Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Régi GTA III és Vice City hibákat javít egy új rajongói patch

Több, mint tíz éve annak, hogy a Grand Theft Auto: Vice City és elődje, a GTA III napvilágot látott, de jónéhány hibát máig nem javítottak a PC verzióban. Lelkes rajongóknak hála most itt egy javítás, ami ezeket is orvosolja.

A SilentPatch névre hallgató update egyszerű telepítővel felrakható bármelyik GTA III és GTA: Vice City verzióra (bármelyik nyelvű 1.0 vagy 1.1), sőt még a Steam-es játékkal is működik. A javított hibák listája a következő:

Mindkét játéknál

  • Jobb teljesítmény magas FPS mellett, jellemzően a Frame Limiter OFF beállításnál. A fade-out effekteknél nem fagy ki többé, de az autók fizikája, a gravitáció és a hangok még nem tökéletesek. Emiatt még mindig ajánlott bekapcsolni a Frame Limitert.
  • A vizes úttest tükröződése normálisan renderel (mint a Road Reflections fix esetében).
  • Új fényeffekt a felvehető fegyver/élet/pajzs/rendőrcsillag/rejtett csomag és pénz pickup-ok alatt. Ezek a PS2 verzióban benne voltak, de PC-ről eddig kimaradtak egy bug miatt.
  • Minden szöveg rendes árnyékot kapott a különböző felbontásokon is. A fix nélkül vékonyabbak voltak ezek.

Csak GTA III

  • Járművek fényszórói megfelelően látszódnak (mint a PS2, XBOX és Steam verziókban). Ez a headlight fix az eddigi legjobb, mivel a használt kód a Steam-es verzióból származik, így nincsenek benne hibák (mint más fixeknél, ahol például a fényszóró a kocsin keresztül is látszódott, stb).
  • Javítva a Purple Nines Glitch.
  • A csalás által spawnolt Rhino tank már nem marad örökké a mapon.
  • Blista autót is fel tud emelni a roncstelep daruja, cserébe viszont a Coach buszt nem.
  • M16-tal való tüzeléskor 1st person nézetben is helyesen számolja a kilőtt töltényeket a statisztika, így már nem lehet 100% feletti Accuracy értéket elérni.
  • A célállomást jelző radar pont mérete a felbontásnak megfelelően változik.
  • A garázzsal és a rampage-ekkel kapcsolatos szövegek mérete a felbontásnak megfelelően változik.
  • Autók tükröződése javítva a Steam verzióban.

Csak GTA: Vice City

  • Rosenberg hangja megfelelően hallatszik, amikor a játékost elkapják a rendőrök. (Hasonlóan a Rosie's Audio Fix-hez.)
  • Néhány tárgy a Malibu Club-ban, Ocean View Hotel-ben és a Pole Position Club-ban javításra került, és több tereptárgy látszódik az utcán, amikor a játékos bent van (mint PS2-n).

Akinek feltett szándéka, hogy ezt a két nagyszerű játékot mai gépekhez és igényekhez aktualizálva játsza, mindenképp érdemes kipróbálnia a fixet.

2014.01.03 22:36  ▪ Forrás: GTAGarage  ▪ Írta: Gege

MoRT2195
Offline
2014. 01. 04. 21:32
Pont a napokban kezdtem újból a 3. részt, utána meg jön majd a VC, szóval ez most pont kapóra jön, köszi.

A 3. részben másnak is van olyan gondja, hogy ha lefele fut (pl lépcsőn, vagy leejtős úton), akkor elrepül a karakter? Olyan mintha kilőné... és a vicc, hogy ha 1 méteres leejtőről repülök el kb 1 méterre, akkor is fullra leveszi az életem. Volt már olyan, hogy küldetés közben ez miatt haltam meg, mert úgy kilőtt, hogy belerepültem a vízbe. Nagyon idegesítő ez, többször haltam meg így, mint rendes halállal. Mondjuk ez kiküszöbölhető azzal, hogy nem sprintelek, de sokszor nincs az eszembe, hogy "hopp, szar a játék, szóval itt nem kéne futnom, mert elszállok és meghalok".

Kaito
Offline
2014. 01. 05. 07:44
MoRT2195:
Ez nálam is így van, de nem tudom az okát. Lehet alapból ilyen, bár én úgy emlékszem, hogy 10 éve amikor először játszottam vele, akkor nem volt ilyen gondom...

MM$
Offline
2014. 01. 06. 18:48
aki használja a vc:mp-t, vagy a lu-t annak nem ajánlom, mert becrashel :/ (legalábbis a Vice Cityben biztos, de arra következtetek, hogy a III-ban is az lesz.)

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink