Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V - Kiszivárgott információk?

 FRISSÍTÉS (2012. január 27): Az alábbiak valószínűleg kitalált, kamu információk, senki ne vegye komolyan, bár ezt leírtuk a publikáláskor is... 

Érdekes adatok kerültek nyilvánosságra a Grand Theft Auto V-ről egy magát újságírónak nevező személytől, aki egy brit PlayStation magazinnál dolgozik. A kiszivárogtatott infókat a GTAForums-ra postolta az illető egy gondosan megszerkesztett hozzászólásban.

Elmondása szerint az első trailer előtt több újságírónak egy 30 percen át demózták a játékot, amiből rengeteg részlet kiderült.

"Sziasztok, új vagyok ezen a fórumon, és amit most írok, az nem spam/trollkodás stb. Egy PlayStation magazinnak dolgozok az Egyesült Királyságban (többet nem árulok el magamról...) és a csapatunkból néhányan a skót Rockstar jóvoltából láthattak 30 percnyi in-game videót a játékról. Bár ehhez személyesen nem volt szerencsém, másoktól sokat hallottam eddig és ígérem hogy ebben semmi sem kamu, de ezt majd ti eldöntitek." — írja a GTA5RULESALL néven regisztrált magazin szerkesztő.

Van egy-két spoiler is, úgyhogy kezeljétek fenntartásokkal az alábbiakat. Persze lehet, hogy fake az egész, de hihetőnek tűnik.

  • A játékbeli világ elképesztően hatalmas, és mind az Xbox, mind a PS3 képességeinek eddig elért legfelsőbb határait feszegeti. Igen, a fő város csak Los Santos, de az LEGALÁBB négyszer nagyobb, mint a GTA 4-es Liberty City, és ez csak Los Santos. A környező vidék, tengerpartok, stb hatalmasak. Láttuk például a főhőst (egy 30 körüli Afro-Amerikai) amint Los Santos központjából a vidék felé halad kocsival, és ez több, mint 15 percig tartott.

    A látnivalók lenyűgözőek voltak: farmok állatokkal, hatalmas szélerőművek, élettel teli olajfinomító telep ahol a gépeken és emelő- vagy megtöltött járműveken majdnem 100 NPC dolgozott, stb, nem úgy, mint a GTA 4-beli gyártelepen ahol alig dolgoztak néhányan. Az erdők még a RDR-nél is szebbek, emberek kempingeznek, fiatal NPC iszik és táncol a tábortűz körül, krosszmotoros emberek ugratnak a kidőlt fákon, patakokon át, stb. A vízi effektek, növények, fák mind gyönyörűen néznek ki. 
  • Hatalmasat fejlődött a tűzharc működése, reálisabb animációval lehet lebukni, mászni, bukfencezni és csúszni. Az újratöltés sokkal jobban néz ki, kevésbé statikus. 
  • Sokkal több megmászható dolog van a térképen, mint például létrák, magasabb dolgok, stb. 
  • Vannak állatok a játékban kutyáktól a tehenekig, de jelenleg nem tudjuk, hogy lehet-e őket bántani. A Rockstar megúszta a Red Dead Redemptionben ezt, mert hű ábrázolása volt a környezetnek és az atmoszférának amit a játék biztosított. Napjainkban kutyákat és marhákat mészárolni talán nem tetszene a PETA-nak. Nem biztos, hogy mit akart itt a Rockstar. 
  • Lehet vezetni a repülőket és ha akarunk, bele lehet csapódni az épületekbe is... 
  • Sokkal, de sokkal több belső teret tett a játékba a Rockstar, mint például egy bevásárló központ, egyetemi campus, rendőrség, nagy kórház és van egy hatalmas földalatti szennyvíz hálózat, ahol egy küldetésben jetski üldözés is lesz, aminek a végén egy nagy vízesésben kell leugratni (ez már-már a nevetséges, de lenyűgöző Ballad of Gay Tony küldetésekre hajaz). 
  • A város tele van NPC-kkel akik futnak, súlyt emelnek, csajoznak, üldözik őket a rendőrök gyalog is, bevásárolnak, autót mosnak, kerítést javítanak, hazamennek, bepakolnak a kocsiba, stb.

Igazán szaftos infók:

  • Az autókat fejleszteni/javítani tudjuk, és lehet, hogy benzin is lesz mindegyikben, amire majd a játékosnak kell figyelnie.  
  • Kivették a randizást a játékból. Még mindig van mobiltelefon, de csak azok hívnak, akikkel találkozol hogy csinálj meg egy küldetést vagy a küldi előtt csináljatok valamit.  
  • Átlagos fegyverarzenál van a játékban, de most van lángszóró, távirányítós akna, lézeres akna és claymore is. Fel lehet venni random tárgyakat az utcán/épületekben hogy fegyverként használjuk őket. Egy múzeum is van, ahonnan ókori kardokat, baltákat lophatunk el, stb.  
  • Meg lehet lőni a benzintartályt, ami elkezd ereszteni, és ha meglövöd a gázolaj csíkot, a tűz az autóig terjed, ami felrobban.  
  • Az olyan minijátékok, mint a bowling, darts, stb már nincsenek. Helyettük van kosarazás, súlyemelés, szkander, szerencsejáték, ketrecharc, triatlon, vízi versenyek, kenuzás (!), köteles hegymászás (!!), bázisugrás és ejtőernyőzés. Még többre is számíthatunk.  
  • Megint alakíthatjuk a karakterünket, de csak ruházkodásban és testsúlyban, stb. A játékos, akivel kezdesz, úgy néz ki mint CJ, nem változik az életkora, magassága, stb.  
  • A Rockstar szerint visszajönnek a rablások, de csak missziók alatt, és nem lakóházakra.  
  • Gyerekek nincsenek. Nem is lesznek.  
  • Meg lehet fogni embereket, és élő pajzsként, túszként lehet használni őket.  
  • A rendőrök sokkal, sokkal realisztikusabbak. Ha megölsz valakit ahol nincsenek rendőrök, nem feltétlenül kapsz csillagot, mint a GTA 4-ben. Használnak füst- és könnygáz gránátokat, kutyákat [márpedig akkor a kutyákat is le lehet lőni — szerk], komplett védőfelszerelést és beverik az ajtót is, ha egy házban rejtőzöl.  
  • Bemehetsz néhány épületbe, bezárhatod az ajtókat és elbarikádozhatod az ajtót különféle tárgyakkal.  
  • Ahogy haladsz a játékban, egyre jobb leszel több dologban is. Ha csak motorral mész, fejlődnek a képességeid, és ugyanígy a fegyvereknél is.  
  • Néhány fegyvert testreszabhatunk, sőt néhányat össze is rakhatunk (?).  
  • Az egyik küldetésben egy ismerős GTA szereplőt kell megszöktetnünk.  
  • Szakadó eső, napsütés, sőt még kisebb rengések is lesznek a játékban.

Nagyon jól hangzik eddig, és reméljük hogy igaza van a kiszivárogtatónak. A Future és az Imagine Publishing kiadók azonban állítják, hogy az infók nem származhatnak egyetlen PlayStation Magazine szerkesztőjüktől sem.

2011.11.06 11:45  ▪ Forrás: GTAForums.com  ▪ Írta: Ben Dover

asd14asd
Offline
2011. 11. 06. 12:01
Fu, ha ez igaz mind, de csak ha a fele már akkor ez az év játéka!!

Deystan
Offline
2011. 11. 06. 12:03
Szerintem kamu.

Garrett
Offline
2011. 11. 06. 12:13
100% kamu. A földrengés jól hangzik.

balazska2
Offline
2011. 11. 06. 12:14
Sajnos én is azt érzem, hogy kamu, de jól összehozta a gyerek az "infókat". Tetszene így a játék

wolf
Offline
2011. 11. 06. 12:22
Én is biztos vagyok benne, hogy ez lesz majd az Év Játéka. Remélem Karácsony környékén kapunk egy megjelenési dátumot. Nagyon remek lenne ha már 2012 Május 24.-én megjelenne.

GangStarr94
Offline
2011. 11. 06. 12:24
Csumi Mindenkinek!

egy-kettő nagyon jól hangzik és persze igaznak(hihetőnek) de egy része talán tényleg kamu, persze nem tudom eldönteni mi igaz és mi nem. én amiben kételkedek:

'-Meg lehet lőni a benzintartályt, ami elkezd ereszteni, és ha meglövöd a gázolaj csíkot, a tűz az autóig terjed, ami felrobban.'- hááát nem is tudom elképzelhető és remélem igaz,

'-Lehet vezetni a repülőket és ha akarunk, bele lehet csapódni az épületekbe is...- ezt most úgy kell érteni hogy az épületek roncsolódnak?,

és azt írja hogy csak Los Santos(remélem hogy nem)
Na mindegy remélem mind igaz bár nem tom mé' kelett belerakni kutyát, igaz hogy realisztikusabb a környezet de szerintem túlzás.
béke

fezlergabor
Offline
2011. 11. 06. 12:40
GangStarr94: Csak Los Santos lesz, meg vidék körülötte. Ezt már a Rockstar hivatalosan is bejelentette.

Hannibal
Offline
2011. 11. 06. 12:41
Vagy igaz vagy nem a többség amit leír logikus lenne ugye R* réstről részre realisztikusabb NPC-ket akar így midnen amit róluk írnak elképzelhető a töbi meg majd elválik de nagyon jól hangzanak nekem főleg ez az új akna fegyver osztály tetszene

DOGG
Offline
2011. 11. 06. 12:48
Jól hangzik mindez de szerintem kamu...

kokain2000
Offline
2011. 11. 06. 12:50
Szerintem egy része igaz (kikövetkeztetett dolog) a másik része pedig porhintés.

Gaby86
Offline
2011. 11. 06. 13:20
Szerintem van benne igazság, de kamu is.
Egy másik oldalt ahol ezt először olvastam kitört a hisztéria az Afroamerikai főhős hallatán, és azt mondták, hogy nem fognak játszani a játékkal, azért nem játszottak a San Andreas-al se. Csak sajnálni tudom az ilyen embereket.

Hannibal
Offline
2011. 11. 06. 13:29
Az ilyenek meg sem érdemlik hogy GTA-t vegyenek a kezükbe...

kezeslabas
Offline
2011. 11. 06. 13:32
Remelem minden info igaz bar az hogy figyelni kell hogy ki ne fogyjon a benzin nekem nem tetszik. de nem banom csak a jatek legyen k**v@jo

kokain2000
Offline
2011. 11. 06. 13:35
Szerintem jó ha egyre realisztikusabb a játék.

Rathel
Offline
2011. 11. 06. 13:35
Kamu szaga van.

Ragnar
Offline
2011. 11. 06. 13:39
Jó írás, grat!

edit: töröltem ennek a kommentnek a nagy részét, mert miutn csekkoltam gtaforumson a dolgot, rákell hogy jöjjek, ez bizony fake, ja még November 3.-án irta be ezt a tag és ráadásul nem is egy új topikot csinált, hanem egy "nagy" topik közepébe beirta kb. - semmi lényeges, és sajnos fake szerintem, vagy ha nem akkor minimum két lemezes kell hogy legyen majd a játék az infók alapján...
2011. 11. 06. 13:41
azt melyik cikkben árulta el a Rock* hogy afroamerikai lesz a főszereplő?

Gaby86
Offline
2011. 11. 06. 14:01
Thank You God Always: A Rockstar Games még semmit nem mondott a főszereplőről.
ASD95: A videot amit linkeltél az a Midnight Club Los Angeles.

CBool
Offline
2011. 11. 06. 14:14
Ezt most Te direkt csinálod? Vagy abszolút nem tűnik fel, hogy kamu videókat linkelsz?

ASD95
Offline
2011. 11. 06. 14:34
nem tűnik fel

kidwao
Offline
2011. 11. 06. 14:45
neeeee-neeee-neeee romboljátok már le amit a cikkben felépítettek
Igaz és kész
Ez annyira tetszik, hogy ha ilyen lesz télleg veszek már egy x360-at.
Abból a szempontból kételkedek én is egy kicsit, h aki egy magazin szerkesztőjeként a friss infókat először netre posztolja az inkább rosszakaratú és utálja a lapot ahol dolgozik, mintsem hogy túl izgatott legyen a játék miatt.


Offline
2011. 11. 06. 14:45
Ha ez mind igaz akkor ez lesz 2012-ben az év játéka!

baucsek
Offline
2011. 11. 06. 14:54
Biztos hogy ez lesz az év játéka, bár ez a cikk szerintem is kamu.

gyshoar
Offline
2011. 11. 06. 14:54
: ha nem igaz akkor is


Offline
2011. 11. 06. 15:57
2001-ben a GTA 3 volt az év játéka igaz?
2011. 11. 06. 16:05
2008-ban pedig a GTA IV.


Offline
2011. 11. 06. 16:35
A mocsok oltalmazója: Akkor jól olvastam, hogy a GTA 4 2008-ban volt .

DOGG
Offline
2011. 11. 06. 18:01
"Egy múzeum is van, ahonnan ókori kardokat, baltákat lophatunk el, stb. "
Ilyet el se tudnék képzelni egy GTA-ban...

RickOconnel
Offline
2011. 11. 06. 18:40
Szerintem kamu,de majd kiderül.
2011. 11. 06. 21:25
GTA V trailer San Andreas stílusban.

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Danny
Offline
2011. 11. 06. 23:01
Kicsit éreztem hogy a csávó kommentje ki fog kerülni rendesen és hát igen a gamestar is lehozta külföldi oldalak is és szerintem nagyon is vannak benne igaz dolgok ha nem is minden !

kidwao
Offline
2011. 11. 07. 19:45
Én mindig is hiszékeny voltam. Amíg az itt leírtakat meg nem cáfolja valaki vmi hivatalos adattal, addig én abba a tudatba élek hogy ez ilyen lesz.

Thelostduck: Azt se tudom hova legyek meglepetésemben. Nagyszerű videó, köszi h belinkelted.

laroy
Offline
2011. 11. 08. 15:52
Nagyon jó! Reméljük minél több igaz dolog van benne
kokain2000 ku*va komoly (Y) Ilyenkor látszik a technológiai változás rendesen

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink