Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Július 2-tól bezár a PlayStation Store PS3-on és PS Vitán!

A PlayStation Store már így is csak vegetált az elmúlt 1-2 évben a PS3 és PS Vita konzolokon, mivel már nem lehetett kedvezményesen vásárolni játékokat és DLC-ket, idén januártól pedig a bankkártyás fizetés is körülményesebbé vált. Ma azonban végleg beverte a Sony az utolsó szöget a PS3 és a PS Vita digitális áruházának koporsójába, ugyanis a korábbi pletykákat megerősítve bejelentették, hogy bezár a PS Store ezeken a platformokon.

"2021. július 2-án bezárjuk a PlayStation™Store-t a PlayStation®3 és 2021. augusztus 27-én a PlayStation®Vita eszközökön. Ezenkívül a PSP™ (PlayStation®Portable) megmaradt vásárlási funkciói is megszűnnek 2021. július 2-án. Alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy ezeket a változtatásokat megtesszük annak érdekében, hogy erőforrásainkat a PlayStation®4-re és PlayStation®5-re összpontosíthassuk, és így még jobbá tehessük a játékélményt. Köszönjük az évek során nyújtott támogatásotokat ezeken a platformokon.

Mit jelent ez számodra?
A továbbiakban nem vásárolhatsz PS3-, PS Vita- és PSP digitális tartalmat, beleértve a játékokat és videotartalmakat.

Ezenkívül nem tudsz játékon belül vásárolni PS3-, PS Vita- és PSP-játékokban.

Míg a PSP üzletét már korábban, 2016-ban bezártuk, a fennmaradó PSP vásárlási funkciók (pl. játékon belüli vásárlások) most már teljesen megszűnnek.

Mi lesz azzal a tartalommal, amivel már rendelkezel?
• Továbbra is letöltheted az általad birtokolt PS3-, PS Vita- és PSP digitális tartalmat, beleértve a játékokat és videotartalmakat.
• A saját tartalmaidat letöltheted a PS3-ra, a PS Vitára vagy a PSP-re az adott eszköz letöltési listájának elérésével.
• Ha megvettél egy PS3/PS Vita keresztvásárlási csomagot, és csak a PS3 vagy a PS Vita verziót töltötted le, akkor a PlayStation™Store bezárása előtt le kell töltened a másik verziót a megfelelő eszközön.
• Az általad birtokolt videotartalmak megtekinthetők PS3, PS4 vagy PS5 eszközön a My Videos app segítségével, vagy mobileszközökön a PlayStation™Video alkalmazással.
• Továbbra is újra letöltheted a PlayStation®Plus segítségével megszerzett játékaidat, amennyiben a szolgáltatás tagja maradsz.

Mi a helyzet a kuponokkal, pénztárcatartalmakkal és a keresztvásárlási tartalommal?
• Továbbra is beválthatsz játék- és PlayStation®Plus-kuponokat PS3, PS Vita és PSP eszközökön, miután a PlayStation™Store és ezen eszközök vásárlási funkciója bezárul.
• Többé nem fogsz tudni beváltani PSN pénztárcafeltöltő-kuponokat (pl. ajándékkártyákat) PS3, PS Vita, és PSP eszközökön, miután a PlayStation™Store és ezen eszközök vásárlási funkciója bezárul.
• A PSN pénztárcád egyenlege megmarad PSN-fiókodban, de csak PS4- és PS5-termékeket vásárolhatsz vele a PlayStation™Store webes felületén, a PlayStation®Appban vagy PS4 és PS5 konzolokon.
• Továbbra is vásárolhatsz keresztvásárlási tartalmat a PlayStation™Store webes felületén, a PlayStation®App-on, vagy a PS4 és PS5 konzolokon, és hozzáférhetsz mind a PS4, mind a PS3-/PS Vita-/PSP-verziókhoz.

Hol tudhatsz meg többet?
További információkért olvasd el GYIK oldalunkat: https://www.playstation.com/support/important-notice/"

A legfontosabb tehát, hogy a korábban megvásárolt játékokat továbbra is bármikor letölthetjük!

FONTOS! Aki szeretne vásárolni valamit még legyen türelemmel. Érdemes megvárni, hogy mit reagálnak rá a különböző kiadók. Például mielőtt leállították az Uncharted multiplayer szervereit, ingyenessé tették az összes DLC-t, lehetséges, hogy most is számíthatunk hasonló akciókra.

Hogyan érinti ez a Rockstar játékok rajongóit?

Leginkább a PS2-es klasszikusokat hiányolhatjuk majd, mivel ezek nem jelentek meg digitális formában, azonban ezek nagyrésze, PS4-re is elérhető, sokkal élvezhetőbb formában, HD TV-kre optimalizálva, trófea támogatással.

Amiket viszont érdemes lehet beszerezni:

GTA PS Vita Collection - 10 690 Ft

Ez tartalmazza a Liberty City Stories-t a Vice City Stories-t és a Chinatown Wars-t. Ezek megjelentek dobozosan PSP-re, PS Vitára azonban nem, PS4-en pedig digitális formában sem érhetőek el. Ezek közül a Vice City Stories lehet a legérdekesebb, mivel ez már PS3-ra sem elérhető és mobilokra sem jelent meg.

Max Payne 3 Rockstar Pass - 4590 Ft

A Max Payne 3-ból nem jelent meg olyan kiadás, ami tartalmazza a DLC-ket, így ez lesz az utolsó esélyünk megszerezni őket. Bár ezek nagyrészt multis tartalmak.

GTA San Andreas - 4990 Ft

Bár a San Andreas PS4-re is megjelent, ez azonban egy speciális változat, ugyanis a mobilos verzióból lett átportolva és trófeákat is kapott, 2015 decemberében ez váltotta a PS2-es változatból portolt kiadást. Dobozosan is megjelent, de egyre nehezebb beszerezni.

Avatarok, témák

Érdemes lehet beszerezni a GTA V-ös vagy Max Payne 3-as avatarokat a (PSN profilunknál megjelenő kép), vagy ha olyan profilunk van, ahol már hamrabb elérhető volt a PS Store, akkor akár korábbi játékokhoz készült képeket is vásárolhatunk (például GTA IV), mivel ezek sem elérhetők PS5-ön. Fontos, hogy ezek teljes mértékben a profilunkhoz van kötve, tehát csak azzal a fiókunkkal használhatjuk az adott avatart, amelyikkel megvásároltuk.

Néhány játék kapott egyedi PS3-as témát is, ez azonban talán nem számít akkora kuriózumnak, mivel PS3-ra bárki készíthet saját témát, teljesen legálisan.

Shark Card-ok

A GTA Online-hoz sem vásárolhatunk ingame pénzt július 2-tól.

Ha vásárolni szeretnél

"Javasoljuk, hogy továbbra is vásárolj a szokásos módon. Ha azonban SCA hitelesítés lesz szükséges, és hitelkártyád, betéti kártyád vagy PayPal-lel végrehajtott fizetésed nem kerül elfogadásra a következő vásárláskor, kövesd az alábbi útmutatást, így a PSN pénztárcában lévő fizetőeszközzel vásárolhatsz.

Hogyan vásárolhatok digitális PS3, PS Vita vagy PSP tartalmat, miután az SCA szükséges lesz?
Használd az alábbi lehetőségek egyikét, hogy elegendő forrást adj PSN pénztárcádhoz. Add hozzá a minimálisan szükséges összeget, így a PSN pénztárca éppen annyit tartalmaz majd, hogy fedezze a megvásárolni kívánt tartalom költségeit. Ezután használd fel ezt a PSN pénztárcaegyenleget a digitális vásárlásokhoz a PS Store-ban PS3, PS Vita vagy PSP eszköz esetén.

Összegek hozzáadása a PSN pénztárcához:
• Nyisd meg a PS Store-t asztali számítógépen vagy mobileszközön, és használj hitel- vagy betéti kártyát, PayPal-t vagy más elérhető fizetési módot, vagy válts be egy PlayStation Store ajándékutalványt.
• Nyisd meg a PS Store-t PS4 vagy PS5 konzolon, és használj hitel- vagy betéti kártyát, PayPal-t vagy más elérhető fizetési módot, vagy válts be egy PlayStation Store ajándékutalványt.
• Nyisd meg a PS Store-t közvetlenül PS3, PS Vita vagy PSP eszközödön, és válts be egy PlayStation Store ajándékutalványt.

Vásárolhatok máshol is digitális PS3, PS Vita vagy PSP tartalmakat?
Nem, csak akkor vásárolhatsz digitális PS3, PS Vita vagy PSP tartalmat, ha közvetlenül PS3, PS Vita vagy PSP eszközről látogatsz el a PS Store-ba.

Hol tudhatsz meg többet?
Ha további információt szeretnél arról, hogyan töltheted fel PSN pénztárcádat, látogass el a https://www.playstation.com/support/store/ps-store-top-up-wallet/ oldalra."

Amennyiben reagál valamait a Rockstar Games a későbbiekben, természetesen tájékoztatunk róla titeket!

FRISSÍTÉS 2021.04.21.

A Sony a rajongók nyomására visszavonta korábbi döntését, mégsem kaszálja a PlayStation Store-t PlayStation 3 és PS Vita konzolokon. A PlayStation Portable gépeken azonban mindenképp bezár a digitális áruház június 2-án.

2021.03.29 20:35  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Rockstar69

dani.szentgali
Offline
2021. 04. 08. 13:17
Hát ez nem túl jó, de erre azért számítani lehetett, hogy nem fogják örökre támogatni a már elég régi és kiöregedett PS3-mat, illetve a tudtommal amúgy sem túlzottan sikeres, egyfajta zsákutcaként is felfogható PS Vitát. Szóval nem meglepő, előbb utóbb minden véget ér sajnos. Előbb utóbb a PS4 is erre a sorsra fog jutni. Nyilván sajnálom, de haladni kell a korral.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink