Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Giga leak vagy minden idők legigényesebb átverése: GTA VI leak videók terjednek a neten!

UPDATE: Végignézve a videókat, ez most nagyon úgy tűnik, hogy igaz!

UPDATE 2: Miután közel biztos lett, hogy az előzetes kétkedésünk ellenére ezek a videók valódiak, és tényleg a GTA VI-ot mutatják, hírünkből eltávolítottuk a videókat, és lecseréltük a fő képet, hogy ne rontsuk el a későbbi bejelentés izgalmát, ami valljuk be, bármennyire is epekedtünk már a GTA 6 infókért, most már nem lesz ugyanolyan.

Mivel a korai látványvilágtól függetlenül a tartalom igencsak impozánsnak tűnik, ezzel a döntéssel egyben a fejlesztők munkájának is szeretnénk tisztelettel adózni, és nagyon várjuk, hogy méltóképpen mutassák be a játékot, úgy, ahogyan ők szeretnék.

Az eredeti hír:

Új szintre emelkedett az eddig nagyjából Vice City helyszínre, és egy férfi-nő főhős párosra utaló GTA VI (GTA6) leakek sora: 3.4 GB mennyiségű videót tett fel egy felhasznál a GTA Forumsra, amiről állítja, hogy tesztelői, fejlesztői videók. Igaz vagy hamis, ezeket a videók nem ajánljuk azoknak, akik nem szeretnék elrontani maguknak a teljes bejelentés élményét.

A látvány és elem erősen hasonlít a GTA V-re, de már pár felhasználó kiszúrta, hogy a Windows verzióból adódóan ezek a felvételek még 2019-benvagy 2020-ban készülhettek – a nagy home office-ok idején – vagyis ma már nagyon másképp nézhet ki a projekt, ha a lentiek igazak is. Ha visszaemlékszünk a GTA V első képeire és trailerére, még ott sem volt látványos a grafikai változás, hiszen folyamatos próbálgatások mellett ezt a fejlesztés késői szakaszában érdemes nagyjából tényleges szintre húzni, és eredetileg a GTA V-ben a GTA IV-féle rendőrautók kicsit átfestett változata szakadt Franklin nyakába a körözéskor.

Nagyon várjuk, hogy eltűnteti-e a Take-Two ezeket a videókat vagy sem, de addig is van egy jó pár helyszínekkel, szituációkkal, teszt környezettel. Fel a kezeket: ki szerint igaz, és ki szerint fake?

Néhány jelentősebb információ, ami kiderült:

  • Az épületek között sorra tűnnek fel Miami jellegzetes épületei. Nléhol hangja is van a két főhősnek, például amikor egy kis éttermet rabolnak ki. A videóban itt Jason és Lucia a nevük. A fegyverválasztónál is van érdekesség, a Red Dead Redemption 2 nyomán bekerültek például az eszközök, ami anno a GTA Vice City-be jött be a fegyverek közé.
  • Egyes boltoknál lopásgátló kapu van. A nagy bulik után erősen belekóstolhatunk a kisstílű bűnözésbe, lopásokba, ha ez a leak igaz. Visszatérne a guggolás is, sőt kúszás is lenne. Egy animációval kb. 2 méteres fal felett is lőhetnénk teljes fedezékben.
  • Az egyik magasvasúti videónál látszik a városi vasút/metró vonalak vázlatos térképe, ami alapján Miami jellegzetes, metromover minivasútja, ami az üzleti negyedben közlekedik, helyet kapna a játékban. Konkrétan valószínűleg pont egy ilyet láthatunk.
  • Egy sztriptízbár neve igen csak Rockstar humoros: Jack of Hearts.
  • Egy párbeszéd során szóba kerül Jay Norris neve a GTA V-ből, és olyan mondatokkal, amiből egyértelmű, hogy a játék nem csak egy Modern Vice City-ben játszódhat, hanem a GTA V eseményei után, és része marad a GTA IV-GTA V univerzumnak.
  • Túl sok minden tűnik valóságosnak, hogy ez a leak fake legyen...
  • A szivárogtató ezúttal nem egy dolgozó vagy rajongó, hanem egy hacker, aki nemrégiben az Über rendszerét feltörve került a hírekbe.
  • Mivel a felvételek a fejlesztés korai szakaszában készülhettek, normális, hogy placeholder objektumokat látunk, kidolgozatlan modelleket, és nincs minden grafikai effektus bekapcsolva.
2022.09.18 08:51  ▪ Forrás: GTAForums  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 18. 16:05
Most akkor ez komolyan valódi?! Csak mert hozzátok hasonlóan elsőre én is kételkedtem benne, sőt bevallom őszintén, még most sem vagyok teljesen biztos a videók hitelességét illetően, hiszen a videókat látva nekem azonnal a GTA5-ös eset ugrott be, amikor is egy sivatagi üldözéses jelenet került fel a netre és terjedt el GTA5 Leaked Gameplay néven, amiről utólag kiderült, hogy valójában nem a GTA5-ből származott, hanem egy teljesen másik stúdió egyik elkaszált, azt hiszem Prison Break (A Szökés) sorozat által inspirált játékából került fel. Plusz amiatt is kételkedem, mert a Rockstar játékai közül gameplay formában tudtommal szinte semmi sem szivárgott ki, vagy ha mégis, az is csak nagyon-nagyon régen, még a GTA4 előtti időkből, azóta tudtommal valós gameplayt mutató szivárgás egyetlenegy alkalommal sem történt, csak ügyes, vagy épp kevésbé ügyes hamisítványok, és nekem valamiért a fenti felvételek alapján is ez jön le. Az egyedüli videó, ami még számomra is talán a videók hitelességét bizonyítja, az a párbeszéd rész, ami szinte egy az egyben olyan, mint a Red Dead 2-ben volt. Mindenesetre ha valóban igaziak a felvételek, és nem egy újabb ügyes hamisítvánnyal van dolgunk, akkor az nagyon nagy dolog lenne, hiszen a cég történetében tudtommal ilyen még nem volt. Én viszont még annak ellenére is kicsit szkeptikus vagyok, hogy még ti is úgy érzitek, hogy ez most nem kacsa. Mondjuk nekem nagyon GTA5 modnak tűnik még mindig az egész, de ki tudja. Viszont ha ezek valódi videók, akkor a múltbéli játékok hamis szivárgásaival ellentétben ezt a szivárgást a Rockstarnak és a Take Two-nak is komolyan kell vennie és érdemben reagálnia rá a közeljövőben. Nem tudom mi lesz, de az tuti, hogy érdekes órák állnak előttünk. Én veletek tartok a hírek követésében!

MolGabi
Offline
2022. 09. 18. 16:34
Egyik rövid jelenetben befigyel Arthur kalapja a férfi karakteren, csak nem teljesen látszik, mert takarásban van. Szerintem ez nem kamu, igaz korai verzió, de szerintem érződik rajta a GTA5/RDR2 érzés. Sok dolog, pl fegyver és NPC felvétel visszaköszön az RDR2-ből. Nem tudom, hogy innentől kezdve valós lehet-e a régóta pletykált októberi hivatalos bejelentés és trailer. Kíváncsian várom a továbbiakat.




Bence (Visali)
Offline
2022. 09. 18. 22:29
dani.szentgali: Sajnos valódi, és kezd rémálommá válni nem csak a fejlesztők számára. Állítólag a forráskódokat is árulják a neten.

DereX
Offline
2022. 09. 19. 07:16
Én részemről annyit írnék, hogy ezek a leakek egy valódi gta fant nem fognak nagyon eltaszítani a játéktól. Függetlenül attól, hogy néhány hülye késznek veszi az egészet és azt hiszi, hogy így lesz végleges. Amikor majd kijön a játék, valószínűleg ugyanúgy az év játéka lesz.

Engem speciel kifejezetten zavart az, hogy a GTA5 esetében elképesztően lassan jött minden információ, éveket kellett eleinte várni 1-1 trailer között és halálra kielemezték az egyes kiadott képeket amelyeknek többsége (eleinte) fals volt, majd ahogy jött több infó úgy már nem is nagyon kellett elemezgetni.

Ebből a szempontból az, hogy tudjuk a szereplők nevét, hangját, nagyjából a kinézetüket, számomra teljesen neutrális. Nem ez fogja eldönteni, hogy jó lesz-e vagy sem. A helyszín, hogy VC lesz már leakek előtt tudni lehetett hiszen nyílt titokként terjedt, hogy ez volt az utolsó a nagy három játék közül ami még nem került felújításra. Persze ha nem vesszük ide LV-t és SF-et.

A Rockstar már rég elvesztette azt a tiszteletét, amit régen felépített. A Trilogy Remasterrel gyakorlatilag elveszítettek minden hitet. Engem nem az ára zavart sose, itt is vitába keveredtem emberekkel, hogy 3 játék 60 dolcsiért, az nem rossz. Az viszont, ami végül a végeredmény lett az tragikus. S már nem is javítgatják. Várható volt, hogy ha lesz rá adandó alkalom bosszút fognak állni a Rockstaron, főleg hogy a remaster után se volt semmi bejelentés, hogy mondjuk újra csinálják az egészet, csak azt kaptuk meg, hogy a GTA4-ből nem lesz. Felesleges azon gondolkozni, hogy mi morálisan hogyan itéljük meg ezt (az e feletti hírre reagálva), hogy mennyire érdemlik meg, vagy sem, azért vannak kifejezetten olyan elemei már most a GTA6-nak ami fix, és azon már nem fognak változtatni akárhány év múlva is jelenleg meg. Ezt lejjebb részletezem.

Azt is tegyük hozzá, hogy lassan már a GTA4-es LC is kimegy a vállalhatóak közül. Egyszerűen túl sok év telt el azóta, mióta a GTA5 megjelent, a leakek miatt meg a 6 is késni fog. Persze van 1-2 hülye aki biztosra veszi a 2024-es megjelenést, mintha nem ismernék a Rockstart, hogy egyrészt képesek többszöri késleltetésre, másrészt amíg nincs hivatalosan bejelentve addig nem tudunk semmit.

Engem az zavar csak a videókból, hogy látszólag teljesen felhagytak azzal, hogy új engine legyen. Már a GTA5-nél az volt mondva, hogy az lesz az utolsó játék ahol azt használják. Ha az ember ránéz az RDR2-re olyan mint egy GTA5 mod.
Ez a GTA6 meg olyan lesz, mintha a GTA5 spinoff-ja lenne. A karakterek a világ a színek, a mozgás teljesen GTA5 az egész. S itt nem arról beszélek, hogy még fognak rengeteg mindenen változtatni, hanem azon, hogy a végeredményében bármennyire lesz részletes az egész játék, végül teljesen GTA5 fillinget fog adni. Nem lesz az az életérzés, hogy ez egy teljesen tök új világ.

Ez pedig azért baj, mert 10+ év alatt semmilyen előrelépés nem lesz grafika terén, pedig technológiailag van rá lehetőség. Én nem arról beszélek, hogy most pl. lesz kúszás, meg guggolás, mert valljuk be ezek olyan dolgok amik akár lehettek volna GTA5-ben is. Ezek funkciók, amelyek részleteiben adnak hozzá a játékhoz.

Arról beszélek, hogy ezt akárhogy szépítik, akárhogy lesz részletesebb egy-egy karakter, akkor is a GTA5 motoron fog futni és annak megvannak a látszólagos limitációi és nemfogunk tudni elvonatkoztatni tőle. Az RD2 karakterek beszédei során, azok kinézeteinél, a mimikák és gesztusok, a mozgás, a színek, színvilág, a környezet, az alapvető terrain... én csak is kizárólag egy westernesített gta5-t láttam. Ettől függetlenül maga a játék jó, de nem tudtam elvonatkoztatni.

Persze az, hogy a GTA6 is a GTA4 ezerszer toldozgatott enginjét használja majd, attól függetlenül lehet ez még jó, a sztorin a kidolgozottságon múlik majd minden. Viszont félő, hogy az engine miatt mások is észre fogják ezt venni és nem lesz olyan átütő a sikere. Nem lesz meg az az életérzés ami egy SA és GTA4 közötti váltásnál volt. Nagyon úgy néz ki, hogy a legvégén olyan lesz, mintha a GTA Online-hoz adnának hozzá egy új mapot, új szereplőkkel, néhány új funkcióval, de attól az még GTA5 marad. Persze ez azt is jelentheti, hogy ég X360-ra is kijöhet a játék, lévén a követelmények nagyjából ugyanazok lesznek. (irónia)

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 19. 13:11
Bence (Visali): Ja, közben már számomra is világossá vált a helyzet. Hát abból a szempontból tényleg kár, hogy ez valódi, mert nekem ez a koncepció, történet és karakterek (amik valamelyest változhatnak, de alapvetően nem fognak) már egyáltalán nem jönnek be. Plusz nekem az egész annyira low effortosnak tűnik, hogy szinte borítékolható, hogy ez is csak az online miatt készül egy lelketlen, felejthető sztorival. Nekem ez a Bonnie és Clyde dolog egyáltalán nem adja, illetve Vice City-t sem a modern érában akartam látni, hanem a 80as években vagy ilyesmi. Úgyhogy én eléggé csalódott vagyok, persze tudom ez még nem a végleges dolog és lehet, hogy pont emiatt a gigászi, játéktörténelmi szivárgás miatt teljesen elölről kezdik a koncepciót és olyanra váltanak, ami nekem is jobban bejönne. De ez van. Nekem ez a sorozat, fejlesztő és kiadó csapat már olyan mélyponton van a mesteri RDR2 ellenére is, hogy tényleg nem különösebben tud érdekelni és várakozással eltölteni a GTA6. Ez van.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink