Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Megérkezett a Kikizo előzetese is

Újra beköszöntött az időszak, amikor nagyobb játékportálok hands-on próbálhatják ki a GTA IV egyik verzióját, majd megannyi új információt közölnek a rajongókkal. Az IGN és a Gamespot előzetese után megérkezett a Kikizo cikke is, amely sokkal részletesebben ír az új funkciókról.

Ebből kiszűrtük a számotokra friss információkat, amelyeket a Folytatásra kattintva tekinthettek meg.

Mindjárt az előzetes elején a Kikizo leszögezte, hogy Liberty City sokkal nagyobbnak, szilárdabbnak tűnik majd számunkra. A játék grafikája a számítógépes verzióban sokkal élesebb és szebb, mint a konzolosok esetében. Megállapították, hogy amióta legutoljára látták a kicsikét, vagyis az augusztus végén megrendezett lipcsei Games Convention óta sokkal gyönyörűbb lett. Egy dologra külön ki is tértek a cikkben. Akkoriban a tesztelő, aki az Xbox 360-as verzióval szórakozott, el volt ámulva a fák részletes kidolgozottságásától, ami eddig nem volt feltétlen jellemző a GTA epizódokra. Most viszont szerinte az is elbújhat amellett, amit majd a személyi számítógépeken láthatunk.

Már az IGN előzeteséből megtudtuk, hogy a grafikát részletesen testreszabhatjuk. A Kikizo viszont azt is elárulta, hogy pontosan mit is jelent ez. A textúrákat, az árnyékolásokat, a tükröződéseket és a víz effektjeit négy szintre állíthatjuk: alacsony, közepes, magas, és nagyon magas (extra). Szintén beállíthatjuk majd a látótávolságot, a részletességet, a fényerőt és a forgalom mennyiségét.  Utóbbiakat egy 1-100 értékig nyúló skálán. Érdekesség, hogy a konzolos verziók forgalma PC-n csupán 33%-nak felel meg. Mindemellett persze automatikus beállítást is választhatunk. A tesztelő teljes mértékben eleget szerett volna tenni tesztelési feladatának, így megpróbált úgy játszani a beállításokkal, hogy végül a játék 60 FPS sebességgel fusson. Ezt sikerült is elérnie, de csak alacsony értékekkel.

Várható volt, hogy PC-n nagyobb lesz a látótávolság, mint a többi platformon. A demó játszása során egy helikopterrel emelkedtek a magasba. Nem egyszerűen megnőtt a látóhatár, az egész várost, vagyis minden szigetet beláthatunk majd [ehhez persze erős gépre lesz szükségünk - szerk.]. Akár még a reklámtáblákon lévő hirdetéseket is megcsodálhatjuk felülnézetből. Az objektumok, legyen az stabil, vagy mozgó, nem mosódnak el, nem lesznek festékpont szerűek, hanem tiszták, élesek, és fokozatosan vesznek el a semmibe.

A videószerkesztővel kapcsolatban az eddigi információkhoz hozzáfűzték, hogy a felvett videónknak adhatunk szépia, neon, és más egyéb effektusokat is, valamint hogy a videó és a hang gyorsaságát egyaránt megszabhatjuk. Azonban a felvett anyagban nem módosíthatjuk például az időjárást, a játékbeli körülmények megmaradnak. Felvett videóinkat HD minőségben WMV formátumban menthetjük el számítógépünkre 720p és 1080p felbontásban.

A multiplayer részről nem kaptunk lényeges új információkat. Csupán megemlítik, hogy a mobilunkon keresztül juthatunk el a részletes szerver keresőhöz, valamint hogy egyszerre többen játszhatnak online egy játékban, mint 16 ember. Továbbá a Kikizo megerősétette, hogy a billentyűzet-egér kombináció mellett bármikor átválthatunk Xbox 360 kontrollerre.

Ezek után valóban elmondhatjuk, hogy a Rockstar pontosan megtervezte a játék PC-s változatát. Ha a konzol tulajdonosok azt a kérdést tennék fel magukban, hogy ők miért nem élvezhetik ezeket az extrákat, a választ a platformjuk kapacitásában keressék.

2008.11.05 14:30  ▪ Forrás: Kikizo  ▪ Írta: VISALI

kevin95
Offline
2008. 11. 05. 18:26
Ez nagyon jól hangzik. Szerintetek lesz benne olyan funkció, hogy magától beállítja a fényerő,visszaverődés stb. dolgokat a gép erősségéhez mérve? Vagy az automatikus beállítás erre vonatkozott?
Mindent egybevetve fantasztikus játék, alig várom, hogy december 2.-a legyen
2008. 11. 05. 18:30
Szuper
már csak egy erős gép kell hozzá... "három éves cfg..."

alexander1995
Offline
2008. 11. 05. 18:54
Hát...legfeljebb elfoglaljuk a paksi atomerőművet...ott biztos fut majdXD

Ricardo85
Offline
2008. 11. 05. 18:55
Fú ez nagyon fain! Remélem Biztos jó lesz Alig várom hogy Mikulás legyen (ugyanis akkor tok csak elmenni a legközelebbi 3 betűs(Számos) játékboltba)

lesliebuz1977
Offline
2008. 11. 05. 19:00
Hát én is remélem, hogy az automatikus beállítások a gép teljesítményéhez állítja be optimálisan, mert nem lesz kedvem sokat szarakodni vele.

MateL
Offline
2008. 11. 05. 19:03
Több mint 16 player a multiban? az nagyon jó.
Madd Dogg: Sztem ott lesz a legdrágább, de menj nyugodtan

zolika
Offline
2008. 11. 05. 19:14
lesliebuz1977: Nálam nem lesz baj,minden minimumon 800 X 600-ba oszt megy(talán,TALÁN)

dvflls
Offline
2008. 11. 05. 19:26
jaja nekem is elég annyi...ez nagyon király, sokkal jobb lesz mint a console-os verzio ZSIR. és még menni is fog a gépemen ha ien sok mindent lehet beállitani..cool

Laca
Offline
2008. 11. 05. 20:11
Szóval itt is le van írva, amit még 2007-ben állandóan mondtam fórumokon, és leszóltatok. A PC sokkal jobb, mint akármelyik konzol.

Leone
Offline
2008. 11. 05. 20:28
Coldcue: Én akármennyire is vagyok Xbox tulaj, alapból tudtam hogy a játék sokkal jobb lesz PC-n mint konzolon... De ez a "PC jobb mint konzol" dolog eléggé nonszensz, mivel a konzolok kötött hardverekkel rendelkeznek, PC-t meg annyit találsz, mint a nyű.... főleg a testre szabhatósága miatt.

alexander1995
Offline
2008. 11. 05. 20:29
Én mondjuk még most is az X360as verzióra pályázok.

Markee
Offline
2008. 11. 05. 20:37
PC 4 EVER!

Nagyon király lesz!

walczviktor
Offline
2008. 11. 05. 22:39
az előzetes alapján télleg minden iszonyat jónak ígérkezik. már csak az a kérdés van bennem, hogy ha állíthatjuk pc-n a forgalom nagyságát, akkor ez egyben nem jelenti a nehézségi szintet is? elvégre kevesebb jármű könnyebb közlekedés az utakon.
lehet kölcsönveszem tesóm 19es lcd-jét, mert kezdem úgy érezni h. egy 17es crt gyalázat lenne ennek a játéknak.

mrgell
Offline
2008. 11. 05. 23:23
Remélem az auto beállítás a gép teljesítményéhez igazítja a cuccost. Én idáig csak olyannal találkoztam, hogy az auto beállítás, mindent le minimumozott, pedig nem kicsi a gépem.

MateL
Offline
2008. 11. 06. 15:13
mrgell: Nem tudni, hogy lesz-e auto beállítás... Ezt csak az első kommentben lehetett olvasni

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink