Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Megjelent a GTA Online: The Cayo Perico Heist!

Megérkezett a Grand Theft Auto Online eddigi valaha volt legnagyobb, továbbra is ingyenes frissítése, amely az új trópusi sziget és az ahhoz kapcsolatos rablás mellett számos új tevékenységet, küldetést, zenét, járművet és egyéb meglepetést tartogat a játékosok számára.

Ami pedig abszolút új aspektusa a kiegészítőnek, hogy teljes mértékben teljesíthető egyedül is, azaz gyakorlatilag Claude Speed némaságával, egy saját magunk által kreálható karakterrel játszhatunk végig egy új, apró sztori jellegű fejezetet San Andras alvilágának történetéből – pontosabban azon kívülről egy teljesen új játéktérben.

Music Locker Club - a történet kezdete

A rablásban az első állomás a Music Locker klub lesz, ahol Martin Madrazo fiával, Miguellel kerülüml kapcsolatba. Megbíz minket azzal a feladattal, hogy lopjunk el bizonyos kényes dokumentumokat El Rubio tulajdonából. Miguel ehhez bejutást biztosít a szigetre egy magánrepülővel, melyen a szigeten zajló partira tartó DJ-k és egyéb sztárok tartózkodnak. A történet pedig itt kezdődik igazán.

The Cayo Perico Heist - előkészületek és akciók

A szigeten a buliról angolosan távozva szabadon fedezhetőek különböző gyenge pontok és bejutási lehetőségek a komplexumba, persze a biztonsági őrök és kamerák kikerülésével. A GTA heistok egy teljesen új tervezéssel térnek vissza a GTA Online-ban, ugyanis ezúttal nem feltétlenül azt választjuk ki, hogy A, B esetleg C opcióval hajtjuk végre a rablást, hanem mi döntjük el, mennyire vágunk neki felkészülten a rablásnak – azaz hány setup küldetést (Prep Mission) végzünk el. Értelemszerűen annál jobbak az esélyeink, minél többet teljesítünk, de a választás szabad, és ez eltérő helyzetekbe sodorhat minket az akciók során. A felfedezett biztonsági rés és elvégzett setup küldetés nagyban megkönnyítheti a végső balhét. Bérelhető például légi erősítés is, vagy szerezhető egy lángvágó a gyors és halk munka elősegítésére.

A szigeten ezentúl felfedezhetőek egyéb eldugott zsákmányok is, amelyek növelhetik a rablás összegét. Ezek minden végrehajtáskor más-más helyeken bukkannak fel – ez lehet pénz, hasznos apróságok, de egy különleges fegyver is el lett rejtve, ami El Rubio egyedi pisztolya. A legtöbb ilyen Solo-ban is megszerezhető, de vannak olyanok is, amiket csak több játékossal együttműködve lehet megszerezni, ugyanakkor azok nem kötelezők a heist végrehajtásához. Amint azt korábban is említették, a rablás teljes mértékben egyedül is végrehajtható, deérdemes lehet pár barátot magunkkal vinni, ugyanis bizonyos értékeket csak csapatmunkával lehet ellopni.

Maga a rablás is nagy mértékben testreszabható, megválasztható például a bejutás módja, a használt fegyverek, vagy épp a napszak, így az többször is újrajátszható, és többszöri újrajátszással akár újfajta zsákmányok is feloldhatók.

Kosatka tengeralattjáró

A balhé megtervezéséhez a Kosatka tengeralattjáróra lesz szükség, amely a rablástervező mellett irányatható rakétákat, fegyverműhelyt, személyes kis tengeralattjárót és helikoptert – akár az új Kraken Avisa búvárhajót, vagy a visszatérő Sparrow helikoptert –, valamint rejtett kincseket felkutatni képes szonárt is tartalmazhat, ráadásul vezethető is! A tengeralattjáró, melynek fenntartásában a volt szovjet kormányos, Pavel lesz segítségünkre, más mellékküldetésekre is használható, mint például "elejtett" csempészáruk begyűjtése az óceánon.

Sparrow Kraken Avisa

Hivatalos és nem éppen hivatalos új rádiók

A játék zenei téren is jelentősen felfrissül, a Music Lockerben jelenleg Moodymann pörgeti a lemezeket, frissült ezentúl a Worldwide FM és FlyLo FM kínálata is, és valamint elérhetővé váltak a K.U.L.T. 99.1 FM és a Still Slipping Los Santos rádiók. Ezutóbbi csak Mirror Parkban hallható, de kapcsolódik hozzá egy enyhén Ubisoft játékokat idéző mellékküldetés is: a város elromlott antennáinak felkeresésével és megjavításával nagyobb távolságból is lehet majd fogni ezt a Still Slipping kalózrádiót.

Új ruhák, fegyverek, járművek

A rablás, a zenék és a mellékküldetések mellett ruhák, autók, hajók, helikopterek – szóval mindenféle jóság is bővíti a GTA Online repertoárját:

  • Két új márka a Civilist és MISBHV képviseletében
  • Új fegyverek érhetők el az Ammu-Nation fegyverboltokban: a Military Rifle puska, a Cayo Peico Heist rablással való feloldás után a Combat Shotgun, de a heist finálén megszerezhető lesz El Rubio különleges pisztolya is
Military Rifle Combat Shotgun
  • Megvásárolható járművek:
Annihilator Stealth Vapid Winky
RO-86 Alkonost Kurtz 31 Patrol Boat
Pegassi Toreador Shitzu Longfin

Bónuszok

 Pódium kocsi Panther Varsity Jacket
  • A nemrég befejeződött sikeres Heist Challenge jutalma is a héten érkezik. Mindenki, aki december 18. és 20. között belép a GTA Online-ba, egy Dinka Veto Classic go-kartot kap ajándékba. Ez a jármű egyébként december 21-től pénzért is megvásárolható lesz
  • Mindenki, aki teljesített egy rablást a Heist Challenge-ben, megkapja az exkluzív Panther Varsity Jacket felsőt
  • Minden játékos, aki december 21-ig belép a GTA Online-ba, egy ingyenes Yellow Still Slipping pólót is kap a ruhatárába
  • December 21-ig a szerencsekerékkel kipörgethető kocsi a Pegassi Osiris
  • Mindenki, aki január 14-ig teljesít a Cayo Perico Scoping küldetést, egy ritka Manor Tie-dye pólót kap
  • Mindenki, aki január 14-ig teljesíti bármelyik Cayo Perico előkészületi küldetést (Prep Mission), ritka Rockstar Gray Pattern pólót kap a játékbeli ruhatárába
  • Mindenki, aki január 14-ig teljesíti a Cayo Perico Heist finálét, Panther Tour Jacket felsőt kap a ruhatárába

A jutalmak mindig a feloldástól számított 72 órán belül válnak elérhetővé játékban.

Aktuális kedvezmények

Master Penthouse lakosztály, kiegészítő, szín és minta -35%
Vysser Neo -35%
Obey 8 Drafter -35%
Överflöd Imogron -35%
Lampadati Tigon -35%

Aktuális Prime Gaming kedvezmények

  • $200.000 a heti játékért
  • Aki december 13-ig összekötötte a Prime Gaming és Social Club fiókját, ingyen megkapja a Kosatka tengeralattjárót
  • A Sonar Station teljes árára visszatérítést kap (72 órán belül)
  • 70% kedvezmény a Benefactor Krieger kocsira
  • 80% kedvezmény a Pegassi Tezeract járműre
2020.12.15 17:12  ▪ Forrás: Rockstar Newswire  ▪ Írta: MateL & Bence (Visali)

kispocak
Offline
2020. 12. 15. 21:51
A tengeralattjárót egy másik tengeralattjáróból kettő rakétával lehet megsemmisíteni.
De nem von le érte pénzt egyik féltől sem.

dani.szentgali
Offline
2020. 12. 18. 12:38
kispocak: Igen, lehet ezzel szabadon és ami fontosabb, ingyen és bérmentve, büntetés nélkül lehet ezzel szórakozni mindenkinek. Amúgy egyszer kipróbálnám, milyen lehet a tengeralattjáró utasainak átélni egy ilyen torpedó csatát a hajótestben, vagy csak simán mit érzékelnek abból ha mondjuk én durvábban manőverezve megyek a tengeralattjáróval.

Amúgy nem lett rossz a DLC, de nem is jó, Végig toltam hozzá veletek a prepeket meg magát a heistet is, és semmi extra nincs benne. A tengeralattjáró messze a legújabb és legjobb tartalma az egész új frissítésnek. A prepek meg a heist is szarok, előbbiben semmi fantázia nincs, minden már korábban látott helyszínen van, utóbbi pedig csak a szigeten van, ráadásul pont azon részén, ahol a legidegesítőbb lövöldözni. Nekem ráadásul brutálisan laggol a szigeten a játék. És a heistet is 20 perc alatt lazán meg lehet csinálni. Összességében csalódás a "valaha volt legnagyobb GTA Online frissítés". Semmi extra nincs benne, a tengeralattjáró meg a fejlesztései jók, illetve az is hogy a jachttal ellentétben ezt szabadon lehet vezetni meg sok fegyvere van stb, de ezt leszámítva kb semmi említésre méltó nincs a nagy frissítésben. Kéne már valami igazi újdonság a Rockstartól.

UnNarrator
Offline
2021. 01. 07. 14:36
Nos, szólóban végignyomtam ezt a szigetelő missziót, és hát... az előkészületek sokkal szórakoztatóbbak voltak, mint maga a Heist.
Végre egy kis lopakodás, kicselezés, feszültség! Csak azt sajnálom nagyon, hogy szólóban nem lehet maximálisat kaszálni a fináléban, köszönhetően a dupla chipkártyás ajtóknak: meddig tartott volna szólóban egy kártyás változatot biztosítani, vagy másképpen megvalósítani a dupla kártyás macerát?
Ezt leszámítva rég szórakoztam ilyen jól az Onlineban, megérte visszatérnem 3 hónapra.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink