Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Take-Two: Jövedelmező, de veszélyes lehet egy filmadaptáció

Évente – ha nem gyakrabban – visszatérő témát feszeget ismét a GameSpot szerkesztősége, ami a Grand Theft Auto sorozat filmadaptációjának kérdésével kapcsolatos ellenvetéseket, illetve pozitívumokat veti fel a fejlesztő/kiadó oldaláról…

A héten a GameSpot embereinek lehetősége volt szemtől szemben beszélgetést kezdeményezni a Take-Two Interactive elnökével, Karl Slatoffal, aki függetlenül attól,hogy egy GTA-s filmadaptáció licencelését jó ötletnek, sőt, egyenesen jövedelmezőnek tartja, felhívja a figyelmet annak veszélyeire is.

„Ha egy filmbe fektetsz bele – márpedig egy rakás pénzt csinálhatsz filmekből –, mint licencadó, figyelembe kell venned, mekkora is lehet a hozott siker mértéke, illetve hogy milyen valós gazdasági hozamot kell bezsebeljen ahhoz, hogy érdemes legyen vállalni a kockázatot,” – mondta Slatoff.

A Take-Two Inc. fejese azt is elmondta, hogy az évek során számos TV-s, illetve filmes társaság képviselője megkereste őket a sorozattal, vagyis egészen pontosan a Rockstar Games termékeivel kapcsolatos adaptációk lehetőségével, de arra is rámutatott, hogy a Take2 óvatos az esetlegesen rosszul teljesítő filmek, franchise-ra való negatív hatását illetően.

„Szóval ha mondjuk az egy rossz film, vajon sérti-e a franchise hírnevét, vagy sem? Mindig kell legyen egy meghatározott egyensúly. De egyértelműen figyelembe vesszük a bejövő kérelmeket. Elfogadjuk ezeket a kérelmeket. Tehát átgondoljuk őket egy ponton, de egyáltalán nem szolgálnak alapjául annak, amit csinálunk.”

Ez összeegyeztethető a Rockstar Games társalapítója, Dan Houser által 2011-ben elmondottakkal is. Akkoriban ő azon a véleményen volt, hogy hiába nézett át a cég számos üzleti lehetőséget, még meg kell győződjenek a sorozat filmvászonra viteléről.

„Imádjuk a filmeket, de ezzel egyetemben a játékokat is, úgyhogy továbbra is ezekre fókuszálunk. Ha megpróbálnánk filmet készíteni, szeretnénk azt magunk csinálni, vagy legalább a lehető legnagyobb tehetséggel kollaborálni, így ha maga a film rosszul sikerül, legalább tudjuk, hogy a mi hibánkból,” – Houser akkori szavai alapján.

 

Figyelemre méltó érdekesség lehet azonban, hogy a Take-Two Interactive máig nem kommentálta a 2010 decemberében levédett „Rockstar Films” nevet. 

Akit esetleg érdekel Dan Houser legutóbbi, a sorozat megfilmesítésével kapcsolatos véleménye, az olvassa el ehhez kapcsolódó hírünket.

2013.12.13 21:50  ▪ Forrás: GameSpot  ▪ Írta: Shotgun
2013. 12. 13. 21:55
áááá nemszabad! hacsak nem a Rockstar rendezi, mertha Michael Bay rendezné csinálna belőle egy c kategóriás hollywoodi akció-vígjátékot...csak egy példa

Shotgun
Offline
2013. 12. 13. 21:58
Vagy mondjuk Quentin Tarantino összedobna egy Red Dead Redemption filmadaptot.

Mr.Vercetti
Offline
2013. 12. 13. 22:13
Thomas Eagle rendezze Tommy Lee Thomas főszereplésével! Amúgy ott van a Sebhelyesarcú, a Vice Cty tökéletes adaptációjának is tekinthető (persze a film előbb volt).

Shotgun
Offline
2013. 12. 13. 22:19
Igen. Példának okáért azért nehéz számomra elképzelni egy adaptációt, mert egyszerűen hihetetlen mennyiségű filmes fordulat, illetve egyértelmű utalás van a játékokban, már meglévő filmekre.

dani.szentgali
Offline
2013. 12. 13. 22:22
Az őszintét megvallva nem vágyom semmiféle GTA-s filmadaptációra. Inkább maradjon meg a GTA játéknak. A filmek maradjanak filmek, a videojátékok maradjanak videojátékok. Szerintem így lenne a legjobb mindenkinek.

Kiscserko
Offline
2013. 12. 13. 23:00
Na, akkor én jövök az ellenkező véleménnyel. Szerintem nem ártana egy film adaptáció. Persze a márkákkal, és pár Easter Eggel együtt. Ha a Rockstar felügyelné, fordulatból és jó történetből nem lenne hiány. Az biztos, ha rendesen felügyelnék, akkor eredeti lenne. Maximum rossz lesz, és akkor? Mindenképpen nyereséges lenne, mert már csak kíváncsiságból is megnézné a legtöbb GTA rajongó. Szerintem egy játéksorozatot meg egy filmet teljesen el lehet különíteni gondolatban. Ha szar a film, attól a játék hírnevében nem esik kár. Max Payneből is készült egy olyan film, ami egyszer nézhető, de nem a legjobb, mégse arról ítéled meg a játékot. Én kíváncsi lennék egy GTA filmre.

Baluka
Offline
2013. 12. 14. 11:22
Szerintem ha Vince Gilligan felkérné Dan Houser egy sorozat megírására akár a gta v sztorija alapján az nagyot ütne.De 2 hiba van 1. rengeteg pénzbe kerülne 2. ha 18 korhatáros akkor sokan azért nem néznék ha meg 16 os akkor meg nem lenne hű a játékhoz.

Kiscserko
Offline
2013. 12. 14. 11:47
16-os korhatárral miért ne lenne hű a játékhoz? Amerikában a GTA mature, azaz 17+ os értékelést kapott.

Michele
Offline
2013. 12. 14. 19:06
Régóta agyalok azon, milyen lenne egy GTA film. Főleg, ha elém kerül a 2. rész introja. Remélem, összejön egyszer! Persze teljesen a R* mancsa alatt.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink