Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Korhatárbesorolást kapott a Grand Theft Auto VI Ausztráliában, de valami itt nem kerek

Aligha szolgáltat más több leleplezést, mint a videojátékok korhatárbesorolásáért felelős intézmények weboldalai, és most elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor az epekedve várt GTA VI bukkant fel idő előtt. A játék Ausztráliában kapott MA15+ besorolást, a most publikus bejegyzés alapján még áprilisban, és bár állami honlapon jelent meg, valahogy mégis bűzlik a sztori.

Az adatlapon lévő adatok több problémát is felvetnek:

  • A Grand Theft Auto játékok a bejelentéskor még nem szoktak korhatár-besorolással rendelkezni, az első trailerek az ESRB "Rating Pending", azaz besorolás alatt jelölőjével indulnak. Ha ez nem egy rendszer hiba, és a besorolás valós, akkor a bejelentés és a megjelenés között nagyon kis idő fog eltelni. A bejegyzés szerint a besorolás 2023. április 2-án történt. Ezt tovább rontja, hogy elérhető egy Grand Theft Auto VI Online adatlap is, amit 2022. július 19-én értékeltek, azaz több, mint egy éve. Sőt, akad még egy Grand Theft Auto VI Beta is január 6-i dátummal.
  • Az MA15+ besorolás nagyon furcsa egy GTA játék esetében, bár a GTA IV is ezt kapta, akkoriban úgy kellett bepasszírozni ebbe a kategóriába, hogy csak megvágva kerülhetett a boltok polcaira, például kevesebb vér látható az ausztrál kiadásban. Ezzel szemben a GTA V már R18+ besorolással jelenhetett meg, vagy a GTA The Trilogy – The Definitive Edition is. Talán a kelleténél jobban megvágták a déli kontinensnek a GTA VI-ot? Esélyesebb, hogy rossz adat került ki az Australian Classification honlapjára, de...
  • A besorolás okai viszont nagyon jellemzőek a GTA-ra, mint erős szexuális tartalom és erős droghasználat – amire egyébként az ausztrálok érzékenyebbek az átlagnál.
  • Redditen azt is felvetették már, hogy a modern R* játékoknál nagy kapitális betűvel szerepel a "ROCKSTAR GAMES" kiadó, ami itt nem így van.

A weboldal szerint április 2-án kapta a GTA6 a besorolást, ami azért nem ma volt. Hogy miért most bukkant fel a hír, az nem világos. Talán eddig nem volt publikus az adatlapa besorolás ellenére, de még mindig gyanús hogy talán csak bakiról van szó. 

Az ausztrál korhatárbesorolások weboldalán egyébként játékplatformokat nem tüntetnek fel.

2023.10.11 20:47  ▪ Forrás: Australian Classification  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2023. 10. 12. 13:46
Biztosat mindenki csak akkor fog tudni, ha a Rockstar azt az orrunkra köti. Vagy ha ne adj isten megint feltörik őket xD

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink