Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

E3 2021 - Milyen időpontokra érdemes figyelni Rockstar Games rajongóként? Lesz Take-Two prezentáció is!

Mától megtörik a tavalyi The Game Awards parádéja után kezdődött féléves hírcsend: az új Battlefield leleplezésével lényegében megkezdődik az idei E3 és a Summer Game Fest eseménysorozat, melyre bár a Rockstar Games külön idén sem jelentkezett be fennhangon, azért akad egy-két esemény, amit érdemes lehet figyelni némi Grand Theft Auto, Red Dead Redemption és más Rockstar hírek reményében, legfőképp a Take-Two Interactive bemutatóját, mert hogy idén az anyavállalat is készül valamivel.

Tavaly járvány miatt teljesen elmaradt valamikor legnagyobbnak tartott Electronic Entertainment Expo, és bár idén visszatér, ezőttal nem egy óriási nyitott videojáték-kiállításként kerül megrendezésre Los Angeles-ben, hanem digitális közvetítések helyettesítik a közönséggel töltött sajtókonferenciákat, gyakorlatilag ugyanazon a módon, ahogy Geoff Keighley által rendezett Summer Game Fest hónapokon át ívelő eseménysorozat 2020-ban.

Június 10., csütörtök 20:00 – Summer Game Fest Kickoff Live!

Summer Game Fest 2021 Kickoff Live%

Az első esemény, amit Rockstar rajongóként a figyelmetekbe ajánljunk, az épp a Summer Game Fest 2021 nyitó showja. A nyitány során számos bejelentés és új trailer indítja majd meg a hírdömpinget. Erre azért érdemes különösen figyelni, mert itt várhatóak igazán Sony vagy PlayStation-barát bejelentések, hiszen a Sony idén sem készült E3 prezentációval. Mivel az elmúlt időszakban a Rockstar Games számos exkluzív szerződést között, mely a PlayStation 4 és PS5 konzolokon játszóknak kedveznek, ha további bejelentésekre kerül sor, az itt megtörténhet.

Ez lehet akár a nyári nagyobb GTA Online frissítés is. Bár a R* az elmúlt évtizedben kerülte a nagy felhajtású eseményeket, mert nem szeretett volna, ha a bejelentései elvesznének a nagy hírforgatagban, ez újra kezd átalakulni, hiszen tavaly a PS5 leleplezésénél adtak közre egy remixet a korábbi GTA V trailerekből az új GTA V Enhanced & Expanded verziójából. Később a TGA 2020 év játéka díjátadón pedig a finálé előtt a GTA Online The Cayo Perico Heist ingyenes kiegészítőjének trailerének is szoríttattak helyet a bejelentések között. A korábbi vezető személyiségekből nagyon sokan távoztak a cégtől az elmúlt években, így minden bizonnyal számos tekintetben fog átformálódni a Rockstar Games akár pozitív, negatív vagy semleges értelemben. Az utóbbi időben pedig egyre több Rockstar fejlesztő bukkan fel Twitteren, és büszkén vállalhatják, milyen múltú cégnél dolgoznak.

A Grand Theft Auto V új Enhanced & Expanded első valódi képkockáira egyébként meglepően nagy az esély ebben a hónapban, mivel a játék 2021. november 11-én érkezik PS5 és Xbox Series X|S játékkonzolokra, a Rockstar Games pedig rendszerint körülbelül félévet szán intenzív marketing kampányra a megjelenések előtt.

STREAM, SOCIAL:

Június 13., vasárnap 19:00 – Xbox + Bethesda Showcase

E3 2021: Xbox-Bethesda Games Showcase

A második esemény, amit érdemes figyelemmel kísérni az a Microsoft prezentációja az Xbox + Bethesda Games Showcase, ami idén különösen előkelő prezentációnak ígérkezik, hiszen idén 20 éves az első Xbox játékkonzol. Bár a fő attrakciók minden bizonnyal a Halo Infinite, a Starfield és további Xbox exkluzív címek lesznek, sok-sok külső fejlesztő cég bejelentése is ide tömörülhet a Sony prezentáció hiányában. 

Bár GTA V E&E trailerre itt nincs esély, apró bejelentések történhetnek, például a nemrég újra elérhető Midnight Club: Los Angeles és a GTA IV is igazából bármikor csatlakozhat a Game Pass könyvtárához, hogy előfizetéses alapon ezek is játszhatók legyenek akár mobiletelefonon is több száz más játékkal együtt. A GTA IV ráadásul már régóta indokolt lenne, hiszen anno a Microsoft súlyos pénzeket fizetett a két DLC időleges exkluzivitásáért, és hogy az Xbox 360 konzollal reklámozzák.

Egyébként külön érdekesség, hogy miután a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, közös nagy showt mutatnak be az immáron egy családba tartozó vállalkozások. A Bethesda egyébként fejlesztés-, játék és üzletpolitikát tekintve korábban meglepően hasonlított, igaz, az Oblivion és Skyrim fanok már annyival előrébb járnak, hogy a hosszú Elder Scrolls Online kiegészítőfolyam közepette legalább egy logót kaptak már az Elder Scrolls VI-ról.

STREAM:

Június 14., hétfő 19:15 – Take-Two Interactive E3 prezentáció (!)

E3 2021: Take-Two Interactive prezentáció

Ami a legnagyobb érdekesség számunkra idén az E3 kapcsán, hogy újra különálló prezentációt tart a Take-Two Interactive, amely a Rockstar Games, valamint a 2K Games, Private Division, és néhány felvásárolt indie játékfejlesztő cég anyavállalata.

Az esemény valószínűleg inkább a kiadó kisebb cégeinek új fejlesztéseire hívja majd fel a figyelmet, de itt várhatók olyan bejelentések is, mint az NBA 2K22, egy új WWE projekt, valamint a régóta rebesgetett Bioshock 4 és egy új XCOM bejelentése is.

A Take-Two Interactive bemutatójáról egyébként keveset tudni, és sem megerősítésre, sem cáfolásra nem került, hogy esetleg a Rockstar Games is villant valami érdekeset a bemutató részeként. Mutatnivaló abszolút lenne, hiszen...

  • Várjuk az első betekintést az új GTA V Enhanced & Expanded kiadásba
  • A GTA Online és a Red Dead Online nyári kiegészítőjének teljes leleplezését
  • ...és mit meg nem adnánk legalább egy Grand Theft Auto VI (GTA6) logóért...

Amit pedig szintén érdemes megjegyezni, hogy idén nem csak 20 éves a GTA3, de most van 20 éve, hogy a 2001-es E3 alatt a sajtó megtekinthette az első külsőnézetes Grand Theft Auto játékot. Ennek kapcsán egyébként mi is készülünk pár apró érdekes tartalommal, de már a Rockstar Games is megígérte, hogy idén foglalkoznak a játék évfordulójával, így talán erről is esik majd pár szó. Ez hozta meg az első nagy sikert a kiadónak, ekkor lett Rockstar North az egykori DMA Desingból, így bőven van mire büszkén, emelet fővel visszatekinteni.

STREAM:

Június 15., kedd 18:00 – Nintendo Direct

E3 2021: Nintendo Direct

Végül pedig érdemes megemlítenünk a Nintendo bemutatóját is, aki már évek óta egy digitális prezentációval készül. Bár jelenleg nincs bejelentett Rockstar Games játék Nintendo Switchre, a konzol az eredeti dokkolható és a Switch lite változatában is tarol Amerikában és Európában egyaránt, ráadásul már nagyon-nagyon pletykálják a 4K képes Nintendo Switch Pro modell érkezését is.

A Take-Two és a Rockstar Games szeret megfigyelni és kivárni, hogy átlássa, mibe érdemes energiát fektetni, márpedig a Nintendo erre alaposan rászolgált az elmúlt években, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha bármilyen porttal vagy egy kisebb új projekttel rukkolna elő a Rockstar Switchre is, de akár az is megtörténhet, hogy stream formájában játszhatóvá válna a Red Dead Redemption 2 vagy más játékuk, amire egyre több példa van az elmúlt időszakban (kezdve a Hitman 3-tól).

STREAM:

A GamesRadar szervezésében lesz még egy Future Games Show digitális bemutató is június 14-én 1:00-tól, ahol mindkét házigazda egy-egy The Last of Us karakter mögött álló színész lesz. Bár egy-két AAA címmel biztos készülnek, és biztosan szerepel majd valami a Private Division berkeiből is, ezen a vegyes prezentáción várhatóan inkább kisebb fejlesztéseket ismerhet meg a nagyközönség.

2021.06.09 09:07  ▪ Forrás: Internet  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 06. 10. 16:19
Wow, király! Reméljük, hamarosan lesznek infók legalább a nyári frissítésekről, ha már új GTA-ról nem is.

totyak
Offline
2021. 06. 10. 18:09
Kizárt, hogy az új epizódról bármi is kiderüljön. Most még a GTA V PS5 és Xbox Seies verzióit kell tolni 1-2 évig.

Amúgy azt lehet tudni, hogy még ezeket is kiadják lemezen, vagy ezek már csak digitálisan jönnek?

dani.szentgali
Offline
2021. 06. 12. 16:40
totyak: na igen, ez valóban jó kérdés. Mivel úgyis csak az Online miatt csinálják, plusz a járvány miatt elképzelhető, hogy most nem lesz fizikai példány, na meg persze a gyártási költség megspórolása sem utolsó szempont a Pénzhajhász Games-nek. Úgyhogy bőven benne van, bár ha most is akkora sikere lenne, mint eddig, akkor gondolom hamar vissza hozná a lemezek meg dobozok gyártási költségeit is, szóval majd meglátjuk. Egyelőre nem tudunk sokat erről az egészről, kb. a megjelenési dátum az egyetlen amit fixen tudunk róla, bár a Rockstart ismerve könnyen megeshet, hogy eltolják. Csak annyi ismert, hogy ez az egész kiadás csak az Online sikere miatt van, illetve hogy azt ígérik a fejlesztők, hogy egy "kibővített és feljavított" verziót kapunk a jelenlegihez képest. Ha az E3-mon nem is, de utána nem sokkal már kéne hogy beindítsák a hype vonatot, ha a tervek szerinti időpontban akarják kiadni.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink