Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Legalább 2024-ig várhatunk a GTA6 megjelenésére egy meglepően hihető pletyka szerint

Csapatunk mindig is szkeptikusan állt hozzá a Grand Theft Auto sorozatot érintő pletykákhoz, mivel szeretnénk elkerülni, hogy bármely rajongóban hamis ábránd, fals valóságkép alakuljon ki a játékok megjelenés előtt. Egy napokban felröppent GTA6 pletyka kapcsán azonban most kivételt teszünk, mivel ezek az információk attól a Tom Hendersontól származnak, akinek meglepően sok állításáról bizonyosodott be, hogy igenis jól értesült hírek voltak,  például a nemrég leleplezett Battlefield 2042-ről is. Az állításokat egyébként nem sokkal később a Bloomberg egyik szerkesztője, Jason Schreier is megerősítette, azt állítja ő is hasonlókat hallott.

Az információkat azonban megpróbáljuk nem csak szikáran megemlíteni, de kicsit megrágjuk őket, hogy tényleg van-e realitásuk, vagy milyen jövőt vetítenek elénk a GTA sorozatot illetően.

 

Tom Henderson videója, amiben a fülébe jutottinformációkról mesél

GTA VI helyszín

  • A Grand Theft Auto VI (GTA6) a pletyka szerint egy modern Vice City-ben fog játszódni, és a pálya idővel változni, formálódni fog, akárcsak a Fortnite Battle Royale

Egy Vice City-ben, vagy akár Floridában és a környező karibi térségben játszódó GTA játékra korábban már mi is nagy esélyt ítéletünk, ráadásul nagyon sok rajongó várja, hogy visszatérjünk Miami virtuális másába. Az állítás második része, miszerint a pálya idővel változni fog azonban sokkal többutalást tesz a játék lényegére. Ez ugyanis egyértelműen egy multiplayer orientált játékra utal, ami nem meglepő a GTA Online sikere után, ráadásul az idővel változó pálya épp egy olyan elgondolás, ami újítást tudna hozni a többjátékos módba, tehát egy abszolút reálisnak tűnő elgondolás.

Ugyanakkor ez egy új jövőt fest a GTA sorozat elé, mivel a jelenlegi utat viheti tovább a Rockstar Games, amiben – mint bizonyára érzitek, hogy nekünk is nagy szívfájdalmunk –, hogy a fejlesztők alternatívaként, egyéni útként látják a multiplayert, és nem pedig egy részegységnek, ami a teljes összképhez tartozik, és ezzel az új játékosokért ha kell, inkább beáldozzák azokat a régi rajongókat, akik mindig is a történet, a karakterek miatt imádták ezt a sorozatot, és single player élményként tekintenek rá.

Ráadásul ez hosszú távon magát a Rockstart is átformálja, ami már el is kezdődött, hiszen trendcsinálóból trendkövető lesz, és az igényesség, ami egyedivé tette a csapatot, szép lassan eltűnik a tömeggyártás oltárán, aminek már jelentkeznek tünetei: az újabb és újabb járművek modelljeinél merülnkek fel furcsaságok, és az olyan ízléses apróságokra már régóta nem jut idő, mint hogy alapértelmezett rádiócsatornát állítsanak a fejlesztők a verdához kapcsoltéletérzés alapján.

GTA VI megjelenés

  • 2024-2025 körül érkezik a GTA VI

Egy másik állítás a játék megjelenési dátumára vonatkozik, mi szerint több, mint tízév fog eltelni két GTA játék megjelenése között, és leghamarabb 2024-ben érkezhet a GTA6. Ezt egyébként a Take-Two Interactive legfrissebb üzleti évi értékelője is erősen alátámasztja. A Rockstar Games anyacége természetesen egy szóval sem tett említést a Grand Theft Auto sorozat egy esetleges új epizódjáról, hiszen akkor már minden videojátékos oldal tele lenne a kapcsolódó szalagcímmel, ugyanakkor a sorok között olvasva abszolút megengedhetünk némi spekulációt, ami egy 2023 utáni nagy változást vázol fel:

  • Bár tervez nagyobb megjelenéseket a következő üzleti évében a Take-Two, 2022. március 31-ig azonban biztos nem készül olyan bevételnövekedésre, ami a GTA6 megjelenéséről árulkodna
  • Ellenben a 2023-as üzleti évükben új mérföldkövet készülnek felállítani lépésről lépésre, ami az azt követő években rekord szintre emeli majd a céget (!)

"A 2022-es üzleti évben egy sor izgalmas ajánlatot tervezünk, közte magával ragadó jelentős [játék-] megjelenéseket, melyekből kettő új sorozat lesz." ... "A valaha volt legerősebb felhozatalhoz a cég történetében, beleértve rengeteg új megjelenést a 2023-as és 2024-es üzleti évre tervezve, idén jelentős mértékben fektetünk a vállalat bővítésébe kulcsfontosságú területeken, mint a kreatív tehetségek toborzása, IT és más infrastruktúrák fejlesztése. Ahogy folyamatosan növekszik a vállalatunk, úgy várjuk, hogy a 2023-as üzleti évben fokozatos növekedést érünk majd el, és új rekordszinteket érünk el a tevékenységünkkel a következő néhány évben" – áll a menedzsment kommentárjában.

Bár ez csupán egy teória, de ebbe a képletbe abszolút beleillik, hogy az a bizonyos mozgatórugó, ami mindezt be fogja indítani, az bizony a GTA VI lesz, hiszen mindig az új Grand Theft Auto játékok emelték a legdurvább mértékben a kiadó bevételeit, az pedig, hogy ennyire biztosak a folyamatos növekedésben, legfőképp a GTA Online töretlenül növekvő sikere adhat garanciát. Ráadásul ez is egy multiplayer fókuszú játékot vetít előre.

Mindez egyébként abszolút legitimálja a GTA V sebtében feljavított változatát az újgenerációs PS5 és Xbox Series X|S konzolokra. A Rockstar Games az elmúlt tíz évben különösen óvatos volt az új platformok megjelenése kapcsolatban, mindig kivárt, ellenben most nagyon ragaszkodik a friss konzolokhoz. Az új GTA V Enhanced & Expanded megjelenését bár közel egy éve jelentették be, meglepő módon egyáltalán nem halasztották, pedig most még abszolút elfogadható indoklás lenne, hogy egyelőre egyik konzolgyártó sem tud elegendőt példányt gyártani a gépéből az igények kiszolgálására. Az sem lehet véletlen, hogy a GTA Online külön is kapható lesz a GTA V-től. Egyre valószínűbb, hogy a multiplayer hidat fog képezni a sorozat következő epizódjához.

GTA VI főhősök

  • Egy harmadik állítás szerint  marad a több főhősös koncepció, a külső nézetes GTA játékok történetében először egy női irányítható főhőst is felsorakoztat a játék, aki hackerként szerzett hírnevet az alvilágban.

A "hacker csajszi" abszolút nem egy újkeletű karakter, ha Rihanna lenne a szinkron és motion capture színész, akkor meg pláne nem kellene sok újdonságot bedobnia az Ocean's 8 után. A női főhősre egyébként egyértelműen mutatkozik igény a játékosok részéről, hiszen a GTA Online-ban rendkívül nagy arányban találkozunk női karaktert választó játékosokkal, és már a Red Dead Redemption 2 szereplőinek megformálásakor is különös odafigyeléssel járt el a Rockstar, és olyan nagyszerű, erős és igényes női karaktereket sorakoztott fel, mint Sadie, Tilly, Mrs. Grimshaw vagy akár Mary-Beth.

A hacker téma pedig megint csak egy logikus választásnak tűnik, mert abszolút naprakész tematika, amit még kevésbé aknázott ki a GTA sorozat, ráadásul amíg még a Cyberpunk 2077 volt a várt égi manna, elképzelhető volt, hogy a modern tech irány szinte kötelező eleme lesz a jövőben a játékoknak. Ez az állítás legalább arra ad némi reményt a változó térképes állítással szemben arra, hogy lesz még sztori is a játékban.

Kriptovaluta a GTA6-ban

  • Egy negyedik állítás szerint a kriptovaluták is megjelennek majd a játékban, amin jutalmat kaphatunk, ám ezt nem úgy kell elképzelni, mintha valós pénzt váltanánk be játékbeli pontokra.

A GTA mindig is próbált reflektálni az aktualitásokra, ilyen például a Lifeinvader közösségi média a GTA V-ben. Nem lenne meglepő, hogy az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapó kriptovalutákat is megpróbálják valahogy megjeleníteni a játékukban.

2021.07.06 21:09  ▪ Forrás: Game Informer  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 07. 10. 11:20
Hát nem is tudom, mit mondjak. Szomorú, de túl nagy újdonság nincs. Sem a több karakteres dolog, sem a sztori mód esetleges kivágása nem igazán új a GTA Online jelenlegi helyzetét tekintve. Szerintem is valószínű, hogy nem nagyon lesz sztori mód, amit veletek együtt én is sajnálok. Ezek közül a pletykák közül egyedül a bővülő térkép, meg talán a hangsúlyos női karakterek számítanak jó hírnek, minden már szar. Legalábbis nekünk, régivonalas GTA rajongóknak. Az a szerencse (?), hogy ez azért az elmúlt évek és a GTA Online helyzete után nem mondható váratlan gyomrosnak, így nekem egy picivel kevésbé fáj. Persze ezek csak pletykák egyelőre, de sajnos sanszosan igazak. Igazából ehhez annyi a hozzáfűzni valóm, hogy úgyis megveszem majd ha szar lesz, de mind gépen, mind konzolon fent lesznek a régi, jó, igazi GTA részek is, tehát a GTA5 előtti játékok. A jövőt meg... majd meglátjuk.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink