Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

E3 2001: Első kézből a Grand Theft Auto 3

"A GTA 3 még több élvezetet hoz a „freestyle” bűnözésbe a poligonok világában, és az eredmény lenyűgöző."

"A Grand Theft Auto 3 E3-on bemutatott verziója nagy utat tett meg azóta, hogy utoljára játszottunk vele. A rendőrség reakciója most már aktív, azaz ha egy géppuskával indulsz hentelni a tömegbe, mostantól szervezetten lépnek fel ellened a hatósági szervek. Az első reakció általában egy járőr és egy járőrkocsi lesz, viszont ha ezt megtámadod, nagyobb erővel reagálnak , és egyre több zsaru próbál meg közelebb férkőzni. A rendőrök nem mindig gyalogszerrel járnak – egy rendőrségi helikopter is a nyomodba eredhet, reflektorral világíthat meg a földi erők megsegítésére. Persze egy remekül célzott bazooka lövés gondoskodhat a helikopterről, földre kényszerítve és felrobbantva azt.

Míg a GTA és a GTA 2 képes volt elhatárolni magát a féktelen erőszaktól a szinte meseszerű 2D megjelenésével, a GTA3 már sokkal valóságosabbnak tűnik. Valami egyszerűen nem stimmel – és abszolút eszement – azzal, hogy egy idős nőt megverése egy baseball ütővel, csakhogy felálljon, és a képedbe mosson egyet. A játék rengeteg küldetést is tartalmaz majd. Egyesek a sztorivonalat viszik előrébb, míg mások csak akkor érhetők el, ha egy bizonyos járműbe pattansz. Ha ellopsz egy taxit, felvehetsz utasokat és elfurikázhatod őket némi pénz fejében. Egy járőrkocsi elkötésével rendőrségi feladatokat vállalhatsz, míg a tűzoltóautóval lángokat olthatsz el.


A játéknak egész komoly az irányítása, egy Syphon Filter-szerű automatikus célzás funkciót használ, hogy akár a haladási irányoddal ellentétes irányba is lőhess objektumokat. Ugyanakkor miután a játék most már hát mögül nézős perspektívát használ, a rendőrük most már egy kicsit túl könnyen mögéd tudnak férkőzni anélkül, hogy észrevenned őket. Szintúgy, a játék jelenlegi verziója szépen fut, amikor gyalogolsz, de vezetés közben időnként akadni kezd, főleg amikor a zsernyákok a nyomodban vannak, amitől a piros-kék fényük lehull a földre.

A GTA3 abszolút az egyik kedvenc játékunk a rendezvényen. A jelenlegi tervek szerint októberben kerül majd a polcokra."

– így írt a GameSpot 2001. május 20-án a GTA3-ról, melyet 2001 májusában próbálhatott ki az akkor még valóban sajtókonferenciákról szóló E3 keretein belül. Mindez pár hónnappal történt csak a játék 2001. februárjára időzített bejelentése után. Az eredeti angol nyelvű cikk még ma is olvasható a GameSpot oldalán.

2021.10.05 20:01  ▪ Forrás: GameSpot  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 06. 12:02
Wow. Nem semmi kis visszatekintő, köszönjük! Gyorsan telik az idő, épp ezért is fontos és jó érzés néha visszatekinteni a régi dolgokra. Főleg a GTA Online árnyékában...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink