Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Kiderülhetett a Grand Theft Auto Trilogy - The Definitive Edition PC gépigénye

A GTA rajongói közösség már nagyon ki van éhezve az igazi új bejelentésekre, ezt bizonyítja az is, hogy a teaser után sem állt meg a Grand Theft Auto Trilogy - The Definitive Edition nyomainak keresése a Rockstar Games különböző felületein. Alloc8or, aki már korábban is jeleskedett a nagyközönség elől elzárt információk felderítésében, most újabb információkra bukkant, köztük a remastered kiadás gépigényére, de úgy néz ki, egyfajta upsell ajánlattal is készül a Rockstar.

Az alapján, amit talált, a következő rendszerkövetelményre számíthatunk:

Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5-2700K vagy AMD FX-6300
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 760 2GB vagy AMD Radeon R9 280 3GB
  • Memória: 8 GB RAM
  • Szabad hely: 45 GB
  • Operációs rendszer: Windows 10

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i7-6600K vagy AMD Ryzen 5 2600
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 970 4GB / AMD Radeon RX 570 4GB
  • Memória: 16 GB RAM
  • Szabad hely: 45 GB
  • Operációs rendszer: Windows 10

Ami ebből elsőre furcsa lehet, az az, hogy az ajánlott videokártya is igencsak soványka, ha a mai sztenderdekhez méltó 4K felbontásra gondolunk, azonban a Rockstar Games már többször eljátszotta, hogy az ajánlott gépigényt nem a legmagasabb beállításokhoz, hanem egy általuk választott beállításhoz igazította. Illetve van egy hiba is, hiszen a 6600K egy i5 processzor, nem pedig i7, de ez lehet csak sima elírás.

Néhány ajánlókép is előkerült az elsődleges logókakal és a már ismert artokkal:

GTA3 The Definitive Edition GTA Vice City The Definitive Edition GTA San Andreas The Definitive Edition

Egy további kincs, amit alloc8r talált, egy rövid leírás és egy ajánlatot, miszerint aki 2022. január 5-ig megvásárolja a GTA Trilogy – The Definitive Edition-t, 10 dollár kedvezményt kap egy másik Rockstar Games játék árábóla Rockstar Games Launcherben és a Rockstar Web Store-ban (ahol egyébként meglehetősen gyér a választék – by szerk.). Ez egy jelenleg nem elérhető Rockstar Support oldalra is tartalmaz linket a részletekért:

"Three iconic cities, three epic stories. Play the genre-defining classics of the original Grand Theft Auto Trilogy: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas updated for a new generation, now with across-the-board enhancements including brilliant new lighting and environmental upgrades, high-resolution textures, increased draw distances, Grand Theft Auto V-style controls and targeting, and much more, bringing these beloved worlds to life with all new levels of detail."

"By purchasing Grand Theft Auto: The Trilogy — The Definitive Edition from store.rockstargames.com or the Rockstar Games Launcher by January 5th, 2022, you’ll receive a $10 discount on your next purchase through the Rockstar Games Launcher or Rockstar Web Stores on qualifying products of $15 or more (exchange rates apply). Discount expires January 16th, 2022. For complete details/terms, https://support.rockstargames.com/articles/4407663218067."

Ez alapján egyébként elsősorban szebb fényekre, részletgazdagabb környezetre, nagyobb felbontású textúrákra és GTA V-féle irányításra és célzásra kell számítanunk.

A fejlesztők az elkövetkező hetekre ígértek további hivatalos információkat a GTA Trilogy - The Definitive Edition felújított kiadásról, ami a GTA3, a GTA Vice City és a GTA San Andreas feljavított változatát egyaránt tartalmazza, de még van azért némi idő a GTA3 tényleges huszadik évfordulójáig, ami az amerikai megjelenést tekintve október 22-én esedékes.

2021.10.15 22:13  ▪ Forrás: GTAForums  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 16. 12:00
A kártya igénye elég karcsú, de azért a proci meg ram igény összességében megfelel a mai sztenderdeknek, és a tárhely is elég bika az összesen 45gb-vel, már ami az átlagot illeti, na meg ha az eredeti trilógia 10gb alatti tárhelyét vesszük alapul. A GTA5 féle célzás pedig nagyon remélem, hogy a rendes free aimot és fedezékrendszert jelenti. Ha igen, azt sem tartom kizártnak, hogy akár első nap behúzom a remastered trilógiát, mert számomra a régi részek a fentebb leírt feature-ök hiánya miatt gyakorlatilag végigjátszhatatlanok és így évezhetetlenek. Mindenesetre ha a kártyát, pontosabban annak igényét nem nézem, akkor lehet, hogy kissé alábecsültem a remastered trilógiát, és egy rendes minőségű felújítást kapunk. Persze ez még eldől a későbbiekben, de ez a gépigény mindenképp biztató jel.

totyak
Offline
2021. 10. 16. 14:09
Az ajánlott gépigény, amennyiben igaz, hozza egy átlag mai játék gépigényét. Az viszont, hogy valamihez ilyen gép kell, még nem jelenti automatikusan, hogy jól fog kinézni. Sajnos láttam én már nagyon ótvarul optimalizált játékot. És itt most nem indulhatunk ki a zseniális GTA V pc portból, mert ezt más motoron másik csapat készíti.
Sajnos a kriptobányászat miatt egyébként lehetetlen normális áron videokártyához jutni, boltokban csak az irodai kártyák vannak drágán, meg a csúcs kártyák arany áron, nincs középmezőny, mint régen. És használtan is az egekben vannak az árak. Egy GTX 970 pl. 60k környéke, és hány éves kártya? Szóval nem vagyunk egyszerű helyzetben pc-n.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 16. 21:03
totyak: Igen, ez közben nekem is eszembe jutott, hogy a gépigények és az optimalizálás már két külön dolog. Mindenesetre engem azért meglepne, ha a Rockstar és a Take Two olyanokra bízta volna ezt a munkát, akik nem tudnak rendesen portolni. Javíts ki, ha tévedek, de tudtommal ez a fejlesztőcsapat, akik a remastered trilógiát csinálják, egész életükben nem csináltak zsír új játékot, csak remastered játékokat és újabb konzolos/PC-s portokat, többek közt a HALO Master Chief Collection-t, ami tudtommal konzol mellett pc-re is megjelent, és jól sikerült PC-s port. A GTA5-ös PC portból eszem ágában sem volt kiindulni, hiszen ahogy te is írtad, ez most teljesen más csapatnak a munkája egy teljesen más motorral. Viszont abból igenis érdemes kiindulni, amit fentebb írtam, hogy egy kifejezetten portolással és felújítással foglalkozó fejlesztőcsapat, nevezetesen a másfél éve felvásárolt Rockstar Dundee készíti a remastered trilógiát. Abban egyetértünk, hogy garancia semmire nincs, én is csak azt hiszem el, amit a saját szememmel látok, továbbá egy ideje a konzol mellett már én is használok gamer pc-t, amin többször is tapasztaltam a szar optimalizáció jelenséget és az egyik ok, ami miatt még mindig inkább konzolos vagyok, az a pc-s portok hírhedten rossz optimalizálása, ami a bika hardver ellenére sokszor szarabbá teszi a játékélményt, mint egy krumpli konzolon, viszont ha a fentieket is figyelembe vesszük, amelyek szerint egy kimondottan felújításra/remasterelésre és PC-s optimalizálásra szakosodott fejlesztőcsapat áll a remastered trilógia kormánya mögött, akkor azért annyit el lehet mondani szerintem, hogy az előjelek több, mint biztatóak, még akkor is, ha a végeredmény még nem ismert. A gamer PC alkatrészek meg mindig is túl volt árazva véleményem szerint, kivétel ez alól ha valami szakmabeli havertól vagy rokontól be tudja szerezni az alkatrészeket az ember baráti áron, viszont ha a rendes bolti árakat nézzük, azokat mindig is sokalltam. Más kérdés, hogy már a konzol is kezd kurva drága lenni, amire ráadásul már a játékok is minősíthetetlenül túl vannak árazva. Na mindegy, nem akarok konzol vs pc háborút kezdeményezni a fentebbi véleményemmel, szóval csak annyit írok, hogy a gép újítás sosem volt egy olcsó mulatság, a jelenlegi helyzetben viszont az abszolút nevetséges kategória. Nekem ha minden jól megy, a remastered trilógia kedvéért nem kell fejlesztenem, ha megelégszem a médium beállítások melletti többnyire stabil 60fps-sel (márpedig simán megelégszem ennyivel), mondjuk ha nem futna rajta amúgy sem fejlesztenék főleg nem most, és ha a várakozásaimat jócskán felülmúló remasteredet kapnánk, akkor fizetnék is a játékért, azt meg kényelmi szempontjaim miatt csakis konzolon tenném meg. Szóval a pc hardver kérdés engem a trilógia remastered szempontjából nem igazán érint, főleg, hogy jön konzolra, később pedig telefonra is.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink