Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Viszlát 2022!

Idén sem tudjuk egy színes-szagos GTA VI hivatalos artworkkel búcsúztatni az ó esztendőt, mégis egy mozgalmas évet zárhatunk Rockstar és GTA rajongóként.

Voltak jó hírek, voltak rossz hírek, de leginkább meglepő fejlemények vittek izgalmat a 2022-es Rockstar gaming évbe. Lássuk az idei év legkiemelkedőbb történéseit:

Elhunyt Ray Liotta

Ray Liotta

Az apró örömök mellett voltak szomorú hírek. A GTA Vice City 20. évfordulója előtt ugyanis elhunyt a Tommy Vercetti hangját és karakterét kölcsönző Ray Liotta, akinek személyében egy zseniális színésztől búcsúztunk.

GTA V: PS5 és Xbox Series X|S megjelenés

GTA V PS5, Xbox Series X|S

Az év első hónapjaiban nagyon lapított a R* marketing osztálya. A GTA V márciusban végül némi ráncfelvarrással megjelent az egyre elérhetőbb PS5 és Xbox Series S|X konzolokra. A kiadás végül suttyomban elhagyta az "Enhanced" és az "Expanded" jelzőket. A változás inkább egy látványbeli aktualizálás lett, technológiai újítások nélkül, azaz még mindig egy PS3 és Xbox 360-ra tervezett játék randalírozik az új konzolok erőforrásaival. Egy-két exkluzív tartalomtól eltekintve a jelen és előző generációs változatok párhuzamosan, egyenlő energiabefektetéssel futnak. Talán ebben változást hozhat 2023.

GTA Plus

GTA+ előfizetés

Az új verziók megjelenése mellett egy váratlan szolgáltatás is elindult: a GTA+. Az előfizetés extra jutalmakat, kedvezményeket biztosít a GTA Online-ban, ám a név többet sugall annál, minthogy a szolgáltatás kimerüljön a multiplayerben. A terep még kiaknázatlan, azonban a Rockstar néhány játékost kérdőívvel keresett meg, amiben olyan preferenciákra kíváncsiak, minthogy az előfizetés fejében játszhatók legyenek klasszikus GTA játékok (ami kb. ma már mindenkinek megvan, aki szeretné), vagy esetleg fizetős szolgáltatásként elérhető legyen a fast travel a GTA Online-ban.

Pálfordulás, új szabályok, visszafogott Red Dead Online

GTA Online

Az év első nagy meglepetése az volt, amikor a rajongókban felgyülemlett csalódottság kirobbanására a GTA V új kiadása miatt kénytelen volt reagálni a Rockstar. Régóta esedékes változásokat ígértek be a GTA Online-ban, mint az eladások az invite only sessionökben, ami sokkal játszhatóbbá és élvezhetőbbé tette az Online-t minden békét, kooperációt preferáló játékoknak, és elismerték azt is, hogy parkolópályára állítják a Red Dead Online-t, amihez egy éve nem érkezett valamirevaló frissítés. Az RDO támogatása nem szűnt meg, azonban nagyobb fókuszú kiegészítők már nem várhatóak.

Ami pedig a legfontosabb változás a R* részéről: tulajdonképpen elismerték, hogy új GTA játék nélkül már nem tudják eladni a GTA Online-t a rajongóknak, és belengették, hogy minden egyéb projektet félredobva a multiplayerek mellett csak a következő Grand Theft Auto játék készítésére fókuszálnak.

Frissítések

GTA Online Drug Wars

Bár a radikális változás szele végre elérte a GTA Online-t, hosszú még az út ahhoz, hogy a multiplayer újra mindenki számára élvezhető legyen, függetlenül attól, hogy mely tevékenységet preferálná, vagy hogy mennyi ideje van játszani. A nyári frissítés egy remek kezdet, és a decemberben debütáló, több részletben érkező GTA Online: Drug Wars ingyenes frissítéssel a R* láthatóan tartja az ígéretét. A "scope", a frissítés volumene kicsit mintha kisebb lenne, mégis érdemben gazdagítja a multiplayer tartalmát.

GTA VI leak

Az év legnagyobb meglepetésre azonban nem is a Rockstartól érkezett, hanem egy tizenéves kamasztól, aki olyan szervereket hackelt meg, melyeken a R* fejlesztői dolgoztak közösen egy "AMERICAS" kódnevű projekten... és így szivárgott ki idő előtt a GTA VI, amiről most már biztos, hogy visszatérünk Vice City-be, ráadásul első ízben játszhatunk külső nézetes sztori GTA-ban női karakterrel is. A látottak még kezdetleges szakaszában mutatták a játékot, így sajnos még biztosan várat magára a megjelenés. Azonban kézzelfogható lett a következő GTA játék érkezése, és az elmúlt 10 év bejelentéseinek hiánya enyhült. Mégis, egy tisztességes bejelentésre áhítozunk, ahogy a Rockstar marketingesei tervezik.

Irány 2023

Az új év mindenképp tartogat számunkra újdonságokat, hiszen készül a GTA San Andreas VR és a Max Payne első két részének remastere a Rockstar közreműködésével, a R* adós még egy mobilos GTA trilógiával, és a GTA V PC verziójának is kijárnak a PS5, Xbox Series X változat extrái. Ezek mellett mégis azzal az ábránddal vágunk neki 2023-nak, hogy hátha ez lesz az az év lesz, amikor a Rockstar megérettnek találja az időt, hogy bemutassa a következő GTA játékot, és egyben ezzel a reményteli gondolattal kívánunk Boldog Új Esztendőt minden kedves olvasónknak!

2022.12.31 15:12  ▪ Forrás:  ▪ Írta: A GTAPlace csapata

dani.szentgali
Offline
2023. 01. 01. 16:18
Már azt hittem elmarad az újévi köszöntő, lévén a karácsonyi kimaradt, de örömmel látom, hogy ez most az előző évekhez hasonlóan ismét megvolt! Először is boldog újévet kívánok én is mindenkinek!

Hát, 2022-ben sem volt túl jó dolog Rockstar és GTA rajongónak lenni, azt hiszem ebben egyetérthetünk. Tommy színészének szomorú halálán túl a GTA5 undorító, teljesen felesleges cashgrab újrakiadása és a szintén nagyon gáz GTAPlus is elég szarok voltak, ahogy a továbbra is folyamatosan érkező, semmitmondó unalmas GTA Online frissítések miatt is szekunder szégyenérzete van minden rajongónak. A Red Dead Online elengedésével kapcsolatban kettős érzéseim vannak, egyrészt felháborít, hogy míg a 10 éves GTA Online kap frissítéseket, addig a picivel több mint 4 éves RDO már semmit nem fog kapni, ezzel pedig egy 10 éves játékot helyeznek előtérbe egy sokkal újabbal szemben, illetve örömmel láttam volna még pár nagyobb volumenű DLC-t az RDO-ban, például egy Mexikó map updatet, esetleg mellé egy Guarmásat is, vagy egy farmer szerepet ingatlanvásárlással, másrészt viszont valahol jó is, hogy 4 év után abba hagyják és teljes egészében egy új projektre fókuszálnak ahelyett, hogy az RDO-t frissítgetve ülnének a babérjaikon, az egyetlen gond ezzel az, hogy ezt a GTA Online-nal is meg kellett volna tenni ugyancsak 4 év után, de ez nem történt meg, sőt már 10 éve megy, új rész meg még mindig valahol alfa verzióban, ami ennyi év után nevetséges. A GTA6 leakek azért mondjuk érdekesek voltak, és én ugyan nem tudtam és most sem tudom sajnálni a Rockstart meg a T2-t miatta, de azért tényleg jobb lett volna ha már akkor kaptunk volna valamit a projektből, amikor végre vállalható állapotban van és tartanak vele valahol, mert ami a videókon van az nagyon korai, ami rohadt gáz, mivel ez azt jelenti, hogy jó eséllyel idén sem igazán hallunk/látunk semmit a játékból, legjobb esetben is csak egy egy 1 perces rövidke trailer érkezhet, ha egyáltalán érkezik. Megjelenés meg majd valamikor 25-ben, vagy annál is később. GTA SA VR meg max payne remasterek pont nem érdekelnek, főleg nem a low effortos GTA remasterd trilógia után, úgyhogy hacsak nem lesz valami újabb hacker támadás/leak, akkor jó eséllyel a következő év is kuka lesz mindnyájunknak, legjobb esetben is csak egy korai trailer lesz megjelenési dátum nélkül valamikor ősszel, ha az egyáltalán lesz...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink