hogy valamelyest stabilabb PC portot is képes csinálni a Rockstar, sőt, a Bullet Time shootert a Rockstar állítólag párhuzamosan fejlesztette PC-re a konzolok mellett. A kérdés csupán az, hogy mekkora lesz a hézag a konzolos és a PC-s kiadás között.

Valószínűleg lesznek DLC-k

Legelőször a GTA IV-hez készített letölthető tartalmakat a Rockstar, hogy ezzel tolja ki a játék élettartamát. Azóta minden egyes játéka kapott ilyen extra tartalmakat, illetve a legtöbb mai AAA kategóriás videójátéknál ez a helyzet. A Red Dead Redemption óta viszont ezek a csomagok kisebb adagokban, kevesebb tartalommal érkeznek – általában extra missziók, multiplayeres tartalmak vagy pályák szoktak lenni. Több, mint valószínű, hogy a GTA V-höz is lesznek DLC-k, a kérdés csak az, hogy több kicsi, vagy kevesebb nagy adagban. A Rockstar egyébként 3 éve azt nyilatkozta, a játékok jövőjét a DLC-k jelentik.

Nem lesz CJ, Tommy Vercetti és Luis Lopez sem

Az első állításból nyilván egyértelmű ez, de sokan azt hitték, hogy a trailerben beszélő fickó esetleg egy régi GTA-s szereplő lehet. A fenti három szereplő szinkronhangjai, azaz Young Maylay (CJ), Ray Liotta (Vercetti) és Mario D´Leon (Luis) hivatalosan is cáfolták, hogy a GTA V-ben szerepelnének közreműködő hangként.

Ennyi lenne, amit 2012 júniusában állíthatunk az új részről. Nem sok, de legalább szó van a játékról a főoldalon, hehe. A Max Payne 3 letölthető tartalmai őszig érkeznek folyamatosan, tehát addig nem valószínű, hogy nagyon elkezdenék a játék reklámozását, bár a Rockstart ismerve bármelyik nap számíthatunk meglepetésre.

Addig is jó nyáriszünetet mindenkinek, és persze ha jön valami új infó, nálunk azonnal értesülhettek róla  

2012.06.22 00:28 ▪ Írta: Ben Dover

Kiscserko
Offline
2012. 06. 22. 01:05
Remélem lassan már jön valami új hír is. Főleg a kiadás dátuma lenne jó. Lehetne mit várni

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 22. 01:54
hát az nagy csalódás lenne,ha a gta V kiegészítői kis kiegészítők lennének,sokkal jobb lenne egy EFLC-hez hasonló kiegészítés
a Max Payne kiegészítőiket meg ne nyomassák már egészen őszig,mert már nagyon elegem van,hogy még mindig ezt nyomatják,értem én,hogy sokat dolgoztak vele,és (egyébként jogosan) büszkék rá,tényleg nagyon jól sikerült a Max Payne 3,de most csak a "hogyan utáltassuk meg az emberekkel az új játékunkat" féle marketinget csinálják,mert hogy én egy életre megutáltam az egész Max Payne sorozatot,az biztos...de persze tuti hogy a max payne DLC-k kiadásáig hallgatnak a GTA V-ről,szóval inkább nem is várok addig infókat
hát akkor jó nyarat mindenkinek

kidwao
Offline
2012. 06. 22. 02:25
csalódás volt anyagilag a két IV-es DLC szvl szerintem nem valószínű. Inkább olyan kaliberű fejlesztések lesznek mint 3>VC tehát graf motor marad, város, szereplők új jön. (vagy a játéktér kibővül Vegassal meg SF-el) Nem lehet kétszer ugyanazt a várost drága pénzen eladni.

Gege
Offline
2012. 06. 22. 02:31
Mr.Vercetti: A Max Payne 3-at 2007 óta (vagy még régebb óta) csinálták. Semmi köze a jóval később elkezdett GTA V-höz.

Sőt, a két játékot külön is fejlesztik ugyebár. A "Rockstar Games" név alatt több külön stúdió dolgozik, a maguk projectjeivel.

ZeroX
Offline
2012. 06. 22. 12:06
Hát én reménykedem benne, hogy olyan DLC lesz a GTA V-nél is mint a IV-nél, nekem nagyon tetszett, leginkább az, hogy két plusz történetet adtak, új fegyverekkel, autókkal, motorokkal. Megérte a pénzét. Viszont a többi játéknál, ahol kapok 4 új fegyvert 3ezer forintért, meg új Multiplayer pályát 6ezerért, esetleg többet, az már viszont nekem nem éri meg.

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 22. 12:14
ZeroX: hát igen,nekem is ez a véleményem,de a Max Payne-hez az olvasottak szerint ilyen kapok 4 új fegyvert 3ezer forintért, meg új Multiplayer pályát 6ezerér DLC-k lesznek,és ha a GTA V-höz is ilyet fognak adni,és nem a gta IV féle episodes from DLC-t,az nekem hatalmas csalódás lenne

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 22. 12:21
Én meg annak örülnék,ha nem lenne DLC,csinálják meg a játékot 1szer jól,hogy minden benne legyen,és akk nem kell DLC.Bár ha nem az lesz,mint a 4nél,h kiadják ugyanazt a játékot,csak más sztorival meg főszereplővel,meg egy-két kisebb újdonsággal,hanem mondjuk tényleg benne lesz ismét egész San Andreas,akkor azt mondom hogy oké.

bond71
Offline
2012. 06. 22. 13:11
dani.szentgali: Ez az én véleményem is ez megoldható lenne nekik hogy egy DLC- vel belerakják mondjuk San Franciscot , meg utána egy másik DLC- vel még Las Vegast vagy az egészet 1 DLC- vel na ez lenne kemény húzás!!! Így nekem a nyert terület is megérné a pénzét plussz küldetések nélkül is jó csalásokkal jármüvekkel!!!

Shotgun
Offline
2012. 06. 22. 14:36
Lehetségesnek lehetséges, mert a játékok nagyon gyakran használják városonként ugyanazon textúrákat, márpedig ezek foglalnák a legtöbbet a DLC-ben... meg a hangfájlok.

Gege
Offline
2012. 06. 22. 14:50
Shotgun: 1 DVD-nyi anyagra simán ráférne szerintem egy-egy új város. Szerintem ma már letölteni se bonyolult 4,7 gigát akár DLC-ként.

Aztán a végén PS3-ra és PC-re kiadnak egy Complete Editiont, ahol lazán furikázhatsz a városok közt.
2012. 06. 22. 18:48
A Rockstartól simán el tudom képzelni, hogy megcsinálják

Emperror
Offline
2012. 06. 22. 19:18
Hát igen, szintén örülnék neki, ha kidobnák a Live-ot a picsába. Jobb később, mint soha.

ATi0021
Offline
2012. 06. 22. 19:51
Gege: Szerintem egyáltalán nem életképes ötlet. Olyan sok a munka egy új várossal, történettel stbvel hogy akkor inkább jöjjön egy új rész. XBoxot miért hagytad ki? Ott is meg lehet oldani több lemezzel. Ugye MS nem hagyná, hogy ők kimaradjanak.

Amúgy borítékolható, hogy 2014 körül lesz új XBox lehet PS4 is. Gondolom a dev kit már kész van hozzá az Xhez, szóval érdemesebb lenne abba gondolkodni. Így is 6-7 év mire kijön egy új GTA felesleges lenne gyorsan összetákolt DLCvel húzni az időt.

rovoo
Offline
2012. 06. 22. 21:26
bond71: én is pont erre gondoltam! szerintem még az sem lenne olyan nagyon nagy baj, ha nem lehetne átjárkálni közöttük, de biztos, hogy meg tudnák oldani!

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 22. 21:59
mondjuk ne nagyon reménykedjetek abban,hogy kiadják DLC-ként San Fierro-t és Las Venturast,szerintem bele kell nyugodnunk,hogy nem kapunk San Andreas államot,legalábbis nagyon remélem,hogy nem kell még 2 gta-t várni a vice city remake-ig,és a GTA V után jön a vice city,és nem még Las Vegas és San Fierro mint külön részek,mert akkor 12 év múlva jönne vice city remake,így meg kb 4 év múlva,ja,és valószínüleg ez az utolsó GTA ezen a konzolgeneráción,tehát a GTA V éra is le fog zárulni egy résszel

ZeroX
Offline
2012. 06. 22. 22:44
Egyébként nekem a GTA IV-el az az egyetlen bajom, hogy egy év után meguntam. A San Andreassal pedig 4-5 évig játszottam majdnem hogy napi szinten, sőt, mikor megtudtam, hogy van multiplayer is hozzá akkor bizony napi szinten órákat, bár akkor még fiatalabb is voltam jóval. Sokkal jobban lekötött, úgyhogy igazán adhatnának valami maradandót GTA terén, bár Max Payne 3-al el leszek még nem jön az V

kidwao
Offline
2012. 06. 22. 23:21
ZeroX: Hehe, hasonló cipőbe járok én is. San andreas-t szinte minden nyáron előveszem, anno meg rengeteget nyomtam, kétszer kiment 100%-ra is, de a IV-nél épp csak kinyomtam a főszálat 1x azt töröltem is le. DLC-k még kevésbé nyerték meg a tetszésem, fél órát ha nyomtam velük.

ZeroX
Offline
2012. 06. 23. 00:13
kidwao: nekem tetszett a történet meg minden, rengeteget multiztam is vele, DLC-kkel is, de valahogy nem hozta vissza azt az érzést amit a San Andreas, 3 klánom volt a multijába, és 3 évig toltam csak a multit! GTA IV-be is van klánom még mindig, de már nem játszom, unalmas lett egy idő után, még a multi is, nem változatosak a játékmódok és kevés is van belőlük. Remélem a következő GTA-ba több lesz a játékmód, Max Payne 3 multiba is ez az egyetlen egy gondom, van kb 6 multiplayer pálya és 5 játékmód kb, egy idő után ez is unalmas lesz.

bond71
Offline
2012. 06. 23. 09:59
Hát ezek is igazak a San Andreassal én is tolom a mai napig de a Gta IV -et nemtom mikor raktam be utoljára...

De megmodom mért van ez: Mert a San Andreasba a 3 város a környékek megnyerők/ változatosak mindent lehet csinálni bicajozni vizalá merülni/USZNI ezer féle csalás repülők utas szállÍtók, vadász gép, válladra veszed azt a repülős izét röpködhetsz azzal is tuningok az autokra még az autokra is van repülös csalás'' Szóval ezek nem Írom le mind de mind hiányérzetet adtak a GTA IV -ben mint vissza fejlődés!!! Ez az igazság!!!
Számomra a GTA IV legnagyobb HIBÁJA AZ AUTÓK TANKJÁT LÖVÖD ÉS BENEM ROBBAN ,, SAN ANDREASBA MÉG FELADATBA IS VAN HOGY 1 LÖVÉSEL BEROBBANTSD A TANKOT''
A MÁSIK MEG A REPLÜKET-METROKAT SEHOGY NEM LEHET SROBANTANI SE SEHOGY SÉRÜLÉST/ELTÉRÍTÉST MEGÁLLÍTÁST ELÖIDÉZNI!!!ZeroX:

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 23. 12:11
ZeroX:Én is így vagyok vele,nekem megvan a GTA4,és tényleg nincs vele semmi baj,de a San Andreasnak a nyomába sem ér!!!!Nos,szerintem még az a hibája,hogy immár 6szorra,ismétlem,6ODSZORRA volt liberty city a játékterület,és San Andreas meg csak 1szer volt,és véleményem szerint az a legjobb GTA-s játékterület.Nem mondom,Lyberty is szép város,de nem olyan változatos meg színes,mint a San Andreas.Am sztem a R* direkt azért rakta Los Santost új területnek vissza,mert észrevették,hogy Libertynek nem voolt akkora sikere.

rovoo
Offline
2012. 06. 23. 12:58
Mr.Vercetti: én is nagyon várom már VC-t, (nekem a mai napig az a legeslegjobb GTA, lehet, hogy csak azért, mert azzal játszottam legelsőre ) de szerintem az majd csak a GTA VI-ban fog jönni. és arra még igencsak várni kell... ha azt nézzük a IV csak liberty volt, akkor az V los santos, és ezért remélem, hogy a DLC-kkel megkapjuk a másik két várost is. oké, tudom, hogy még bármi jöhet addig, de szerintem ebbe az V-ös érába nem illene bele a VC.
és a IV, hiába rohadtjóóó játék, nekem annyira nem jött be, mint az előzők. leginkább azért, mert választgatni kell, hogy kit hagysz életben és ettől függ a sztori. :/

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 23. 13:43
rovoo: én is szeretném megkapni egész san andreas-t,de ne az legyen,hogy mondjuk 4 év múlva kiadják San Fierro-t és megint 4 év múlva Las Venturast,és csak aztán 4 év múlva vice city-t,mert akkor 2024-re jönne vice city,közben meg a vice city fanok agyvérzést kapnak de mivel valószínűleg ez lesz az utolsó GTA ezen a konzolgeneráción,ezért valószínüleg az V-ös érát is lezárják,és jön a VI-os,vice city-vel (őszíntén szólva szerintem hülyeség volt lezárni a IV-es érát) és amúgy meg honnan veszitek,hogy jönni fog egész San Andreas? komolyan,mintha tény lenne (ok,mondjuk a vice city sem tény)

rovoo
Offline
2012. 06. 23. 14:01
Mr.Vercetti: a IV-nél sem 4 évente jöttek ki a DLC-k szóval nem kell 2024-ig várni ez a másik két város DLC-ben meg egyáltalán nem biztos, csak szerintem egy logikus döntés lenne, aminek a legtöbb rajongó nagyon tudna örülni (köztük én is)!
jah és én a IV-el addig nem játszottam amíg ki nem adták pc-re a complete edition-t! szóval egy jó pár évet vártam meg mindenki istenítette, az összes újság írta, hogy tökéletes... ehhez képest nekem az egyik legnagyobb csalódás volt.

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 23. 15:25
rovoo: na jó,de a IV DLC-knél nem kellett új várost csinálniuk,azért jött ilyen hamar,mert kb. 90%-a a GTA IV volt,de 2 új várost nem tudnának megcsinálni egy év alatt,egyszerűen max 4-8 év múlva tudnának kiadni még két várost dlc-ként,de akkor már javában új konzolgeneráció lesz,persze én is nagyon tudnék örülni neki,főleg,mert SA-ban Los Santos volt szerintem a legunalmasabb város (természetesen ez szubjektív)

rovoo
Offline
2012. 06. 23. 15:59
Mr.Vercetti: oké, ebben igazad van, de ne felejtsük el, hogy eddig csak és kizárólag az alapjátékról volt szó és abban le van szögezve, hogy los santos... a dlc-k még odébb vannak, de remélem, hogy majd valami jó kis meglepetést okoznak vele.

asd14asd
Offline
2012. 06. 23. 22:25
ZeroX: Érdekes, itt ahogy írtátok, hogy inkább SA. Nálam inkább pont fordítva van/volt. Pl.: tegnap vittem ki a fő szálat GTA IV-ben hetedszerre talán, de még mindig nem unom. xD A San Andreas-t meg egyszer kitoltam és annyi volt nálam..

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 24. 00:33
asd14asd:Nos ez megint az a helyzet,hogy mindenki mást szeret.Szerintem kétség sem fér ahhoz,hogy a két eddigi legsikeresebb és legjobban sikerült GTA részek a SA meg a IV.Ez egy házon belüli verseny volt mindig is a rajongók közt legalábbis amióta a 4 is megjelent.Az én véleményem az az,hogy ha valakit a nagy játékterület és a tengernyi lehetőség érdekel,és nem érdekli a régimódi grafika,akkor a San Andreast szereti jobban,aki inkább a küldetések élethűségére,meg magára az egész élethűségre utazik,az pedig a 4-et.Bár gondolkoztam róla,hogy kéne-e olyan topic a fórumba,hogy GTA4 vs SA-melyik a jobb,szavazzatok,de aztán rájöttem hogy fölösleges hülyeség lenne.De szerintem ha mégis lenne ilyen szavazós topic,szerintem ha kicsivel is,de a SA nyerne.

Mr.Vercetti
Offline
2012. 06. 24. 11:38
szerintem meg nincs olyan,hogy legjobb GTA,mert mindegyiknek megvan az erőssége: a GTA 3 forradalmi újításként robbant be,sokaknak a kedvenc GTA része a mai napig : a GTA Vice City hangulata a mai napig verhetetlen,ilyen színes és ilyen hangulatos játékot még azóta sem tudod csinálni senki : a GTA San Andreas-t szinte végtelen szabadsága és hatalmas játékterülete teszi sokak kedvencévé : a GTA IV teljesen új korszakot nyitott,2008-ban eszméletlenül jónak számtó grafikájával,és a rage motor adta élethűségével sok ember kedvence lett,a GTA IV story-ja az egyik (ha nem a) legjobb a sorozatban,az epizódikus tartalmak pedig mindezt kiegészítették : a GTA V-ről még csak egy 2011-es videó van,és mégis már 8 hónapja népszerű téma az inerneten

rovoo
Offline
2012. 06. 24. 14:34
Mr.Vercetti: osztom ezt a véleményt!

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 24. 19:42
rohogsegesVégül is van igazság abban,amit mondasz,de én is csak tapasztalatból írtam h a SA meg a IV.Mert megkérdeztem egy csomó embert,és ezt a kettőt mondta szinte mindenki.Bár a Vice City valóban sikeres,független attól,h amikor kérdezte,csak kevés ember mondta .De ettől függetlenül én is osztom a véleményt,ízlések és pofonok,én csak a többi embertől szerzett tapasztalataim alapján mondtam a SA-t meg a IV-et.

sleepy93hun
Offline
2012. 06. 26. 17:41
végig néztem az összes textúrát max payne 3-ban hát találtam benne gtaiv-s textúrákat gta sa-s textúrákat.. és újakat gondolom azok lesznek a gtav textúrái között is ...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink