Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A Rockstar Games közleményt publikált a szivárgásokkal kapcsolatban

Valóban az éppen készülő Grand Theft Auto-ról készült felvételek kezdtek el tegnap keringeni a világhálón. A Rockstar Games Facebook oldalán a következő üzenetet osztotta meg.

Egy üzenet a Rockstar Games-től

A napokban illetéktelenek törtek be a hálózatunkra, és illegálisan fértek hozzá és töltöttek le bizalmas információkat a rendszerünkből, köztük a következő Grand Theft Auto-ról korai fejlesztési szakaszban készült felvételeket. Jelenleg nem látunk semmit, ami a játékaink mögött futó szerverekre, vagy az éppen futó projektjeinkre hatással lenne.

Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy ilyen módon jutott el hozzátok bármi a következő játékunkról. A tervek szerint dolgozunk tovább a következő Grand Theft Auto-n, és továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy olyan élményt hozzunk el nektek, játékosok számára, ami igazán felülmúlja minden elképzeléseteket. Hamarosan újabb információkkal érkezünk, és természetesen bemutatjuk nektek a játékot a megfelelő módon, ha az készen áll rá. Mindenkinek köszönjük a támogatást ebben a helyzetben.

- A Rockstar Games csapata

2022.09.19 14:50 ▪ Írta: wantoo

totyak
Offline
2022. 09. 19. 18:50
Nehéz helyzetbe kerültek, mert ekkora mennyiségű anyagot nem lehetett nem kommentálni. Ezeken látszott, hogy nem csak valaki heccből összedobta, ezek vagy valódiak, vagy valaki nagyon komoly munkát ölt bele a GTA V moddolásba. Lám, bebizonyosodott, hogy valódiak.

Azért arra kitérhettek volna, hogy mégis hogy a csudába jutott be illetéktelen a hálózatukra és töltött le egy tonnányi adatot anélkül, hogy bárkinek is feltűnt volna. Ha nem teszi ki a netre, Rockstar azóta sem tudná, hogy betörtek hozzájuk.

Engem nem zavar a dolog, örülök, hogy információkat tudtam meg. Igaz, hogy már spekuláció szintjén a helyszín és a két főhős is meg volt említve, de most biztossá vált.

Bence (Visali)
Offline
2022. 09. 19. 19:04
totyak: Egy nap alatt nem hiszem, hogy megtalálják a rést, ahol bejutott a hecker. Egyébként azt beszélik, hogy egy valószínűleg egy 16 éves brit fiú áll az akció mögött.

Én azért sajnáőlom, hogynem abban a bizonytalanságban futok majd neki az első hivatalos trailernek, hogy akkor most Vice City lesz-e végrer vagy sem.

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 19. 21:14
Bence (Visali): Eddig is lehetett tudni, hogy Vice City lesz, nem nagyon volt itt bizonytalanság ebben a kérdésben. Meg azért egy HD-s LC meg LS kvázi San Andreas után szerintem elég logikus és kiszámítható volt Vice City. A női főhős és a szerelmes pár alapsztori és fennállás is már jó ideje ismert volt, még ha csak pletyka szinten is. Úgyhogy nem egészen értem mit bánsz ezen. Itt max. csak nekem van mit bánni, ugyanis ez a felállás nem igazán tetszik a Bonnie és Clyde sztorival, de hát ez van, így jártam.

Amúgy van bőr a képükön, van pofájuk csalódottságról papolni, miközben ők hagyják cserben a rajongóikat már mióta. Hát akkor most már kvittek vagyunk kedves Rockstar meg T2, idáig az RDR2 kivételével mi voltunk baromi csalódottak, most rajtuk a sor. Egyáltalán nem tudom őket sajnálni. Mondjuk legalább azt mondják, nem lesz hatással ez az egész a projektjeikre. Bár szerintem ez nem teljesen lesz így, azért mégiscsak a GTA6 teljes forráskódja is felkerült a netre és a darkweben állítólag már meg is vásárolták a hackertől. De mindegy, most talán végre észbe kap a kedves Mr. Zelnick és az egész Rockstar is és magukba néznek. Bár szerintem ezek már sosem fognak.

Billy
Offline
2022. 09. 19. 21:39
dani.szentgali: Állitólag testvér a 2 karakter.

MateL
Offline
2022. 09. 20. 11:34
totyak:
A pletykák szerint egy alkalmazott ráharapott egy phishing üzenetre és így szerzett hozzáférést a Slack-re, ahol az üzenetként küdlött videókhoz/dokumentumokhoz hozzáfért.

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 20. 12:13
Billy: Az fura, ezt a verziót még nem hallottam, csak azt, hogy egy párt alkotnak, mármint nem testvérek és nem pusztán bűnpartnerek, hanem szerelmes pár. Hát a fene se tudja igazából, majd a hivatalos bejelentés, vagy egy esetleges újabb szivárgás talán rámutat a szereplők közti pontos kapcsolatra, de az teljesen egyértelmű, hogy egy férfi és egy nő lesz a főhős, akik között lehet váltogatni mint a GTA5-ben, és akiknek komoly közük van egymáshoz. Mindenesetre ez a felállás nekem továbbra sem jön be annyira, de majd meglátjuk. Nem akarom temetni sem ezt az egészet, de azért tűkön sem ülök azért, hogy új infókat kapjak róla és hogy megjelenjen. Mondjuk a legtöbb helyen én továbbra is azt olvasom, hogy az egész játék a való életben is megtörtént Bonnie és Clyde sztorira épül, és az imént említett páros legjobb tudomásom szerint nem testvérek, hanem egy elmebeteg gyilkos szerelmes pár voltak, akik az egész USA-t beutazva gyilkoltak és loptak, rettegésben tartva az egész államokat. Elvileg ilyesmiről fog szólni a GTA6 is, ha nem is egy az egyben, illetve itt ugye nem az egész USA-t, hanem "csak" Florida állam játékbeli mását és Vice Cityt fogják rettegésben tartani. De majd meglátjuk.
MateL: Amúgy tudom eléggé erős, amit most mondani fogok, de mi van akkor, ha valahol a Rockstar ezt szándékosan idézte elő? Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de az azért szerintem elég gyanús, hogy fennállásuk óta egyszer sem hackelték meg őket annyira durván, hogy komplett videók kerüljenek fel a netre, most ez mégis hogy sikerült? Jó, persze, lehet a Coviddal meg homeoffice-cal magyarázni, hogy az egyik ilyen fejlesztők közötti fájlcsere során történt a behatolás, de azért az eléggé érdekes lenne, ha pont a Rockstar dolgozói lettek volna annyira óvatlanok, hogy valami álcázott vírusra rákattintottak. Hacsak nem valami zöldfülű újoncról volt szó. Mindenesetre nem szabad teljesen kizárni semmit sem, azért a Rockstarról tudjuk, hogy nem a megszokott módokon hívják fel magukra a média figyelmét, és eme szivárgás után természetesen mindenki róluk beszél.

DereX
Offline
2022. 09. 20. 13:28
dani.szentgali:
Az utolsó bekezdésedhez válaszolnék.
2013 óta lassan 10 év telt el, vezető egyéniségek hagyták el a R*-t, illetve maga a cége és anyacége olyan szellemi leépülésen ment keresztül, amitől én egyáltalán nem gondolnám, hogy a konkrét fejlesztői, kisvezetői rétegbe ne lett volna nagyobb változás. Tutira venném, hogy legalább 20-40%-a az ott dolgozóknak lecserélődött, gyengébb minőségre és ez is tudja ezt indokolni.

Nem hiszem, hogy önszántukból csinálták volna, hogy mindenki megtudja, hogy a GTA6 egy "GTA5 skin" lesz. Megpróbálták volna ezt minél jobban leplezni.

Itt arról van szó, hogy a lehető legkisebb ráfordítással, fejlesztéssel szintén többmilliárdot akarnak leakasztani. Ma már nem is kell kimenniük az adott területekre több ezer gigányi felvételt készíteni, mint ahogy arra régen büszkék voltak. Ma már ott az AI és a google utcakép, elképesztő sokra képesek. Azt se felejtsük el, hogy míg a GTA3 éra relatíve kicsi volt és kb. minden épületet ismerünk, úgy a GTA4 és GTA5 akkora területtel rendelkezik, olyan irgalmatlanul sok épülettel amelyek közül simán újrahasználhatnak egy csomót.
Ha 2008 óta nagyjából megvannak elégedve a harcrendszerrel, max 1-2 új funkciót hozzáadnak a kúszással, meg a vízből való lövésnek... Rengeteg téren látszik az, hogy ők nem csak boilerplate kódokat használtak, hanem egész játékelemeket emeltek át. (boilerplate: olyan kód ami kb. minden projektnek része, itt a játék esetén érdemes lenne olyan kis rendszereket érteni, ami mindegyik játéknak része volt, pl. az NPC-k vezetése, ezen nem hiszem hogy változtatni kell, csak egy új pathingot megadni)

2013-ban nagyon szép grafikának számított a játék, a karakterek is hihetetlenül szépen néztek ki, ma 10 évvel később az a grafika ugyanúgy "mesés", vagy hogy mondjam. 10 éve ezek az arcmimikák, gesztusok, karaktermozgások elképesztően csodásnak hatottak a GTA4 után, ma már gyengének számítanak. A leakekben mégis ez szerepel. Itt még lehet ugyan változás, de pl. a srác karakter az egy az egyben Franklin sétálás animációját használta. Hát nem tudom, ezek ugye tesztelések voltak, de kétlem, hogy ha az össze leak videónak a kétharmada arról szól, hogy milyen új mozgási lehetőségek lesznek, és ennek animációit mutatják, akkor valahogy kétlem, hogy ezek teszteléséhez már ne készítették volna el a srác egyedi mozgásanimációját. Főleg azért, mert a csajkarakternek amikor a diszkóban mozgott az a sajátja volt. Itt meg a faszinak odaadták Franklin-ét

A Matrix tech demoban Neo-t olyan jól lemodellezték, hogy hirtelen észre sem veszed, hogy az nem ő. Meg ott vannak az épületek, a valós árnyék és fényszínek. Eléggé magasra rakta az UE5 a lécet és én sem azt mondom, hogy feltétlenül azt kellene elérni, hiszen az UE5 a jelenlegi konzolokon alig fut el. Tehát nyilvánvalóan kisebb szintet kell megütnie, de a 10 éves technolóigától jóval többet. Bár ezek még változhatnak a GTA6-ban is és közelíthetnek ehhez, de akkor meg ott a másik effekt, hogy ha a színek és fények, árnyékok túl élethűek lesznek, akkor meg a karakterek nagyon idegennek, meseszerűnek fognak hatni. Ezért marad majd az aranyközépút, amit láttunk a leakelt videóban is, hogy nagyjából ugyanaz lesz, mint a GTA5 esetében.

Arra számítok, hogy a konzolokon hozni fogja azt a szintet, amit most a GTA5 ultra grafikán hoz PC-n, ez a szint lesz konzolon a GTA6, majd PC-n meg valamivel ismét szebb és részletesebb lesz, de ugyanabban a karaktervilágban, tehát meg sem fogja közelíteni a Matrix game szintet.

Ettől függetlenül mivel nagyon sok embernek nincs igénye (elnézést) ők ki sem fognak arra akadni, hogy nincs új engine, ők már alig várják, hogy a felújított VC-ben tudjanak mászkálni. Nem ítélem el őket, mert valahol én is ilyen vagyok. Biztos vagyok benne, hogy eszméletlenül jól megfogják csinálni az egész történetet, az egésznek meglesz a hangulata ismét. Csak épp attól nem fogok tudni elvonatkoztatni, hogy nem lesz akkora előrelépés, mint a GTA4 és GTA5 között volt. Pedig a technológia ad rá lehetőséget. Itt tényleg a management az ami sokat változott. A cégvezetők, kisvezetők, és maguk a fejlesztők is.

Bence (Visali)
Offline
2022. 09. 20. 14:15
DereX: Csak mert ugyanazokat az engine-eket, keretrendszereket használják, amit ráadásul pont ezért írtak saját maguknak, még nem reskin egy projekt, és nem minimális az energia befektetés. A Red Dead Redemptipn 2-t sem nevezném reskinnek, és ilyen alapon minden Unreal Engine játékot reskinnek lehetne nevezni Karakter mozdulatokból, animációkból szinte csak újat láttunk. Ez egy bejelentés előtti build, nem is, mert sok csak teszt pálya. Az, hogy korábbi dolgokat használnak a reálisabb teszteléshez, teljesen normális, de épületek, fák, tárgyak... Ebből is zömében újakat láttunk, ami több mint amire számítanék.

Na ezért nem lett volna szabad kiszivárognia a leaknek, mert azt látom, hogy rengetegen nem értik, hogyan dolgoznak egy játékon a bejelentés előtt. Ráadásul ezek a felvételek szinte teljes bizonyossággal azelőtt készültek, hogy a Rockstar bejelentette volna, minden erejüket az új GTA-ra fókuszálják át. Nem helyénvaló elítélni azt, amit még nem arra szántak. Én is csak azt mondom, hogy tetszik ami eddig látszott, de nem nincs véleményem
vagy következtetésem arról, hogy milyen lesz ha elkészül a játék, hiszen nincs még itt az ideje.

DereX
Offline
2022. 09. 20. 18:20
Nagyon jó, hogy le van korlátozva a maximum karakterszám és ha ezt eléred akkor hibaüzenet nélkül nem engedi elküldeni a rendszeretek. Két kommentbe meg nem engedi szétszedni, mert nem lehet egymás után kettő két felhasználótól. Mindegy, megírtam a fórumon válaszként.
https://gtaplace.hu/forum...&p=64841#p64841

dani.szentgali
Offline
2022. 10. 13. 12:31
DereX: Hát már évek óta csak spórolnak a fejlesztéseiken rockstarék, nem lehetett nagyon másra számítani sajnos. Ahogy már milliószor leírtuk és megbeszéltük, meg ahogy te is írtad, lecserélődtek az emberek, így ez a rockstar már semmilyen szinten nem az a rockstar, akiket 10 évvel ezelőtt ismertünk és szerettünk. A red Dead 2 még csoda, hogy annyira jó lett, attól függetlenül persze, hogy az sem új motorra lett rakva, de mivel az a sorozat bármennyire is remek és népszerű, sosem lesz egy GTA szinten, így hiába rockstar játék, nem is várta el tőlük senki az új motort. A GTA-tól viszont, főleg 10 év teljes csendet követően tényleg elvárható lett volna valami teljesen új, ezt szerintem igazán beláthatná mindenki Bence (Visali): , még te is. Ezzel nem azt mondom/mondjuk, hogy szar lesz a GTA6, csak azért kicsit ciki, hogy ennyi pénzből, ennyi év után nem voltak hajlandóak új technológiát kitalálni. Ennyi erővel anno sem kellett volna elkészíteni az akkor teljesen új RAGE motort, lehetett volna maradni máig a RenderWare-nél és azt kipofozgatni, és nézhetett volna ki minden játékuk úgy, mint a Vice City Stories, csak picit szebben. De mindegy, én nem vitatkozom tovább senkivel. Nemsokára itt a Vice City 20-ik évfordulója, remélhetőleg ennek apropóján még idén megtöri a csendet a rockstar és a szivárogtatás után hivatalos infókat is kapunk majd a készülő játékról, akármennyire sem túl jó, hogy még mindig a RAGE-dzsel készül frissebb motor helyett, legyen ez utóbbi bármennyire is felpimpelve.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink