Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Nagyító alatt a három új GTA V trailer

Újabb apróságokra derül fény a Grand Theft Auto V-ről a kedden kiadott trailerekből. Pixelről pixelre kielemeztük a három új videót, hogy egy átfogó elemzést írhassunk nektek róluk. Persze ezeket az apróságokat az első néhány megnézés során vettük észre, a közeljövőben bizonyára több részlet is szembetűnik majd.

Egy biztos. A Rockstar Games mindent elkövet azért, hogy ismét egy nagyszerű GTA játékot készítsenek. A fejlesztők most kifejezetten odafigyelnek a rajongók kéréseire, például Michael fiatalabb lett, modelleztek szebb rendőrautókat, és led lámpákat is "szereltek" ezekre.

GTA GTA GTA

Mindenképp észrevehetünk egy kis grafikai javulást, és láthatóan ügyeltek arra, hogy minél szebb, valóságosabb fényeffekteket készítsenek, ami korábban gyengesége volt a sorozatnak.

A három karakter sztorija tényleg összefonódik. Erről árulkodik az is, hogy hiába kaptak külön klipet a főszereplők, időnként feltűnnek egymás videójában. Mindhármuk széles ruhatárral rendelkezik, a legkülönbözőbb felsőkben, ingekben, öltönyökben, kiegészítőkben - vagy épp gatyákban - láthatjuk őket.

GTA GTA GTA

A Michael trailerben mindjárt szembetűnik a szereplő "megfiatalodása", amit sokan azért kértek, mert egyrészt nem csípték a kinézetét, másrészt nehezen hitték el, hogy futni, lőni és robbantani fognak egy olyan vén kecskével. Több karakter is felbukkan a videóban. Most már látjuk Tracy és a terapeuta arcát. Jimmy kicsit megváltozott, persze csak külsőleg, hiszen még mindig ugyanaz a mamlasz videojátékfüggő kölyök. Szobájának hangulatát gitár, erősítő és plakátok adják meg. Innen derül fény egy Los Santos Rock Radio nevű új rádióra.

GTA GTA GTA

Miközben dübörög Queen Radio GaGa című száma, megcsodálhatjuk Michaelt agresszív pillanataiban, és hogy hogyan bánik el a drága neje hímringyójával szeretőjével. Végre megismerjük azt az egyedi családi atmoszférát, amiről korábban Dan Houser mesélt a Game Informernek. A dialógusok pedig a megszokott Rockstar humort hozzák. Michael Sentinel kocsija különleges "KRYST4L" feliratú rendszámot kapott. A 25. másodpercnél a háttérben mozog az óriáskerék.

GTA GTA GTA

Természetesen látunk izgalmas rablópandúros jelneteket, felbukkan egy különleges AR-15 is az ékszerrablásnál. Látványos, ahogy a 39. másodpercnél a teherautó nekimegy a pénzszállítónak, és átüti a betonfalat, de ez az eddigi tapasztalatok alapján csak egy bejátszás lesz. Ez egyébként nagyon hasonlít a Heat című film egyik jelenetére.

GTA GTA GTA

Franklin kicsit visszarepít minket a jóöreg San Andreas feelingbe - talán túlságosan is. A trailer alatt egy jó kis muzsika a Hood Gone Love It szól. A videó nagyrésze a gettóéletet mutatja meg, az utcai összezördüléseket, bandaháborúkat, leszámolásokat. Megismerjük a Vanilla Unicorn nevű sztriptízbárt. Látunk néhányat a szokásos Easter Eggekből, például a 31. másodpercnél jóöreg Grove Street graffitiket a falon.

GTA GTA GTA

Most először látunk közelről taxit, és újabb jelek utalnak a tuninglehetőség visszatérésére. Körülbelül a 19. és a 39. másodpercnél ugyanazon a helyen parkol egy autó. Mindkettő egy Buffalo, de az első teljesen másképp néz ki, de a vágóképekben több verdánál is gyanús, hogy megbuherálták kicsit. Szerepelnek új járőrkocsik, melyek tetején továbbra is van különböző számozás. Ismert jármű modellek is felbukkannak, de több kicsit módosítva, például a Vigero hátulja valamivel igényesebb lett, és a 29. másodpercnél talán az új Stallion Vigero orrát látjuk, amit eddig részben a Pontiac GTO ihletett. Ez az 1964-es modellről lehetett mintázva. Sokak számára megnyugtató, hogy a GTA IV-gyel ellentétben ismét találunk majd Infernust az utakon.

GTA GTA GTA GTA GTA GTA

Felbukkan egy-két új alak, köztük egy nő, aki talán Lamar rokonja vagy barátnője. Feltűnő, hogy rendszerint zöld ruhában vannak. Sok a lövöldözős jelenet. Többször "Boars" pólós fickókat lőnek, vélhetően ez egy rivális banda lesz a játékban.

GTA GTA GTA

Érdemes megfigyelni a fegyvereket. Látunk egy ismeretlen M1911 modellt, az egyik jelenetben pedig Franklin a már ismert Mossberg 590-nel lövöldözik, ám érdekesség, hogy ezen reflektor is van, miközben a korábbi képeken és a Trevor videóban nincs rajta, ami ismét a fegyverfejlesztést támasztja alá.

GTA GTA GTA

A trailerben végre betekintést nyerünk egy igazi rendőrségi hajszába. Külön felhívnánk a figyelmet a rendőr futására a 30. másodpercnél. Szépen megkomponált fizika. Körülbelül a 34. másodperctől ismét látunk egy bankrablós jelenetet is. Rovarírtós ruhában vannak a srácok, valószínűleg ez az első trailerben látott akció folytatása.

GTA GTA GTA

Azt már tudjuk, hogy lesznek állatok a játékban. Kétségkívül Trevor lesz a legveszélyesebb közülük. Az ő trailere alatt egy hangulatos country zene, Waylon Jennings Are you sure Hank done it this way? című nótája hallatszik. Ez a videó tele van érdekességekkel. Megtudjuk, hogy Trevor egy Sandy Shores nevű kisvárosban lakik, ami "We have liquor", azaz "Van piánk" szlogennel csábítja az arratévedőket.  A megfelelő hely egy ilyen dilis őrültnek. Láthatóan saját laborja és kínzópadja van.

GTA GTA GTA

Néhány apróság, hogy látunk egy utánfutós autót közlekedni az úton, és egy traktort is. Visszatérnek régi márkák, mint a Logger sör, vagy a Sprunk üdítőital. A vonatos jelenetben LS2004 felirat van a mozdonyon, ami egy utalás a GTA San Andreas-ra. A legszembetűnőbb azonban, hogy egy tábla hátuljára egy böhömnagy The Lost MC logó van fújva, és Trevor az egyik jelenetben egy ilyen dzsekis ürge arcát cirógatja egy baseballütővel. Ez egy igen erős utalás lehet arra, hogy a motoros banda Los Santos környékén is tiszteletét teszi.

GTA GTA GTA

További érdekesség, hogy úgy tűnik, folytogatni is lehet majd a játékban, illetve ha történik valami érdekes, azt valaki kamerázhatja a telefonjával, mint a 31. másodpercnél. Különleges fizikai lehetőség - vagy épp csak egy bejátszás -, hogy Trevor meg tud kapaszkodni a repülő szárnyán és lőni, míg a GTA IV-ben minden mozgó tárgyról leestünk.

GTA GTA GTA

Egyelőre ezeket a részleteket tudtuk kiemelni nektek, de természetesen továbbra is szívesen várjuk észrevételeiteket kommentben, vagy a fórumon.

2013.05.01 03:00 ▪ Írta: Visali és Ragnar

tataisrác84
Offline
2013. 05. 01. 06:36
Nagyon jól kiveséztétek, gratulálok hozzá! Az biztos, hogy hosszú-hosszú órákra le fogja kötni az embereket ez a játék. Nekem nagyon tetszik Michael fiatalítása.
2013. 05. 01. 07:28
Nagyon jó, nagyon jó!
Királyul megcsináltátok.

insanity06
Offline
2013. 05. 01. 08:18
nekem az a mozzanat tetszett amikor az egyik rendőrautót felborította egy nagyobb méretű autó és a megroncsolt autóból (aminek már nem voltak ajtajai) a rendőrök kiestek. Ha ez benne marad a játékban akkor nagyon jót lehet vele szórakozni

Luszie
Offline
2013. 05. 01. 08:26
köszönjük szépen a részletes elemzést!

LeO_n
Offline
2013. 05. 01. 08:56
Üdv!Azt nem említettétek meg, hogy Trevor-nál volt egy sokkoló gép(0:27 )környékén.Továbbá Franklin-nél egy léghajó is feltűnik.(0:06)
Trevor pedig egy motel szoba előtt beszélget.(0:20)
Elnézést, ha hülyeség, vagy már leírtátok!

paradicsoma13
Offline
2013. 05. 01. 09:13
Kihagytátok hogy mozog az óriáskerék a mólón. Lehet használni is lehet majd

wantoo
Offline
2013. 05. 01. 09:33
Úgy látszik, hogy még egy hasonló terjedelmű cikket kell majd írnunk a kihagyott dolgokkal!

Luszie
Offline
2013. 05. 01. 09:35
LeO_n: szerintem azért a "trevor kezében sokkoló van" az eléggé elhanyagolható aki nem veszi ezt észre, az magára vessen. A csapat szerintem elsősorban a részletekbe próbál belemenni, emellett volt egy rész ami írta a grafikai elemek fejlődését, ill. a fényeffekteket is megemlítik már a cikk elején, ami egyértelműen a sokkolóra utal Szerintem.

Challenger02
Offline
2013. 05. 01. 09:41
Habár egy-két dolog kimaradt, de jó az elemzés Köszönjük!

Luszie
Offline
2013. 05. 01. 09:47
tekintettel arra hogy a cikk hajnali 3-ra lett készen, szerintem nagyon jó munka. Aztán majd frissítgetik később a szerkesztők de szerintem most nagy részük alszik

Bigidy
Offline
2013. 05. 01. 10:09
Köszönjük nektek! Nem sokat aludhattatok az este Hát valamivel nagyon le kell kötnöm magam szeptember 17-ig
2013. 05. 01. 10:27
Végre javítottak azokon a dolgokon amik nem tetszetek nekem!

bond71
Offline
2013. 05. 01. 10:30
Franklinről Hol a Magyar feliratos video???

Davekoma
Offline
2013. 05. 01. 10:30
Hüblookohelimedion: Michael bejön?
bond71: Arra még várni kell, azért szebben is kérdezhetted volna, egész éjjel a mi érdekünkért dolgoztak, had legyen már egy kis szabad idejük!
2013. 05. 01. 10:39
Davekoma: Nem, de kezd elviselhető lenni. Most legalább már úgy néz ki van benne élet, eddig úgy nézett ki mint aki a halálán van.

Kicsit még a szemén kellene változtatni

Davekoma
Offline
2013. 05. 01. 10:54
Hüblookohelimedion: Lehet, hogy csak nekem tűnik fel, de olyan mintha Michael nem nyitná ki rendesen a száját, de nem biztos!

dani.szentgali
Offline
2013. 05. 01. 11:12
Köszönjük szépen az elemzést! Nem is baj, hogy ha kimaradt egy-két dolog, így legalább még tudunk beszélgetni hosszabb távon is a három előzetesről.

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 01. 11:15
paradicsoma13: Tényleg, pedig olvastam is a kommenedet a hírnél. Gyorsan beleírtam.

Köszönjük szépen a türelmeteket!

bond71
Offline
2013. 05. 01. 11:23
Nem durván kérdem csak kerestem nem látom sehol.. Azt hittem az oldallal van gond! Mert az első és a 3. szereplő van lefordítva, ezért sem értettem. Meg engem kapásból a legjobban Franklin érdekel

GTAMan
Offline
2013. 05. 01. 11:27
jó kis átfogó elemzés lett. köszi

dani.szentgali
Offline
2013. 05. 01. 11:28
bond71: Engem is, de azért azt is tartsd szem előtt, hogy emberekkel beszélsz, nem pedig a szolgáiddal! Őnekik nem kötelességük minden hírt közölni a rajongókkal, hanem önszántukból teszik, ami egy elég tiszteletreméltó dolog szerintem. Légy türelemmel, előbb-utóbb érkezik, de had legyen már az adminoknak is munkaszüneti napjuk!

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 01. 11:33
dani.szentgali: Hagyjátok mát szegényt, nem rosszból írta ő.

paradicsoma13
Offline
2013. 05. 01. 11:43
Bence (Visali): Majd megint lesz fordítani való ha jönnek a magazinok

Stan98
Offline
2013. 05. 01. 11:43
Adminok! Ez aztán egy igényes,szép,kidolgozott és tiszteletreméltó munka! Gratula! Köszönjük nektek az elemzést és a képeket!

Rockstar69
Offline
2013. 05. 01. 11:44
"Azt már tudjuk, hogy lesznek állatok a játékban. Kétségkívül Trevor lesz a legveszélyesebb közülük."

Kösz az elemzést, jó lett.

Shotgun
Offline
2013. 05. 01. 12:26
Fél óra és kész Franklin fordítása is, csak a tegnap kissé kacifántosan ért véget számomra.

realostew
Offline
2013. 05. 01. 14:18
Rockstar69: ezen én is jót nevettem
2013. 05. 01. 14:28
Kevesebb, mint 1 nap alatt lefordítottátok az előzeteseket és kiadtatok egy elemzést is. Azért ez szép munka!

Davekoma
Offline
2013. 05. 01. 14:32
Adminok holnapig pihenjetek, ugyanilyen szorgosak lesztek?

NikitaDragovich
Offline
2013. 05. 01. 14:38
Nagyon jó lett! Szép munka, köszönjük .

Shotgun
Offline
2013. 05. 01. 14:55
Davekoma: Saját nevemben beszélhetek csak. Ha időben hazaérek, akkor igen, szorgos leszek. A többiek elfoglaltságáról nem tudok.

laroy
Offline
2013. 05. 01. 15:03
csodás munka elkényeztettek minket köszönjük !!

Davekoma
Offline
2013. 05. 01. 15:14
Shotgun: Előre is nagyon köszönöm Shotgun.

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 01. 15:35
Hüblookohelimedion: Köszönjük szépen! És örülünk, hogy most neked is sikerült némi jó hírrel szolgálnunk.

Adamx50
Offline
2013. 05. 01. 15:47
Köszi az elemzést

martincpt
Offline
2013. 05. 01. 16:35
Franklyn 0:05 részeg tántorog a parkolóban
Boars polós arcok nagy valószínűséggel ballasok

ooshis
Offline
2013. 05. 01. 16:38
Franklin videójáról csak nekem ugrik be az Utolsó műszak c. film?? A hangulata nagyon hasonlít rá.

laroy
Offline
2013. 05. 01. 17:03
A rendőrautók (is) betegesen jól megvannak csinálva, azt fogok mindig lopkodni és folyton menni velük, szirénázni. xDD

totyak
Offline
2013. 05. 01. 18:10
Még a tuning lehetőséget talán az is alátámaszthatja, hogy Michael piros autójának változik a rendszáma. Van, hogy normál rendszám van rajta, és van, hogy a KRIST4L.

DanielBellic
Offline
2013. 05. 01. 19:22
A GTAIV a 2008-as tavaszi megjelenése óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal képes kitölteni a szabadidőmet..Egy biztos: a GTAV 2020-ig húzni fogja
Szeptembertől jó lenne majd egy összeszedett, minden apróságot leíró "hogyan érjük el a 100%ot". Amihez persze mindenki hozzászólhat hogy az összes legkissebb lehetőséget kipróbálhassa
mindenki amit a játék nyújt

PSP
Offline
2013. 05. 01. 22:50
Nagyon szépen köszönjük a cikket, és a ráfordított időt!

Sajnos a trailereket még nem láttam, pedig első dolgom volt megnézni őket a megjelenés napján, na de nem betárcsázós nettel...

Egyébként az autótuninghoz hozzászólva: tudjátok, hogy mindig (na, inkább a GTA IV + a két hozzátartozó külön rész) voltak járművek, amik alapjában véve máshogy jelentek meg. Sőt, vannak amik csak adott helyen jelennek meg pl. a TBOGT-ben.
Ettől függetlenül remélem lesz tuning, meg miegymás... trailereket meglesem nem sokára, a játékot pedig alig várom...!

hapci
Offline
2013. 05. 02. 06:19
Köszönjük a mindent! (Bár a feliratos videókat csak holnap tudom megnézni... )
Lehet én álmodtam csak ezt, de még régebben, a GameInformeres interjúban, nem tényként írták le, hogy lesz benne tuning?
Végre megjött a xbox, szóval látom, mekkora a Red Dead Redemption, a SA, és a 4 területe együtt véve. És az.... Nem értem, ilyen grafika mellett, ekkora bejárató területtel és ilyen részletes kidolgozottsággal hogy bírják majd el a mostani konzolok a GTA V-öt. Tudnak valamit ezek a Rockstarosok...
Ui.: Az 100, hogy 2-3 évig ez lesz a legjobb játék a piacon.

DanielBellic
Offline
2013. 05. 02. 09:13
http://www.gtav.net/
Ma is előzetes+ 20új screenshot

KevinSipos
Offline
2013. 05. 02. 13:42
DanielBellic: Nálam azt írja a honlap 502 Bad Gateway hiba.

Gege
Offline
2013. 05. 02. 14:10
PSP: 2013-ban létezik még betárcsázós net?

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 03. 02:12
Gege: Amerikában például még mindig népszerű, merthogy ott ingyen kapnak telefont.

koponya2099
Offline
2013. 05. 13. 21:18
Azon a képen ahol Trevor tartja a shotgunt ott az van az ujjaira írva hogy fuck

Kálmix
Offline
2013. 05. 22. 09:52
Sziasztok!
Csak annyit fűznék még hozzá, hogy remek az elemzés, tényleg elképesztő lesz, bár szerintem hiú ábránd a játékot ugyanazokra a konzolokra kihozni, melyek már a GTA IV-et is nehezen bírták! Erről tanuskodik az a tény is, hogy egyik sem képes Full HD-ben futtatni a game-et, holott a Rockstars mostanság oda van a HD-élméy világához! Teljesen logikus lenne egy számítógépeken készített programot már alapból PC-re kihozni. Lesz még bőven szenvedés a megjelenéssel (De-javu)
Amúgy nekem kimondottan tetszett Micheal öregfiú-stílusa. Szerintem kár volt ennyit rinyálni miatta. Nem láttátok a DIE HARD 4. és 5. epizódját? Vagy csak gondoljatok bele milyen kemény a DeNiro még öregkorában is... Engem abszolút rá emlékeztetett
És lehet, hogy ezért hasonlít az a bizonyos bankrablós jelenet is annyira a Heat című filmre

ScarFace
Offline
2013. 09. 06. 12:59
Michael terapeutájának a neve Dr.Friedlander.A 'Szereplők' cikkben szerkeszteni kéne!
http://www.rockstargames....able-healthcare itt sok minden kiderül.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink