Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA CW - Kimaradt infók

A tegnapi nap folyamán a nagyobb weboldalak első kézből tesztelhették le a Grand Theft Auto franchise legújabb darabját, a Chinatown Wars-t, amelyről mi is egy nagyobb összefoglalót publikáltunk számotokra. Abban a hírünkben említettük, hogy későbbiekben várható még információ a játékkal kapcsolatban - hát most itt van.

  • Már a játék elején elérhető lesz az összes sziget (Broker/Dukes, Bohan és Algonquin).
  • A történet nem lesz összefüggésben a GTA IV cselekményével, sőt Nikoval sem találkozhatunk majd [legfeljebb valami Easter Egg formájában - szerk].
  • Habár a sztori nem lesz olyan elmélyült és komoly, mint a szerb imigráns, Niko története, a GTA feeling azért nem marad el.
  • Az átvezető animációknál sajnálatos módon - a DS kapacitásai miatt - le kell mondanunk a beszédről. A felső képernyőn általában a környezet, vagy külső tér lesz látható, míg az alsó kijelző a jelenetben szereplő karaktereket, valamint azok mondandóját prezentálja. Az ilyen bejátszások egyfajta "mozgó képregényhez" hasonlíthatók.
  • Az utcanevek szintén jelen lesznek a játékban, amit a felső képernyőn fogunk látni - a körözési szinthez hasonlóan. Kis mértékben beállíthatjuk a HUD elrendezését is, így a radart akár át is helyezhetjük a felső képernyő bal alsó sarkába, mint az összes többi GTA-nál. (Alapból egyébként a felső képen csak az akció, míg az alsó képen a PDA kezelőfelülete és a radar kapott helyet)
  • A Cinematic kamera szintén része lesz a játéknak.
  • A kamera rendkívül intelligens egy DS játékhoz képest. Mindig igazodik az akcióhoz, érdekes dolgok esetén rázoomol a történésekre. Apró, de hasznos funkció, hogy például egy híd alatt való átkelés közben a játék egy nyíllal jelöli főhősünk helyzetét, így nem tévedünk el a számunkra "láthatatlan" helyeken sem.
  • Amikor becsukott állapotból [standby] kinyitod a DS-t, mindig valamilyen beszólás hangzik el. (például "you wanna piece of my pie?!")
  • Az AI [mesterséges intelligencia] nagy hasonlóságot mutat a GTA IV-ben tapasztaltakkal, ami megint csak nem kis teljesítmény egy DS játékhoz képest.
  • Ahogy már tudni lehet, 24 órás napszakváltakozás van a játékban, azaz ugyanúgy van éjszaka és nappal is. Az időjárásra kitérve lehet gyenge és szakadó eső, sőt vihar és köd is.
  • A Rockstar elmondása alapján a játék nem támogatja a hamarosan nálunk is megjelenő DSi előnyeit (pl. kamera).

A többi információhoz kattints a "Folytatás..." feliratra, vagy a hír címére!

  • Az autók feltörése után - a kocsi értékétől függően - többféle minijáték is lezajlódhat. Olcsó autóknál elég egy csavarhúzó, de a komolyabb kocsik már komolyabb fejtörést is igényelnek.
  • Huang PDA készüléke Panoramic márkájú (ami egyébként a GTA IV-ben volt látható, és a Panasonic paródiája). A következő menüpontok találhatóak aPDA-n:
    - System (A főbb beállítások az irányítással és a HUD-dal kapcsolatban)
    - Email
    - Mission Briefs (A küldetések instrukciói)
    - Statistics and Social Club
    - Contacts (Ez csak a sztori során jelenik meg az egyes emberek megismerésével)
    - Multiplayer (LAN és Wi-Fi - később várhatók ezekről információk)
    - Music Player (?)
    - Trade Info (?)
  • A PDA-t a Select lenyomásával hozhatjuk elő, a Start gombbal pedig a GPS aktiválódik, amelyen egy érintés segítségével könnyedén jelölhetünk be úticélokat.
  • Huang rendelkezik egy garázzsal, ahol járműveket menthetsz el, és egy apartmannal is. Utóbbiba belépve egy szoba képe tárul elénk, ahol a különféle tárgyakra való érintéskor érhetjük el az egyes funkciókat. A Kikizo újságírói emlékezetből lerajzolták ezt a szobát:

    GTA

    - A kanapéra "kattintva" el lehet menteni a játékállást (Amit egyébként a PDA-n is elvégezhetünk)
    - A polcokra és az asztalon lévő dobozba a sztori előrehaladtával kerülnek dolgok
    - A laptop gyártója az Apple-t parodizáló "Fruit" márka. A játék elején az internetszolgáltató, a Badger üdvözlő üzenete lesz látható rajta, később viszont statisztikák, email hozzáférés és a Social Club felülete is elérhetővé válik.
    - A hátul lévő fémtáblán az eddigi megbízók képei találhatóak majd, és az általad teljesített küldetéseket is itt lehet újrajátszani. Érdekesség, hogy ezen a táblán az ott látható mágneses betűkből bármilyen szót ki lehet rakni. :)

    A Rockstar elmondta, hogy ilyen "interaktív" 2D-s belső terek az apartmanon kívül lesznek még a játékban.
  • Ismét elérhető lesz a GTA IV-ből kimaradt Trip Skip funkció.
  • A Rockstar szerint a Single Player teljesítése 20-30 órára tehető.
2009.01.22 20:45  ▪ Forrás: Kikizo  ▪ Írta: Ben Dover

nkbalint
Offline
2009. 01. 22. 22:20
"A Cinematic kamera szintén része lesz a játéknak."

Szinte mindehol ezt a nézetet használja a játék nem? Legalábbis a képek alapján.

Leone
Offline
2009. 01. 22. 22:46
20-30 óra játékidő egy Nintendo DS címnek azért eléggé szép munka. Pláne, hogy egy GTA-ról van szó.

MateL
Offline
2009. 01. 22. 22:48
nkbalint: Nem feltétlen. A cinematic mód teljesen más.

zsolt
Offline
2009. 01. 22. 23:03
Érdekes, hogy mér a játék elején elérhető lesz az összes sziget. Nagyon sokoldalú játék lesz. Azon is eléggé meglepődtem, hogy újra lehet játszani a küldiket.


Offline
2009. 01. 23. 08:22
azt nem lehet tudni h a játék melyik évben játszódik?

sadam5
Offline
2009. 01. 23. 13:11
A GTA IV elott azt nemtom mennyi evel, az erdekes dolog viszont az, hogy lesznek benne olyan epuletek amik a Nikos tortenetben nem volt. Akkor en most ezt nemertem.


Offline
2009. 01. 23. 13:49
gta iv-re gondolsz?(Nikos történet)

sadam5
Offline
2009. 01. 23. 13:59
Igen a GTA IV-re, masra nemis lehet

MateL
Offline
2009. 01. 23. 14:08
sadam5: Talán mert nem tudják egy-az-egyben lemásolni az egész várost, így lesznek eltérések a GTA IV és a Chinatown Wars beli Liberty City-ben.

sadam5
Offline
2009. 01. 23. 20:00
Lol, bocsi sracok azthittem a tema Lost and Damned, nemlattam hogy Chinatown Wars en a lost and damn-rol beszeltem, elnezest

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink