Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A modok után a cégeket kezdett támadni a Take-Two, beleértve a Hazelight nagysikerű It Takes-Two játékát

Már nem elégszik meg a legnagyszerűbb GTA módosítások eltűntetésével a játék sorozat kiadója, a Take-Two Interactive újabban cégeket perel, akinek a nevében a "Take" és a "Two", vagy a "Rockstar" szavak szerepelnek. Ebbe pedig beletartozik az év egyik legsikeresebb, év játéka díj jelölt megjelenése az It Takes-Two a Hazelight stúdiójától.

Bár az "It takes two" igazából egy régi szófordulat, a Take-Two Interactive valahogy győztesként került ki a védjegy oltalmával kapcsolatban indított perben, és bár egyelőre még megmaradhat az elmúlt idők egyik legkülönlegesebb kooperatív játék neve, többé már nem a Hazelight birtokában lévő védjegy.

De ez csak egy abból a 25 védjegy oltalmának megsértéséért indítotteljárásban, amit a T2 csak az elmúlt 3 hónapban indított. A bevételekből láthatóan jócskán futja a cégnek ügyvédekre, hiszen más olyan kapcsolódó kifejezésekre is igényt tartanak, mint a "social club", "mafia", "civilization" és más, a kiadó termékeihez kapcsolódó névre.

Támadja még többek között.

  • Egy pekingi cég Starrocks márkanevét
  • A Max Fayne divatmárkát
  • Számos tetováló szalont és éttermet, aminek a nevében a "rockstar" szó szerepel
  • A zenei könyvek kiadásával és élő zenés események kiadásával foglalkozó Thin Like A Rockstar szintén letett a márkanevének védjegy oltalmáról a per során
  • A Rockstar Axe Throwing nevű floridai cég pedig jelenleg próbál visszaperelni

 A Take-Two Interactive által indított keresetek teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

2021.12.04 08:24  ▪ Forrás: Eurogamer  ▪ Írta: Bence (Visali)

TotoWood
Offline
2021. 12. 04. 10:40
Ezért sem fogok új GTA-s weboldalt készíteni! Sőt, visszagondolva, 2005 környékén sem ezzel kellett volna foglalkoznom!

GTA Online akciókat pedig nem kellene hirdetni, mert ezzel csak a profitorientált T2-t szolgáljátok ki lelkesen, ingyenes, alkalmanként némi ajándékért cserébe!
Most már újra szólnak a régi zenék is a játékban, és bizony azt gondolom az egyik zeneszám közben is, hogy F... Rockstar, F... Take-Two, F... EA, F... Activision

Bence (Visali)
Offline
2021. 12. 04. 12:32
TotoWood: Egy ideje figyelem a kommentjeidet, és mindig meglep, hogy mennyire hasonlóan gondolkodunk. Egy az egyben azt írod, amit én is szeretnék.

TotoWood
Offline
2021. 12. 04. 21:21
Inkább csak józan ész...

Lehet, hogy már annak is örülni kell, hogy EA szerezte meg a Codemasters-t.

Rockstar69
Offline
2021. 12. 04. 23:18
TotoWood: Nekem is pont ez jutott eszembe. Mikor olvastam, hogy végül az EA szerezte meg a jogokat, csalódott voltam, de ez elmúlt hónapok hírei után már nem bánom.

Billy
Offline
2021. 12. 07. 08:19
Emlékszem haverokkal mennyit röhögtünk az EA-n hogy mekkora pénzéhes társaság lett, akkor még nem tudtuk mi lesz a jövő.

Már azt is eltudom képzelni a GTA 6-nál, hogy külön kell fizetni a single és a multiplayerért, vagy hogy side missionokért, szigetrészekért.....

dani.szentgali
Offline
2021. 12. 09. 11:33
Billy: Tökéletesen egyetértek. Most már teljesen nyilvánvalóvá vált ez az egész kialakult helyzet. Pont ahogy azt sejteni lehetett, alapvetően nem a Rockstar, hanem a T2 kurvult el, ők indultak el egy nagyon rossz irányba, amibe magukkal rántották sajnos a Rockstart is. Hát, ez van. Ennek az egésznek azt hiszem itt a vége. Ahogy mondod, évekkel ezelőtt még mindenki dicsérte a Rockstart meg a T2-t és mondtuk, hogy ők nem lesznek soha olyanok, mint az EA, hát sajnos nagyot tévedtünk. De ez van. Az meg a legnevetségesebb, hogy a T2-nek ezek után még van pofája pereskedni másokkal. Komolyan mondom, tiszta dedó, óvoda színvonal ez az It Takes Two ügy is. Van képük beleszállni az EA-be, akik bár szintén moslékok, de legalább hajlandóak játékot fejleszteni. Azt hiszem, én ebből már nem kérek. Szégyen és gyalázat, ami itt történt. Őszintén sajnálom ezt az egészet, valahol még a Rockstart is, hiszen azért látszik, hogy itt elsősorban nem ők, hanem a kiadójuk baszott el mindent, őket pedig vitték magukkal a levesbe. Nagyon remélem, hogy minden pert elveszít a T2, ha a szerencsétlen, védtelen modderekkel szemben sajnos nem is, de az ea jó lenne ha helyre tenné Strauss Zelnick-et és bandáját. Szörnyű, hogy mivé lett ez a kiadó és velük együtt a Rockstar is.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink