Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: IGN - Los Santos megismerése

Folytatva az oldal szerkesztőségének jó szokását, bátorkodtunk az IGN-en Alex Simmons által publikált, tegnapi cikket is lefordítani nektek. Az írásban sok érdekes és kevésbé érdekes részletre kitérnek a várost illetően, ám a legérdekesebb talán az, hogy kitér Los Angeles játékbeli másának kiterjedésére is, mellyel kapcsolatban egy megdöbbentő kijelentést olvashatunk...

"Felejtsd el Michaelt, ne foglalkozz Franklinnel, és ami Trevort illeti... természetesen vigyáznod kell a hátsódra, de ne aggasszon ez a pszichopata sem -- mivel a Grand Theft Auto V igazi csillaga Los Santos. A Rockstar Games bizonyította szakértelmét a városok, sőt, az államok megvalósításában is, azonban a GTA V Los Santosa a legnagyobb projektjük eddig..." - Alex Simmons, IGN.com

A cikk teljes változatát a folytatásban olvashatjátok.

Grand Theft Auto 5: Los Santos Megismerése

Felejtsd el Michaelt, ne foglalkozz Franklinnel, és ami Trevort illeti... természetesen vigyáznod kell a hátsódra, de ne aggasszon ez a pszichopata sem -- mivel a Grand Theft Auto V igazi csillaga Los Santos. A Rockstar Games bizonyította szakértelmét a városok, sőt, az államok megvalósításában is, azonban a GTA V Los Santosa a legnagyobb projektjük eddig. És ha a pálya nem is ölel fel három várost, mint ahogy azt a San Andreas tette, a Rockstar szerint ez a legváltozatosabb sűrűn lakott és hihető terület, melyet valaha is készítettek.

Liberty City egy igazi városnak érződött, egy hatalmas kiterjedésű városnak, mely kerületekre lett felosztva; Algonquin tehetős kicsapongása erős ellentétben volt Bohan szegényes területeivel. De azok alapján, amit eddig láthattunk, Los Santos kissé kétdimenzióssá teszi Liberty City városát. Nem csupán nagy -- Los Santos városa hasonló méretekkel rendelkezik, mint Liberty City egésze, ám ez az összehasonlítás még mindig nem fedezi a környező területeket --, hanem egyben változatos is. 


Los Santos felülnézete, rálátás Dowtownra és az Echo Park GTA-beli mására. 

A Rockstar tömören beszélt a vidék óriási területeiről, melyekre az eddigi trailerek utaltak. Ezekben szélmalmokkal és olajfúrótornyokkal megfűszerezett, olyan vadállatok által belakott dombságok kerülnek bemutatásra, melyeket csak el lehet képzelni a Los Santost körülölelő sivár pusztaságban. Fogunk vajon látni medvéket, hiúzokat, hegyi oroszlánokat és sasokat? Nagy valószínűséggel, de azt biztosra vehetjük, hogy szemtől-szembe kerülünk majd a Trevol-féle tipikus “parasztokkal”, akik a nagyváros erős fényein túleső területeket kísértik. A Rockstar nem erősítette meg hivatalosan, hogy megtaláljuk-e majd ezeket jelenlegi dombságaikon, de ha egy olyan ökoszisztéma kialakítása a cél, mely illik az azt körülövező területekhez, akkor ha csupán egy túracipőben, hátitáskával merészkedsz a vadonba, nagy bajba kerülhetsz.

Talán Los Santos egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága, melyre eddig fény derült, magában a város változatosságában nyilvánul meg. Egyértelműen LA-ről mintázták, de biztosan nem egy az egyben másolat. --  sokkalta inkább egy tömörített változata, mely az Angyalok Városával azonosított negyedeket, illetve látványosságokat sorakoztatja fel. A bőséges mennyiségű képekből és a két trailerből, az élesszemű GTA rajongók felismerhetik majd a Griffith Observatoryt, az Echo Parkot, a The Forumot, és még sok másik érdekességet. Ott van még a Richman Hotel, ami hátborzongatóan hasonlít a Beverly Hilton Hotelre, és Del Perro az óriáskerékkel és a vásárral, ami minden bizonnyal a Santa Monica móló teljes mása.


Gazdag embernek kell lenned, hogy a Richmanben megszállhass. 

Egyértelműen, minden terület jellegzetesen másként hat az előzőhöz képest. Vegyük példának Rockford Hills-t, mely Beverly Hills Grand Theft Auto V-beli változata, ezzel egyetemben pedig egyik főszereplőnk otthona. Összegzése a város elbűvölő kicsapongásának, óriási, kapuzott, medencékkel rendelkező villákkal és teniszpályákkal, melyek a dombra felkígyózó, fákkal övezett utcák körül vannak szétszórva. Gondoljunk a Kardashianékra, kiegészítve csúcskategóriás sportkocsikkal és működésképtelen családokkal.

A mérce ellentétes oldalán pedig ott van Blaine County, ahol Trevort először találjuk. Egy poros, kies pusztaság, ahol szinte semmi sem történik. Vannak itt lakókocsiparkok, benzinkutak, és útmenti bárok, melyek otthonául szolgálnak a Trevor listáján -- ha lehet hinni a trailerben látottaknak -- szereplő motorosoknak és drogosoknak.


Blane County úgy fest, mint a Salton Sea régio, Antelope Valley és Lake Powell keveréke.

Eltekintve rosszhírű lakóitól, Blaine County rendelkezik egy rejtett gyönyörűséggel, melyet a Mount Chiliad és lejtőinek lábánál elnyúló Alamo Sea együttese szolgáltat. A feltehetőleg a kaliforniai Szent András-törésvonalon elhelyezkedő Salton Seas-ről mintázott Alamo Sea, egy bűzös, sóban gazdag tó, mely valószínűtlen, hogy otthonául szolgálna bárminek is, amit szívesen kihorgásznál. Persze mindannyian inkább úsznánk a Vespucci strand partja mellett húzódó ciánkék óceánban, de az ötlet, hogy szabadon bejárhatsz bármit, a legnagyobb mélységektől, egészen a legmagasabb csúcsokig, mindig is a Grand Theft Auto egyik legnagyobb bája volt.

A csúcsokat említve, a Mount Chiliad, Blaine County kiemelkedő látványossága, látszólag a játék legmagasabb pontja is egyben, magasabb, mint Los Santos bármelyik felhőkarcolója. És ismét, a Rockstar csupán apró rátekintést engedett a Mount Chiliadra, ám egy dolog biztos: felsétálni a hegytetőre -- sőt, mountain bike-kal feltekerni, amik minden bizonnyal benne vannak a játékban -- nagyon hosszú ideig tart majd.


A Vespucci Beach egyesítése Santa Monica-nak és Venice Beach-nek.

Aztán ott van Vespucci Beach, mely egyesíti Venice Beach beatnik érzését, Santa Monica túristabarát utcáival. Itt találkozunk először Franklinnel, aki egy olyan üzletből bukkan elő, mely “gyógynövényeket” árul. A sétány tele van szörfbódékkal és bolhapiacokkal, ráadásul otthont ad a fedetlen Muscle Sands-nek, ahova Los Santos összes gyönyörű embere megy edzeni, és mutogatni magát.

A város túlsó oldalán helyezkedik el Downtown, melyet egyből felismerhetünk a városrész szívénél elhelyezkedő felhőkarcolók sokaságáról -- ezek szolgáltak az általunk játszott első küldetés hátteréül. A felszínen Downtown nagyon hasonlít Algonquinra, ahol az üveg toronyházak, és az öltönyös üzletemberek utalnak a kerület pénzügyi gyökereire. De Downtownnak van egy kevésbé higiénikus oldala is, egy rakás hajláktalan csavargóval, akik a falfirkák által befedett aluljárókban táboroznak.

És akkor természetesen ott van Vinewood, melyet a Hollywood felirat GTA-beli mása felügyel. Ez egy hely, ahova az emberek azért jönnek, hogy megvalosítsák álmaikat, de a valóság teljesen más és minden nagymenőre jut egy tucat wannabe, akik kénytelenek a táplálkozási lánc legalján élni. 


Egy helikopter a legjobb eszköz arra, hogy megnézzük Los Santost.

A kerületek összeköttetésére szolgál egy bonyolult út- és autópályahálózat, melyeknek nagy része ugyancsak ismerős lehet azok számára, akik rendelkeznek ismeretekkel Los Angelest illetően. A Del Perro autópálya keletről, nyugat felé nyúlik, míg a Los Puerta autópálya északtól dél felé megy, összeköttetésben Downtownnal, Little Seoul által, mely Koreatown Grand Theft Auto V-beli mása.

Függetlenül attól, hogy Los Santos ismerősnek tűnik, ha már ismered Los Angelest, valószínűleg kevesebbet láttunk a játék végleges verziójában várhatóakból, mint egy százalék. Sütkéreztünk a Zancudo folyóban, mely átszövi a hegyeket, és átrepültünk Grapeseed mezőgazdasági termőföldjein, de ezen a ponton még csak spekulálhatunk arról, mi fekszik a madártávlaton túl. Tudjuk, hogy lesznek duplaszárnyú repülőgépek, sugárhajtású repülők, és helikopterek a játékban, de eleddig nem igazán láttunk egy pillantás erejéig sem kifutópályákat, nem beszélve egy egész reptérről.

Los Santos egy város, számos oldallal. Hogy hogyan fogunk mindent felfedezni, amit nyújt, még meglátjuk és kétségkívül többet fogunk látni felfedezetlen gyönyörűségéből, a következő hónapokban. De lélegzetelállító túránk, melyet a bőséges Rockford Hillstől egészen Blaine County lepukkant trélerparkjaiig és tovább tettünk, a napsütötte ég alatt, kifejezetten felkeltette érdeklődésünket a továbbiakban.

2012.11.16 04:55  ▪ Forrás: IGN.com  ▪ Írta: Shotgun

ZeroX
Offline
2012. 11. 16. 06:08
hát az már biztos, hogy nem a küldetésekkel fogok kezdeni talán még egy Xbox-ot is beszerzek csak ez miatt najó, nem csak ez miatt van egy pár exkluzív cím is ami érdekelne, de legfőképp a GTA V miatt majd ez elválik, messze még a megjelenés

Nikolayewitch
Offline
2012. 11. 16. 06:09
Los Santos-ból kiérve a vadonba a játék átvált majd Bear Grylls fokozatra
Hatalmas egy játék lesz! Nagyszerű élettel teli várost, megyét, vadont kapunk megint!
Kíváncsi leszek, hogy Michaellel is lehet-e úgy túrázni, mint pl Trevorral.


Ja és Jó reggelt mindenkinek

Kisdave
Offline
2012. 11. 16. 07:02
Jó reggelt!
Jó lett a fordítás GTAPlace, és köszönjük.
Nagy komoly játék lesz.


Offline
2012. 11. 16. 07:17
Anyám ez a játék! Az összes GTA klón elmehet a picibe. Vadállatok... hmm jaj de finom lesz!
Ennek a játékterületnek minden egyes pontja, maga lesz a hangulat a csodás fíling. Mekkora lenne már, ha totálkárosra törnéd az autód, és felmondaná a szolgálatot, éppen egy medvék meg pumák lakta térségben. Fegyvered meg csak egy kés.

Kösz szépen Shotgun

Nikolayewitch, jó reggelt neked is!

zolaRSG
Offline
2012. 11. 16. 08:14
először is: Jóreggelt
másodszor: aztaku..a ekkora játkot még senki nem csinált! : jobban mondva az eddigi összes játék a világon elmehet oda, emellett. ez egy istenkirály játék lesz, felülmúlhatatlan!

Akhim
Offline
2012. 11. 16. 08:47
Be kell szerezni egy konzolt, vagy legalábbis megvárom a megjelenést, hátha addigra bejelentik hogy lesz-e pc-re is, ha lesz bevárom és gépfejlesztés, ha nem akkor marad a konzol

kokain2000
Offline
2012. 11. 16. 08:47
Jó reggelt, köszi a fordítást.

Nikolayewitch
Offline
2012. 11. 16. 08:48
Gyerekek én nem látok bele a R*emberei agyába, csak ahogy a konzolok generációinak rögös ösvényein végigtipegtem láttam már olyat, hogy egy játék megjelent egy konzolra és mivel az adott konzolnak a következő generációja még abban az évben debütált kiadták arra is valamivel ütősebb grafikával.
Példának okáért a régi NFS most wanted xbox és xbox 360 verziója.
De természetesen ez csak egy a homályos jövő mocsaras ösvénye

ooshis
Offline
2012. 11. 16. 08:56
Jó lett a cikk, de sok helyen elég magyartalan, ezt egyébként már más fordításoknál is észrevettem.

OFF: Amúgy IE10 alatt néha szétesik az oldal.

martincpt
Offline
2012. 11. 16. 10:20
Mert IE egy sz*r

Varadi
Offline
2012. 11. 16. 10:54
Én tegnap megrendeltem xbox-ra már most pedig még xbox-om sincs XD (3ledes lett ) Van még fél évem amig kijön.. csak lesz addig
2012. 11. 16. 10:56
úristen 04:55-kor lett kirakva a cikk, el se tudom képzelni hogy mikor kezdte el csinálni Shotgun! köszönjük!
remélem tényleg akkora lesz mint ahogy mondják, mert akkor az jóféle lesz.
és a vadállatoknak is nagyon örülök, milyen jó lesz majd sniperrel fejbelőni egy mókust, vagy grenade launcherrel hasba pukkantani egy medvét
nem ez minden vágyam de ha lesznek állatok akkor a rockstar a véres cafatok széthullását is meg kell hogy csinálja

Nikolayewitch
Offline
2012. 11. 16. 11:03
Én azt várom, hogy megint ki lesz az a isten barma aki bepereli a R*-t a brutalitásra buzdító játéka miatt! Én inkább a Teletabi készítőit perelném

Adam Yahya
Offline
2012. 11. 16. 11:08
Remélem ez a hoteles dolog nem csak spekuláció volt, hanem valóban meg lehet majd szállni szállodákban, lepukkant külvárosi motelekben. Milyen feelinges lenne Trevor-ral járni a kietlen semmit egy terepjáróval, aztán meglátni egy motelt, megszállni, ott egy jót k*rvázni, majd a végén verekedést kezdeményezni pár helyi motorossal vagy egyéb "nagylegénnyel".
2012. 11. 16. 11:11
http://i.imgur.com/ic03p.jpg
valamint egy http://oyster.ignimgs.com...9/GTA_V_Map.jpg
mondjuk az a "célkereszt" elég GTA IV stílusú...
szerintem elég hihető a térkép, remélem azért picivel nagyobb terület lesz!

zsott
Offline
2012. 11. 16. 11:16
ez durva, beszarok ha macskák is meg minden féle állat lesz benne
a térkép hát nemtom lehet hogy Fake de GTAPlace elemezze

ooshis
Offline
2012. 11. 16. 11:20
martincpt: Nagyon értelmes gyerek lehetsz.

aruha
Offline
2012. 11. 16. 11:38
Jóreggelt srácok !
Thank You God Always: Hát ez a pest dolog elég Simsesen hat xd.... beszarnék ha tényleg ez lenne a kiegészítő... na mind1...a térkép meg hát nem tudom valódi-e mert a country side nem tűnik reálisnak..na majd kiderül.

lesliebuz1977
Offline
2012. 11. 16. 11:41
Ahhoz hogy a storyt könnyedén végigtoljuk meg kell ismerni a várost teljesen!


Offline
2012. 11. 16. 11:55
Szerintem fake, mert túl nagy helyet foglal a város. A képeken meg rengeteg hatalmas kiterjedésű vadont láttunk, ami úgy hat, mintha ehhez képest a város eltörpülne. De nem bánnám, ha ez lenne a map, mert víz veszi körül, ami azt jelenti, hogy az egész terület bejárható. Tehát nem olyan, mint a RDR-ben.

aruha
Offline
2012. 11. 16. 11:57
: De ez még nem nagyobb az RDR-nél..várjuk csak meg a hivatalos dolgokat..


Offline
2012. 11. 16. 12:03
aruha: Nem nagyobb az bisztos, majd akkor lesz nagyobb, ha hivatalos lesz.
Várjunk tehát...

aruha
Offline
2012. 11. 16. 12:15
: Hát várjunk... elvileg ma még kell érkezni az IGN által egy interjúnak.... majd meglátjuk

Akhim
Offline
2012. 11. 16. 12:17
És akkor jövőhéttől megint hírzárlat?

aruha
Offline
2012. 11. 16. 12:23
Akhim: reméljük nem.

Most jöttem rá erre a Fake DLC nyitjára jó poén... ez valójában a SIMS3 Pets borítója csak a logót és a két fejet lecserélték....ügyes próbálkozás..

zolaRSG
Offline
2012. 11. 16. 13:07
a borító az tuti fake mert ez a Sims 2 pets borítója totál ugyan az az árnyék meg minden tehát fake.
a map REMÉLEM hogy NEM ez lesz mert ez nagyon kicsi és túl nagy a város... és a vadon engem jobban érdekel meg a vidék Trevorral

FreDDy
Offline
2012. 11. 16. 13:11
Thank You God Always: Most komolyan ilyen tudatlan vagy? Sims 2 borító photoshoppolva A térkép is egy hatalmas fake..xd

zolaRSG
Offline
2012. 11. 16. 13:19
annál a fake térképnél még ez is hihetőbb: http://www.youtube.com/wa...h?v=Si-f34VbiAs

Akhim
Offline
2012. 11. 16. 13:20
Csak tudnám, minek próbálkoznak ilyen hülyeségekkel ?!

zolaRSG
Offline
2012. 11. 16. 13:23
Akhim: énsem értem

dani.szentgali
Offline
2012. 11. 16. 13:32
Ez a játék tényleg nagyon jó lesz,már alig várom!

aruha
Offline
2012. 11. 16. 13:42
Akhim: Szerintem az a Pets dolog hatalmas poén

Skyfall
Offline
2012. 11. 16. 13:59

Köszönjük a fordítást! A játékot nagyonvárom
2012. 11. 16. 14:09
ne már hogy senki nem hiszi el...miért vagytok ilyen okosak?
ez így nem poén

M3RC3N4RY
Offline
2012. 11. 16. 14:12
Egyébként,én erősen esélyesnek tartom,hogy most készülnek a vadállatok a játékhoz.Mivel ugye azokról semmit nem hallotunk eddig,csak a kutyákról.És csak nem hagyják állatok nélkül a vidéket.

aruha
Offline
2012. 11. 16. 14:17
M3RC3N4RY: Én kitartok amellett , hogy egyenlőre csak kutyák lesznek a játékban és ha lesz is többi vadállat akkor én egy "wildlife" dlc-t el tudnék képzelni...ahol bejön majd a vadászat, vagy hogy 1-2 vadállat ebszabadul a városba stb...

Kiscserko
Offline
2012. 11. 16. 14:19
Jó nagy lesz. Amúgy tegnap elmaradt az IGN-től a napi két kép. Vadállatok valószínűleg lesznek, de picit furcsán fog hatni, mert az AC3-ban, meg a RDR 2-ben még stimmelt, de mikor látsz olyat ma, hogy kimész a városból 3-4 mérföldre, és megtámad egy medve, meg egy puma. Meg szerintem amúgy is sivatagból lesz a több, nem erdőből, de ez még az erdőben is furcsa lenne.


Offline
2012. 11. 16. 14:19
aruha: Félre ne érts. Egy percig nem hittem azt, hogy ez a térkép original.
Írtam is, hogy fake.

Shotgun
Offline
2012. 11. 16. 14:59
ooshis: Kérlek világíts rá a magyartalan részekre. Úgy valahogy jobb lenne.

PSP
Offline
2012. 11. 16. 15:14
Köszönjük a cikket, szerintem hajnalok hajnalán először pillantottam meg, ha hajnalban csináltátok, akkor pedig pláne köszönjük ezt a mérhetetlen fáradozást!

zsott
Offline
2012. 11. 16. 16:17
de még kérünk cikkeket

wantoo
Offline
2012. 11. 16. 20:33
ooshis: Néhány képet küldhetnél, hol van probléma. Még nem telepítettem fel az új verziót, csak ha valami fatális hiba van, akkor tervezem.

dvflls
Offline
2012. 11. 16. 23:57
Első kép aláírása:
"Los Santos felülnézete, rálátás Dowtownra és az Echo Park GTA-beli mására. "

Ha a jobb oldalra gondolsz, szerintem az sokkal inkább a város golfpályája akar lenni, egész szépen kivehetőek a részletek, és láthatjuk egyébként hogy sem tó sem pedig pálmafa sincs rajt.

Ha http://www.gtahungary.hu/...megnézed[/url] a US bank Tower, az azt követő második legmagasabb épület takarásában van a háttérben. Márpedig ez az épület [url=http://gtaplace.hu/kepek/...kjpg-19d2fa.jpg a képen pont balra van, így nyilván való hogy az Echo Park is balra lesz a panorámaképen.

A cikkekért ezer köszönet!

Bence (Visali)
Offline
2012. 11. 17. 00:18
dvflls: Ez fordítás, nem Shotgun találta ki.

Shotgun
Offline
2012. 11. 17. 02:55
dvflls: Az eredeti IGN-es szöveg fordítása van a kép alatt.

dvflls
Offline
2012. 11. 17. 09:18
Bence (Visali): Jah értem, azthittem a képeket ti tettétek be.

ooshis
Offline
2012. 11. 17. 11:24
wantoo:

https://sti4pg.bay.livefi...(26).png?psid=1

Most 40x F5-öltem bőszen, mire sikerült reprodukálni, szóval biztos nem az a "mindenkinél előjön dolog". Ismételt F5, vagy komp mód megoldotta.

GTA 5:)
Offline
2012. 11. 17. 12:03
köszike fordítás : )

wantoo
Offline
2012. 11. 17. 12:57
ooshis: Kicsit durva ezért, hogy IE6-ig visszamenőleg semmi hasonló szétesés nem volt 5 éve, de az új verzióban megint sikerült valamit elnézniük (köszi egyébként a képet)

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink