Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Zelnick szerint több főhősre és zombikra van szükség


Több irányítható főhős és zombik kellenek a játékosoknak Strauss Zelnick, a Take-Two Interactive vezérigazgatója szerint. A Grand Theft Auto játékok kiadásáért felelős cég vezetője a Cowen and Company Technológia, Média és Telekommunikációs Konferencián mondta ezt.

A rendezvényen Zelnick arról beszélt, hogy a különböző MMO játékoknak nincs nagy keletje az Egyesült Államokban, azok inkább Ázsiában népszerűek, ezért is ebben a régióban indították el a Tencent segítségével az NBA2K Online és Civilization MMO játékokat. Amerikában igazából csak a WoW és az EverQuest tudott sikeres lenni, miközben Kínában tíz-húsz is jelentős.

A játékipar jövőjét a több irányítható karakterben látja, amivel legelőször a Grand Theft Auto V-ben találkozhatnak a játékosok.

"Úgy gondoljuk, a Grand Theft Auto V újraértelmezi majd a nyílt világú játékokat. Arra számítunk, hogy több irányítható főhős lesz a következő videojátékokban, és mi éppenséggel tudjuk, hogy ezt hogyan kell megoldani. Ezt nagyon, nagyon nehéz lesz megvalósítaniuk a versenytársainknak, de egyszerűen muszáj lesz megpróbálniuk" - mondta Zelnick.

 

"Ez lesz az első videojáték, ahol akadályok nélkül válthatsz majd a főhősök között, és ha jól meg gondolod, az egyik legnagyobb probléma a játékokban az, hogy egy személynek kell eljátszania az összes érzelmi szerepet a történetben: a jófiút, a rosszfiút, az áldozatot, a rendőrt, a zsarut, a hőst. Most először három karaktered is lehet, és lényegében ez viszi majd előre a sztorit."

Emellett kiemelte, hogy a zombikat mindenki szereti, a Red Dead Redemptionnél is kedvelték a játékosok, és legszivesebben mindenhová zombikat tenne.

Végül a használt játékokkal kapcsolatban is kifejtette a véleményét. Szerinte ha a Microsoft megalkotta a módját, hogy hogyan húzzon hasznot belőlük, akkor a játékfejlesztőknek is meg kell találniuk. Nehezen tudja elképzelni, hogy ha a Microsoftnak részesednie kell, akkor a fejlesztőknek miért nem?

Ugyanakkor ő nem a játékosok büntetésében látja a helyzet megoldását. A Take-Two sokkal inkább arra koncentrál, hogy minél jobb minőségű tartalmakat hozzon létre, és később hetekig újabb és újabb letölthető kiegészítőket tesz elérhetővé, gyakran ingyen - ezzel igyekezve megakadályozni azt, hogy a vásárló továbbadjon a terméken.

Mindebből kicseng a cég elképzelése a jövőt illetően. Vélhetően nem sok MMO-t látunk majd tőlük, azokat is inkább Ázsiának, főleg Kínának fejlesztenék majd. A jövőben több olyan játékra számíthatunk, ahol több szereplőt irányíthatunk. Alkalomadtán valamilyen úton-módon zombik is felbukkannak majd a játékokban (lásd: Red Dead Redemption: Undead Nightmare, GTA IV multiplayer), és játékaikhoz sok apró, akár igyenes DLC lesz elérhető a megjelenés után.

2013.05.30 23:21  ▪ Forrás: VG247  ▪ Írta: Visali

aruha
Offline
2013. 05. 30. 23:30
Tessék..akkor az egyik DLC zombis lesz

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 30. 23:34
aruha: Nem biztos, de elképzelhető. Emlékszem volt egy hír a Newswire-on, ahol sok rajongó írta, hogy tetszene neki.

DereX
Offline
2013. 05. 30. 23:39
Mégis, hogy oldanák meg egy olyan játékban ami a realisztikusságra törekszik?

Shotgun
Offline
2013. 05. 30. 23:46
DereX: A realizmus is elég relatív fogalom.

Mr.Vercetti
Offline
2013. 05. 30. 23:49
Pont ez kell ide, zombik (micsoda újdonság) és több főhős

"később hetekig újabb és újabb letölthető kiegészítőket tesz elérhetővé, gyakran ingyen."

Ez mind szép és jó lenne, ha nem a játékból kivágott dolgokat adnák DLC-ként.

Egyáltalán nem tetszik az új irányuk, a zombikban semmi fantázia nincs már, csak egy EA szerű "divatjelenség", de lassan már minden játékban vannak. A több főhős meg... hát majd meglátjuk milyen lesz, de egyenlőre remélem azért, hogy felhagynak ezzel a marhasággal, talán ha kellően negatív fogadtatása lesz ennek a dolognak a GTA V-ben...

A Rockstar meg váltson kiadót ha már a Take-2 is elkezdett "eltömegesedni", bár az is igaz, hogy nem nagyon van jobb alternatíva kiadóra...

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 31. 00:02
Mr.Vercetti: A több karakter szerinted marhaság, szerintem zseniális. Ízlések és pofonok.

PSP
Offline
2013. 05. 31. 00:06
Bence (Visali): Meg amúgy is mindegy, ha a R* így döntött. Ez van.


Szerintem a játék kiadása után kapunk majd ingyen DLC-ket, és szerintem egy zombis sem lesz, mert a GTA-ban egyáltalán nem illik, semmi keresnivalójuk itt.
Ellenben ami alátámasztja az elmondottakat, az a GTA IV zombi palija. Oké, lehet, hogy jófejség volt meg kreativitás a R*-nál, de szerintem nem véletlen, hogy pont egy zombi a különleges karakter...

Mr.Vercetti
Offline
2013. 05. 31. 00:42
Bence (Visali): ez igaz, és nem is akarok ennyire negatív lenni, de így látatlanba nagyon nem jön be; pláne így nem; hogy csak a kiadó "parancsára" beleerôltetik. Azért bízom benne hogy most már jönnek számomra is pozitív infók; mert nem szeretek szapulni; de az utóbbi infók után csak azt tudtam.

realostew
Offline
2013. 05. 31. 00:47
Bence (Visali): Zseniális... mértékkel. Valóban nagyon kihasználható lesz a V-ben a 3 karakter a R* részéről, de maradjunk meg egy bizonyos határon belül.

Ha 3 karakternél többel kéne játszanom és mindegyikkel azonosulni kéne a sztori haladtával, akkor úgy érezném magam, mintha valami elcsépelt szappanoperát néznék, vagy Barátok köztet (habár az is szappan opera).
A 3 még belefér, sőt azt mondom nem is volt rossz ötlet, de ne essünk át a ló túloldalára.

GTA IV-ben multiban meg nem is tudtam, hogy van zombi

Amúgy meg én törzsgyökeres magyar vagyok -> szóval európai, nem ázsiai, mégis szeretem az MMORPG-t, főleg a WoW-t. Valamint kétlem, hogy amcsiban ne lenne piaca.

PSP
Offline
2013. 05. 31. 01:03
realostew: Pedig még itt, a GTAPlace-n is írtak róla a srácok...
http://gtaplace.hu/hir/50...-multiplayerben

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 31. 01:17
realostew: Figyelj, ez magánvélemény, ugyanúgy ahogy Vercetti szerint marhaság. Én látok benne lehetőséget és jövőt. Egyébként a sztorin van a hangsúly, nem pedig a karakteren. Sokkal jobban megismerjük, mi miért történik.

Master P
Offline
2013. 05. 31. 07:19
jaj ne h már ez is egy igénytelen zombis játék legyen mint a többi. Ez nem arról szól. A vezérigazgató meg játsszon zombis játékkal ha annyira akar. Ennyi erővel akkor ne tegyünk bele minden játékból egy kicsit? Egy kicsi a Far Cry-ból, egy kis tulajdonság az Assassin Creed-ből, vagy akkor már a WOW-ból is Ekkora baromságot...

Shotgun
Offline
2013. 05. 31. 08:43
Master P: Igazság szerint nekem volt szerencsém játszani az Undead Nightmare című RDR DLC-vel, és elég színvonalas volt. Biztosan meg tudják oldani.

bond71
Offline
2013. 05. 31. 08:55
Az utolsó Hírektől elkezdett elmenni a kedvem az egész GTAV -től!!!

Mostmár nem tudodm mi fog ebből kisülni de úgy érzem nagyon rossz irányokba kezdik formálni!!! 3 karakter sem tetszik akivel vagyok épp azzal szeretek mindent maximálisan csinálni tudni és kész! Zombik los angelesbe? minek? Bár ha ki- be kapcsolható nem érdekel! DLC na ez érdekes hogy a játékba amugy is benne lenne ha nem vágnák ki!

lakerstomi
Offline
2013. 05. 31. 09:26
Zombik!? azok aztán ...vára kellenek egy GTA-ba. Bár a valóság s nemsokára az elzombisodás lesz, szóval a GTA is szólhat arról.

Petya
Offline
2013. 05. 31. 09:49
A három irányítható karakterrel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg,hogy várjatok még röpke négy hónapot próbáljátok ki,és ha azután sem tetszik, akkor fikázzátok.Elöre leírni egy ekkora újítást,mellesleg a Rockstar erre építi az új játékát ergo valszeg év játéka lesz,merö ostobaság lenne.A zombis dolgokból viszont már kinöttem,úgyhogy ha lesz is,legfeljebb nem veszem meg,avagy a pénztárcámmal szavazok.

sylva07
Offline
2013. 05. 31. 11:08
http://gtagames.hu/gta5/i...l-strukture.jpg

hát nem tudom, valahogy még mindig kicsinek tűnik, nem ilyenre számítottam, mert az oké hogy hatalmas a sivatagos-hegyes terület,de los santossal nem vagyok kibékülve

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 31. 11:37
sylva07: Légyszi, ne linkelgessétek már folyton azt a szennyoldalt.
Egyébként meg ez csak egy rekonstrukció a CVG-től. Azt pedig már kismilliószor megtárgyaltuk, hogy attól még, hogy nem olyan sűrű az úthálózat, még lehet rohadt nagy a térkép. Nézd csak meg, hogy a Vincent Thomas Bridge mekkora a térképen és a kiadott képeken.
2013. 05. 31. 11:44
Elegem van a buzi zombikból. Az elmúlt években egy igazán jó játékot sem tudtak csinálni a témában

Az RDR kiegészítője is gyengére sikeredett, egy unalom volt. Az egész annyiból állt, hogy végig a Dead-Eye-val kellett lövöldöznöm. 1,5 óráig bírtam

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 31. 11:46
De egyébként ki mondta, hogy épp a GTA V-höz jönnek majd zombik?

Rockstar69
Offline
2013. 05. 31. 11:56
Annyira unalmas már ez a zombis marhaság. Manapság minden játékban vannak. Ha a GTA V-ben is lesznek, nevezzék át inkább Saints Row-á!

paradicsoma13
Offline
2013. 05. 31. 12:31
Csak zombikat ne! ez már nagyon unalmas. Alig jön ki játék amiben ne lenne zombi jó lenne de én utálom az ilyen szörny,zombi kategóriát

dani.szentgali
Offline
2013. 05. 31. 13:17
A zombikat én sem pártolom túlzottan. A három főhős nem kimondottan marhaság, ellenben ezekkel a zombikkal, akik majdnemhogy röhejessé tették a Red Dead Redemption kiegészítőjét. Elég csak azt felhoznom, hogy Sath egy zombival pókerezik. :ehm: A több karakterből egy kis fantáziával tényleg zseniális sztorit lehet összehozni, csak a zombik csesznének el mindent. Amúgy is a film-és játékipar leglerágottabb csontjai közé tartoznak a föld alól kimászó, zöld szemű, szürke bőrű agyhalottként rohangáló és üvöltő élőholtak.

gyuszaa
Offline
2013. 05. 31. 13:33
paradicsoma13:

Ugyan ezen a véleményen vagyunk, még szerencse a gta környezetébe nem illik bele ez a zombis baromság.

Bence (Visali)
Offline
2013. 05. 31. 14:34
Én sem szeretem a zombikat. Egyébként elképzelhető, hogy Zelnick csak az amerikai piacra gondolt, mikor ezt mondta.

realostew
Offline
2013. 05. 31. 14:39
Az a baj, hogy összekeveritek a TakeTwo-t a R*-al... A TakeTwo nem azt mondja itt ha jól emlékszem (tegnap olvastam a cikket), hogy a GTA-kat telepakolják zombikkal, hanem hogy több zombis játékot szeretnének a jövőben kiadni.
Ez fedheti az is, hogy a 2K, ami egy szintén elég elismert fejlesztőcsoport és szintén a TakeTwo a kiadója, szóval ez a 2K fog zombis játékokat csinálni, vagy éppenséggel a R* is csinálhat , de a GTA-ról itt szó sem esett... Csinál egy tök új franchise-t ami zombis lesz... akár...

Viszont ami még nagyobb baj, hogy a kiadó láthatóan a 0 IQ-val rendelkező átlag amcsi gamernek akar fejleszti, nekik kell mindenhova zombi... na meg amcsi katona tetőtől talpig amcsi zászlóba öltözve... A következő nagy címük egy zombis COD 2.0 lesz...

aruha
Offline
2013. 05. 31. 16:16
hiányoznak az "animals" screenshotok

stonecold
Offline
2013. 05. 31. 18:55
Utálom mikor beleraknak egy olyan játékba zombi módot ahova k*rvára nem illik... Remélem itt nem lesz semmi szükség rá egy Saints Row ba még megértem sőt jó is volt, de egy GTA ba? Inkább adnának ki egy f@sza only zombi -s játékot nem csak random játékokba zombi módot... Én mondjuk a több főhős dolgot is tök feleslegesnek tartom annak ellenére, hogy eléggé tetszik az ötlet ahogy megoldották az V -be, de 1 főhőssel is simán megvolt mindenki és kétlem, hogy bárki is azt mondta volna, hogy lehetne több is... Bár az is igaz, hogy ez GTA és ebbe a játékba általában mindent jól megoldanak, de kétlem hogy más meg tudná.

Kiscserko
Offline
2013. 05. 31. 20:02
Nekem pl tetszene egy zombis DLC. Például valami UN-hez hasonló. Trevorral kell menni, aki a lakókocsijából kezd, és bemegy a lepusztult LS-be. Vagy akármi minőségi zombis DLC-nek örülnék.

Tom77
Offline
2013. 06. 01. 00:01
Többszereplős játékkal először találkozhatunk?!
Gameboy Advance Dragon Ball Z-k-ben volt már ilyen!
Nem újdonság!
Hosszabb játékidőt nyújt a több karakter "terelgetése"


sylva07
Offline
2013. 06. 02. 10:31
Bence (Visali): mér akarod megmondani mit csináljak? nem értelek, de amugy akkor legyen igazad, végülis ezek után pont leszarom, ha valami újdonság van, majd megkeresik ti is, ja nem is tudtam.... van egy ilyen cikk is? hát akkor tényleg megérte fikázni.....

Davekoma
Offline
2013. 06. 02. 12:24
sylva07: Talán csak azért, mert ha az admin azt mondja akkor az lesz...

sylva07
Offline
2013. 06. 02. 13:48
Davekoma: oké, írásod alapján lehetsz kb 15 éves, a nyelved pedig húzd ki az admin seggéből

Bence (Visali)
Offline
2013. 06. 03. 00:29
sylva07: Az az oldal rendszeresen hazudik, ezért nem vagyok hajlandó tolerálni a rá vezető linkeket, hogy még népszerűbb legyen a hülyesége, pusztán ennyi.

sylva07
Offline
2013. 06. 03. 09:39
Bence (Visali): ha jobban megnézed, akkor én se a hülyeségeket linkelgetem, és most nem csak erről az egyről van szó, te is nagyon jól tudod, hogy ugyanazt a képet osztottátok meg egy egész cikket szentelve neki, szóval innen a felháborodás...

Bence (Visali)
Offline
2013. 06. 03. 09:54
sylva07: Én arról beszélek, hogy a szóban forgó oldal tárhelyéről linkelted a képet. Egyrészt ott volt az egész link, amit aztán korrigáltam, másrészt ezzel növelted az előnyét a Google találatok között, gyakorlatilag így előrébb kerül.

Nem szeretném, ha a valaki idejönne, és elkezdené ontani az ostobaságokat, amiket ott olvas, aztán annyira belezavarodik mindenki, hogy senki sem fogja már tudni, hogy mi igaz, és mi nem.

Úgy érzem, rajongói oldal szerkesztőjeként nem csak a hírszerkesztés és a segítség a kötelességem, de az is, hogy ügyeljek arra, hogy a rajongók fejében minél teljesebb igaz kép alakuljon ki a játékról.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink