Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Szivárognak az első nem hivatalos GTA Trilogy gameplay videók!

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition holnap jelenik meg digitális formában, azonban már most egyre több videó jelenik meg YouTube-on a felújított játékokról.

A videókban végre láthatjuk a fegyver és rádióállomás választó kereket és szemügyre vehetjük hogyan is néz ki a feljavított látványvilág, valamint olyan furcsaságokkal is találkozhatunk, mint a San Andreas menü hangjai a GTA III-ban és a Vice City-ben.

2021.11.10 10:36  ▪ Forrás: YouTube  ▪ Írta: Rockstar69

MolGabi
Offline
2021. 11. 10. 11:17
Szerintem ez nem éri meg a jelenlegi árát (sem)...

TotoWood
Offline
2021. 11. 10. 11:53
Túlságosan összecsapott lett. Az látszik, hogy GTA San Andreasra kezdték felépíteni az egészet, azzal jól is néz ki.
De a Vice City, és a GTA 3 eléggé összecsapott lett így.

Modderek kijavítják majd, viszont tényleg sok érte ennyi pénzt kiadni.

Billy
Offline
2021. 11. 10. 12:37
Külföldön már elérhető.

totyak
Offline
2021. 11. 10. 14:28
Látszik azért, hogy szebbek lettek, de szerintem azért nem véletlen, hogy a Rockstar nem mutogatja a gameplayeket megjelenés előtt. Nekem személy szerint 21 ezret nem ér ez a pakk és valamilyen szinten a rajongók szembeköpésének érzem, hogy ezekkel, meg a GTA V sokadik újra kiadásával küzdünk már évek óta. Egyetlen dologban reménykedem, bár az Rockstar játékoknál nem szokott megtörténni, hogy gyorsan esik az ára, illetve, hogy sokan ráunnak a lemezes kiadásra és olcsóbban eladják.

TotoWood
Offline
2021. 11. 10. 14:31
GTA San Andreas jó lett. Sokkal jobb lett. Látszik, hogy arra készült. Kár, hogy az összes többit összecsapták...

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 10. 15:36
Úgy látom a kamera mozgatást meg tudták oldani, ez mindenképp jó, mert az eredeti részekből nagyon hiányzott, főleg a kocsiban (jó tudom San Andreas tudta gyalog, de autóból az sem), illetve a gta4-gyel anno bejött normális GPS és waypoint rendszer is nagyon zsír. Szóval ez mindenképp király és összességében elég nagy újítás, viszont ez felveti a kérdést, hogy egy fedezék rendszert miért nem tudtak bele rakni. Vagy egy chechpointot. Értem én, hogy remastered és nem remake, de akkor ennyi erővel a kamera mozgást sem szabadott volna modernizálni. Éjszaka egyébként kifejezetten pofásan néznek ki, a fények is jók. A figurák viszont továbbra is eléggé gagyi érzetet keltenek, főleg nappal, amikor több minden látszik. Az meg nagyon látszik, hogy eredetileg inkább csak a San Andreas-t akarták felújítani, a többi részre már nem igazán jutott idő. Ez azon látszik nyilvánvalóan (a látvány mellett persze), hogy - ahogy ti is írtátok a cikkben - a menü hangok ugyanazok a GTA3-ban és a Vice City-ben, mint a San Andreas-ban (na erre mondjátok még egyszer azt, hogy ez "minőség", meg hogy "nem egy EA munka", de, sajnos ugyanúgy trehányan, a gyors és minél könnyebb pénzszerzés érdekében összedobott valami, mint amiket az EA szokott nyomni, aki ezt ezek után nem veszi észre, az egy egyszerű elfogult, elvakult rajongó). Összességében ugyanolyan, mint amit a korábbi trailerek meg képek alapján várni lehetett. Szebb, mint az eredetiek, itt-ott talán még a mobilos verzióknál is szebben néznek ki valamivel, illetve a szabad kamera mozgatás miatt szabadabb és jobb lett az egész játékélmény a két korábbi rész, vagyis a VC és a 3 esetében, amikben gyalogosan sem járműben nem volt rendes kamera mozgatás. A járművek és épületek is azért jóval szebbek, de a hangok, a mozgási és egyéb animációk és a karakterek, NPC-k kinézete viszont nem változott akkorát, hogy indokolja az árazást. Továbbra is az a véleményem, hogy ezt így, ebben a formában felesleges volt elkészíteni a rajongói modok kárára, mindezt pedig 21 ezer forintra pofátlanság volt beárazni. A régi játékosok számára egész egyszerűen kevés az újítás, alacsony a feljavítás mértéke ahhoz, hogy megérje megvenni ilyen drágán, az újak számára pedig egyszerűen nem fejlődött akkorát, nem lett olyan mértékben korszerű, hogy egy teljes játék árát kifizessék érte. 8 évnyi GTA Online után két dolog lett volna korrekt a részükről: vagy csinálnak egy minőségi remake-t a trilógiából 21 ezer forintért, vagy pedig megcsinálják a fenti produkciót, és legfeljebb 8-10 ezer forintért piacra dobják. Egyik sem történt meg, így ismét elmondható, hogy képen köpték a rajongókat egy árazásához képest gyenge minőségű remastereddel. Ez is csak egy újabb gyenge produkció, amit a jövőbeli GTA epizódnak feledtetnie kell és ki kell majd javítania. Ezzel a remastereddel is csak eggyel több szög lett a rockstar koporsójában.

TotoWood
Offline
2021. 11. 10. 16:06
Nem csak a menü hangok miatt tűnik fel, hogy eredetileg GTA: San Andreast újították volna fel... Hanem úgy a remasterelt játék egyben van. Sajnos ez sem GTA3-nál, sem Vice City-nél nincs meg.

DereX
Offline
2021. 11. 10. 18:00
Szerintem jól sikerült mind a három játék. Nem látok bennük nagy hibákat. 1 játék áráért hármat kapunk felújítva. Én látom a belefektetett munkát főleg mivel nem is olyan rég vittem ki mindhárom játékot 100%-ra. A karakterek kinézete az ahol azt látom talán illett volna még dolgozni (Tommy-nak a körme a tenyerére került) de ezt leszámítva minden tökéletes. A R* eleve azt mondta nem akarják túlzottan átalakítani a játékot, mert szeretnék meghagyni a régi feelinget. Ráadásul ez a három játék nem is a HD érából valók, sok karakter képregényes, mesés kinézetű volt régen, ez olyasmi mint ha animét akarnának megfilmesíteni. Sose fog működni. CJ szemei számomra kicsit furán is néznek ki amiatt, hogy próbálták élethűbben elkészíteni, de nem szerették volna túlságosan megváltoztatni őt.
Ha egy kicsit még odafigyeltek volna a karakterkinézetek hibáira (mint amit fentebb is írtam), akkor semmi bajom nem lenne a játékkal.

Egyébként nem tudom, hogy ki az aki a mai világban még fizikai kiadást akar megvenni. Akármennyire is hardcore fan valaki, el kell fogadni hogy nincs értelme. Az újonnan épült gépek 80%-ban semmilyen optikai meghajtó nincs már, mert a net sebessége ezerszer gyorsabb, mint bármely bluray olvasó sebessége. Ráadásul a lemezek korrodálódnak is idővel. Egyetemeken kb. max 10 év szavatosságot jósolnak egy cd/dvd-nek, ettől függetlenül működhet valami még ezt követően is, de a jelenség létezik. A gamerek kb. 90-95%-a digitálisan fogja megvenni, ez passzol azzal az érzéssel is, hogy ne pocsékoljuk feleslegesen a természeti erőforrásokat.
Árat illetően is teljesen korrekt, hiszen három játék kerül 21 ezerbe, nem pedig külön-külön kerülnek ennyibe. Be kellene látni, hogy nem a magyar átlagfizetésekhez, vagy minimálbérhez vannak az árak belőve az IT szektor területén, legyen szó hardverről vagy szoftverről. Ami nekünk 5-7 ezer ft jó ár egy régi játékért, addig a többségnek a 20-25 ezer ft lesz az.
Emlékszem amikor még ezelőtt 15 éve még voltak akik a media marktos 1-2 ezer forintos játékok árát is sokallták, sőt az akkori nagy címek több ezer forintos árát is.


Rockstar69
Offline
2021. 11. 10. 19:05
dani.szentgali: Az autókban is lehet mozgatni az SA-ban, ha jól rémlik.

Checkpoint rendszer van, ahogy a mobilos verziókba is.

A fedezékrendszerhez teljesen átkellett volna alakítani a játékokat, meg mivel semmi mást nem változtattak rajtuk, ezért nem is illik hozzájuk, ezekben a részekben még sokkal pörgösebb a játékmenet.

DereX: Azért nem mindenki PC-n játszik, a konzolokban meg még azért van meghajtó. Én is dobozosan fogom megvenni, mert szeretek ránézni a játékokra a polcon. Legtöbbször már én is digitálisan vásárolok, mert jóval olcsóbb, meg igazából kényelmesebb is, de nekem mégsem az igazi, kicsit olyan érzés, mintha warezoltam volna. Arról nem is beszélve, hogy újabban már folyamatosan csonkolják a játékokat, lásd a GTA-kat, ahol a rengeteg zenét kivesznek, vagy a GTA IV-et, ahol teljesen szétbarmolták a rádiókat, bár szerencsére csak PC-n. Ha megvan a fizikai kiadás meg eredeti formájában tudok játszani a játékokkal, legalábbis konzolon. (Nyilván ez az új játékokra már nem annyira érvényes a sok patch miatt.)

A maximum 10 szavatosság elég erős túlzás, még a PS1-es játékok is simán futnak CD-ről, pedig némelyik már a 30-hoz közelít. Nekem is gond nélkül megy a PS3-on a GTA IV bluray-ről, pedig az is már legalább 12-13 éves. Ráadásul a PS-ek eléggé igénybe veszik a lemezeket, mivel arról olvassa az adatokat játék közben, még PS3-on is csak a gyakrabban használt fájlokat telíptette fel. A PS4-től kezdve telepíti az egész játékot.

DereX
Offline
2021. 11. 10. 22:35
A lemezek élettartama nagyban függ azok használatától is. Javíts ki, ha rosszul tudom, de ma már a konzolokat is internetre kell tenni és van áruház ahol a játékokat meglehet venni digitálisan, így a lemezeknek nem sok értelmük van. A merevlemez az eszközben csak egy tároló, az lehetne akár ssd is.

PS3-at idekeverni, hogy annál hogy történtek a dolgok kicsit irreleváns, hiszen PS5 is létezik már. Én a mai trendekről beszéltem, nem a 10 évvel ezelőtti dolgokról. 10 évvel ezelőtt nagynak számított ha valakinek van bluray meghajtója, ma pedig az számít különcnek aki egyáltalán használ még cd/dvd vagy bluray meghajtót.

A fizikai kiadásnak továbbra sem látom nagy értelmét, többe kerül ez hosszabb távon a gyártónak és nekünk is, hogy feleslegesen pocsékolunk rá természeti erőforrásokat. A gyártókat egy idő után az hidegen fogja hagyni, hogy xy túl konzervatív és szereti nézegetni. Idővel az ebook olvasók is lefogják nyomni a hagyományos könyvek piacát.

GTA5 nekem is dobozosan van meg, de sose tudnám játszani azt a verziót hiszen telepítést követően rögtön több gb-nyi adatot patchel. Ez már kb 10 éve így megy az összes játékkal. A jóval régebbiek esetén állhat fent ez az érv, de azoknál nem is lehet hivatalosan verziót váltani. Akinek Steames verziója van meg a játékokból csak úgy tud downgradelni, ha egy nem hivatalos úton beszerezhető .exe fájlt szerez. Az már inkább warez.

Ettől függetlenül az én véleményemen nem tudsz változtatni s én sem akarok a te véleményeden. Én biztos, hogy nem fogom dobozosan megvenni, ha egyáltalán lesz is, maximum akkor, ha egy árban lesz a digitális változattal, akkor a (feltehetőleg) mellékkelt térképek miatt megéri.

Rockstar69
Offline
2021. 11. 10. 22:53
DereX: Ma már így van, a PS4 óta teljesen feltelepíti a játékokat. Azért hoztam ide a régebbi konzolokat, mert te azt állítod, hogy 10 év után elméletileg kuka lesz egy lemez, holott gyakorlatilag nem így van.

Nem tudom mi abban a konzervatív, ha valaki szeret gyűjteni valamit. Az ebook olvasók sem fogják lenyomni a könyveket, hacsak nem lesz nagyon durva papír hiány.

Az a baj, hogy PC soviniszta módon állsz hozzá a dologhoz. PlayStation-ön a lemezről telepíted fel a teljes játékot, nem kell töltögetni semmit, a javításokat meg kihagyhatod, csak akkor nem elérhetők az online tartalmak.

DereX
Offline
2021. 11. 11. 00:09
Azért nem kell kiforgatni a másik mondanivalóját. Nem állítottam azt, hogy a lemezek nagy általánosságban 10 év után használhatatlanná válnak. Az összes lemez (cd/dvd/bluray) képes korrodálódni, a cd a legjobban és értelemszerűen a bluray a legellenállóbb. A pár évtől akár pár évtizedig(1-3) is tarthat az alap, használat nélküli élettartamuk, de ha már használjuk is őket, akkor ez drasztikusan csökkenhet. Mivel mechanikus dologról van szó, elkerülhetetlen, hogy fizikai sérülés keletkezzen rajtuk, ezért tönkremehetnek nagyon korán. Pontosan ezért halnak meg 5-7 éven belül a merevlemezek is (sokan észre sem veszik persze). Ezért van az, hogy ma már az ssd-k élettartama nagyobb.

Amikor még menő volt CD-RW-t venni, nekem volt egy pár s bizony volt amit már nem volt érdemes újraírni, mert hamar szétmentek. Aztán évekkel később ahogy egy lemez ára filléreket ért, már nem is érte meg RW-s lemezt venni. Jelenleg is van vagy 200 db cd/dvd lemezem (bluray-em sose volt) és van közöttük ami már korrodált és használhatatlan, van pedig ami a sok olvasástól karcolódott össze akárhogy vigyáz rá az ember, s van olyan amelyiken látszólag nincs semmilyen karc, se korrózió mégis olvashatatlan

Én arra próbáltam célozni ezzel, hogy rengeteg felesleges szemetet vagyunk képesek felhalmozni s pontosan azért létezik egy csomó dolognak digitális változata, hogy ezzel is megkíméljük azt a bolygót amin élünk. Például ma már lehetne minden egyes hivatalos ügyintézést 100%-ban digitálisan kezelni, aláírással együtt, de az emberek képzetlenek és sokan még a digitális aláírás fogalmával sincsenek tisztában, így eltelik még 1-2 évtized mire minden egyes dolgot neten intézünk.

Egyébként sosem tudhatod hova kavarodik el a lemez, s hogyan képes fizikailag megsemmisülni.
Persze pl. a rockstar esetében a social clubon keresztül alapból be lesz regisztrálva a játék, így nem is kell lemezről telepítened, ha az már nem is lesz használható.

Nem vagyok PC soviniszta, ennek ellenére sose volt még konzolom és nem is lesz. Megvannak az érveim és ellenérveim mellette, belemehetünk ebbe egy kicsit. Tudom, hogy jó pár éve már a konzolokra is le lehet tölteni a játékokat sokkal gyorsabban és nem kell szarakodni a lemezek behelyezésével amitől sokkal könnyebben tud elhasználódni az. A netsebesség elképesztően fejlődött az utóbbi időben. Ma már 20-30 gigát 5-6 perc alatt leszedsz, ezt a sebességet a lemezek sosem fogják elérni. Ha jól tudom egyébként nem 100 gigás lemezek vannak egy-egy konzolban így jó pár játék feltud férni.

Valahogy nekem az sosem jött be, hogy a konzolgyártók és a játékfejlesztők összefogva teljesen félrevezetik a vásárlókat és elhitetik velük, hogy ha új konzolod van, akkor bizony veheted meg újból a szeretett játékaid, mert azok nem kompatibilisek többé. A konzolokban ugyanolyan hardverek vannak, mint a pc-kben, csak sokkal könnyebb rájuk optimalizálni, hiszen nem ezerféle processzorra kell megírni a játékot, hanem csak 1-re. (pontosan ezért optimalizáltabb egy ios egy androidnál is)
Ugyanakkor annyi különbség van még, hogy más az operációs rendszer. Nem egy windows fut rajtuk, hanem a konzolgyártó saját kis rendszere amin keresztül képes vagy játszani. Elméletben semmilyen akadálya nincs egy ezeréves ps1-es játékot ps5-ön futtatni. A hardveroptimalizáltság nem azt jelenti, hogy egy adott processzorra optimalizált játék ne tudna futni egy másik processzoron. Hiszen pontosan ez történik a pcvel is. Mivel a hardverek fejlődnek, így pont az lenne megfigyelhető, hogy a régebbi játékok jobban futnának a konzolokon, csak úgy mint a pcken. Valahogy nekem az se tetszik, hogy xbox és ps között sincs átmenet és meg kell venned mindkét platformra a játékokat. Persze ez érthető, hiszen a konzoloknak nem létezik a Steam, vagy más független boltrendszer. Te PS userként kötelezően a saját kis boltjukat tudod csak használni. A R* elvileg nem adja ki amúgy a definitive editiont Steam-re, mert sokallják a 30%-os felárat. Sajnos ma már egyre több gyártó rendelkezik saját kis boltrendszerrel és a legvégén ez eljuthat akár a konzolok szintjére is. Majd a gyártó megmondja, hogy milyen hardvereken játszhatsz.

Nekünk vevők számára a legjobb megoldás persze az lenne, ha egy adott játékot megveszel egy adott kiadásból, akkor azt tudd játszani bármin: telefonon, tableten, konzolon vagy akár pc-n anélkül, hogy 5 ezerszer kellene azt megvenned s 30 évig kelljen konzolokat a szoba sarkában tartogatni.

A gyűjtők és ebook olvasók dologra meg csak annyit, hogy hidd el idővel ahogy a társadalom természetes módon fogyatkozik és növekszik, kifognak kopni azok az emberek akik a hagyományos kiviteleket preferálják és ráfognak jönni, hogy jobban járnak a digitális formával. Azért egy több száz játékból álló Steam könyvtár is nevezhető gyűjtőnek.



Rockstar69
Offline
2021. 11. 11. 08:02
DereX: "Ráadásul a lemezek korrodálódnak is idővel. Egyetemeken kb. max 10 év szavatosságot jósolnak egy cd/dvd-nek."

Ezen nem forgattam ki semmit, pontosan ezt írtad tegnap, utólag szerkeszteni a hozzászólást nem ér.

Nem tudom milyen körülmények között tartod a lemezeidet, de én még nem találkoztam ilyennel. A 15-20 éve kiírt DVD-k is simán indulnak. Olyannal találkoztam, hogy megkarcolódott a lemez, vagy rossz minőségű volt és már néhány írás után nem olvasta be. De volt olyan lemez, amit gyakorlatilag pendriveként használtam, több évadnyi Family Guy-t vittem át vele a PS3-ra és nem volt gond vele.

A 30 évig kelljen a konzolokat a szoba sarkában tartani meg pont a környezetvédelem ellen szól. Annál környezet kímélőbb dolog nincsen, mint ha már "muszáj" vagy megvenni valamit, akkor minél tovább használod azt.

Nem fognak kikopni ezek az emberek, nagyon sok fiatal vesz fizikai könyvet a mai napig is, pedig ők már bőven az a generáció, amelyik ismeri az ebook olvasót. Egyszerűen teljesen más érzés a kettő. Érzed a könyv illatát, kézbe veszed, lapozgatod. Az ebook olvasó meg olyan, mintha egy PDF fájlt olvasnál, meg így is túl sokat bámuljuk a képernyőt, ami nem tesz jót a szemnek. Persze nyilván egyre jobban visszafog ez szorulni. Egyébként a bakelit lemezek is reneszánszukat élik, mert rájöttek az emberek, hogy a CD után az adja legjobb minőséget, illetve ad egy bensőségesebb érzetet a zenehallgatásnak.

A Steam könyvtárat is lehet valamilyen szinten gyűjteménynek nevezni, de azért mégsem olyan, mint egy fizikai gyűjtemény. Ráadásul ahogy írtam, különösen PC-n a digitális kiadásokat állandóan csonkítják, illetve akár az is előfordulhat, hogy egyszer a Steam lehúzza a rolót.

DereX
Offline
2021. 11. 11. 11:14
Nos válaszoltam volna tételesen a hozzászólásodra de az oldal nem engedi. Hajnalban is szerettem volna pontosabban fogalmazni a vissza kompatibilitásról, de azt se engedte.
Mivel nem ír ki hibaüzenet még azt sem tudom, hogy mi nem tetszik neki benne. Semmilyen trágár szó, semmilyen link. Nekem így nincs kedvem vitázni.

Nem értem miért nem lehet egy hibaüzenet kiírni, ha valami nem tetszik a rendszernek, jómagam döntsem el több száz szóból, hogy mi a baja.

totyak
Offline
2021. 11. 11. 12:29
DereX: De nem is kell ezen vitázni. Nincs azzal gond, ha neked jobban fekszik a digitális vásárlás, másoknak meg a fizikai verziók. Ízlés kérdése. Mindegyiknek lehetnek előnyei és hátrányai is. Én is jobban szeretem fizikai példányban megvenni a GTA-kat. Akkor is így veszem, ha lemez nem is lesz a dobozban, csak egy kód, mert én szeretek néha rájuk lesni a polcon. Neked meg kényelmesebb digitálisan, az sem gond. Neked ott vannak az akciók, nekünk meg a használt fizikai kópiák (konzolon) olcsóbban.
Nem is értem miért próbáljátok egymást meggyőzni, úgysem fog menni és lényegében mindenki mondandójában van igazság.

DereX
Offline
2021. 11. 11. 16:17
Nem akartam meggyőzni senkit. Láttam más poszt alatt nagyon írogatjátok a fizikai kiadást. Én meg csak úgy éreztem odabiggyesztem így jó pár év inaktivitás után, hogy amúgy szerintem nem oké a fizikai kiadások. Sok szempontból sem. S megemlítettem pl. a lemez élettartamot amiről sokan azt se tudják, hogy létezik. Amúgy erre picit vissza térve szívesen mutattam volna egy képet egy cd-ről ami a birtokomban van és korrodált lemez, hogy hogy is néz ki. Pont egy röntgen felvétel lenne rajta, de már az orvos se tudja beolvasni 9 éve, mert már a kiíráskor korrodált volt. Nem is értem hogy sikerült úgy kiírniuk.

Egyébként, ha PC-re lenne és kb. egyforma árba jönne mint a digitális, akkor én is azt venném, mert tuti lenne benne térkép, de csak ezért. Tegnap utánakeresgéltem neten de sehol nem találtam arra vonatkozó infót, hogy lesz fizikai kiadás PC-re.

Már a GTA5-t se próbálom meg lemezekről telepíteni, mert a netem jóval gyorsabban megteszi, minthogy betegyem a 6-7 lemezt. Alapból hülyeség volt nekik dvd-re kiadni, nem értem miért nem bluray-t használtak, 2014-ben azért már elterjedt volt.

Egyébként fizikai kiadás lehetne pendrive is végül. Aztán mellé ugyanúgy ott a doboz, meg a térkép és többi környezetszennyező hülyeség.
Persze annyi szépséghibája van, hogy azokról is lassú lenne a telepítés, de legalább egy olyan megoldás ami azért sokkal inkább a mai korhoz illő.

Azt is láttam, hogy az árral is voltak viták. Szerintem 6-7 ezer forint per játék az nem rossz. Azzal se értek egyet, hogy alig dolgoztak rajta. Ma már azért elég sok videó és stream van róluk. Nagyon jók lettek szerintem, mindhárom. Nem értek egyet azzal, hogy csak az SA-ra fókuszáltak volna.
Ami viszont nem tetszik az a karakterek minősége. Egyik képen Tommy Vercetti ahogy fog egy fegyvert a hüvelykujja körme pont olyan részen van ahol fizikailag lehetetlen. Látszik, hogy sok modellnél odafigyeltek arra, hogy a ruhák különálló dolognak tűnjenek, de sok helyen meg nem, sőt pl. Ryder ingje full olyan, mint egy zöld gumiruha. Amin mindenképpen kellett volna dolgozni azok a ruhák és alapból a karakterek. Láttam 1-2 átvezetőt, ahol a szemek, újjak és végtagok glitchelnek, de csak ha figyeled ezeket akkor veszed észre.

Amit nem hoznék fel feltétlenül negatívumként az az, hogy az animációakt egyáltalán nem csinálták újra, ugyanazok a régi darabos mozgások vannak. Viszont szerintem az intrókat meglehetett volna csinálni és nem felhasználni a régieket, na az megint egy rossz döntés volt.

A menühangok, hogy SA-ból vannak, engem annyira nem zavarnak. GTA3 menüjének nincs is nagyon hangja ilyen tök kellemetlen digitális hangot adtak neki, legalábbis Steames verzión nekem ilyen.


totyak
Offline
2021. 11. 11. 16:32
DereX: Hivatalosan eddig azt közölték, hogy PC-re és PS5-re nem lesz fizikai kiadás, minden más konzolra igen. Hogy térkép, vagy hasonló dolog lesz-e a dobozban, az kérdéses. GTA V-nél még azt éreztem, hogy meg akarnak felelni az elvárásoknak a fizikai kiadás meglétével, ezért a 7 DVD. Bluray PC-re szerintem soha nem lesz, nem terjedt el. Szerintem a következő GTA PC-re már csak doboz lesz papírokkal és digitális letöltőkóddal, semmi lemez, semmi pendrive. Gyűjtőként nekem így is megfelel egyébként. Az ár nekem pl. nem tetszik, tény, hogy 7K per darab, csak nem tudom őket külön-külön megvenni, tehát a 21 ezret mindenképpen fizetnem kellene. Türelmes vagyok, kivárom, amíg olcsóbb lesz. Remélhetőleg itt nem az lesz, mint a PS3 lemezes San Andreas-nál, hogy később meg szinte lehetetlen lesz beszerezni. Véleményem szerint lehetett volna itt még dolgozni sok mindenen, csak nem vesztegették rá az időt. Azért kíváncsi volnék mennyi ideje készítették ezt a három felújítást.

DereX
Offline
2021. 11. 11. 19:21
" Bluray PC-re szerintem soha nem lesz, nem terjedt el." Igen, de erről ők is tehetnek, mert sose próbálták meg elterjeszteni. Egyébként még az is jobb, hogy "üres doboz" letöltőkóddal, meg a többi kiegészítővel. GTA5-höz járt térkép, azért szerintem ez a minimum, hogy ezt adjanak hozzá. Mondjuk hivatalos rejtett csomag, falfirka stb térképet is adhatnának.

Ha láttad valahol, hogy előre bejelentették, hogy nem lesz fizikai azt ellinkelnéd, mert nem találom. Abban az esetben én megvenném akkor fixen digitálisan.

Az árra rátérve: Nyilván, ha azt nézzük, hogy Magyarországon vannak akik 100-130 ezerből élnek, nekik ez sok pénz, de nekik még a 7 ezer is az. Egy olyan országban pedig, ahol 700-800 ezret kapnak ott ez alamizsna. Az rendben van, hogy a lakhatás drágább is ezekben az országokban, de a termékek és szolgáltatások díja ugyanannyi.

Az, hogy nem lehet külön-külön megvenni az tény, de 7 ezer ft darabjáért nagyon is jó ár. Hát valószínűleg, ha valakinek nehézséget jelent ennyit egyszerre kiadni az várni fog. A mai világban ennek az összegnek a többszöröse megy el olyan játékokban ahol mikrotranzakciók vannak. Érdekes, hogy a nagy Magyar szegény társadalomnak mégis telik haviszinten arra, hogy ezer kis fizetőeszközt vásároljon a kedvenc játékában és még streamereknek is rengeteg pénzt adományoznak, ugyanakkor egyszeri 21 ezer ft-ot sokallanak három felújított játékért. Ne hogy magadra vedd, nem rád értem ezt.

Egyébként nekem mindhárom játék tetszik. Tudom, hogy van aki örök SA fan és a másik kettőt leszarja, ezért nem is venné meg. Szerintem hiba lenne azokat nem beszerezni.
Nem tudom, hogy az ára mennyire fog lejjebb menni. Márcsak azért sem, mert a G2A-n az eredeti trilógiának az ára 14e ft körül mozog. Ők ugye pont arról híresek, hogy olcsóbban adják a játékokat. Én egyszer egy Stream nyári vásárban fogtam ki a teljes GTA játékokat, amely tartalmazta a GTA3, VC, SA, GTA4 + DLC és mind ezt 2 ezer ft-ért, kb. 9 éve
Hülye lettem volna nem beszerezni annyiért. Előtte is toltam ezekkel a játékokkal csak hát ugye más módon

A GTA5-t viszont a megjelenés napján megvettem '14 áprilisában/júliusában (nem emlékszem a pontos időre) és már mondta az 576kb-os csávó, hogy ma én vagyok kb. a 100. aki ezért jött.

A játék fejlesztéséről meg mondom csak annyit, hogy ellentétben az ezt az oldalt olvasó rengeteg negatív kommentelővel ellentétben én megvagyok velük elégedve. Elég csak pár videót megnézni. Én nem értem, hogy lehetnek valakinek akkora elvárásai 20 éves felújított játékok esetén, mintha ma jelentetnének meg egy AAA játékot. S ide jön be az ár, hogy ennyi pénzért ezt meg azt kellett volna még, csak az fránya dolog, hogy itt bizony 3 játékról és nem egyről van szó.

De nem leszek fanatikus szeretője a definitive editionnek, főleg úgy, hogy perpillanat futtatni se tudja szerintem a gépem. A karakterek mozgásain, kinézetén, a ruhákon még rengeteget kellett volna dolgozni. A tárgyak, épületek mind tökéletes szerintem. A járművek is rendben vannak.

Rockstar69
Offline
2021. 11. 11. 22:22
DereX: "A PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S és Nintendo Switch konzolokra megjelenő fizikai kiadás december 7-től lesz megvásárolható."

DereX
Offline
2021. 11. 11. 22:40
Hm Ha egyetemen ezt adtam volna be vizsgán, amikor a dolog cáfolatáról kérdeztek akkor megbuktam volna.

Javíts ki de totyak azt írta nem fogják kiadni fizikai kiadásként PC-re. Az általad bemásolt szöveget természetesen megtaláltam én is, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogják kiadni. Ez azt jelenti, hogy december 7-én nem fogják, de nem írták azt, hogy sosem.

Ha ennyiből azonban lehet arra következtetni, hogy sose lesz kiadva akkor oké, de ez számomra csak annyit jelentett, hogy a PC verziót nem most adják ki. Egyébként is elszokták ezt játszani, hogy konzolokra hamarabb jelenik meg, mint PC-re, mintha bármi oka is lenne.

totyak
Offline
2021. 11. 11. 23:19
DereX: A hivatalos oldal is ennyit ír csak (telefonról sajnos nem tudom linkelni, nem tölt be a Rockstar oldala), nem tér ki rá, hogy időlegesen maradnak ki a fizikai kiadások PC-n és PS5-ön, vagy egyáltalán nem érkeznek. Én a másodikra tippelek, de ha PC-re megvennéd dobozosan, akkor lehet érdemes várnod kicsit, hátha.

DereX
Offline
2021. 11. 12. 02:29
Hát maradjunk annyiban, hogy az utóbbi 1-2 órában picit meggondoltam magam a vásárlással, ahogy ránéztem redditre és elborzadtam a karakterekről készített képekről...

Rockstar69
Offline
2021. 11. 12. 06:43
DereX: Szerintem ebből egyértelmű. Mivel digitálisan már megjelent a játék, közölniük kellett volna, hogy lesz fizikai kiadás, hogy ne vegye meg kétszer, akinek az kell.

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 12. 17:39
Rockstar69: Értem, amit mondasz, ettől függetlenül még nem változik a véleményem erről az egészről. Vannak fejlődések, de ezt így, ennyi pénzért akkor is gáz és irreális volt kiadni, főleg a kevesebb zenével és azzal a rengeteg buggal, amik vannak mindhárom "felújított" játékban.
totyak: Ezen a digitális vs. fizikai játék témán szerintem is felesleges vitázni. Mindenkinek az a szimpatikus, amit akar és amihez hozzá van szokva. Összességében amiket leírtatok, az mind igaz. A lemezek is tönkremennek idővel, főleg ha az ember nem vigyáz rájuk, vagy csak szimplán olyan gépet, pontosabban DVD vagy blueray meghajtót használ, ami szar és nagyon karcolja, károsítja a lemez felületét. Ugyanakkor a HDD-k és SSD-k is képesek idővel elhasználódni, szóval egyik sem tart örökké. Az pedig, hogy melyik tart tovább, elég sok különböző dolgon, körülményen múlhat és múlik is. A HDD/SSD is tönkremehet és idővel tönkre is megy, ahogy a CD, DVD, blueray és egyéb adathordozó lemezek is. Az pedig, hogy ez mikor következik be, az nagyban a felhasználókon is múlik, hogy mennyire vigyáznak rájuk. És az pedig egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyiket választja. Előbb-utóbb minden tönkremegy, elhasználódik, stb. ez ellen nem igazán lehet mást tenni, csak minél jobb minőségű termékeket vásárolni és a vásárlást követően minél jobban vigyázni kell rájuk. A többi már csak az időn múlik.

DereX
Offline
2021. 11. 12. 20:17
Sokmindenben van igazság a használatot illetően, de ha picit is értesz pl. a HDD-k és SSD-k működéséhez akkor tudod, hogy a HDD-k elkerülhetetlenül el fognak romlani 10 éven belül. Tele lesz hibás szektorral, amitől ugyanúgy betudod kapcsolni és tudsz róla adatot olvasni még, a dolog lényege itt a még-en van. Azokat a szektorokat már nem tudod olvasni se írni ami tönkrement és mivel ez fizikai sérülés, ezért nem is lehet megjavítani, hacsak nincs annyi pénzed amiből 20 hdd-t is tudsz venni.

Az SSD-k ezzel szemben nem mennek így tönkre, de tele van a net azzal, hogy igen ezek is széttudnak menni. Nos az első generációk talán igen, de már jó pár éve sokkal nagyobb élettartamot kínál egy SSD, mint egy HDD. Az SSD-kbe, ha az egyes blokkokba túl sokszor írunk akkor előfordul majd az, hogy nem fogja egy idő után engedni, hogy abba az adott blokkba új tartalmat írj. Ettől függetlenül olvasható marad. Ez a jelenség több ezer TB írása után történik meg. Kitudod akkor ebből következtetni, hogy akkor még sem kell annyira félni attól, hogy SSD-t kellene cserélni. Az évek során még sose kellett nekem, pedig használva van rendesen, ellenben HDD-vel.

A CD és DVD meghajtók minősége teljesen irreleváns. Vehetsz LG meghajtót, vagy valami nevenincset, mindegyik kb. egyforma árban vannak. Mivel a lemezt fel kell pörgetni, ezt pedig minden meghajtónak meg kell tennie, ekkor történnek meg a mikrokarcok, vehetsz te akár szuperdrága meghajtót, akkor is keletkezni fog rajta karc. Ahogy attól is, ahogy visszateszed a lemezt a tartójába.

https://upload.wikimedia....estroyed_CD.JPG
Tessék, így néz ki egy korrodált lemez. Ez akkor is megtörténhet, ha nem is használod.

Abban viszont igazad van, hogy ezt az egész témát felesleges volt idekeverni, de azért látszik, hogy vannak technológiai félreértések a témában.
Soha nem ment még szét amúgy játéklemezem, de kitudja, lehet valamikor megtörténik. Ugyanakkor van jelenleg is birtokomban korrodált lemez, ami a 9 éves kort fogja jövőre betölteni és rögtön korrodálódott, illetve olyan lemez is van amire kiírtam egy csomó adatot sikeresen, majd a 10. beolvasás után már nem volt képes rá egyetlen meghajtó sem, karcok pedig nincsenek rajta, vagy nagyon picik.

Bármi megtörténhet, ahogy valaki kap egy gyári hibás SSD-t ami szétmegy, vagy valamiért mindig ugyanabba a blokkba ír neki a lemeze, mert mindig "törli" előtte azt ami előtte volt ott.
Ahogy az is megtörténhet, hogy egy HDD 20 évig is "működjön", használat mentesen természetesen, na meg diagnosztikai programot sose futtatva ami felfedné a hibákat.


dani.szentgali
Offline
2021. 11. 14. 13:30
DereX: Igen, lényegében én is csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mind a lemezek, mint az egyéb adathordozók, esetünkben a HDD-k és SSD-k is elromlanak idővel, ahogy minden más is elhasználódik idővel az élet minden egyéb területén is. Ahogy az élőlények, így pl. mi is "elhasználódunk", vagyis megöregszünk idővel. Emiatt is írtam, hogy ezen felesleges vitázni. SSD-ből is ugyanúgy vannak újabb, drágább és strapabíróbb gyártmányúak, mint ahogy CD-ből és DVD-ből is vannak jobbak és rosszabbak, mint pl. a Blueray lemezek is ritkábban karcolódnak a vastagabb borítás miatt, stb. Szerintem nem kell különösebben hozzáérteni sem ehhez az egészhez ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, előbb vagy utóbb mindkettő elromlik. Emiatt is írtam, hogy felesleges általánosítani. Elhiszem, hogy a te CD meg DVD lemezeid szarok voltak és elhasználódtak hamar, az enyémek bőven sok ideig bírták, míg a HDD-m meg SSD-m is bírják jelenleg, bár az SSD-m az állapotjelző program szerint 2 év alatt már veszített egy-két százalékot az állapotából, pedig eléggé új generációs/új típusú, ráadásul magán a Windowson kívül a világon semmi nincs rajta, ami indokolta volna a két százalékos romlást. Szóval továbbra is tartom a véleményem, hogy minden csak azon múlik, milyen minőségűt vesz az ember és hogy mennyire vigyáz rá, akár CD/DVD akár HDD/SSD-ről beszélünk, így ebbe belekötni teljesen felesleges, mindenki azt használ amit akar, vigyáz rá amennyire lehet és majd lecseréli, amikor az elkerülhetetlenül tönkremegy. Mert minden ugyanúgy tönkremegy idővel, akár lemez, akár digitális. Azt pedig mindenki eldönti, hogy melyiket akarja használni. Én egyébként mindkettőt 50-50%-ban szoktam használni, mert bár jó 10-15 évig inkább lemez párti voltam, az utóbbi 1-2 évben, főleg a covid miatt már sokkal inkább digitálisan vásárolok játékokat mind konzolra, mind PC-re.

DereX
Offline
2021. 11. 14. 17:15
Szakmabeli vagyok, de természetesen nem ez a konkrét szakterületem.
Ezzel a hozzászólással viszont le is fogom zárni a vitát, mert nincs értelme, teljesen off az egész.

Látszik, hogy eme utolsó hozzászólásodból kb. semmit nem értesz hozzá ezért felvilágosítalak 1-2 dologban.

Az SSD-d gyártója meghatározott egy mennyiséget, hogy mennyi TB-nyi adatot írhatsz a lemezre addig, amíg az nem hal meg. Annak a 2%-át használtad el globálisan. 1% is lehet, attól függetlenül ugyanúgy működni fog a lemez. Ha tönkremegy, az adatokat 99%-os esélyel bármikor letudod majd róla menteni, újat nem fogsz tudni ráírni. (ha az összes blokk szétment csak akkor)

Az ssd blokkjai nem egyformák. Ha az egyik folyamatosan használva van, akkor az bizony idővel hibás lesz, de a többi ugyanúgy működni fog. Sőt annak a blokknak az élettartalma 1% lesz, míg a többi marad jóval magasabb. A globális 2%-os csökkenés semmit nem jelent. Az ssd blokkjait bármikor lehet tesztelni és bármikor mutathatna hibás blokkot akár 100%-os kondíció mellett is. Ugyanez fordítva: Ha 1% a kondíció akkor is működhet még az összes blokk. A gyártók belőttek egy számot, amennyinél már biztos, hogy hibás lesz a blokk. A hibás blokkba új adatot képtelen leszel írni, de az ott meglévőt bármikor lehet olvasni. Ezen blokkok nem tudnak terjedni, mert teljesen más a működési elv.

A hdd-k esetében a felpörgések, a fej mozgása következtében elkerülhetetlen az, hogy idővel hibás szektor alakuljon ki. Fizikai sérülés keletkezik a lemezen, ami idővel szélesedik. (nő a hibás szektorok száma)
Olyan, mint egy áttétes rák, amit soha semmivel nem lehet megjavítani.
Értelemszerűen minél kevesebbet használják a lemezt, annál tovább él.

A gyártók nem igazán számítanak, mert mindegyik szabvány szerint készül. Alig van közöttük eltérés. A szakmában nagy egyetértés van, hogy minden merevlemez meghal, a vásárlástól és rendszer használattól számított 8 éven belül. Az emberek 90%a nincs ezzel tisztában és az intő jeleket sem ismerik. Ebből kifolyólag vehetsz te drága wd-t, vagy olcsó seagate-t, nagyjából ugyanakkora eséllyel fognak élni sokáig, vagy halnak meg hamar.
A laptopomban seagate hdd-t cseréltettem ki garanciálisan miután 1,5 évvel a vásárlást követően hibás szektorok alakultak ki.

Ugyanakkor a toshiba se egy jó márka, sőt elvileg még a seagate-nél is olcsóbb, mégis meg van már 4 éve mindennapi intenzív használatot követően. Ismerőseim között pedig volt akinek 3 évvel később szétment a wd márkájú hdd-je. (hdd-k között a wd a top1)
Ugyanakkor az évek során még soha nem hallottam és nem láttam szétment ssd-ről.

A felpörgetéseket ki lehet azzal backelni, ha az ember kikapcsolja a merevlemezek 20 perc inaktivitás utáni kikapcsolását energiatakarékosságból. Ha ezt kikapcsolod a lemez mindig pörögni fog, de a sima pörgéstől semmi baja nem lesz.

CrystalDiskInfo-t leszeded és ellenőrzöd. Ha sárga, akkor 1 évig még él, de én nem használnám tovább, lementenék róla minden fontos adatot és 1 havonta nézném éppen mennyi hibás szektort mutat. Ha piros, akkor azonnal le kell menteni róla minden adatot.

A cd és testvérei ugyanazon az elven működnek, mint a hdd-k. Felpörgésük során karcolódnak. Minél többet használod annál többször. Vigyázhatsz a lemezre amennyire csak akarsz, elkerülhetetlen. Az sem számít, hogy arannyal bevont-e a meghajtó, vagy a legolcsóbb meghajtó-e. A meghajtók csak sebességben térnek el, illetve attól, hogy képesek-e olvasáson kívül írásra, és cd, dvd-t is támogatják-e, vagy csak az egyiket.


Ne vonj le általánosításokat az én lemeztárolási szokásaimról. Közel 200 lemezem 90%-a kifogástalan állapotban van jelenleg is. Mindegyik olvasható.
Vannak azonban olyanok amelyek nem olvashatóak, pedig látszólag nincs rajtuk semmilyen karc. 10-12. alkalommal be lehetett őket olvasni, utána valami szétment. Ennek is megvan persze az indoka és tudom is mi, de felesleges leírni.
Van egy korrodált lemezem, alapból korrodált volt amikor megkaptam. Egy gerincröntgen van rajta és rejtély hogy tudták egyáltalán ráírni az adatot. Fentebb linkeltem is képet egy brutális korrózióról.

Én a lemezeimtől idővel megfogok válni, mert helyigényünk is nagy és idővel szétmennek. Vagy szimplán lassú adattárolási egységek. Akkor viszont aggódhatok, hogy vajon hová fogják őket szétszórni a földön és ezzel szennyezve azt. Ezért inkább már egyáltalán nem is veszek fizikai kiadásokat. 2018ban az amerikaiak 83%-a már digitálisan vásárolta játékait, 2009-ben csak 20%-uk tette. 10 éven belül megszűnhetnek a fizikai kiadások.

A könyvek is szétmehetnek, a tinta elkophat. Egy ebook vagy annak utódjával 50 év múlva és ugyanabban a minőségben és környezetbarát megoldásként lehet majd olvasni egy könyvet.




dani.szentgali
Offline
2021. 11. 14. 20:05
DereX: Itt most arról volt szó, hogy konkrétan belekötöttél abba, hogy valaki lemezeket használ és azt állítottad, hogy a lemezek egytől egyig szarok, mind tönkremennek, míg a HDD meg SSD nem. Én erre annyit mertem mondani, hogy ez a kijelentésed nem feltétlenül állja meg a helyét, hiszen minden elromlik idővel, ahogy te is írod. Elfogadom, hogy szakmabeli vagy, nem is azt mondom, hogy jobban értek hozzá. Csupán azt mondtam, hogy attól mert számodra szarok a lemezek és neked csak a HDD meg SSD tartós, attól még másoknak lehetnek eltérő tapasztalataik. Ugyan veled ellentétben nem vagyok szakmabeli, de azzal én is tisztában vagyok, amiket leírtál. Plusz én is használom a CrystalDiskInfo meg HadDiskSentinel programokat, nem random mondtam egy számot, hogy mennyivel lett rosszabb az SSD-m. Valószínűleg rosszul látom, de nekem ebből az egészből az jött le, hogy szerinted a lemezek szarok és csak az SSD-k jók, viszont abban mindketten egyetértünk, amit leírtunk, tehát, hogy idővel mindkettő tönkremegy. Nem értem a problémát éppen emiatt. Én elfogadom, ha neked nem jönnek be a fizikai kiadások, nem értem, miért nem lehet azt elfogadni, ha másnak meg bejön. Ízlések és pofonok, amíg van minden, addig felesleges ezen vitatkozni. Én mindössze ennyit akartam kihozni ebből az egészből, amellett hogy én is tudom, hogy az SSD-k és HDD-k is jók. Nyilván az is más, ha már egy eleve szar állapotú lemezt kap az ember, de erre megint csak azt tudom mondani, hogy ez mindennel így van, ami használt, az annyival rosszabb is. Igen, az SSD is. Nyilván ha olyasvalakitől veszünk használtan lemezt, aki nem vigyázott rá, az lehet, hogy rossz lesz, de ez mindenre igaz. Ezért sem értem az általánosítást, amit a lemezekről mondtál és amivel beleszálltál totyakba, hogy miért használ ő vagy bárki más lemezeket.

DereX
Offline
2021. 11. 15. 12:59
Ezzel az erővel maradjunk a floppy-knál is hiszen azokat is sokan vásárolták annó és van ami mai napig működik nem?

Ne is foglalkozzunk azzal, hogy vajon melyik hol fogja majd végezni, ha majd egyszer megválunk tőlük.

A sebességről ne is beszéljünk, a jövő játékai már a 100 gb-s méretet is elérhetik, ezt pedig jelenleg az internetről való letöltésen semmi nem fogja neked észszerű, belátható időn belül feltelepíteni.

Megpróbáltam rávilágítani arra, hogy a fizikai kiadások már csak ezek miatt sem érik meg, az hogy valaki szereti nézegetni a jövőbeli szemetet, nonszensz számomra. Amennyiben egyébként ilyen mértékben növekszik a digitális vásárlók száma, 10 éven belül egyébként sem lesz miről vitázni.

Idővel minden tönkremegy, és idővel minden veszít az állandóságából. Más az azonban, hogy az ember mindig az elérhető legjobb megoldást választja, ami bizony bizony most az ssd. Hiába fog "tönkremenni" az írási lehetőség, adatvesztésről szó sincs. Ellenben a hdd-k esetében. Ezt az egy mondatot próbáltam megértetni abban a hosszú hozzászólásban, de ez sem sikerült.

Úgy látszik te csak mindenben a te véleményedet akarod kihozni "győztesnek", mindenhol a te hozzászólásod akarod látni az utolsónak, elég ha valaki csak a fórumra ránéz. Én innentől kezdve ezt befejeztem.

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 16. 12:02
DereX: Nagyon sajnálom, hogy ebből az egészből számodra ez jött le. Hidd el, nem ez a helyzet, bármennyire is máshogy látod. Az, hogy a fórumon enyém az utolsó hozzászólás sok témánál (egyébként nem az összesnél), az nem jelenti azt, hogy csak az én véleményem számít, max. csak azt, hogy én is le merem írni a véleményem amellett, hogy tiszteletben tartom másokét is. Az, hogy sok hozzászólás az enyém, annak tudható be, hogy már jó ideje elnéptelenedett a fórum, ami részben a Rockstar passzivitásának, részben a Facebook csoportok létrejöttének és népszerűségének köszönhető, ami miatt már kb. senki nem jár fel fórumokra, hiszen ezek a csoportok helyettesítették őket (ezt nem én találtam ki, mielőtt megkapnám, hogy ez csak az én véleményem, amit vadul rád akarok tukmálni, hanem többek között @Rockstar69 is mondta elsőkként), így azért szerepel sok helyen utolsóként az én hozzászólásom, mert az oldalra rajtam kívül sokan már nem járnak fel. Úgyhogy biztosíthatlak arról, hogy egyáltalán nem úgy gondolom, hogy csak az én véleményem számít, elfogadom a tiédet és másokét is amellett, hogy leírom a sajátomét is, amivel szerintem nincsen gond. Ha megnézed a másik hír alatti vitánkat, oda is írtam, hogy várom a válaszod és elfogadom a véleményed és másokét is attól függetlenül is, hogy nem feltétlenül értünk egyet. Tényleg sajnálom, hogy ebből az egészből te ezeket szűrted le, mert nem ez volt a célom vele, egyszerűen csak kiállok a véleményem mellett, mint ahogy te és a többiek is teszik. Nem akartam soha senkire ráerőltetni semmit, rád sem. Pont azt írtam, hogy ha valaki jobban szereti a lemezes verziókat, az had használja azokat, míg ha te vagy bárki más már csak merevlemezt és digitális játékokat akar, akkor használja azt. Nem tudom, ebben mi a "csak az én véleményem számít és másoké nem" dolog, a fórummal kapcsolatos dolgot pedig már tisztáztam, hogy senki nem használja már az oldal fórumát, emiatt van sok helyen az én hozzászólásom, mivel évek óta senki nem jár fel a fórumra.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink