Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Busted: Elfoghatták a GTA VI leak kiszivárogtatásával gyanúsított hackert

Ha a nagyok játékába kívánt beszállni a Rockstar Games belső anyagait megkaparintó hacker, akkor most megkapta a lehetőséget. Míg a hackerekről azt gondolnánk, hogy amilyen ügyesen "besurrannak "a digitális világban, olyan észrevétlenül el is tüntetik a nyomaikat, a vasárnapi GTA VI kiszivárgása óta még egy hét sem telt el, de már el is foghatták az első számú gyanúsítottat.

A hét elején már elterjedt, hogy a Lapsus$ nevű csoport lehet felelős a következő Grand Theft Auto játék tesztfelvételeinek kiszivárgásáért és forráskódjának illegális árusításáért. Akkor egyből egy srácra terelődött a gyanú, akinek 16 évesen már volt hasonló ügye a hatóságokkal. A londoni rendőrség Twitteren közölte, hogy csütörtök este elfogtak egy 17 éves fiút Oxfordshire-ban, akit hacker támadással gyanúsítanak.

Jó eséllyel ugyanarról a személyről beszélünk, akinek a teljes kilétét nyilván egyelőre nem adja ki a rendőrség, hiszen a nyomozás tart, de szinte borítékolható, hogy a poszt összefügg az elmúlt napok Rockstar-Über eseményeivel. 

Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy egy ilyen támadást nem egyedül követett el a srác, a GTAForums is azt jelentette, hogy a szivárogtató profilt legalább két ember kezelte a rendszernaplókból visszafejtett viselkedés szerint.

UPDATE: London város rendőrsége később megerősítette, hogy az elfogott srácot 2 hacker támadással gyanúsítják. Azóta elhalkult a Telegram csoport, ahol a GTA VI forráskódját kínálták. A társa, "Lily" utolsó üzenetében azt írta, a legtöbet ígérőnek adja a kódokat.

2022.09.23 22:02  ▪ Forrás: City of London Police @ Twitter  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2022. 09. 24. 11:25
Várható volt, hogy előbb-utóbb elkapják, főleg hogy már múlt héten is ő volt a fő gyanúsított, kvázi 99%-ban már tudta mindenki, hogy kit kell elkapni. Viszont, ha ténylegesen voltak társai és nem egyedül követte el, akkor már érthető, hogy komolyabban vizsgálják az esetet. Majd kiderül úgyis minden, a videójáték történelem egyik legnagyobb eseményeként van számontartva már most az eset, úgyhogy tuti, hogy sokat fogunk még hallani erről.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink