Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Egy játékosnak köszönhetően javult a GTA Online töltési ideje

Aki játszott már a GTA Online-nal az tudja, hogy milyen sok időt kell tölteni a felhőket bámulva, arra várva, hogy belépjünk a GTA 5 többjátékos módjába vagy esetleg egy job után visszatérjünk freemode-ba.

Erre a problémára talált megoldást egy lelkes és hozzáértő játékos még március elején. A Github-on tostercx illetve t0st néven tevékenykedő felhasználó részletes beszámólót tett közzé, amiben felfedi, hogy mi lehet az oka a hosszú töltési időnek. Miután rájött a problémára egy kódot is írt a játékhoz, ami orvosolja azt, így közel 70%-kal sikerült csökkentenie a betöltési időt.

A hír a Rockstar Games-hez is eljutott, akik a PC Gamer megkeresésére elárulták, hogy ők is megvizsgálták a t0st által leírtakat és arra a következtetésre jutottak, hogy valóban jótékony hatással lehet a GTA Online PC-s változatának betöltési idejére a módosítás, ezért eszközöltek néhány változtatást, ami ma reggeltől elérhetővé vált az új frissítéssel. Nem sokkal a bejelentés után t0st arról adott hírt, hogy a fejlesztők megkeresték őt és a Bug Bounty program keretében 10 000 dolláros, azaz több, mint 3 millió forintos jutalomban részesült.

Bár konzolokra is érkezett egy frissítés, ennek azonban eddig nem éreztük a hatását, PC-n viszont érezhetően gyorsabban tölt, mi körülbelül fele annyi töltési időt tapasztaltunk. Ti éreztek valami javulást?

2021.03.16 11:25  ▪ Forrás: PC Gamer  ▪ Írta: Rockstar69

totyak
Offline
2021. 03. 16. 18:36
És vajon erre a R* miért nem jött rá 6 év alatt? Szerény véleményem szerint amúgy Pató Pál urasan az "ejj ráérünk arra még", illetve a "jóvanazúgy" elvét követve, szimplán nem érdekelte őket a dolog. Így, hogy hír lett belőle, így már érdemes volt ráállítani valakit, aki gondolom órák alatt megcsinálta, amit kellett. Igaz, csak évek óta vinnyogtunk a töltési idők miatt, de a játékossal minek törődni, az luxus.

dani.szentgali
Offline
2021. 03. 20. 13:58
Konzolon nem érzek javulást, ott jelenleg is pont ugyanolyan bűn lassú, mint amilyen a legelső konzolokon volt anno 13-ban. Azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy PC-n mi a helyzet, bár az tényleg elég ciki, hogy még az erősebb PC-ken is csak most sikerült ezt a problémát megoldani, bár ahogy kolléga úr írta előttem, valószínűleg nem volt egy nagy munka, csak szimplán leszarták. Mindenesetre remélem, hogy az idén esedékes nextgen konzolos verzió már alapból fogja tudni ezt és nem kell 3 perceket a képernyő előtt a semmittevéssel tölteni, mert tényleg elég gáz, hogy egy ilyen régi játék ilyen kurva sokat tölt.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink