Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

VR formában is érkezik a GTA San Andreas, Oculus Quest 2-re

Hamarosan VR szemüvegen keresztül is bejárhatjuk San Andreas-t teljes pompájában, Los Santos-tól Las Venturas-ig. Mark Zuckerberg csütörtökön egy online esemény keretében jelentette be a Facebook és a vállalkozásai jövőjét, mely során terítékre került az Oculus Quest 2, a legújabb VR eszköz, amibe a vállalat fektetett. Ennek apropóján hangzott el egy kurta, de annál büszkébb bejelentés.

A háttérben a GTA San Andreas eredeti logója jelent meg, és nem hangzott el egyértelműen, hogy az eredeti verzióhoz, vagy az Unreal Engine-re feljavított The Definitive Edition képezi majd az alapját, azt viszont tudni lehet, hogy már több éve dolgoznak a projekten, és kifejezetten VR élményre lesz szabva a játék. Mozgásban azonban nem láthatjuk.

A GTA San Andreas a második Rockstar Games játék, amit a fejlesztők VR szemüvegekre is megpróbálnak adaptálni. Korábban az L.A. Noire: The VR Case Files HTC Vive szemüvegekre jelent meg, így a PC-hez csatolható eszközök terén szétszórt lesz így portfolió. A Rockstar Games részéről még várat magára a hivatalos bejelentés, ahol talán több eszközt is felsorolhatnának, Zuckerberg megfogalmazása viszont azt sugallja, hogy a VR változat csak Oculus Quest 2-re készül egy közös projekt keretén belül.

2021.10.29 08:00  ▪ Forrás: Oculus  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 30. 12:29
Nekem csak egy kérdésem van: MIÉRT?! Mégis miért van erre szükség? Ha így haladunk, nemsokára már kenyérpirítóra és mosógépre is ki fogják adni ezeket a játékokat ahelyett, hogy egy újat csinálnának. Tényleg nem értem, miért kell ez. Arról nem is beszélve, hogy a VR ilyen régi játékkal nagy valószínűséggel használhatatlan lesz. Aki próbált már VR szemüveget, az tudja, hogy a VR a nagyon pixeles, régi, rossz minőségű szoftvereknél nemcsak hogy élvezhetetlen, de egészségtelen is, fejfájást, rosszullétet és hányingert is okoz. Igen, okoz, nem csak okozhat, hanem okozni is fog. Úgyhogy tényleg nem értem. De ez van. Egy újabb érthetetlen, alibi döntés a Rockstartól, már igazán megszokhattuk. Ettől függetlenül azért a híres Hot Coffee módot megnézném poénból VR-ban, na az már igazi VR pornó lenne.

Rockstar69
Offline
2021. 10. 30. 22:31
dani.szentgali: A Resmastered már nem lesz pixeles.

dani.szentgali
Offline
2021. 10. 30. 22:47
Rockstar69: Ahogy ti is írtátok fentebb a hírben: "...és nem hangzott el egyértelműen, hogy az eredeti verzióhoz, vagy az Unreal Engine-re feljavított The Definitive Edition képezi majd az alapját...". Tehát nem egyértelmű még, hogy melyik verzió lesz. Főleg annak fényében, hogy a leírtak alapján a VR verzió évek óta készül, míg a remastered trilógia a látottak alapján másfél évnél nem gondolom, hogy sokkal régebb óta készülne. Egyébként a Remastered is eléggé pixeles ahhoz, hogy VR-ra tegyék, pont mert annyira ragaszkodtak a fejlesztők ahhoz, hogy annyira hű legyen a régi látványhoz. Szóval továbbra sem gondolom, hogy túl jó ötlet ez a VR port, még abban az esetben sem, ha esetleg a későbbiekben megerősítést nyer az Unreal Engine-es Remastered verzió, mint alapanyag. Meg amúgy sem értem, hogy miért pont egy olyan játékot akarnak VR-ba ültetni, aminek még hivatalosan készített FPS nézete sem volt soha, kvázi egy TPS játékot akarnak VR-ba rakni, ami ugye alapvetően FPS nézetű. Arról nem is beszélve, hogy a San Andreas egy relatíve hosszú játék, míg a VR köztudottan olyan, hogy nem lehet egyhuzamban annyit tolni, mint egy normál játékot, mert 1-2 óra után a legtöbben már durván szédülnek tőle. Úgyhogy továbbra is túl sok a kérdőjel számomra azzal kapcsolatban, hogy ennek mégis mi értelme lesz, és hogyan fog ez kinézni.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink