Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA - A Guinness rekorder sorozat

A Grand Theft Auto IV megjelenése után nem sokkal hírt adtunk arról, hogy a játék már a népszerű Guinness Rekordok Könyvében is helyet szorított magának, ugyanis egy nap alatt megközelítőleg 310 millió dollár bevételt hozott a fejlesztőcég számára. A Guinness szakemberei által kiadott "Guinness World Records 2009 - Gamer's Edition" című könyvben kedvenc sorozatunk még több "elismerést" szerzett magának.

A Grand Theft Auto sorozat - vagy annak egyes részei - a következő rekordokat állították fel a videójáték kategóriában:

  • Legsikeresebb szórakoztatóipari termékmegjelenés:
    2008. április 29-én a Grand Theft Auto 310 millió dolláros bevételt hozott világszerte egy nap alatt, ami ötször nagyobb a "The Dark Knight" c. film 24 órás bevételénél.

  • Legjobban vitatott videójáték-sorozat:
    A GTA franchise a valaha legvitatottabb [vagy legellenzettebb - szerk.] játéksorozat a történelemben. Több, mint 4000 hír vagy cikk jelent meg ezzel kapcsolatban, amelyek az erőszak népszerűsítésétől, a valódi bűnszervezetekkel való állítólagos kapcsolatokon át a játékosok által elkövetett bűnökig mindent tartalmaznak. Számos bírósági per indult ezzel kapcsolatban a Rockstar Games ellen. Thaiföldön a GTA IV-et még be is tiltották.

  • Legtöbb szinkronszínész egy videójátékban:
    A GTA IV összesen 861 szinkronszínésszel büszkélkedhet, beleértve az ismert karaktereket szinkronizáló 174 színészt, a rádiók lemezlovasait és a TV bemondóit. A többi 687 hang tulajdonosai önkéntes emberek voltak, akik csak szerették volna viszont hallani a hangjukat a játékban [járókelők, stb - szerk.]

  • Legmagasabb gyártási költség:
    2008 áprilisában egy, a The Times-szal folytatott interjú során a GTA producere, Leslie Benzies a GTA IV fejlesztésének költségeit 100 millió dollárra becsülte, ami meghaladja a korábbi rekorder, a Sega Shenmue 70 milliós gyártási kiadásait.

  • Legnagyobb Grand Theft Auto terület:
    A sorozatban a San Andreas rendelkezik a legnagyobb bejárható területtel. Körülbelül négyszer nagyobb, mint a többi GTA rész, a maga 3 metropoliszával, 12 városával, nagy virtuális vidékkel és durván 17 négyzetmérföldnyi területével.

  • Legnagyobb játékbeli soundtrack:
    A GTA IV-ben 18 rádióállomás szolgáltat összesen 218 licenszelt zeneszámot, ami meghaladja az előző 156 számos rekordot, amelyet a GTA: San Andreas birtokolt.

Ezt a listát végigolvasva is szembetűnővé válhat, hogy a Grand Theft Auto sorozat egyes részei milyen nagyszabású játéknak számítanak a videójáték-iparban... Az EA Games számos téren eltörpülhet mellettük.

Ha esetleg még több Grand Theft Auto rekordra vagy kíváncsi, vedd meg a "Guinness World Records 2009 - Gamer's Edition" c. könyvet, vagy kattints ide az egyik oldal elolvasásához!

2009.03.11 16:18  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover


Offline
2009. 03. 11. 16:36
a sima rekordok könyvében is bennevan a gta iv. a legsikeresebben bemutatkozó szórakoztatóipari termék, és ez minden idők 8. legjobb játéka, ilyenek előzik meg hogy pac-man, tetris XD

watanabe
Offline
2009. 03. 11. 16:44
Na ennek örülök h egyre több dolgot hódít meg magának a GTA világa!

Athlon
Offline
2009. 03. 11. 18:52
Nem véletlenül a kedvencünk, de szerintem a GTA sorozat rendelkezik a legtöbb fan oldallal is nem? én más játékról nem tudok ami ilyen népszerű lenne. CS talán.

MateL
Offline
2009. 03. 11. 19:52
Athlon: Sims (lásd: gportal oldalak tömkelege ). Egyébként jah, a GTA elég népszerű ilyen szempontból (is). A Counter-Strike és a Call of Duty inkább a multiplayer miatt rendelkezik nagy communityvel, de a GTA-t mindenki ismeri - meg elég összetett ahhoz, hogy oldalakat lehessen írni róla

sadam5
Offline
2009. 03. 12. 00:48
EArol ne is beszeljunk... HUrray GTA IV FTW

Tégla
Offline
2009. 03. 12. 17:44
Bocs de a GTA 4-ben nem nagyobb a terület mint a Sa-ban????

MateL
Offline
2009. 03. 12. 18:16
Tégla: Rohadtul nem.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink