Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
BREAKING: Idén érkezik a GTA Trilogy: The Definitive Edition PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One és Nintendo Switch konzolokra, valamint PC-re!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Lezárult egy korszak: Nem kapható többé az eredeti GTA3 trilógia

Véget ért egy csodálatos korszak, az eredeti Grand Theft Auto 3, a GTA Vice City és a GTA San Andreas többé már nem kapható digitális formában sem. Ahogy a Rockstar Games a GTA Trilogy: The Definitive Edition bejelentésekor tudatta mindenkivel, a héten mindhárom játék eltűnt az áruházakból. Nem vásárolhatók meg se Steamen, sem a Rockstar Games Store-ban, sem a PlayStation Store-ban, sem pedig az Xbox Store-ban.

GTA3 GTA3

Régi rajongóként ez egy óriási sokk, de valahol meg lehet érteni a Rockstar Games döntését, hiszen több okuk is lehetett rá, amiért az eredeti játékok elengedése mellett döntöttek:

  • Újabb 10 év telt el, így valószínűleg ismét lejártak a zenei licencek. Nem tudjuk, hogy a zenei repertoár egészében, töredékében, kibővítve tér-e vissza a Remastered kiadásokban, de bármilyen változást eszközölnének ezen a téren, a GTA IV óta tudjuk, hogy ez iszonyatosan hangulatromboló tud lenni, és egy újrakiadásban, ahol más apróságok is változnak, talán ez emészthetőbb változás lesz számunkra. A GTA játékokban a zenei felhozatal kiemelkedően gazdag, ezért nehezebb lehet fenntartani a szerződéseket, mint más játékoknál, főleg, hogy a Rockstar Games-nél óriási pénzek mozognak, és biztosan sokan szeretnének sok bőrt lehúzni róluk. Kockáztatni pedig nem érdemes, hiszen a jövőbeli játékok miatt egyetlen zenei kiadóval sem lenne jó összerúgni a port.
GTA Vice City GTA Vice City
  • Az eredeti, 2000-es évek elején írt játékprogramok nagyon régiek. PC-n már alig lehet őket értelmesen futtatni, a konzolos verziók is néha csak döcögnek, és történt időközben egy lényeges technológiai változás, ami a konzolos verzióknál tűnik szembe a leginkább: ezek a játékok még 4:3-os képarányra lettek tervezve az utolsó modellig, de a PS3 verzió sem tudja teljesen 16:9-es képarányban futtatni a játékot, egy fekete keret korrigálja a látványt. Bár mindig is volt "widescreen" opció a beállítások között, ez sosem volt az igazi, a radar alakja mindig közelebb volt egy tojáshoz, mint egy körhöz. Feltehetőleg az lesz a Remastered verziók egyik legfontosabb lényegi változtatása, hogy a játékokat már legalább 16:9-es 1080p felbontásra dolgozzák ki.
GTA San Andreas GTA San Andreas
  • Valljuk be, akik annyira elszánt rajongók, hogy szeretettel fedezik fel a sorozat korábbi epizódjait, valószínűleg már mind beszerezték a korábbi GTA játékokat, új vásárlókat pedig már nem fognak bevonzani eredeti, a mai játékosnak már fapadosnak hatnak, és ezen csak az segíthet, ha valamilyen felfrissítést kapnak, konkrétan az új The Definitive Edition formájában. Bár ebbe sohasem fogunk belelátni, valószínűleg az eladási számok is közrejátszhattak a fejlesztő és a kiadó döntésénél, ez is egy szempont lehetett a mérlegelésnél.

Hogy hogyan fognak kinézni a GTA Trilogy: The Definitive Edition új változatai, és milyen változásokat, újdonságokat és hátrahagyott tartalmakat várhatunk, az továbbra is rejtély, de a következő hetekben ezekre is fény derül. Mivel eddig szinte minden pletyka beigazolódott, annyi támpontunk van, hogy a három játék az Unreal Engine technológia segítségével kel majd új életre poraiból.

Aki esetleg mégis utólag kapott a fejéhez, és szeretné közel az eredeti Renderware verziókat, a 10. évfordulós változatok egyelőre még fent vannak Google Play-en és az AppStore-ban. Ezek a menüt eltekintve többé-kevésbé az eredeti látványvilágot képviselik, egyes extra effektek kikapcsolhatók.

Akik korábban megvásárolták az eredeti változatokat, természetesen továbbra is letölthetik őket, és játszhatnak vele.

2021.10.13 19:11  ▪ Forrás: Internet  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 13. 21:53
A zenei repertoár tutira módosított, ezen belül pedig csonkított lesz majd a remastered trilógiában sajnos, max. annyit tudok elképzelni, hogy pár új számot íratnak és beleraknak azokkal a zenészekkel, akikkel jelenleg is van aktív szerződésük. Egyébként is lehetett sejteni, még a R* bejelentése előtt is, hogy a régi játékokat le fogják venni a store-okból, hiszen ahogy írtad aki akarta már úgyis megvette, aki pedig nem akarja, az úgyis a felújításra várt jó eséllyel, és csak azt venné már meg így is, úgy is. Szóval bár kicsit tényleg fájó, valóban abszolút ésszerű döntés ez a Rockstar és a T2 részéről is. A gond csak az, hogy felröppentek olyan pletykák is, hogy a R* eléggé nevetségesen magas áron, egyes pletykák szerint 65 euróért fogja vesztegetni a remastered trilógiát, ami mindenféle plusz adó nélkül is jelenleg 27 ezer(!!!) forint. Igen, jól olvassátok, 27 ezer forint. 3db 15+ éves játékért. Persze lehet, hogy ez a pletyka nem igazolódik be, hiszen elég erős túlzás lenne, de ha abból indulunk ki, hogy eddig szinte az összes szivárgás igaznak bizonyult, akkor valamennyi esély van arra is, hogy ez is igaz, akkor viszont elmehet a bús picsába a R*, mert bár még mindig nem láttunk semmi konkrétumot a felújításból, de az is tuti, hogy annyira nem fogják felújítani meg átdolgozni, hogy 27 ezer jó magyar pénzt megérjen bárkinek is. Úgyhogy melegen ajánlom nekik, hogy ez a pletyka kacsa legyen, és ne ennyibe kerüljön, pláne akkor, ha csak egy minimálisan felújított trilógiát kapunk. A másik szivárgott, pletykált infó, amiről egyre gyakrabban olvasok mostanság, az a december 7-i megjelenés, ami szerintem eléggé reális. Bőven benne van, hogy valóban akkor jelenik meg a remastered trilógia, így október 22-én, a GTA3 20 éves évfordulóján elkezdik szépen lassan komolyabban reklámozni, október vége és november egésze alatt megy a hype meg a reklám, és végül december elején piacra dobják a remastered trilógiát. Szerintem ez egyáltalán nem elképzelhetetlen forgatókönyv. És ennek még örülnék is, ha igaz lenne, ellenben a 65 eurós ár remélhetőleg csak valami nagyon rossz vicc. Na, majd meglátjuk. Mindenesetre nyugodj békében, eredeti GTA trilógia!

totyak
Offline
2021. 10. 15. 14:52
Az én véleményem továbbra is az, hogy megfért volna egymás mellett eredeti és felújított változat is, aztán mindenki döntse el melyiket szeretné megvenni. Lemezen szerencsére még bárki beszerezheti őket, feltéve, ha van még optikai meghajtó a PC-jében. Várom a felújítás első játékmenet vieóját.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 16. 11:49
totyak: Megfért volna, de ez egy üzleti döntés a fejlesztők és kiadók részéről. Nyilván az a céljuk, hogy az új, jóval drágább kiadást vegyék az emberek, így pedig az volt a legkönnyebb és legkézenfekvőbb döntés a részükről, hogy elvették a választás lehetőségét. Ha te két sütit csinálnál, és a második jobb és szebb és finomabb lenne, mint az első, akkor már te is csak azt gyártanád drágábban, mármint több pénzért árulnád, hiába nem tetszik pár, relatíve kevesebb embernek, hogy a régit már nem gyártod többé, pedig ők azt szerették. Arról meg nem is beszélve, hogy ahogy már számtalanszor megbeszéltük, aki már meg szerette volna venni, az cirka 20 év alatt mindhárom részt többször is megvette, aki meg nem akarja, az meg nyilván nem venné meg, a többség pedig nyilván egy frissen kiadott, felfrissített, feljavított, új kiadást választana az eredeti, régi helyett, főleg konzolon, ahol ugye nem számít, hogy pl. a PS4 hardvere sokkal erősebb, mint a PS2-jé volt, mert a szoftver egy az egyben PS2-es és semmivel nem fut szebben vagy jobban, ugyanúgy néz ki, ugyanazokon a helyeken laggol mint az eredeti PS2-őn. PC-seknek meg torrenten örökre fent maradnak a régi játékok is, szóval szerintem ez abszolút ésszerű döntés volt a fejlesztők és kiadó részéről. Persze megértem, hogy nekünk, idősebb fanoknak ez kicsit fáj, meg persze mi azt mondjuk, hogy elfért volna a 2 egymás mellett, de ha a R* és a T2 fejével gondolkodunk, na meg az újabb játékosok fejével, akik már jó eséllyel rá sem néznének a régi részekre (az irányítás, a mentési rendszer meg úgy kb. minden régi játékelem miatt hozzáteszem, jogosan), akkor láthatjuk, hogy egy teljesen valid döntés született. A remastered első játékmenet videóját pedig mindenki várja szerintem, viszont az is tuti, hogy október végéig nem dobnak be semmit. A GTA3 20 éves évfordulóján szerintem lesz egy rendes trailer, de hosszabb gameplay videóra szerintem már csak novemberben érdemes számítani, azt is inkább csak hónap közepe-vége felé, ahogy egyre közeledünk majd december 7-hez, amely a szivárgások szerint és nagy valószínűséggel a remastered trilógia megjelenési dátuma lesz.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink