Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

T2: Aktívan készül a következő Grand Theft Auto játék - 2024-ben jöhet a GTA VI!

Először hangzott el hivatalosan a T2-tól, hogy készül a következő GTA. Megtartotta a 2023-as üzleti évének értékelőjét a Take-Two Interactive, és egyben előrevetítette a részvényesek számára a cég jövőjét. A kiadó hivatalos prezentációjába most először került be – igaz név nélkül – a GTA VI, és órási növekedést várnak a 2025-ös üzleti évre.

A játékot ugyan nem leplezték le, de óriási változás, hogy a Rockstar tavaly februári bejegyzése után az anyacég is nyíltan beszél róla, sőt mi több, úgy fogalmaznak:

"A következő Grand Theft Auto játék jócskán aktív fejlesztés alatt áll."

Ártatlan mondat, látszólag semmi új a nap alatt, azonban a tény hogy a kizárólag gazdasági érdekek mentén megszólaló Take-Two Interactive azt vetíti előre, hogy nem látják értelmét tovább köntörfalazni. A bejelentés és a megjelenés borítékoltan óriási hatással lesz a cég részvényáraira és értékére, és azon túl hogy ez a mondat stabilitást ad, megágyaz a játék hivatlos bejelentésének, ami jó eséllyel a Grand Theft Auto VI nevet kapja majd, folytatva a fő epizódok sorát.

Már pár órával ez után az apró mondat után $15 dollárral, $120-ról $135 dollárra ugrott fel egy TTWO részvény ára.

Az értékelőből és a prezentációból kiderül még, hogy...

  • Strauss Zelnick, a T2 verézigazgatója azt is elárulta, hogy a 2025-ös üzleti egy régóta várt különleges év lesz a cég szempontjából. A 2025-ös üzleti év pedig 2024. áprilisában kezdődik, és ez a megfogalmazás vitathatatlanul arra utal, hogy jövőre, de legkésőbb 2025. elején érkezik a GTA VI. Jelentősen nagy bevételre, a mostani $5 milliárd dollárhoz képest $8 milliárd dollárra számítanak.
  • A Grand Theft Auto sorozatból már összesen több, mint 400 millió példányt szállítottak le a boltoknak
  • Ebből 180 millió GTA V
  • A Red Dead sorozatból 75 millió példányt szállítottak le eddig a boltoknak
  • Ebből 53 millió a Red Dead Redemption 2
  • A Take-Two nyereségesebben zárta az üzleti évét, mint várta, kb. nettó $100 millió dollárral.
2023.05.17 22:33  ▪ Forrás: T2 Interactive  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2023. 05. 18. 13:37
Hát nem tudom, én nem igazán ájulok most el ettől a hírtől, mivel ezeket a dolgokat már régóta lehetett tudni. Tulajdonképpen tavaly év eleje óta a Rockstar is beszélt ennyit a GTA6ról, úgyhogy kövezzetek meg, de szerény véleményem szerint ebben nincs semmi extra. Persze értem én, hogy pozitívum az, hogy ennyi év után a Rockstar tavalyi év eleji nyilatkozata után végre a T2 is elismerte, hogy készül a GTA6- de ezt lehetett sejteni 10 évvel a GTA5, 5 évvel az RDR2 megjelenése, és utóbbi Online módjának hivatalos, évek óta ismert elengedése óta. Ahogy igazából a 2024-25-ös megjelenés is régóta sejthető volt, de tény, hogy már annak is lehet örülni, hogy a T2 üzleti számításai alapján tényleg megjelenik 2025 tavaszáig a GTA6 és ez azt is jelenti, hogy idén - nagy valószínűséggel ősszel - már be kell jelenteniük a játékot és trailerrel, képekkel, infókkal együtt kell ezt megtenniük, ha mindenképp eleget akarnak tenni a T2 terveinek. Úgyhogy ebből a szemszögből nézve tényleg nagy hír, mivel gyakorlatilag tényként kezelhetjük azt, hogy az idei évben jön a hivatalos bejelentés, trailer és infók, valamint egy remélhetőleg kivételesen nem ideiglenes, hanem valódi megjelenési dátum is, ugyanis ha ősszel akarják kiadni ezt is mint az összes legutóbbi játékukat 2013 óta (akár a rendes új címekről beszélünk, mint a GTA5 és RDR2, akár a felújításokról, mint a remastered trilógia), akkor azt csak 2024 őszén tudják megtenni, hiszen a fentiek alapján 2025 ősze már egy másik T2 üzleti év lenne, úgyhogy lassan lehet készíteni a pezsgőt, mert legkésőbb ősszel érkeznie kell valaminek a GTA6-ról, és jövő ősszel ki kell jönnie!

Bence (Visali)
Offline
2023. 05. 18. 17:51
dani.szentgali: Nem hat rám a pesszimizmusod. 10 éve várok egy új GTA bejelentésére. Ez nagy dolog, és minden percét, mozzanatát ujjongással fogom kiélvezni.

totyak
Offline
2023. 05. 18. 20:31
Ha már ennyit kivártunk, egy, másfél év már nem számít (+amennyit csúszik). De én azzal is elégedett leszek, ha beindulnak a hírek, azt az időszakot imádom. Addig pedig van időm még összeszedni, ami hiányzik a sorozatból. Remélem itt majd egy féle gyűjtői kiadás lesz csak, nem sok különböző. Bármi lesz a tartalma, nekem kelleni fog. Amúgy szerintetek jönni fog előző generációra? Tudom, addigra a Ps5 már kb 4 éves lesz, talán több, de mikor fejleszteni kezdték a játékot, szerintem még igencsak az előző generáció volt porondon.

Bence (Visali)
Offline
2023. 05. 18. 22:47
totyak: Én abban bízom, hogy egy Collector's Box lesz, mint a Red Dead-nél, és bármelxik verzióhoz lehet majd venni.

A konzolgenerációkra én is kíváncsi leszek. a PS4 és az Xbox One még bőven népszerű, viszont sokkal jobban örülnék neki, ha nem fogná vissza a technikai lehetőségeket, de nyilván szeretnének minél többet eladni. A leakekből annyi mindenesetre kiderült, hogy korábban tesztelték a játékot PS4-en.

Én arra is kíváncsi leszek, hogy mit fognak bejelenteni egyáltalán, mert a GTA V-nél a platformot nagyon sokáig meg sem mondták.

Rockstar69
Offline
2023. 05. 19. 06:15
totyak: A kiszivárgott videók PS4-en készültek, szerintem ez biztató.

totyak
Offline
2023. 05. 19. 07:50
Visali, Rockstar69: Melyik videóban láttátok ps4-en? Én csak videokártya adatokat láttam a videókon.

Ps4-re is nagyon kelendő lenne még szerintem.

Rockstar69
Offline
2023. 05. 19. 08:01
totyak: Mivel nincs fent így már nehéz megmondani. De tisztán emlékszem, hogy volt amikor pár másodpercre kiléptek a PS4 menüjébe.

dani.szentgali
Offline
2023. 05. 19. 14:23
Bence (Visali): Lelked rajta. Én 10 évnyi GTA5 és GTA Online után, a kulcsemberek hiányában már sajnos képtelen vagyok ennyire gyermeki lelkesedéssel várni ezt a játékot. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érdekel egyáltalán, de közel sem viszi fel a vérnyomásomat annyira, mint az RDR2 vagy 10 éve a GTA5. De hát kinek mi. Nekem sajna túl sok volt a csalódás ahhoz, hogy felhőtlen legyen a várakozás. De annak természetesen örülök, ha te ennyire várod.
totyak: Ha a Rockstar egy korszakalkotó mechanikákkal bíró nagyágyút akar készíteni, akkor nem adják ki az idén 10, a játék megjelenésére 11-12 éves, mára már kiöregedett hardverekre, ami a jelen generációt is vissza fogja immáron harmadik éve. A gond csak az, hogy szerintem nem ez a céljuk, és mivel a minden eddiginél durvább áremelkedéseknek köszönhetően sokaknak még mindig csak prevgen gépük van, így elképzelhető, hogy arra is kiadják majd a GTA6-ot a profit maximalizálása érdekében. Bár azt, hogy ezt miként oldják meg két ilyen öreg hardveren úgy, hogy a jelenlegi konzolok is 3 éve kint vannak lassan, a GTA6 kiadásakor meg már 4 évesek lesznek, így gyakorlatilag valamilyen szinten már azok is elavultnak számítanak, valamilyen szinten tehát azokra is bravúr lenne kiadni de a pénzéhség jegyében sajnos van esély rá nem is kicsi, hogy megteszik. Mindenesetre érdekes lesz, ha kiadják jövőre a prevgen gépekre is a jelenlegi gépek mellett, kb. olyan lesz mintha anno 18ban a RDR2-t még kitolták volna PS3-ra és Xbox 360-ra is, vagy 2008-ban PS3 mellett PS2-re is jött volna még a GTA4. Na mindegy. Én reménykedem, hogy nem szarakodnak a régi konzolokkal, hanem az új gépek erőforrásait kihasználva egy innovatívabb játékot fognak kiadni, de erős a gyanúm, hogy nem fognak lemondani több millió PS4 és Xbox One felhasználó pénzéről. Mindenesetre ha megjelenik, az mindenképp példátlan lesz a játékiparban, sosem volt ugyanis arra példa, hogy egy ekkora cím megjelenjen a nyugdíjazott előző generációra is úgy, hogy ráadásul a jelenlegi generáció sem éppen lesz zsír új már 2024-ben.
Rockstar69: Téged bizakodással tölt el, hogy a számodra istenként kezelt fejlesztő 10+ év várakozás után bejelentkezik egy játékkal, amit 10+ éves, mára már elavult hardverrel rendelkező konzolokra is jó eséllyel ki fog adni, ezzel kb. a védjegyükként kezelt innovatív megoldásoknak búcsút intve? Csak mert remélem azt nem képzeled, hogy egy 10 éves hardverekre legyártott játék technikai vagy bármilyen értelemben bármilyen szinten lehet innovatív. Ennyi erővel adják ki régi RAGE motorral PS3-ra is mert miért is ne? Imádom a PS4-et, de ebben a generációban és hardverben ennyi volt, jó volna tovább lépni, főleg egy ekkora fejlesztőnek mint a Rockstar. Így is ott tartunk, hogy lassan 3 éve kint van a PS5 és folyamatosan húzza vissza a benne rejlő potenciált a gyengébb régi konzolra is fejlesztett tonnányi crossgen cím. Ezzel az erővel anno PS2-ről sem kellett volna előre lépni. Én értem és átérzem, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az emberek egy része nem tud új konzolt venni, viszont azt is látni kell, hogy örökre nem lehet PS4re os fejleszteni, különben sosem lesz előrelépés és komolyabb innováció, amit az emberek többsége ennyi idő után joggal vár el a legtöbb fejlesztőtől, különösként a szentként tisztelt Rockstartól.
totyak: Valóban kelendő lenne, viszont így sosem fogunk egyről a kettőre lépni, ha az összes stúdió csak a 10 éves hardverekre fejleszt, ennek pedig lássuk be, semmi értelme lenne, mert ezzel a hozzáállással PS2-ről sem lett volna szabad anno PS3-ra lépni és még arra is ki kéne adni játékot mind a mai napig. De mivel a Rockstarnak és a T2-nek már csak a pénz számít semmi más, így sajnos bőven van esély a prevgen megjelenésre, így viszont játékmechanikai fronton és grafikában nem lesz érdemes komoly elvárásokat felállítani a GTA6-nak, ami viszont ennyi idő után szinte lehetetlen lenne. Mindenesetre érdekes időszak előtt állunk.

totyak
Offline
2023. 05. 19. 15:46
Bence (Visali): Ez a RDR2 gyűjtői doboz megoldás nekem is szimpatikus lenne a GTA-nál. És ahogy visszakerestem, nem is volt olyan veszélyesen drága anno, 30-35 ezer Ft. Játékot meg megvette mindenki, amilyen platformra akarta és amikor pénze volt rá. Azt nagyon nem szeretem, amikor egy játékhoz többféle gyűjtői kiadás érkezik, mert sajnos én mindet akarnám, csak pénzzel nem bírnám.
dani.szentgali: Nem mondom, hogy feltétlenül jönnie kell előző generációra, csak eljátszottam a lehetőséggel. Amiket láttunk videókat a játékból, bár tudom, hogy kezdetleges verzióból származnak, de nem igazán éreztem, hogy ugrás lenne a GTA V-hez képest. Ha ebben a mederben ment tovább a fejlesztés, talán nem is akarnak nagyot villantani a játékkal, csak egy GTA V után jól eladható, sok platformra kelendő, címet szeretnének. Az is lehet, hogy két ágon megy a munka, egy szebb, többet adó, jelen generációs verzió és egy szerényebb, gyengébb hardverrel beérő, előző generációs változat. Azért PS4-re még olyan nagyszerű címek is kijöttek mostanság, mint a Horizon, vagy a God of War. Amik ugyan nem sandbox játékok, de megmutatják, hogy van kraft egy PS4-ben még. Lényegében nem volt még olyan cím, amiért feltétlen PS5-öt kellene vennie valakinek. De nekem PC-re is tökéletes lesz a GTA VI, amúgy is inkább ott szeretek játszani.

Rockstar69
Offline
2023. 05. 20. 11:17
dani.szentgali: Végülis jogos. Jó lenne, ha nem fogná vissza technikailag a játékot a prevgen.

Bence (Visali)
Offline
2023. 05. 20. 18:30
totyak: Megmutatni sajnos nem lehet, de volt egy videó, amin egy kikötői jelenetet teszteltek, és oda becsúszott egy PS4 képernyő Igaz, azt nem tudjuk, hogy akkor hogyan nézhetett ki egy PS5 oprendszere a dev kit-en.

dani.szentgali: Sokan elmentek, de sokan maradtak is. Azért ha végignézed az összes GTA stáblistáját, bőven vannak visszatérő nevek. A GTA nem csak pár ember érdeme.

Bármennyire időtlen volt az elmúlt 10 év, nem ez alapján akarom megítélni a teljes sorozatot. Ebben pedig abszolút biztat az, ahogy a Red Dead Redemption 2 sikerült. Ha ezt hozzák, számomra több lesz, mint tökéletes.

Abban én is bízom, hogy már csak az új konzolokra jelenik meg. Nem azért, mert el akarom venni a lehetőséget másoktól, hanem mert azt szeretném, ha mindent kihoznának Vice City-ből, nem fogná vissza egy korábbi technológia. Szóval inkább legyen mindenkinek PS5-e és Xbox Series X|S-e. Most már elérhető készletről, én bízom benne, hogy ezt várta be a R*. Anno a GTA IV-et sem vetette vissza, hogy csak PS3-ra és X360-ra érkezett. A Cyberpunk 2077 egy remek példa arra, hogy érdemes elengedni az előző generációt, ha már egyszerűen nem fér bele. Gondoljatok bele, akkor még a régi FAT PS4-re is optimalizálni kellene a játékot. A Hogwarts Legacy-val is bátor volt a Warner Bros., hogy bevállalta, de volt annyi eszük, hogy a prevgent külön halasszák.

dani.szentgali: a kommentedben írtak miatt fontosnak érzem leszögezni, hogy csak mert rajongunk, még nem istenítjük a Rockstart. Soha nem riadtunk vissza a negatív kritikától, mert azt gondolom – és bátran állítom, hogy ezzel a teljes csapat így van –, hogy építő és irányadó támogatásnak van értelme, nem vagyunk a R* szócsövei. Az oldalt pedig pont azoknak készítjük, akik szintén rajonganak, érdeklődnek a játékért. Várják, ábrándoznak, majd játszanak vele, elakadnak, megosztanák más játékosokkal, ha érdekes dologgal találkoznak. Azoknak akik tényleg szeretik a GTA-t.

Azért csináljuk ezt az oldalt, mert szeretjük a GTA-t, és azt, ahogy a Rockstar termékek piacra kerülnek. Sokat kell várni egy új játékra, de nem gondolom, hogy ez különösebb meglepődést vagy magyarázatot kíván egy olyan gaming világban, ahol már a legtöbben, vagy legalábbis aki hangos, az azzal számol, hogy megjelenéskor tele lesznek buggal a játékok, ezért ma már nem is érdemes előrendelni.

A hosszú fejlesztési idő jó garancia egy ilyen világban, nekem azzal van problémám, hogy mindez teljes kussban történik, nincsenek csepegtetett médiaanyagok, amitől izgatottan lehet várni, de most végre ez is változni fog. Addig ott vannak a Ubisoft játékok, amiket én pont azért tudok szeretni, mert vállaltan nincs bennünk ördögi animáció, mimika, nem akarnak korszakalkotó innovációkat, és olykor bugol mint a fene, de ezzel jár, hogy rövid időn belül bővítik a sorozatokat. Ezt vállalják, ebben a tudatban kell nézni a játékaikat. Jónak tartom, hogy van a játékiparban ilyen és olyan megközelítés is, csak mindkettőt a helyén kell kezelni játékosként.

Persze rosszul esett ez az elmúlt 10 év kiesés, de én azt gondolom, hogy utólag úgy fogunk rá visszatekinteni, hogy még ha a GTA Online tartalmak témái kapcsán csak a végére kezdte igazán összeszedni magát a R*, nem hagyott teljesen GTA hírek és tartalmak nélkül, mint a GTA V bejelentése előtt. Sok mindent sikerült így tesztelni, mire jön a GTA VI, például hogy nem lehet csak úgy egy Oppressor-t rázúdítani a játékra multiplayerben, és a GTA nem a PvP-ről szól, nem lehet kizárni a PvE módokat. Minden játékos más, és az a GTA lényege, hogy mindenki meg tudja találni a maga szórakozását, amihez minden lehetőséget fenn kell tartaniuk.

totyak
Offline
2023. 05. 21. 17:23
Bence (Visali): Privátban is megteszi a link, ha valaki megtalálja, nem várom én, hogy itt az oldalon az arcomba nyomjátok. Tudom, hogy azért dá-dá járhat. Vagy küldjétek el mailben a "nicknevem"@gmail.com-ra. Kerestem a videót, de nem lelem.

Rockstar69
Offline
2023. 05. 22. 06:39
totyak: Írtam emailt.

dani.szentgali
Offline
2023. 05. 24. 12:22
Bence (Visali): , totyak: , Rockstar69: : Bocsi srácok, valamiért nem engedi beilleszteni a hozzászólásomat, valszeg meghaladtam a karakterszámot a mondanivalómmal, plusz ki is léptetett már a rendszer mire leírtam, úgyhogy ha valakit érdekel a viszontválaszom, az a Fórumon, a GTA6 Általános Társalgójában keresse!

ui.: no offense, de nem lehetne növelni picivel a karakterszámot itt, a hírek alatti hozzászólásoknál, vagy ha azt nem is, legalább egy karakter számlálót implementálni, hogy rendesen lehessen válaszolni 2 vagy annál több hozzászólásra is? Szerintem elég király újítás lenne.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink