Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Hivatalos: Érkezik a GTA Trilogy, a Rockstar Games már teaseli!

Most már a Rockstar Games sem titkolózik tovább, a közösségi felületein egy apró teaserrel jelentette be, hogy érkezik a GTA3 remastered trilógia! A fejlesztők egyúttal köszönetüket fejezik ki a rajongóknak az elmúlt két évtizedben kapott támogatásért. Megjelenési dátum és trailer még nincs, de vélhetően hamarosan azok is megérkeznek.

Több információt még nem tudunk, csak hogy hamarosan érkezik, de ha minden jól megy, nem kell sokat várnunk a teljes leleplezésre sem.^^

UPDATE: A Rockstar Newswire-on is megjelent a hivatalos bejelentés, még idén érkezik PS5, PS4, Xbox Series X|S. Xbox One és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re, 2022-ben pedig Anroid és iOS alapú okostelefonokra! Soha nem jelent meg még Rockstar játék egy időben ennyi platformra.

A fejlesztők ígérete szerint a játékok hű maradnak a klasszikus mivoltukhoz, de vizuális feljavítást és némi modern játékmeneti fejlesztést kapnak.

A következő hetekben a GTA3, a GTA Vice City és a GTA San Andreas eredeti verzió eltűnnek majd a digitális webáruházakból. Akik korábban megvásárolták a játékot, természetesen a jövőben is újra letölthetik őket.

2021.10.08 16:48  ▪ Forrás: Twitter  ▪ Írta: Bence (Visali)

totyak
Offline
2021. 10. 08. 17:33
Az iOS és Android kiadások megerősítése is azt sugallja nekem, hogy nem lesz ez egy olyan komoly grafikai tuning. Erősek a mai telefonok, de azért nem GTA V grafikai szintjén. Feltételezem csak digitálisan lesz majd elérhető a pakk. Számomra az is ezt tükrözi, hogy azt írják, a klasszikus verziók eltávolítását megkezdik a digitális boltokból. Hogy ez pontosan mit is jelent, az nem egészen tiszta számomra. Ezután az eredeti verziók elérhetetlenek lesznek és mindenhol a felújítottat lehet majd kapni? A saját launcherükben pl, vagy a Steam-en vajon mi lesz a helyzet?

Bence (Visali)
Offline
2021. 10. 08. 18:39
totyak: Bár alapvetően én sem számítok nagyon nagy változásokra, az érvedet megvétóznám. Az Unreal Engine egy olyan motor, ami egyaránt létezik konzolokra, PC-re és telefonokra is, így viszonylag egyszerű alternatív verziókat létrehozni, lásd: Fornite. Én inkább a zenéket féltem egyébként.

Az eredeti verziók mindenhonnan eltűnnek, ezzel szerintem a későbbi kompatibilitásból fakadó panaszokat is elkerülik. Aki korábban megvásárolta, az továbbra is letöltheti majd a régieket is. Plusz ha jól sejtem, mostantól ezek egy packban lesznek majd megvásárolhatók, de ez majd kiderül.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 08. 21:27
totyak: Abszolút egyetértek, én sem számítok semmi komolyra. A régi verziókat pedig 100%, hogy el fogják távolítani, és már csak az újabbak lesznek elérhetőek onnantól kezdve, hogy megjelentek. Amúgy épp ideje volt már, hogy a R* végre hivatalosan bejelentette és ezzel beismerte, hogy jön a trilógia remastered, viszont az eléggé beszédes, hogy a platformokat meg a bejelentést leszámítva semmit nem közöltek a projekttel kapcsolatban, ergo nincs még egy szaros trailer sem, csak ez a teaser. Sajnos ez is azt sejteti, hogy nem lesz nagy szám, ha az lenne már tuti mutogatnák. Szerintem egyébként ha tényleg idén jelenik meg - bár ezektől az is kitelik, hogy a 20 éves játékaikat sem bírják időben befejezni, és ez is csúszni fog -, akkor majd a 22-én esedékes GTA3 20 éves évfordulón fogják lerántani a leplet a játékokról, annál előbb tuti nem derül ki semmi, bár talán jobb is így. Attól tartok, még úgy is nagy csalódás lesz ez az egész, hogy nem várok tőle semmit és fel is vagyok rá készülve xD. Na mindegy, majd meglátjuk. Szerintem legkorábban 22-én kapunk gameplayt és pontos megjelenési dátumot is.

totyak
Offline
2021. 10. 09. 09:48
Bence (Visali): Nyilván tudnának olyan kinézetet adni a mobilos verzióknak is, amire azt mondom, hogy ez már korrekt, de milyen ára lenne? Szerintem az csak a nagyon csúcs telefonokon indulna, úgy meg mi értelme az egésznek. Ha meg nem tudnak szebbet varázsolni, mint ami most fut mobilokon, megint csak felesleges a dolog.

Szerintem a zenéket félthetjük is, biztos vagyok benne, hogy változások lesznek.

Nem gondolnám, hogy a most fennlevő digitális verziókat feltétlenül le kellene cserélni, azok is tökéletesen futnak modern gépeken (lásd Steam verziók, lásd a saját launcherben árult verziók, vagy mobilos verziók). Most ezeket fogják és kukába dobják, meg sem hagyva az esélyt az embereknek, hogy esetleg azt válasszák. Pedig nagyon szépen megférne egymás mellett a két verzió, csak egyértelműen jelölni kellene melyik a Definitive Edition. Persze nyilván, aki akarja, vegye meg most gyorsan a régi kiadásokat és akkor megmaradnak neki, de szerintem ennek nem így kellene működnie. Érdekes módon, amikor Steam-en kijött pl. a Bioshock-ok felújítása, akinek megvolt az eredeti, bérmentve megkapta az újat is. Na, ilyesmire itt nem is számítok.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 09. 11:32
totyak: Pedig szerintem tuti leveszik majd a régi verziókat, és csak az újak lesznek fent. Nem gondolom, hogy meghagyják a választás lehetőségét, hanem ezzel is azt próbálják majd elérni, hogy ha régi GTA-kkal akarsz játszani, akkor vedd meg az alap verzióknál tuti jóval drágább remasteredet. Azt pedig, hogy az eredeti részek vásárlói ingyen frissíthessenek a remastered trilógiára, teljesen el lehet felejteni. Ezt kis túlzással kb. a Bioshock-nál láthattuk utoljára, azóta már odáig süllyedt a kapzsi játékipar, hogy egy játék PS5-ös grafikai upgrade verziójáért is már pár ezreket kell fizetni, hiába van meg az alapjáték. Szóval teljesen biztos, hogy ha valaki akarja tolni a remastered trilógiát, annak perkálni kell, vagy pedig megoldja okosba torrenttel. A zenéket szerintem is elfelejthetjük, tuti nem fognak újra fizetni a régi licencekért, sem pedig újakért. Két lehetséges végletet látok ez ügyben: vagy egy megcsonkított rádiós felhozatalt kapunk, amiben csak azok a régi zenék lesznek, amelyeknek esetleg nem járt le a licnece és/vagy fillérekért sikerült újra megvásárolni, a lejárt licencű dalok pedig nem lesznek már bent és ennyivel rövidebb/kevesebb lesz minden rádióadó, vagy a jelenlegi licencelt zeneszerzőkkel rakatnak be új számokat, szintén fillérekért. Végeredményben mi játékosok nagy valószínűséggel nem fogunk jól járni. A telefonos témával kapcsolatban értem, amit mondasz, de ha megnézed, egy Fortnite sem fut el minden telefonon, mégis tolják, szóval szerintem nem feltétlenül akadály, legfeljebb a gyengébb telefonokra nem adják ki. Ez a korábbi telefonos portokkal is így volt, az én régi telómon pl. nem indulnak el a telefonos GTA-k. Persze minimális veszteség lesz eleinte, de ha megnézed, hogy fejlődik a mobil ipar, akkor látszik, hogy akár már jövő tavaszra is lehetnek olyan középkategóriás vagy felső közép kategóriás telefonok, amelyek simán el tudnának vinni egy felújított GTA-t is, persze nem GTA5 szintű grafikával, de azt nem is kell várni ettől a remastered trilógiától.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink