Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
BREAKING: Idén érkezik a GTA Trilogy: The Definitive Edition PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Túl a 150 millión a GTA V, brutális számokat produkál a GTA Online

Közzétette a legutóbbi, június 30-án véget ért üzleti negyedév eredményeit a Take-Two Interactive. Habár az összesített 711.4 millió dolláros bevétel 29 százalékkal kisebb volt az egy évvel ezelőttihez képest, a Rockstar Games által fejlesztett címek rendkívül jól teljesítettek 2021 tavaszán.

Grand Theft Auto V és GTA Online

A legutóbbi üzleti nagyedévben összesen 5 millió példány talált gazdára a GTA 5-ből, így összesítve a boltoknak, áruházaknak leszállított példány mennyisége elérte a 150 milliót – ez az  úgynevezett "sold-in", hiszen a kiadók bevételeit és eladásait igazából nem a játékosok által megvásárolt példányok adják, a bevételük valójában a viszonteladók készletfeltöltéshez történő vásárlása hozza. Így a játék 2013-as megjelenése óta több, mint 6 milliárd dollár bevételt generált. Ez a 150 millióval elosztva példányonként 40 dollárt jelent, de érdemes megjegyezni, hogy egy hétig ingyenes volt az Epic Game Store felületén, valamint az évek alatt számos leárazás keretében lehetett sokkal olcsóbban beszerezni a játékot, illetve a játék elérhető az Xbox Game Pass szolgáltatáson keresztül is, ami más formában garantál stabil bevételt a fejlesztőknek.

2020 tavaszához képest 2021 tavaszán a GTA Online 72 százalékkal növelte a játékosok számát(!), 77 százalékkal növekedett az új játékosok száma(!!), valamint ”jelentős növekedés” volt a visszatérő fogyasztói kiadások terén, amely ebben az esetben a Shark Card eladásokat jelenti.

Red Dead Redemption 2 és Red Dead Online

Tavasszal egymillió példányban fogyott a játék, amely így összesítve 38 millió példányban talált gazdára 2018 óta. 2020 tavaszához képest 18% növekedés volt a játékosok számában, 26% növekedés az új játékosok számában, és ”kiemelkedő növekedés” a visszatérő fogyasztói kiadásokban, ebben az esetben a Gold Bar eladásokban.

Bár ezek a számok látszólag elmaradnak a GTA Online számaitól, a Red Dead Redemption játékokat nem a rég ismert sikerjátékhoz, sokkal inkább az előző Red Dead játékokhoz és önmagához érdemes mérni, ami abszolút beváltja a Rockstar Games korábbi vágyát, hogy több sikeres játéksorozatot tartson fenn, így nem csoda, hogy a Red Dead Online továbbra is frissül.

Az arányok eltérőek, de önmagában véve mindkét játék sikeres. így érthető, hogy a GTA Online Los Santos Tuners frissítése népszerűbb, mint a Red Dead Online Blood Money frissítése. Érdekesség azonban, hogy a GTA számai kifejezetten az Online-ra koncentráltak, míg a Red Dead esetében az nem lett különválasztva a sztoritól. A Red Dead Redemption 2 single player része még mindig viszonylag újnak számít (a PC verzióról nem is beszélve) és még mindig vonzhatja a történetorientált játékok kedvelőit, valamint az utóbbi évben érkeztek az első nagyobb leárazások is a játékhoz.

2021.08.03 19:21  ▪ Forrás: Take-Two Interactive  ▪ Írta: MateL

dani.szentgali
Offline
2021. 08. 09. 12:23
Hát sajnos a számok önmagukért beszélnek. Ez van. Brutális számok ezek, roppant népszerű még mindig a játék, ami összességében még úgy is megérdemli az elismerést, hogy személy szerint én már nagyon unom a GTA5-öt és várnék már végre egy új részt. De ahogy a számokból is látszik, erre még várhatok... mindenesetre az RDO számai is aránylag szépek, főleg, ha azt nézzük, hogy az mennyivel kisebb rétegnek szól, meg hogy alapvetően sokkal kevesebb figyelmet, frissítést kap, mint a GTA Online.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink