Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Újra értékelte a GTA V PC-t az ESRB, feljavítás érkezhet

Váratlanul újra értékelte a Grand Theft Auto V PC verziójának korhatár-besorolását az ESRB. Az amerikai videojátékok korosztályi ajánlását megfogalmazó intézmény a PS5 és az Xbox Series X|S verzióval egy adatlapra sorolta át a PC változatot, így több, mint bizonyos, hogy a PC verzió végül megkapja azokat az extra funkciókat és tartalmakat, amikkel az új konzolokra márciusban kiadott változat némileg előrelépett.

Amikor még az "Enhanced & Expanded' címszavakkal jelezve bejelentette a Rockstar a PS5 és Xbox Series verziót, a PC változat sorsát erősen ködben hagyták a fejlesztők. Bár az első bejelentések között itt-ott szóba került, később már nem lehetett hallani, de igazság szerint borítékolható volt, hogy marad a számítógépes változat támogatása.

GTA V PC ESRB

Ez egyénként a gyakorlatban valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy:

  • Ray-Tracing támogatást kaphat a játék, ezáltal szebb fény-árnyék hatásokat és tükröződést
  • Új robbanás és tűzeffektek kerülhetnek a játékba
  • Jobban kiaknázhatja a játék az NVMe SSD meghajtók lehetőségeit a gyorsabb betöltéshez
  • A PC verzió is minden új további tartalmat megkaphat majd
  • PC-n is elindulhat a GTA+ előfizetés

Persze a fenti lista csak az eddigi tapasztalataink szerint állt össze. A Rockstar Games mia kommunikációját ismerve nem lenne meglepő, ha derült égből érkezne egy ilyen nagyobb frissítés. Felmerül azonban a kérdés, hogy ingyenes lenne-e, hiszen konzolokon nem volt free upgrade vagy Smart Delivery támogatás, illetve a játék gépigénye is így frissítésre szorulna.

Az ESRB európai párját jelentő PEGI egyébként még nem adott új korhatár-besorolást, igaz, ők sosem kapkodják el a webes adatlapok frissítését.

2022.04.16 18:07  ▪ Forrás: ESRB.org  ▪ Írta: Bence (Visali)

totyak
Offline
2022. 04. 16. 19:23
Elég nagy szégyen, hogy konzolon külön meg kell venni az új kiadásokat és nem lehetett szimplán egy (ingyenes, vagy fizetős) frissítéssel feljavítani a PS4, XOne verziókat. Őszintén szólva nem hiszem, hogy ezt PC-n is meg merik tenni, de különösképpen nem is érdekel. Ha nem jön több frissítés, legalább talán elkezd csökkenni a lelkesedés a játék iránt.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink